Juventus FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Re: Juventus FC
Neće se produžiti ugovor sa Jeep, ističe u Junu.
Elkan traži novog sponzora, hoće 50 miliona eura po sezoni. Razgovaralo se sa nekim arapskim i američkim firmama, ništa konkretno do sada.
Elkan traži novog sponzora, hoće 50 miliona eura po sezoni. Razgovaralo se sa nekim arapskim i američkim firmama, ništa konkretno do sada.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Ne znam zašto se ovdje tvrdi da je Allegri istim stilom koji njeguje danas, došao do dva finala LP, kad to nije tačno. Juventus iz 2015, kao i onaj iz 2017, nije igrao kao ovaj danas (i u zadnje 3 godine), već je igrao daleko otvoreniji fudbal, i sigurno da je dominirao ove 'male' ekipe (Genoa, Sassuolo, i sl) i kući na i na strani. Dovoljno je pogledati prvi gol protiv Reala iz 1/2 CL 2015, ili one golove protiv tadašnjeg osvježenja CL-e iz 2017, Monaca, da bi se uvjerili kakva je sila Juve bio tada. Mislim da se Max okrenuo ovome što imamo sada od sezone, 2017/2018, kad mu je vezni red počeo tehnički padati. Naravno, da sada imamo vezni red koji može dominirati protiv Sassuola, ali djeluje kao da on to ni ne želi. Cilj je ne primiti gol, i igrom bez igre, nekako zabiti jedan, ili dva (ako postoji potreba)
. Ne znam i da li bi mijenjao taj stil, i da mu dođu tehnički potkovaniji i bolji igrači u vezni red, nego što imamo danas. A to je već problem

Ni ljepota (boli koga qurac za ljepotu) ni liga sampiona (nije objektivno niti realno ocekivati) nisu imperativ niti uslov u Juventusu.
Ali biti prvak Italije JESTE.
Dakle, 2 godine bez titule....na to ako i ova bude bez titule....to je neuspjeh i tacka.
Allegriju zamjerim sto sa alibijem ulazi u sezonu kao najplaceniji trener lige i sa klubom koji izdvaja najvise na plate. I onda izadjes i kazes 4. Mjesto.
4.mjesto my ass. Preuzmi odgovornost, dvije sezone smo suha qurca, ako i ova tako zavrsi....znaci neuspjeh.
Naravno, ide mu u prilog retardirana situacija u klubu (otkaz maxu sa titulom, pa otkaz sarriju sa titulom, pa nedugo zatim jos jeda otkaz treneru, pa ostavka cijelog kluba pa nove kazne.....) naravno da u tim okolnostima i odlazak na urakmicu se moze smatrati uspjehom a kamoli 70 ili 80 bodova na terenu.
Dakle, sada imamo standby po pitanju uprave, ulaganja, kupovanja, jedino sto se desava su maxove presice i ocajnicko pracenje tabele i divljenje broju bodova.
Nadam se, ali nije realno, da cemo od sljedece sezone imati zrelu upravu i strucni stab da zaustavimo ove titule prvo intera pa milana pa napolia...jbt sve smo ih ozivili u 3 pm.
Ali biti prvak Italije JESTE.
Dakle, 2 godine bez titule....na to ako i ova bude bez titule....to je neuspjeh i tacka.
Allegriju zamjerim sto sa alibijem ulazi u sezonu kao najplaceniji trener lige i sa klubom koji izdvaja najvise na plate. I onda izadjes i kazes 4. Mjesto.
4.mjesto my ass. Preuzmi odgovornost, dvije sezone smo suha qurca, ako i ova tako zavrsi....znaci neuspjeh.
Naravno, ide mu u prilog retardirana situacija u klubu (otkaz maxu sa titulom, pa otkaz sarriju sa titulom, pa nedugo zatim jos jeda otkaz treneru, pa ostavka cijelog kluba pa nove kazne.....) naravno da u tim okolnostima i odlazak na urakmicu se moze smatrati uspjehom a kamoli 70 ili 80 bodova na terenu.
Dakle, sada imamo standby po pitanju uprave, ulaganja, kupovanja, jedino sto se desava su maxove presice i ocajnicko pracenje tabele i divljenje broju bodova.
Nadam se, ali nije realno, da cemo od sljedece sezone imati zrelu upravu i strucni stab da zaustavimo ove titule prvo intera pa milana pa napolia...jbt sve smo ih ozivili u 3 pm.
I ne treba, prevelik smo klub, ogromno trziste da ne bi uzimali preko 50mil godisnje.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑02 jan 2024, 19:25Neće se produžiti ugovor sa Jeep, ističe u Junu.
Max Allegri
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ali koliko samo nemaju nos za igrace. Puste Dragusina i drze smrdljivog Ruganija godinama. A svaki prosjecan navijac Juventusa vidio od prve utakmice Dragusina da ce biti ekstra igrac.
- Juventinisimo
- Kontakt:
@Dinoo brate...FIGC nas sijece k'o travu godinama...nije lako voditi Juventus...
@Voland brate...nema vise bbbc, niti bbc...ogroman je to hendikep
Mora se reci iskreno..Conte(uhljup)
je stvorio Juventus, Allegri ga izbrusio...
Ako si gledao, vjerujem da jesi...morao si primjetiti kako su linije bile u dure..izmedju odbrane i sredine...a danas smo rasuti k'o riza...Max je to popravio i to dobro zadnju godinu...ali supljina je i dalje tu..kontranapad nam vec lici na nesto, itd..
Vise manje igrali smo isto..uvijek cvrsto u odbrani...samo je to tada izgledalo punoooo bolje i kompaktnije...radi igraca koje nismo adekvatno zamjenili, danas nam to fali...jedino malo smo nadomirili Pirla sa Pjanicem...a i ovaj je igrao k'o dlake, da prostis, zadnje 2 sezone...ali opet je svemirski brod za Loca..
Kontrolu lopte smo imali zasigurno...ali sa kojim igracima? Pirlo, Vidal, Marcha, Pogba, Pjanic...mi danas nemamo jednog igraca u vezi da vrijedi pola od ovih nabrojanih...Pogba nakon svih povreda, problema, cim zaigra instant se vidi razlika na terenu..Pogba povrijedjen bolji od svih sto trenutno imamo..
Fali nam dva box to box igraca...ove sto imamo su truba...
Ja razumijem da vecina ljudi ovdje ne zeli Allegrija...a cim vam se postavi pitanje koga dovesti...tajac..niko ni mukajet...kanite se nabrajanja trenera okolo..samo konkretno..
I ja sam bio da Allegri ode...u vrijeme dok se moglo dovesti De ZEbrija, Emeryja..i sta ja znam...koga danas dovesti???
Medjutim, okolnosti se mjenjaju, pa tako i moje razmisljanje...ne kujem ja Allegrija u nebesa...mene ne interesuje Allegri...samo pobjede i bodovi Juventusa...Allegri u ovoj sezoni vodi tim dobro...mnoge stvari je popravio...ovi sto nas "rastave" u posjedu lopte...zuje okolo ko pcelice...samo malo meda daju..
Max sto je igrao dva finala CL, iz raspadnute lige zvana Serie A...pa to je epski uspjeh...protiv koga smo igrali?? Pa valjda znate tadasnju jacinu tih klubova..
Trenutno talijani u EU takmicenjima haman da jedini imaju i dalje 7 klubova, 100%..iskreno, mene je to iznenadilo...mislio sam da ce ih pola poispadati...
Inace, samo radi price...mi smo protiv Sassuola imali 57% loptu, preko 100 dodavanja vise, preko 100 TACNIH dodavanja vise..itd...da se zapitamo..
@Voland brate...nema vise bbbc, niti bbc...ogroman je to hendikep
Mora se reci iskreno..Conte(uhljup)

