mada sve se sad pravi u kini, dodje ti na isto. uzmes original i platis brend, patike se poderu kao i neke iz deichmanna itd.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Slažem se s tobom. Svi mi znamo da Amerika nije bajna, ali mislim da bi Kinezi bili još gori od ovih....pravili bi mi Ameriku od blataAsteriks je napisao/la: ↑06 jan 2024, 10:52Ameri su vodeći iz razloga načina primjene znanja, tehnika, metoda i procesa na praktične ciljeve ljudskog života.
Važna su otkrića i novi progres na polju svih naučnih oblasti ili preciznije: prirodnih, tehničkih, medicinskih, poljoprivrednih, društvenih i humanističkih nauka.
Ključ je preoblikovati ljudstvo iskustvo primjenom naučnih spoznaja u svakoj od pomenutih oblasti.
Itekako je važna reputacija univerziteta na kojima se klešu budući kadrovi. Zatim koliko koji univerzitet učestvuje u istraživanju, pa uticajne naučne publikacije itd.
Auto i vojna industrija su segmenti u kojima najbolje vidimo žig i kvalitet proizvodnje neke zemlje.
Zapad je taj kojem se gravitira i gdje se živi najbliže utopiji glede životnog standarda. Zapad je taj od kojeg se prepisuje. Vodeća sila je ona čije stanovništvo živi u blagostanju.
Kina to nikad neće ukomponovati na svim poljima taman da izbace leteći Huawei.
Centre forward je napisao/la: ↑06 jan 2024, 11:52Rollman je stv težak slučaj, možda i gori od minijaturne sarme.
Koje patike u Kini? Kad ste zadnji put na tenama vidjeli "Made in China"?
Indonezija, vise od Kambodze i Pakistana sto se tice NikeAshburtonG je napisao/la: ↑06 jan 2024, 12:49Centre forward je napisao/la: ↑06 jan 2024, 11:52Rollman je stv težak slučaj, možda i gori od minijaturne sarme.
Koje patike u Kini? Kad ste zadnji put na tenama vidjeli "Made in China"?![]()
65% obuce se proizvodi u Kini. Izmedju ostalog Nike, Adidas, Clarks i sve ostale mainstream marke.
Tek poslije toga dolaze Vietnam, Kambodza, Pakistan i ostale azijske zemlje, u kojima se proizvodi oko 90% obuce.
Vijetnam i Kina su daleko ispred. Indonezija nema ni 10% udjela.alemsa je napisao/la: ↑06 jan 2024, 13:11Indonezija, vise od Kamodze i Pakistana sto se tice NikeAshburtonG je napisao/la: ↑06 jan 2024, 12:49Centre forward je napisao/la: ↑06 jan 2024, 11:52Rollman je stv težak slučaj, možda i gori od minijaturne sarme.
Koje patike u Kini? Kad ste zadnji put na tenama vidjeli "Made in China"?![]()
65% obuce se proizvodi u Kini. Izmedju ostalog Nike, Adidas, Clarks i sve ostale mainstream marke.
Tek poslije toga dolaze Vietnam, Kambodza, Pakistan i ostale azijske zemlje, u kojima se proizvodi oko 90% obuce.
Logicnotuzlak1987 je napisao/la: ↑06 jan 2024, 13:10Kada kupujem patike uvijek gledam da pise Vietnam ili Cambodia. Traju 5 puta duze nego one iz Kine.
Pa eto treca Indonezija, kao sto sam i rekao da imaju vise od Kambodze i Pakistana. Znaci stoji, sta je tu lupanje u prazno svega ti?AshburtonG je napisao/la: ↑06 jan 2024, 13:20Nema ti se sta cinit, samo udjes i provjeris. Nemoj lupat u prazno.
https://allamerican.org/investigation/nike/
E bas da vidim:AshburtonG je napisao/la: ↑06 jan 2024, 13:26Procenti su ti lupanje u prazno. Bukvalno sam ti gore i sam napisao prije tvog komentara da su Kina i Vijetnam prvi, cak i bez gledanja na ovu listu. Indonezija spada u ostale azijske zemlje.
Vjerovatno ce i patike nakon 7 dana bit u raspadu.
Znas li ti sta znaci factory bez uvredeAshburtonG je napisao/la: ↑06 jan 2024, 13:35Nije ti to tacno. Imas gore listu. Ne postoji 600 fabrika Nike obuce. Broj je oko 115-120.
Nemoj lupat samo, moras naci prave podatke.
https://manufacturingmap.nikeinc.com/
Kod nas u BiH uglavnom dolaze iz Indonezije, ja kad kupujem Nike, Adidas, Puma, uglavnom je Made in Indonesia. I zeni sam u Egiptu kupio patike, isto je Indonesia. 21 euro patike u Egiptu, ove sto su kod nas 150 KMAshburtonG je napisao/la: ↑06 jan 2024, 13:17Vijetnam i Kina su daleko ispred. Indonezija nema ni 10% udjela.![]()
Brate, udji u mapu i pogledaj. Glupane, zivis u USA a ne znas razliku footwear i ukupnog broja fabrika.alemsa je napisao/la: ↑06 jan 2024, 13:40Znas li ti sta znaci factory bez uvredeAshburtonG je napisao/la: ↑06 jan 2024, 13:35Nije ti to tacno. Imas gore listu. Ne postoji 600 fabrika Nike obuce. Broj je oko 115-120.
Nemoj lupat samo, moras naci prave podatke.
https://manufacturingmap.nikeinc.com/![]()
Ne postoji 600 fabrika broj je oko 115, pa izbaci listu gdje pise 533 factories![]()
Moj @ash zelen si ti jos, a trcis pred rudu, rega si decko ali ne treba sve hu-ha, sabur.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 88 gostiju.