Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Ništa sloboda govora izražavanja misli i te demokratske šuplje?StevieG8 je napisao/la: ↑29 dec 2023, 22:45
Zato sto je nasa ulema slaba i merhametli, oni su pustili korijenje jos za vrijeme rata i tesko je to sada promjeniti. Velika je tu i krivica nase IZ koja je ljudima postala odbojna zbog bogacenja na vjeri i petljanja u politiku.
Vecina ovih njihovih sejhova je dobro placena za ovo sto rade ali se prezentuju kao nekakvi isposnici koji sve to prezentuju za dzabe i u ime Boga.
Bolan Iz je obično udruženje građana , u USA bi bila marginalna među 300+ ostalih religija, sutra se mozemo sabrat nas 200 i osnovat novu islamsku zajednicu ,transparwntniju, gdje ne bi bilo plata hodzama , privatna groblja bi imali i silne druge moderne prednosti? To bi opet smetalo neo komunjarama i liberalima
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Ti Besko mozes samo teroristicku organizaciju osnovati
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Cuj mogli bi osnovati novu IZ 

Ko ima dvaestak stabala oraha, dva osrednja plastenika gdje sadi salatu te dvije manje njive za bijeli luk i štand na pijaci, taj može ubrat ozbiljan novac.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ima li ekonomista kakav ovdje da mi pojasni nesto. Vidjeli smo svi prihode i prikupljeni porez na black friday gdje se u federaciji potrosili tipa 500 mil a u RS 27 mil. Mislim da je ista situacija i sada vec unazad 10 dana kako su krenule pripreme za bozic, novu godinu itd. Tj u federaciji ce biti potroseno npr 5 milijardi a u RS 500 mil.
Kako onda oni procenti pri djeljenu novca su 66% FBIH 34% RS. Imam osjecaj da FBIH zasluzuje barem 80% i da je to stvarno stanje.
Ima li neko da poznaje ovu tematiku da pojasni laicima da li postoji mogucnost da FBIH finansira RS nakon raspodjela prikupljenog novca?
Ovo pitam jer vidim i danas i proteklih dana koje kolicine novca se trose po Sarajevu, Zenici konkretno i da je bukvalno autoput SA-ZE krcat kao da je Bavarska a kada prolazis kroz RS Doboj Banja Luka zive duse nema.
Kako onda oni procenti pri djeljenu novca su 66% FBIH 34% RS. Imam osjecaj da FBIH zasluzuje barem 80% i da je to stvarno stanje.
Ima li neko da poznaje ovu tematiku da pojasni laicima da li postoji mogucnost da FBIH finansira RS nakon raspodjela prikupljenog novca?
Ovo pitam jer vidim i danas i proteklih dana koje kolicine novca se trose po Sarajevu, Zenici konkretno i da je bukvalno autoput SA-ZE krcat kao da je Bavarska a kada prolazis kroz RS Doboj Banja Luka zive duse nema.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Isto kao.sto.ti je podijela na federaciju i Rs,vamo dva naroda u rs jedan,vamo više stanovnika troduplo.avenija je napisao/la: ↑30 dec 2023, 15:46Ima li ekonomista kakav ovdje da mi pojasni nesto. Vidjeli smo svi prihode i prikupljeni porez na black friday gdje se u federaciji potrosili tipa 500 mil a u RS 27 mil. Mislim da je ista situacija i sada vec unazad 10 dana kako su krenule pripreme za bozic, novu godinu itd. Tj u federaciji ce biti potroseno npr 5 milijardi a u RS 500 mil.
Isto kao što ti je podijela u vojsci na 5 bosnjaka 4srbijanaca ,što znači da ko god hoće u vojsku od srbijanaca bit će primljen
**** nas je onaj što stavi potpis na dejton, bolje ko palestinci do zadnje krvi nego da potpišu da **** upravljaju s njima.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- kraljttbvb
- Kontakt:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
410
- Davidoffgold
- Kontakt:
Bas neki dan pricam sa drugom na kafi koji je ekonomista u bingu kod nas. Jedina stvar koju on makar kaze koja drzi rs zivom je fbih zapravo. Opcine grude,zivinice,tesanj su razvijene kao jedan entitet jbt tako on kaze jer je bas to gledao na nekom seminaru. Na kraju ce to zapravo i ugasiti RS ta ekonomija. Srbi iz rsa ili ce biti prinudjeni da rade u fbih ili nece ni raditi (citaj odselit ce preko Drine ili zapadno). Samo ne znam kako ce vodstvo i politicke elite koje vladaju RSom to saopstiti narodu. Kupuju oni doduse nekretnine po srbiji i rusiji ali ono ne mozes samo doci na presicu i reci narodu eto rs vise ne postoji bla bla bla i otici haha...doduse srbi su to sve je moguce. Zao mi je normalnog naroda u tom rsu, jbg na kraju ce razlika rs-fbih biti kao zapadna i istocna njemackaavenija je napisao/la: ↑30 dec 2023, 15:46Ima li ekonomista kakav ovdje da mi pojasni nesto. Vidjeli smo svi prihode i prikupljeni porez na black friday gdje se u federaciji potrosili tipa 500 mil a u RS 27 mil. Mislim da je ista situacija i sada vec unazad 10 dana kako su krenule pripreme za bozic, novu godinu itd. Tj u federaciji ce biti potroseno npr 5 milijardi a u RS 500 mil.
