Slazem se potpuno, uvijek sam pristalica da se forsiraju mladji igraci ispred skarta iz okruženja.ubipara je napisao/la: ↑04 jan 2024, 00:19Druze njemu je 20 godina, moras biti bas mahnit pa misliti da od igraca sa 20 godina da ce biti pojacanje. On je talenat i potencijal za buducnost, sad je na njemu da trenira i da se dalje razvija. Da igrac od 20 godina ima sve ovo dole sto si nabrojao ne bi sigurno bio u dinamu vec bi bio u barceloni. Polako ljudi sta vam je, meni je draze da u ekipi imamo 9 ovakvih igraca koji su talenti i zalog za buducnost od recimo nekih igraca sto ih treba vracat u zivot i ozivljavati karijere u kasnim 20 tj 30 godinama.Imajednabrigada je napisao/la: ↑03 jan 2024, 21:32Tesko da bude nekog hajra od ovog Krdzalica. Talentiran je, strasan tehnicar, zna odigrati, gurnut loptu u prostor ali mali je spor, los u duelu. I ono najgore zbog čega nije ostao u Dinamu jeste to da se boji preuzet odgovornost - sto bi rekli NEMA muda.
Kao takav nije pojacanje, bar u ovom momentu, mozda u narednom periodu da.
Vrancica bi ostavio u ekipi iskljucivo radi znanja i iskustva koje ima i koje moze prenijeti na mladje igrace, pogotovo na vezne mlade igrace, nesto kao sto je Jajalo bio Cimirotu u ono vrijeme, a ovako ne ocekujem vrancica na terenu nikako.
Sve je to ok ali vise igrac sa 20 i nije tako mlad vec su nosioci igre u klubovima kao npr Sarajevo , a nadam se iskreno da Ce mali napredovati i zbog kluba i repke eventualno ako je plan za budućnost ali cinjenica je da je za mladog igraca najgore sto moze biti da se boji duela i da nema petlju vec kao mlad, to je osnovno i ponistava sve druge dobre osobine.
Ali ono sto zelim reci i sto je poenta sto sam gore pisao onda da ne treba imati velika očekivanja na proljece jer vezni red i nije bio nesto dominantan sto pokazuje i pozicija na tabeli a i ovi igraci sto se dovode nisu planirani kao trenutna pojacanja vec kao perspektivni tj za neko naredno vrijeme pod uslovima da se adekvatno razviju sto mi isto nema logike jer Senijad i Simon su rekli da Ce tek sad na zimu sklapati ekipu kakvu ustvari zele a da dovode igrace koje treba "cekati".