RŠD Velež Mostar

ra1981
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la ra1981 » 30 dec 2023, 14:29

emil02in je napisao/la:
30 dec 2023, 12:27
U nedostatku loših stvari pokušava se naći bilo kakva mana,ljudi su dokazali da znaju šta rade.To čija je kćerka,iz koje stranke boli me k...c,Kevelj je SDA pa hvali Nikšića iz SDP.Nemojmo tražiti dlaku u jajetu bez potrebe samo da bi nešto pisali.Sumnjalo se u Kevelja pa se kajalo,sumnjalo se u Klafurića pa se kajalo nek se niz nastavi sa direktoricom.
Tako je Emile. Pustiti ljude da rade, ne treba stvarati negativnu atmosferu bez potrebe.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 30 dec 2023, 14:42

Iznenadjujuce realno jer je zena osoba bez ikakvih referenci za jednu takvu poziciju, al to ne mora nista da znaci.
Mlada je, motivirana pa mozda bas tu u Velezu izgradi neko ime.
Vidjet cemo. Sretno u svakom slucaju.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

RainMan
Kontakt:

Post Postao/la RainMan » 30 dec 2023, 15:00

Samra već duže vrijeme u kontinuitetu radi fantastičan posao u klubu. Uvijek daje 110% od sebe, radi poslove koji često nisu u opisu njene radne pozicije, nerijetko ostaje nakon radnog vremena za klub, kao i vikendima i praznicima. Ima odlične odnose sa svima u upravi, trenerom i igračima. Klub će uvijek nagraditi trud, odanost i prepoznati potencijal svih u klubu i onih koji doprinose njegovom razvoju. Odavno se radilo na njenoj integraciji za novu ulogu u klubu. Narednih 6 mjeseci će biti probni period. Neki komentari ovde su u najmanju ruku sramotni i pozivam pojedince da preispitaju svoje vrijednosti.

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 30 dec 2023, 15:23

Pitanje: Kako vam se čini predsjednikova izjava da ćemo na pauzi dovesti jednog ili maksimalno dva igrača? Nisam za velike promjene, pogotovo na ovako posložen roster, ali ovo mi izgleda malo. Pretpostavljam da će biti i nekih odlazaka, tako da će i ta mjesta trebati popuniti... Po meni su neophodna tri igrača: backup opcija za desnog beka i napadača i jedan klasni veznjak koji će nositi vezni red i donijeti dodatni kvalitet.
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 30 dec 2023, 15:36

RainMan je napisao/la:
30 dec 2023, 15:00
Samra već duže vrijeme u kontinuitetu radi fantastičan posao u klubu. Uvijek daje 110% od sebe, radi poslove koji često nisu u opisu njene radne pozicije, nerijetko ostaje nakon radnog vremena za klub, kao i vikendima i praznicima. Ima odlične odnose sa svima u upravi, trenerom i igračima. Klub će uvijek nagraditi trud, odanost i prepoznati potencijal svih u klubu i onih koji doprinose njegovom razvoju. Odavno se radilo na njenoj integraciji za novu ulogu u klubu. Narednih 6 mjeseci će biti probni period. Neki komentari ovde su u najmanju ruku sramotni i pozivam pojedince da preispitaju svoje vrijednosti.

Sve je to ok i zelim joj sve najbolje za dobrobit kluba al da se ne lazemo za mene je najbolje rjesenje da se za takve pozicije ipak raspisuju konkursi.
Zasto da ne?
Pa zar nije bolje imati mogucnost da biramo najbolje od najboljih? Da imamo deset kandidata i biramo najboljeg/najbolju?

I Dzemil je doveden za ruku tu znamo svi od koje struje, tako sad i ta mala.
To sto se dokazuje, ostaje da radi prekovremeno, vikendima itd ne znaci nista.
Juce je pocela radit , nikakvu pozadinu nema iza sebe..sta ce drugo nego se dokazivat na taj nacin.
Nije mustra i izgradjena pa da odlazi kad joj se prohtije vec neko ko je tek poceo radit.