Une vie honorable est une vie éternelle
Pa i sada firma u kojoj radim smještena u posavini egzistira na radnicima iz RS.a i iz okolice srebrenika.Da ne govorim o ostalim firmama pogotovo marketima.Davidoffgold je napisao/la: ↑30 dec 2023, 18:28Bas neki dan pricam sa drugom na kafi koji je ekonomista u bingu kod nas. Jedina stvar koju on makar kaze koja drzi rs zivom je fbih zapravo. Opcine grude,zivinice,tesanj su razvijene kao jedan entitet jbt tako on kaze jer je bas to gledao na nekom seminaru. Na kraju ce to zapravo i ugasiti RS ta ekonomija. Srbi iz rsa ili ce biti prinudjeni da rade u fbih ili nece ni raditi (citaj odselit ce preko Drine ili zapadno). Samo ne znam kako ce vodstvo i politicke elite koje vladaju RSom to saopstiti narodu. Kupuju oni doduse nekretnine po srbiji i rusiji ali ono ne mozes samo doci na presicu i reci narodu eto rs vise ne postoji bla bla bla i otici haha...doduse srbi su to sve je moguce. Zao mi je normalnog naroda u tom rsu, jbg na kraju ce razlika rs-fbih biti kao zapadna i istocna njemackaavenija je napisao/la: ↑30 dec 2023, 15:46Ima li ekonomista kakav ovdje da mi pojasni nesto. Vidjeli smo svi prihode i prikupljeni porez na black friday gdje se u federaciji potrosili tipa 500 mil a u RS 27 mil. Mislim da je ista situacija i sada vec unazad 10 dana kako su krenule pripreme za bozic, novu godinu itd. Tj u federaciji ce biti potroseno npr 5 milijardi a u RS 500 mil.
Oni tamo nemaju gdje raditi ali i plate su jako male.
Dok ljudi iz Posavine idu vani oni se sele na ovo područje.
- Davidoffgold
- Kontakt:
Neces vjerovati da zbog prirode posla znam ljude koji su iz zvornika a rade u kalesiji.... Dakle ajde da rade u Sapni koja je malte ne entitetska linija ljudi rade u Kalesiji 🫣Rosicky je napisao/la: ↑30 dec 2023, 18:40Pa i sada firma u kojoj radim smještena u posavini egzistira na radnicima iz RS.a i iz okolice srebrenika.Davidoffgold je napisao/la: ↑30 dec 2023, 18:28Bas neki dan pricam sa drugom na kafi koji je ekonomista u bingu kod nas. Jedina stvar koju on makar kaze koja drzi rs zivom je fbih zapravo. Opcine grude,zivinice,tesanj su razvijene kao jedan entitet jbt tako on kaze jer je bas to gledao na nekom seminaru. Na kraju ce to zapravo i ugasiti RS ta ekonomija. Srbi iz rsa ili ce biti prinudjeni da rade u fbih ili nece ni raditi (citaj odselit ce preko Drine ili zapadno). Samo ne znam kako ce vodstvo i politicke elite koje vladaju RSom to saopstiti narodu. Kupuju oni doduse nekretnine po srbiji i rusiji ali ono ne mozes samo doci na presicu i reci narodu eto rs vise ne postoji bla bla bla i otici haha...doduse srbi su to sve je moguce. Zao mi je normalnog naroda u tom rsu, jbg na kraju ce razlika rs-fbih biti kao zapadna i istocna njemackaavenija je napisao/la: ↑30 dec 2023, 15:46Ima li ekonomista kakav ovdje da mi pojasni nesto. Vidjeli smo svi prihode i prikupljeni porez na black friday gdje se u federaciji potrosili tipa 500 mil a u RS 27 mil. Mislim da je ista situacija i sada vec unazad 10 dana kako su krenule pripreme za bozic, novu godinu itd. Tj u federaciji ce biti potroseno npr 5 milijardi a u RS 500 mil.
