FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
68
33%
Darko Milanič
34
17%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
30
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
51
25%

Ukupno glasova: 205

H8Z7
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la H8Z7 » 31 dec 2023, 13:36

Surreal je napisao/la:
31 dec 2023, 13:20
H8Z7 je napisao/la:
31 dec 2023, 13:19
Amcho1 je napisao/la:
31 dec 2023, 12:59
Šta mislite o ovom liku:) : https://www.transfermarkt.com/marko-tol ... ler/349264
Za pola godine ugovor mu ističe nije loš nimalo, samo je pitanje da li našima treba. Po meni bio bi pojačanje valjda ga kontaktiraju i dogovore za ljeto.
Tola je fenomenalan, ali mislim da mu se ne bi dolazilo u Bosnu.
Predstaviš momku plan za naredne godine, cilj pa vidiš. Dok ne sjedeš ne znaš ništa. Malo ko bi rekao da će Peneranda i Benko, Vrančić uopšte popričati sa nama a vidio si.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 31 dec 2023, 13:41

napoleon72 je napisao/la:
31 dec 2023, 13:35
NajvecaRadosti je napisao/la:
31 dec 2023, 13:24
HZbec je napisao/la:
31 dec 2023, 13:13
Covjece Buducnost prodala svog igraca Juventusu za 5mio… :crazy:
I to 2006 godiste :rol:
Nek mi neko objasni samo KAKO
Tako sto je vec prosle sezone skupio 20ak utakmica za Buducnost kao 16togodisnjak. Granica se u fudbalu pomjerila dosta nisko, a kod nas i sad sa 20 godina talent, kae daj ga na posudbu nek se kali. Sa 20 godina u svijetu si u konkurenciji za Zlatnu loptu. Evo Celik, umjesto da je vec u ovoj polusezoni skupio barem 10ak nastupa s klupe, u onim utakmicama gdje dotuces protivnika do 60te minute, pa na proljece ga lagano uparit sa Djurickovicem od prve minute, i nakon naredne sezone imas stopera od 18 godina sa 50 utakmica za prvi tim, Evropa, ovo ono. Pa ga neko i kupi. Jok, kod nas mu doziraj minute do 22. godine i onda se ibretimo sto ga niko nece, ili nam je wow cijena od 500-600 hiljada.
Znam brate ali opet,pricamo o crnogorskoj ligi.Ligi koja je 54/55 na uefinoj listi.Sve i da sa 17 godina ima 100 utakmica po 90 minuta meni nije jasno sto bi oni dali 5 miliona eura za njega.Mi smo jel ono 9 igraca prodali za 4 miliona.Buducnost prosle sezone na gol razliku cini mi se osvojila titulu,ove sezone isto nista ubjedljivo.U Evropi izgubili od Breidablika 5-0 i onda ispali od Struge(2 poraza).Znaci nikakav uspjeh da kazes eh vrijedi te pare.Kako su ovo uspjeli izvesti Bog sami zna
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 31 dec 2023, 13:43

napoleon72 je napisao/la:
31 dec 2023, 13:35
HZbec je napisao/la:
Tako sto je vec prosle sezone skupio 20ak utakmica za Buducnost kao 16togodisnjak. Granica se u fudbalu pomjerila dosta nisko, a kod nas i sad sa 20 godina talent, kae daj ga na posudbu nek se kali. Sa 20 godina u svijetu si u konkurenciji za Zlatnu loptu. Evo Celik, umjesto da je vec u ovoj polusezoni skupio barem 10ak nastupa s klupe, u onim utakmicama gdje dotuces protivnika do 60te minute, pa na proljece ga lagano uparit sa Djurickovicem od prve minute, i nakon naredne sezone imas stopera od 18 godina sa 50 utakmica za prvi tim, Evropa, ovo ono. Pa ga neko i kupi. Jok, kod nas mu doziraj minute do 22. godine i onda se ibretimo sto ga niko nece, ili nam je wow cijena od 500-600 hiljada.
Navodno Simon planira da ga povede na pripreme sa prvim timom, a vrlo vjerovatno da na proljeće ima i određenu minutažu.
Ove sezone je rijetko bilo trenutaka kad smo bez nervoze ušli u zadnjih 30 minuta utakmice.
Možda protiv Zvijezde i TC.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 31 dec 2023, 13:45

BordoBBoja je napisao/la:
31 dec 2023, 12:17
Turkovicu papcino napacena jebla te komplet torcida u supak
I tebe i svaku takvu “legendu”
A znam da vas par cita ovaj forum
Gonite se u pm od Sarajeva
Frajer svaki podcast,intervju vise prica o Hjaduku i Torcidi,kaze najveci klub,nakvise ga voli a daje sebi za pravo da laje na Sarajevo. Sjedi kuci papak i truni,nisi za boljeg.