Moze pricat sta ko hoce al taj nacin postavljanja na funkcije je klasicni politicki nacin..tj. uhljebi rodbinu i prjjatelje.
Moze li u njemackoj postati sportski direktor anonimus, neko ko ima godinu iili dvije radnog iskustva da ima ne znam kakav potencijal?
I na osnovu kojeg radnog iskustva neko procjenjuje potencijal? Na osnovu cega?

Tu sva prica zavrsava druze ! Imas profesionalizam ili ga nemas , u svim segmentima !
Zadnja izmjena: mostar_mo, dana/u 30 dec 2023, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 30 dec 2023, 15:45

bosnianboy36 je napisao/la:
29 dec 2023, 19:56
Ono sto je Hasic uradio za Velez tesko da ce iko ikad vise pa pazite kako ga uzimate u usta
Bas? De odvadi malo 👍

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 30 dec 2023, 15:49

RainMan je napisao/la:
Lijepo napisano, razumno :thumbup:
mostar_mo je napisao/la:
30 dec 2023, 15:36
RainMan je napisao/la:

Sve je to ok i zelim joj sve najbolje za dobrobit kluba al da se ne lazemo za mene je najbolje rjesenje da se za takve pozicije ipak raspisuju konkursi.
Zasto da ne?
Pa zar nije bolje imati mogucnost da biramo najbolje od najboljih?
I Dzemil je doveden za ruku tu znamo svi od koje struje, tako sad i ta mala.
To sto se dokazuje, ostaje da radi prekovremeno, vikendima itd ne znaci nista.
Juce je pocela radit , nikakvu pozadinu nema iza sebe..sta ce drugo nego se dokazivat na taj nacin.
Nije mustra i izgradjena pa da odlazi kad joj se prohtije vec neko ko je tek poceo radit.

Moze pricat sta ko hoce al taj nacin postavljanja na funkcije je klasicni politicki nacin..tj. uhljebi rodbinu i prjjatelje.
Moze li u njemackoj postati sportski direktor anonimus, neko ko ima godinu iili dvije radnog iskustva da ima ne znam kakav potencijal?
I na osnovu kojeg radnog iskustva neko procjenjuje potencijal? Na osnovu cega?

Tu sva prica zavrsava druze ! Imas profesionalizam ili ga nemas , u svim segmentima !
Djevojka nije postala sportski direktor. Tu sva priča završava što se tiče tvog posta.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 30 dec 2023, 15:51

@Balorda to sto nije postala sportski ne mijenja sustinu mog posta.
Bira se direktor i neozbiljno je u poslovnom profesionalnom svijetu bilo koje branše da na tu poziciju dolazi neko sa godinom ili dvije radnog iskustva.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 30 dec 2023, 15:55

mostar_mo je napisao/la:
30 dec 2023, 15:51
Bira se direktor i neozbiljno je u poslovnom profesionalnom svijetu bilo koje branše da na tu poziciju dolazi neko sa godinom ili dvije radnog iskustva.
Tebi je neozbiljno, upravi kluba nije. Pošto ni ja ni ti ama baš ništa ne znamo o poslovnim kvalitetama ove žene, ne znam kako možeš donositi ikakav sud, zaključak i povrh svega osudu te osobe?

Valjalo bi da se saberete malo i prestanete srati (da oprostite).
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 30 dec 2023, 15:58

Moja neka analiza:

Golmani:
Hadzikic, Ribic, Nanic: Nema Nanica do kraja sezone meni se cini, meni se ne svidja da imamo samo dva golmana, a jedan nema iskustva. Ja bih doveo nekog starijeg golmana koji igra za milju i po, kao sto komsije imaju onoga Soldu. Ne mora biti, ali na primjer Adnan Bobic. Igra u GOSK-u, a uspio je sacuvati mrezu cak 5 puta, i to u samo 12 utakmica. Jest da zna kiksati kao niko, ali eto neka moja ideja.