Une vie honorable est une vie éternelle
Ja sam imao dva kolege i to dobra radnika koji su putovaliiz Tuzle naposao i platu tada 700km,prije nekih 7g.Davidoffgold je napisao/la: ↑30 dec 2023, 18:42Neces vjerovati da zbog prirode posla znam ljude koji su iz zvornika a rade u kalesiji.... Dakle ajde da rade u Sapni koja je malte ne entitetska linija ljudi rade u Kalesiji 🫣Rosicky je napisao/la: ↑30 dec 2023, 18:40Pa i sada firma u kojoj radim smještena u posavini egzistira na radnicima iz RS.a i iz okolice srebrenika.Davidoffgold je napisao/la: ↑30 dec 2023, 18:28
Bas neki dan pricam sa drugom na kafi koji je ekonomista u bingu kod nas. Jedina stvar koju on makar kaze koja drzi rs zivom je fbih zapravo. Opcine grude,zivinice,tesanj su razvijene kao jedan entitet jbt tako on kaze jer je bas to gledao na nekom seminaru. Na kraju ce to zapravo i ugasiti RS ta ekonomija. Srbi iz rsa ili ce biti prinudjeni da rade u fbih ili nece ni raditi (citaj odselit ce preko Drine ili zapadno). Samo ne znam kako ce vodstvo i politicke elite koje vladaju RSom to saopstiti narodu. Kupuju oni doduse nekretnine po srbiji i rusiji ali ono ne mozes samo doci na presicu i reci narodu eto rs vise ne postoji bla bla bla i otici haha...doduse srbi su to sve je moguce. Zao mi je normalnog naroda u tom rsu, jbg na kraju ce razlika rs-fbih biti kao zapadna i istocna njemacka
Druže 1h30min svaki dan u jednom smjeru

Ma dobro, to su 2 3 izolovana slucaja. Sta ima sad jako u Orasju/Domaljevcu/Boku/Kostrcu/Tolisi/Mahali/Grebnicama itd? Ja sam se nekad tu kretao 2012-2016.Rosicky je napisao/la: ↑30 dec 2023, 18:45Ja sam imao dva kolege i to dobra radnika koji su putovaliiz Tuzle naposao i platu tada 700km,prije nekih 7g.Davidoffgold je napisao/la: ↑30 dec 2023, 18:42Neces vjerovati da zbog prirode posla znam ljude koji su iz zvornika a rade u kalesiji.... Dakle ajde da rade u Sapni koja je malte ne entitetska linija ljudi rade u Kalesiji 🫣
Druže 1h30min svaki dan u jednom smjeru![]()
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
-
- Kontakt:
Znam ljude (pre)prodavače koji su do u srž upoznati s onim sto se ponajviše traži.
Imaš mnogo domaćinstava primjer u Konjicu, koja dosta potreba sedmično podmiruje na pijaci.
Sad da li se i koji štand rasporda, prije svega svaki prodavač u kombiju ima pričuvu, tako da nemoš znati koliko je gajbi čega okreno. Znam da su štandovi domaćih proizvoda u intervalima krcati kupcima i da raja traži bilo šta sa sela, još bolje od nekog poznatog.
Eh što i ti pijačari fušere kvalitetom, to je za nekih drugih tema.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 30 dec 2023, 20:58, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Bukvalno.
Ono što sam još primjetio da ti influenseri ili šta su već, imaju svoje botove po društvenim mrežema. Probaj npr nešto komentarisati protiv nekog od njih i dole horda krembila se nakači da ti jebu sve po spisku. Ja sam jednom nešto napisao protiv one Ilde Humic i debelo zažalio. Od tad više ne komentarišem.

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
AjdeDavidoffgold je napisao/la: ↑30 dec 2023, 18:42
Neces vjerovati da zbog prirode posla znam ljude koji su iz zvornika a rade u kalesiji.... Dakle ajde da rade u Sapni koja je malte ne entitetska linija ljudi rade u Kalesiji 🫣

Pa šta bi radili u Sapni pobogu brate.
Inače je Kalesija za vrijeme SFRJ bila najnerazvijenija opština u državi.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Šta ovo bi?
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 18 gostiju.