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 31 dec 2023, 13:46

Sedamnaestogodišnji Ognjen Šešlak raskinuo je amaterski ugovor koji je imao sa dobojskom Slogom i prelazi u redove Sarajeva, u Akademiju Bordo kluba.

Šešlak je u prethodnoj polusezoni bio najmlađi igrač u ekipi Vlade Jagodića, a istovremeno je igrao za juniore Sloge u Omladinskoj ligi BiH - Sjever gdje je postigao 14 golova.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 31 dec 2023, 13:50

Evander je napisao/la:
31 dec 2023, 01:22
MortemHz je napisao/la:
31 dec 2023, 01:21
Evander je napisao/la:
31 dec 2023, 00:08
Važi, ti i ja smo završili raspravu jer vrijeđaš. Svakako sam iz tvog posta razumio što to radiš, nažalost. Ja sam ti pokušao objasniti iz najbolje namjere ali ne ide tako da odustajem.
Vrijedjam? Navedi mi molim te sta sam te uvrijedio i javno cu se izvinuti.
Kazem ti, ili me banuj ako krsim neko pravilo, ili prestani brisati postove koji ti se subjektivno ne svidjaju i koji apsulutno opovrgavaju sve sto si naveo.

Pokreni vec jednom tu temu, da vidimo da li ce ti uredmistvo portala dozvoliti.
Ma ovo je divno za citati :lol: Hvala ti uljepsao si mi dan zguuzni haveru urednistva i advokatu forumskih prava gg.ba.
....sve drugo će proći!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 31 dec 2023, 13:53

skullcrusher je napisao/la:
31 dec 2023, 13:46
Sedamnaestogodišnji Ognjen Šešlak raskinuo je amaterski ugovor koji je imao sa dobojskom Slogom i prelazi u redove Sarajeva, u Akademiju Bordo kluba.

Šešlak je u prethodnoj polusezoni bio najmlađi igrač u ekipi Vlade Jagodića, a istovremeno je igrao za juniore Sloge u Omladinskoj ligi BiH - Sjever gdje je postigao 14 golova.
Super, sretno Ogi :thumbup:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 31 dec 2023, 13:56

HZbec je napisao/la:
1. Nemaju rezultate u Evropi, ali barem gotovo redovno osvajaju titulu u CG, mi ovdje imamo 3 na uzorku od zadnjih 10 sezona.
2. Njima je dole godinama jedan klub konkurent za titulu, Sutjeska, ostali su rang Sim Baua i Gradine, tako da tu ima puno više prostora za razigravanje djece, u odnosu na situaciju kod nas.
3. Nemaju nikakvog Vicu u Savezu i slicne cirkuse, gdje neko mora na silu biti prvak, tako da to umnogome olakšava afirmaciju mladih igraca.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 31 dec 2023, 13:57

Dovoljno je vidjeti da mediji vise pisu o nama i da vise oljuju nego kone koje ispadaju iz lige.

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 31 dec 2023, 14:26

Ko li nam je novi stoper hm

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 31 dec 2023, 14:45

f0rest1946 je napisao/la:
31 dec 2023, 14:26
Ko li nam je novi stoper hm
Tarik Muharemović.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

n0dix
Kontakt:

Post Postao/la n0dix » 31 dec 2023, 15:25

Članstvo obnovljeno! :opaopa: :opaopa: :opaopa:
A papak s juga uvijek plakat' će jer je bordo Saraj'vo!