Desni bek:
Orec: Sad nemamo drugog desnog beka jer je Muminovic bivsi. Probali smo sa mladjim Halilovicem na toj poziciji u Tuzli, ali je to bila losa ideja. Treba nam rezerva Orecu

Lijevi bek:
Sturm, Domic: Kazu raja da Domic ostaje, znaci ne treba nam nova rezerva. Ovdje moze i Oliveira upasti ako bude trebalo

Stoperi:
Hrkac, Oliveira, Mahmic, Bajric, Zvonic, Domic: Tu je i mali Jogunovic kao i Abaza koji igra jako dobro u Nevesinju. Ja sam zadovoljan, hoce li Bajric biti spreman do 10 Februara?

Defanzivni vezni:
Emir- i Dino Halilovic, Prses, Hasanovic: Kao sto je neko napisao, ovdje nam treba jos jedan igrac. Inace, ovdje mogu upasti i svi ofanzivni vezni.

Ofanzivni vezni:
Vehabovic, Mlinaric, Sikalo, Puce: Dva U21 igraca, Vehabovic u strasnoj formi, ja sam zadovoljan. Moze i Suljic odigrati na ovoj poziciji.

Desno krilo:
Guliashvili, Peco, Krajnc, Kuko: Solidne opcije, valjda Krajnc bude spreman do Februara.

Lijevo krilo:
Suljic, Dzafic: Ne znam sta da kazem

Forward:
Haskic: Treba nam jedna rezerva Haskicu, imali smo velike srece da se on nije povrijedio u prosloj polusezoni.

ZNACI: najmanje: back-up desni bek i back-up napadac i jedan vezni. I da se ja pitam, jos jedan iskusniji golman

Znaci igramo protiv Vejle Boldklub i protiv Shakhtara u Turskoj, zna li neko jeko treci protivnik?
Dobr intervju sinoc, ali steta sto nije pitao za februarski turnir. Kazu mi neki da ce opet juniori igrati zna li neko vise? @rainman @djemba

HAJDE NAPRIJED VELEZ LE SAD U NOVE POBJEDE NASA PJESMA NOSI TE ! :ljepota: :ljepota: :ljepota:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 30 dec 2023, 15:59

aimar21 je napisao/la:
30 dec 2023, 12:56
Ako bude ona, neka joj je sretno! Uvijek sam optimista, ali ovo mi nije baš korak naprijed. Iskreno se nadam da će me razuvjeriti. Smatram da sada nije vrijeme da na nama neko uči zanat, ali jbg. Naše je da podržimo i da se nadamo najboljem...
Koji bi ti korak naprijed? Sa Veleza koji se haman raspao pa se taman stabilizovao te odma na FC Bayern verziju? Pustimo da nam vrijeme pokaze koliko je ispravna odluka i koliko sposobna je djevojka za posao koji treba da obavlja.

Klub evidentno mnogo bolje funkcionise i sa mnogo vise ljudi nego smo funkcionisali u doba Hasica. Tada je bukvalno postojao samo jedan covjek u klubu i radio je sve. Stepenicu po stepenicu treba ici a ne preskakat neke pa da nam se ta vrsta bumeranga vrati u tintaru.

Hasic je sabotirao Husnica kada je ovaj ostao sam u klubu. Podapinjao mu je al bukvalno. Po meni samim tim podapinjao je i klubu. Hvala mu za sve ali zivot ide dalje a i on je olako otisao, tako da….sretno mu bilo

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 30 dec 2023, 16:01

Balorda je napisao/la:
30 dec 2023, 15:55
mostar_mo je napisao/la:

Tebi je neozbiljno, upravi kluba nije. Pošto ni ja ni ti ama baš ništa ne znamo o poslovnim kvalitetama ove žene, ne znam kako možeš donositi ikakav sud, zaključak i povrh svega osudu te osobe?

