Da malo svrljam...
FC Schalke 04-najbolji protivnik...na stranu to sto nije niko u 1/4 slucajno ali Svabe su prije svega po kvalitetu daleko iza...znaju igrati LP,imaju tu dosta iskusnih igraca prije svega tu je Raul,a to je jos jedan razlog da vidimo plavce,jer mogu misliti kakav bi to docek bio...ali odbrana koju predvodi neko ko nije imao mjesta na nasoj klupi ne moze biti prijetnja..
Tottenham Hotspur-moj drugi najpovoljniji protivnik...prvo nisi jaci od ostalih Engleza na dvije utakmice a drugo nisu nikada ostali ovako dugo u evropi,ocekujem osim da ovdje zavrsavaju 1/4 bez obzira koga izvukli da ce i u Premiershipu poceti da padaju i da nece dohvatiti to drugo mjesto...imaju oni sirok kadar,na svakoj poziciji po dva igraca ali tesko da i jedan moze zamijeniti Bale,Modrica koji su pola ekipe...a koji su sve vise van terena nego na njemu uslijed ovog ludog tempa na koji nisu navikli...a opet nemaju ni mentalitet potreban za nesto vise...
FC Shakhtar Donetsk-igraju dobro,atraktivno u napadu sa dosta brazilaca a opet su dobro takticki poktovani i izgledaju kao jedna prava ekipa...ali,ali mentalitet/iskustvo kako hoces nemaju...i vidim da mogu proci jedino u 1/2 i da ponove uspjeh Dinama iz doba Seve i Rebrova jedino ako dobiju Salke,Totenham...nemamo vala ni mi,al ako nista imam najveceg pobjedinka od svih..Josea...u jednoj utakmici vidim da bi mogli svima pruziti otpor i vise od toga ali na 2 utakmice ne...
Chelsea F.C-dobro sad vec dolazimo da onih koje mozemo a ne zelimo dobiti
Gledao sam 90% utakmica Chelsea ove godine i nesto fali,tesko reci sta...mislim ocito da Lamp i Drogba koji ne mogu prevariti krstenicu..a sto si stariji nisi zdraviji i to je po meni glavni razlog...
ekipa je i dalje prepuna talenta i iskustva i tezak matchup za sve,bez izuzetka...
Jose je bar za mene predstavlja nasu najvecu snagu...
ako dobijemo plavce mislim da cemo gledati dvije dijementralno suporotne utakmice gdje ce obje ekipe dominirati na svom terenu,a onaj koji napravi vise ide dalje...
Inter-oni su prvaci i kao takvi zasluzuju svako postovanje...sto se najbolje vidjelo na primjeru Bayerna...kad bolje pogledamo taj dvomec koliko god bayern imao incajtivu u oba meca ni jedan gol nije dosao kao plod neke akcije..i sumnjam da ce cezar pogrijesiti vise do kraja godine,ispucao je bonus...imaju iskustvo,imaju to samopouzdanje...uvijek znaju sta rade,kad se brane svih 11 je iza lopte...savrseno...dodaj krvnika Eta + motivisanog Snajdera i dobijes jednu izuzetno tesku utakmicu..
Necu sad govoriti o Realovim kvalitetama i slicno,samo cu ponoviti imamo Mourinho sto je veliki plus...
Man UTD-ako pogledamo historiju mogli smo staviti ih ispred Chelsea...kao sto Fergi rece 2003 "Namjerno su mi dali Real da bi ispao"....nema su nesto puno pricati o Unitedu,uglavnom moras ih debelo nadigrati da bi prosao,jer ako druga utakmica bude u egalu...OseHa ce osutati sa 35 metara lopta ce pogoditi Pepea i prevariti Ikera(u 94 minuti)
Volio bi Manu ali u polufinalu...ako dodje sada radujem se unaprijed utakmici na Old Trafordu...
Mou vs Ferguson,zasluzuje nastavak...
Barcelona- kad vas ljudi pobijede 5:0 moras ih staviti kao glavne favorite...opet Ta Cu pricat o Barci a da se ne zna...uglavnom ako ih dobijemo sada imali bi 4 El Clasika u 2 sedmce,one to many za moj ukus
jel bi mozda lakse ih izbacili u 2,nego u jednoj...tesko reci
Ne vjerujem da cemo dobiti barcelonu,nije niko toliko perverzan da to nastima
imam filing da cemo dobiti Engleze,sto i nije tesko posto ih ima cak tri...
ajde da kazem Chelsea.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.