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 31 dec 2023, 16:09

Raja neka vam je svima sretna nova godina
Idemo u nove pobjede

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 31 dec 2023, 16:10

Neka vam je sretna i berićetna nova godina, pitari moji

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 31 dec 2023, 16:16

Nek je sretna nova svima sve najbolje :salut: :salut:
ABd da sljedecu docekamo ubjedljivo prvi
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 31 dec 2023, 16:19

mosarajvosa83 je napisao/la:
31 dec 2023, 13:45
BordoBBoja je napisao/la:
31 dec 2023, 12:17
Turkovicu papcino napacena jebla te komplet torcida u supak
I tebe i svaku takvu “legendu”
A znam da vas par cita ovaj forum
Gonite se u pm od Sarajeva
Frajer svaki podcast,intervju vise prica o Hjaduku i Torcidi,kaze najveci klub,nakvise ga voli a daje sebi za pravo da laje na Sarajevo. Sjedi kuci papak i truni,nisi za boljeg.
Debilcina.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 31 dec 2023, 16:46

NisamInSajder je napisao/la:
20 dec 2023, 20:34
Malo kraća analiza polusezone.

Rezultatski, vrlo dobro, negdje smo zaslužili bodove, negdje ne, kada se sabere tu je to negdje. Ono što je bitno, sa klubovima iz Top4, imamo solidan omjer, po pobjedu i poraz iz utakmica protiv Veleža i Zrinjskog, remiji sa Borcem. To govori kako je prvenstvo izjednačeno, barem kad je sve na onom što ekipe zasluže. Bodu porazi od Sloge, prvi možda i ne treba toliko gledati, ali drugi, sama utakmica je pokazala da nam treba u takvim utakmicama neko sekundarno rješenje, kojeg nismo imali ove polusezone. U jednom trenutku polusezone smo izgledali ozbiljno, kontrolisali svakog protivnika, nametali svoju igru, ali vremenom ekipa je jednostavno ispuhala fizički, dobar dio igrača imao je povrede sve uzrokovano očigledno loše odrađenim pripremama tokom ljeta. Po dosadašnjem radu ovog stručnog štaba sigurno da će se sve uraditi da se to ne dogodi tokom naredne polusezone.

Rožmanu i Ibričiću dat je u ruke vruć krompir, sa gotovo sklopljenom ekipom (vrlo loše selektiranom - negdje po kvalitetu, negdje po profilu igrača) jedino realno što se moglo od njih očekivati jeste da izađu iz polusezone sa što manje štete u broju bodova, mislim da je to i urađeno. U kupu smo i dalje, koji bi se nekako i mogao ispostaviti kao takmičenje u fokusu, a u ligi pratiti i očekivati kikseve ostalih klubova (prvenstveno Borac).