Druze, ne osudjujem nikoga vec sam uvijek za kvalitetu, a kvaliteta se dokazuje dugogodisnjim radom, ne preko noci !
Ovo je eksperiment, a ja sam uvijek protiv toga.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 30 dec 2023, 16:04

mostar_mo je napisao/la:
30 dec 2023, 16:01
Balorda je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:

Druze, ne osudjujem nikoga vec sam uvijek za kvalitetu, a kvaliteta se dokazuje dugogodisnjim radom, ne preko noci !
Ti jednostavno ne znaš o čemu pričaš, nemaš dovoljno informacija da bi donosio sud da je nešto eksperiment, preko noći i sl. Čovjek iz kluba ti je gore napisao da je probni period 6 mjeseci, tako da ne vidim problem da se djevojci pusti to vrijeme za rad. Potpuno neproduktivno je ovo instant podapinjanje.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 30 dec 2023, 16:05

mostar_mo je napisao/la:
30 dec 2023, 16:01
Balorda je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:

Eksperiment je sve, pa i mladi neiskusni igrači.
Kad bi gledao tako dovodio bi samo one sa iskustvom.

Ne branim nikoga, ženu ne znam, vrijeme će pokazati da li je odluka bila ispravna.
Isto tako uprava je zaslužila da joj se vjeruje.

Na kraju krajeva i da se fuli sa procjenom nije tragedija, ne bi bili ni prvi ni posljednji.
Nikad se nećemo popraviti, toliko priče i filozofije niokočega

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 30 dec 2023, 16:12

Gr0hot je napisao/la:
30 dec 2023, 15:59
aimar21 je napisao/la:
30 dec 2023, 12:56
Ako bude ona, neka joj je sretno! Uvijek sam optimista, ali ovo mi nije baš korak naprijed. Iskreno se nadam da će me razuvjeriti. Smatram da sada nije vrijeme da na nama neko uči zanat, ali jbg. Naše je da podržimo i da se nadamo najboljem...
Koji bi ti korak naprijed? Sa Veleza koji se haman raspao pa se taman stabilizovao te odma na FC Bayern verziju? Pustimo da nam vrijeme pokaze koliko je ispravna odluka i koliko sposobna je djevojka za posao koji treba da obavlja.

Klub evidentno mnogo bolje funkcionise i sa mnogo vise ljudi nego smo funkcionisali u doba Hasica. Tada je bukvalno postojao samo jedan covjek u klubu i radio je sve. Stepenicu po stepenicu treba ici a ne preskakat neke pa da nam se ta vrsta bumeranga vrati u tintaru.

Hasic je sabotirao Husnica kada je ovaj ostao sam u klubu. Podapinjao mu je al bukvalno. Po meni samim tim podapinjao je i klubu. Hvala mu za sve ali zivot ide dalje a i on je olako otisao, tako da….sretno mu bilo
Što se tiče koraka naprijed, odnosilo se samo na poziciju direktora, za ostalo im skidam kapu. Ako je korak naprijed sa nikoga na bilo koga, onda se slažem da je napredak. Žena je bukvalno eksperiment, što znači da može razvaliti, a može biti i flop. Ako su je doveli da samo lijepo izgleda, a da oni nastave donositi sve odluke, onda je nisu trebali ni dovoditi. Po meni je pozicija direktora tu da donosi operativne odluke, kako se Uprava ne bi zamarala i tim problemom, znači da ih rastereti. Neko spomenu konkurs i više opcija, ali o tome se samo može sanjati, ipak nismo toliko napredovali. Ako mene pitaš, to bi bio neki korak naprijed. Da staviš uslov minimalno 2 ili 3 godine iskustva na rukovodećim pozicijama, pa onda ne bi bio toliki eksperiment.

Odužili smo malo sa ovim. Neka je sretno Samri i neka daje sve od sebe, to je najbolje što može uraditi, a mi ćemo se nadati da će eksperiment uspjeti i da će ispasti dobro...