Ako si gledao, vjerujem da jesi...morao si primjetiti kako su linije bile u dure..izmedju odbrane i sredine...a danas smo rasuti k'o riza...Max je to popravio i to dobro zadnju godinu...ali supljina je i dalje tu..kontranapad nam vec lici na nesto, itd..
Vise manje igrali smo isto..uvijek cvrsto u odbrani...samo je to tada izgledalo punoooo bolje i kompaktnije...radi igraca koje nismo adekvatno zamjenili, danas nam to fali...jedino malo smo nadomirili Pirla sa Pjanicem...a i ovaj je igrao k'o dlake, da prostis, zadnje 2 sezone...ali opet je svemirski brod za Loca..
Kontrolu lopte smo imali zasigurno...ali sa kojim igracima? Pirlo, Vidal, Marcha, Pogba, Pjanic...mi danas nemamo jednog igraca u vezi da vrijedi pola od ovih nabrojanih...Pogba nakon svih povreda, problema, cim zaigra instant se vidi razlika na terenu..Pogba povrijedjen bolji od svih sto trenutno imamo..
Fali nam dva box to box igraca...ove sto imamo su truba...
Ja razumijem da vecina ljudi ovdje ne zeli Allegrija...a cim vam se postavi pitanje koga dovesti...tajac..niko ni mukajet...kanite se nabrajanja trenera okolo..samo konkretno..
I ja sam bio da Allegri ode...u vrijeme dok se moglo dovesti De ZEbrija, Emeryja..i sta ja znam...koga danas dovesti???
Medjutim, okolnosti se mjenjaju, pa tako i moje razmisljanje...ne kujem ja Allegrija u nebesa...mene ne interesuje Allegri...samo pobjede i bodovi Juventusa...Allegri u ovoj sezoni vodi tim dobro...mnoge stvari je popravio...ovi sto nas "rastave" u posjedu lopte...zuje okolo ko pcelice...samo malo meda daju..
Max sto je igrao dva finala CL, iz raspadnute lige zvana Serie A...pa to je epski uspjeh...protiv koga smo igrali?? Pa valjda znate tadasnju jacinu tih klubova..
Trenutno talijani u EU takmicenjima haman da jedini imaju i dalje 7 klubova, 100%..iskreno, mene je to iznenadilo...mislio sam da ce ih pola poispadati...
Inace, samo radi price...mi smo protiv Sassuola imali 57% loptu, preko 100 dodavanja vise, preko 100 TACNIH dodavanja vise..itd...da se zapitamo..