Roster sa svim igračima koji su pod ugovorom izgleda dosta potetno, sigurno roster koji bi se trebao boriti za titulu u oba takmičenja. No, tokom polusezone iskristalisalo se da nekolicina igrača ne odgovara zahtjevima trenutnog stručnog štaba, što karakterno, što igračkim profilima ili kvalitetama. Sada, kada se okosnica ekipe zna, vidi se da nam ipak fali dobar dio toga. Riješiti se utega u vidu igrača koji nisu u planu Rožmana. Ono gdje mislim da nam najviše škripi, pogotovo sada odlaskom Avramovskog, a i "škakljivom" situacijom sa Vrančićem, jeste taj kreativni dio veznog reda, imamo Julardžiju i Buljubašića koji osiguravaju protok lopte, taj prvi prenos, ali dalje na terenu dolazi puno upitnika kako završavati napade. Pošto se Rožman tokom polusezone vratio na 4231 sa početnih 433. Treba kreativni veznjak, plej, desetka ili visoka osmica koja bi omogućila povratak u 433. Dodatna opcija na krilima je također neophodna, posebno desno gdje nemaš adekvatne zamjene za Hasića, Kyeremeh je sve samo to ne. I na kraju dvije pozicije gdje bi trebao samo taj neki drugi profil od postojećih, zadnji vezni destruktivac (to možda možemo dobiti i u Ališahu), te špic drugačijeg profila od Renana i Čatakovića, što možda i nije toliko neophodno kao ostale pozicije, ali dobro bi došlo. Ostatak pozicija je solidno pokriveno. Golmana dolaskom Ilieva smo popunili, štoperi Aničić i Đuričković su dobri bili sa nekim svojim usponima i padovima, Soldo i Trako ok opcije sa klupe, jedino ukoliko bi se pojavilo top ime. Desni bek, Mulalić sa klupe, Beganović se pokazao kao vrlo dobra opcija, radi dobar posao, trči, agilan, bori se, uspio je sakupiti i nekoliko asistencija, ne treba brinuti ovdje. Na suprotnoj strani ima upitnika, Duraković je od dolaska do povrede pokazao određen i napredak u igri, sigurno da može puno bolje, Radović dosta oscilacija, dijelom zbog igrača koji igra ispred njega, ne bih se iznenadio kada bi on otišao, svakako tu prednost treba imati Duraković, a sa pozajmice se vraća Kapetanović. Vezni red, 1-2 imena bi bilo odlično, Mustafić dosta napredovao pod Rožmanom, Buljubašić i Julardžija se fino nadopunjuju, iako bi u pojedinim utakmicama dobro došao jedan fizikalac pored jednog od te dvojice na terenu. Krila, Adalberto i Hasić nakon dužeg vremena su došli ovdje da odigraju, u momentima fino izgleda, ali osjeti se taj period koji nisu proveli na terenu. Francis out. Renan i Čataković, kada je jedan bio u problemu drugi je iskočio, Renan je prošle sezone pokazao da kada dobija lopte u dubinu, kada mu neko napakuje situaciju možeš računati na njega, Čataković zna izmisliti gol van 16m, vrlo dobri šuteri obojica. Uz njih dodati nekog kome bi mogao nabacivati lopte u situacijama kada se protivnik zatvori i to je to.

Suma sumarum, pokazalo se da su Rožman i Ibričić pun pogodak, pustiti da završe ovu sezonu, pripremati polako teren za narednu gdje bi trebali porasti ciljevi, i u Europi i u domaćem takmičenju.
Mehmedović kao desetka, dobar izbor, može se nametnuti. Potencijala ima. Matanović, bi trebao biti taj zadnji vezni, nije kao što sam pisao u tom gore postu, destruktivac, ali je jedan all-rounder, recimo ima u sebi svega po malo, najviše baca na tog nekog box to box veznjaka. Šteta što nismo Ališaha vidjeli nešto više u bordo dresu, nadam se da će sada samo napredovati. Sada krilo, eventualno špic i to bi moglo biti to za ovaj prelazni. Većinu posla odradili prije početka priprema, rijetko kad se to desilo, skoro nikad. A u drugim klubovima je dosta "vjetrova".

U zadnjih nekoliko dana aktivirali se i novinari, sviđa mi se ovih par postova, daju podršku, racionalno gledaju na stvari, to može biti samo dobro. Najveće je dobro to što se Mirvić napokon nakon 2 godine skoro distancirao od mahale. Klub odmah pravi korake prema naprijed, a mahala preko poltrončića pokušava sada srušiti i Mirvića koji im je do prije nekoliko valjao, nema njih ništa ne valja.

EDIT: Raja, sretna vam nova godina.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 31 dec 2023, 17:27

Treba nama jedan stoper najprije.Upariti nekoga mladjeg sa Miomirom,Anicic da upada u slucaju povreda/kartona/slabije forme je odlicna opcija.Soldi zahvaliti se,Trako posudba/zahvaliti se.Celik kao 4 opcija da dobija minutazu na proljece.

Ako odu Renan ili Catakovic(neko jucer napisa da ide vjerovatno)treba nam i napadac.Ne mozes samo na Renanu ostati ako Hamza ode a ako Renan ode bas smo u belaju.

Krilo bi doveo samo ako iskoci neko bas top.Mislim da nam ne gori tu toliko,pogotovo jer nam se i Guliashvili vraca na kraju sezone.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 31 dec 2023, 17:51

Bekove rijesiti, i stipera jednog. Odbrana propuh, to nas je kostalo dosta bodova!
U novi boj ...

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 31 dec 2023, 17:58

Sretna Nova godina braco !
...sve drugo ce proci !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, Bosniacum Lilium, budzak, edgarallanpoe04, fera, samoFKS, Velaxsa i 69 gostiju.