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 30 dec 2023, 16:12

Kevelj rece da je sportski segment prepusten Klafuricu tako da ce Samra sigurno obavljati pravne i administrativne poslove u klubu. Mozda se uslikati sa igracem prilikom potpisa i to je to. Kazu da je pravnik po struci ko zna mozda je njezino djelo produzenje ovih igraca nedavno niko ne zna. Dosta raja tu poziciju gleda kroz Dzemila Sosu koji je kao direktor dovodio igrace pravio ugovore organizovao utakmice jos samo nije prodavao karte i u veseraju radio :mrgreen:

Misljenja sam da treba dzentlmenski pruziti podrsku ipak je prva dama u klubu na toj poziciji. Na probnom je radu sest mjeseci neka se dokazuje. Ja joj zelim svu srecu

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 30 dec 2023, 16:16

CampobelloDiMazara je napisao/la:
30 dec 2023, 16:12
Kevelj rece da je sportski segment prepusten Klafuricu tako da ce Samra sigurno obavljati pravne i administrativne poslove u klubu. Mozda se uslikati sa igracem prilikom potpisa i to je to. Kazu da je pravnik po struci ko zna mozda je njezino djelo produzenje ovih igraca nedavno niko ne zna. Dosta raja tu poziciju gleda kroz Dzemila Sosu koji je kao direktor dovodio igrace pravio ugovore organizovao utakmice jos samo nije prodavao karte i u veseraju radio :mrgreen:

Misljenja sam da treba dzentlmenski pruziti podrsku ipak je prva dama u klubu na toj poziciji. Na probnom je radu sest mjeseci neka se dokazuje. Ja joj zelim svu srecu
Da, da. Nije sportski, nego direktor kluba. Znači, zadužena je za upravljanje organizacionim jedinicama i organizaciju posla. Neka joj je sretno, vrijeme je pred njom...

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 30 dec 2023, 16:32

Samo da nam je nešto negativno naći,a kad ga nema izmišlja se !Klasična Mostarska šuplja,nije se imalo zašto prigovarati pa sad jedva dočekali bilo šta.Tačno imam osjećaj da je i klubu falilo da pojedinci seru po društvenim mrežama pa su nju postavili za direktora.Kad za pola godine cura bude ok opet ćete šuti !
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 30 dec 2023, 16:56

Ne vidim nista sporno ako se kaze da se ovo moglo i trebalo puno bolje izvesti. Raspises konkurs i biras najboljeg od prijavljenih, sta je tu problem? Boze moj, ako Samra podere sve kandidate i ako ima bolje reference za poziciju direktora od ostalih, onda nema nikakvih problema. Ali tako barem znas da si dao sve od sebe da izaberes najboljeg za klub i da dizes sve na veci nivo.

Samru znam licno dugo godina i nemam nista protiv nje ali neko s godinu ili dvije radnog iskustva vrlo lahko moze biti veliki flop a ne biramo cistacicu nego direktoricu kluba.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 30 dec 2023, 17:04

MostarskiSin je napisao/la:
30 dec 2023, 16:56
Ne vidim nista sporno ako se kaze da se ovo moglo i trebalo puno bolje izvesti. Raspises konkurs i biras najboljeg od prijavljenih, sta je tu problem? Boze moj, ako Samra podere sve kandidate i ako ima bolje reference za poziciju direktora od ostalih, onda nema nikakvih problema. Ali tako barem znas da si dao sve od sebe da izaberes najboljeg za klub i da dizes sve na veci nivo.

Samru znam licno dugo godina i nemam nista protiv nje ali neko s godinu ili dvije radnog iskustva vrlo lahko moze biti veliki flop a ne biramo cistacicu nego direktoricu kluba.
Lično mislim da je izabrana zato što imaju povjerenje u nju i radit će šta joj se kaže.Po smjernicama i uputama Uprave.
Razočarenje je bilo sa Alagićem koji je krio probleme koji se dešavaju da bi pokrio Feju.
Tako da je njoj ta referenca vjerojatno najbitnija,da je osoba od povjerenja Upravi.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.