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
Ljudi, ciljeve organizacije, pa tako i fudbalske, ne definise uposlenik vec Uprava. Uposlenikovo (u ovom slucaju Allegrijevo) je da ostvari taj cilj. Pa ni u Brezi nemas situaciju da dodje trener i postavlja ciljeve sta on zeli.
Bravo Voland. To ti je ona 100 puta ponovljena laz postane istina. U godinama kada smo imali ekipu sa kojom nesto mozemo raditi nije bilo branjenja (konstantnog), vec smo sili i Borusiju, City, Reala, Barcu, Bayerna.. Sada radis sa onim sto imas da izvuces najbolji rezultat. I tada se izvlacio najbolji rezultat samo sa drugacijim metodom.
Da li fudbal bio lijep ili ne, sve to pada u vodu kada se rezultati pocnu isporucivati. Ako se ne varam, Lippi je “presisan” po broju ostvarenih pobjeda, ostao je jos samo Trapatoni da bi postao najuspjesniji i u tom pogledu. Najuspjesniji od najuspjesnijih u historiji jednog od najuspjesnijih klubova svih vremena, a opet ne valja..
Bravo Voland. To ti je ona 100 puta ponovljena laz postane istina. U godinama kada smo imali ekipu sa kojom nesto mozemo raditi nije bilo branjenja (konstantnog), vec smo sili i Borusiju, City, Reala, Barcu, Bayerna.. Sada radis sa onim sto imas da izvuces najbolji rezultat. I tada se izvlacio najbolji rezultat samo sa drugacijim metodom.
Da li fudbal bio lijep ili ne, sve to pada u vodu kada se rezultati pocnu isporucivati. Ako se ne varam, Lippi je “presisan” po broju ostvarenih pobjeda, ostao je jos samo Trapatoni da bi postao najuspjesniji i u tom pogledu. Najuspjesniji od najuspjesnijih u historiji jednog od najuspjesnijih klubova svih vremena, a opet ne valja..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Alegri na presu najavio da Kenan neće igrati sutra, valjda ga bude koristio u nedelju protiv iste ekipe
MANIJACI JUG 1987
Procitao sam izjavu i ibretim se, ali od njega me nista ne moze iznenaditi. Nakon sto mu je trebalo mjeseci i mjeseci da shvati sta ima, sada bi da ga kao stiti od medija, da mu ne prisiju etiketu golden boya pa kao nece igrati. Kakva glupost. Bolje da je rekao da ce preskociti ovu jer mu treba u ligi nego je izustio ove gluparije. Milan igrao sa 6 igrača 2005/2004 godiste u kupu, a on da moze Iaquintu bi u napad stavio. 

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- Juventinisimo
- Kontakt:
Gledas li ti MOratu? Zabija brat k'o na traci...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
kao da igramo protiv Madrida..
Muharemovic pozvan.
Nonge bi trebao dobiti minuta, da ga vidimo.
Muharemovic pozvan.

Nonge bi trebao dobiti minuta, da ga vidimo.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Idealna prilika da Hujesin igra od prve minute, drago mi je ako neće biti Kostića u prvih 11 neka ga prodaju u Fener ili Galatu vrijeme je.
Inače možda Vlahivuć ode u Arsenal za 60 miliona, treba uzeti te pare realno
Inače možda Vlahivuć ode u Arsenal za 60 miliona, treba uzeti te pare realno
MANIJACI JUG 1987
Treba vala, i onda s Milikom napasti ScudettoBocaJuniors1905 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:46Inače možda Vlahivuć ode u Arsenal za 60 miliona, treba uzeti te pare realno

- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Pare trebaju jbg a ovo je fer cifra za VlahovićaVoland je napisao/la: ↑04 jan 2024, 18:18Treba vala, i onda s Milikom napasti ScudettoBocaJuniors1905 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 17:46Inače možda Vlahivuć ode u Arsenal za 60 miliona, treba uzeti te pare realno![]()
MANIJACI JUG 1987
Huijsen ide iz kluba, valjda samo na 6 mjeseci a ne kao i ostali talenti, zauvijek.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Hoće ga Murinjo lično, Juve neće da pojača konkurenta na 6 mjeseci, dali su riječ Frosinoneu, ali sad su se i agenti uključili.
U Frosinoneu su svi naši i Sule, Enzo, Kai Jorge i Hujsen možda sada
MANIJACI JUG 1987
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Treba ovo rutinski odraditi
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.