AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Kazu da je pretrpio udarac u clanak u utakmici sa Salernitaonom, nista strasno. Trenirao je odvojeno od momcadi.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Pozdrav stari, vidim da su ti ostali rekli da je jako tesko do karata - imam ti sjajne vijesi; jeste, ali NIJE!LegendKiller je napisao/la: ↑26 dec 2023, 19:43Pozdrav braćo, kakvi ste. Treba mi jedan info od nekoga ko je bio već u Milanu i na tekmama. Trebao bi 30.12. aBd biti u Milanu ali ne znam kada ću doći tačno, posle podne sigurno, a tekma protiv Sasuola je u 18.00 h. Kakva je situacija sa kupovinom karata prije same tekme, vidim da ih Casa Milan prodaje ali bude li ih, nije liga prava ili derbi neki pa da se razgrabe sve puno ranije.

Juric i Gasperini nisu slicini ni po cemu De Zerbiu a sad cu ti objasniti zasto. De Zerbi je krenuo pokusavajuci kopirati Guardialu i njegovim igracima se to nije svidjelo pogotovo u Italiji. Imao je losu sezonu u Palermu gdje je nakon 7 utakmica upisao isto toliko poraza i onda je odlucio da razmisli o svom pristupu. Otisao je do Bielse u Lille gdje je pratio njegove treninge, pricao o nekim taktickim stvarima itd nakon toga se rodio still koji gaji i dan danas i koji je funkcionisao u 3 razlicite lige. Seria A, Ukrajinska PL i EPL. Razlika izmedju njega i Gasperinija je sto je Gasperini trener koji se i dalje drzi u okviru u kojem se drze ostali italijanski treneri dok De Zerbi vise naginje onom Krujfoskovm pristupu fudbala. Sto vise lopta u posjedu, sto vise suteva , dinamike, voli da mu igraci izadju 1 na 1 , cijeni tehniku , eleganciju ali isto tako ima oko za detalje. Kad smo kod detalja kod njega je vazna pozicija tijela jer pozicijom tijela mozes dati indikaciju protvniku da ces odigrati tipa horizontalno loptu i natjerat ga trci na slobodnog igraca a ipak tvoj igrac moze tu loptu odigrati naprijed. Mislim imas detaljne analize njegovog sistema igre. Juric i Gasperini nisu na tom nivou.milanist je napisao/la: ↑27 dec 2023, 16:28Sve je ovo fino druze, finu pricu pise u Brightonu i to je to. Imas ovakvi situacija slicni i u Italiji, sa recimo Gasperinijem ili Juricem, tacno treneri za ekipe gdje trenutno i jesu. Radis bez pritiska i nekih preveliki ocekivanja. Ovi velikani su druga stvar, vec posle 3-4 utakmice bez pobjede pise ti se o otkazu, dok recimo u Brightonu i posle 6-7 takvih utakmica i dalje te smatraju nedodirljivim.
Mozda ce izrasti u vrhunskog strucnjaka, to sad niko ne zna, ali neka ga gdje jeste sve dok mu dobro ide, uostalom Milanista je pa mozda nekad i sjedne na klupu Milana, trenutno licno mislim da bi sagorio veoma brzo, rekao sam i zasto.
A ovi video klipovi, pa normalno da ce pogotovo 'njegovi' igraci govoriti fino o njemu, plus Pep, za pohvalu je nema sta, ali opet to ti nije nikakav garant. Tako su nekoc ovdje postavljali i YT klipove jednog igraca i kovali ga u zvijeze, znamo kako je zavrsio eru u Milanu, tako da sto se tice tih YT snimaka tu je svako klasa kad gledas![]()
Druga stvar je sto ne govore samo njegovi igraci samo fino o njemu. Boatenga sam postavio jer je uveliko bio zavrsio karijeru i rekao je sve isto sto i Evan Ferguson i da je De Zerbi najbolji trener koji ga je vodio , ali fazon s Boatengom tad je bio sto je izgorio i izgubio motivaciju za fudbalom.
Uzmes i cinjenicu da od nekakve djecurlije pravi zvijezde Ferguson, Mitoma, Caicedo i da statisticki Brighton je po svim parametrima u samom vrhu. Pasovi,sutvi,posjed itd i to 2 sezone za redom. Mislim umijece je to raditi s onakvom ekipom i mladim igracima.
Thiago Motta djeluje prespektivno ali opet kad bi mogao birati izmedju njih 2 izabrao bi De Zerbia jer je sigurno trener za iducih 15-20 godina.
Nisam ni rekao da su isti ili slicni po stilu igre, akcenat je bio na tome da su odlicni u manjim sredinama, gdje se ne ocekuju neki wow rezultati, gdje radis u miru i bez nekog velikog pritiska, kao sto bi to bio slucaj sa Milanom. Zato sam i naveo Jurica i Gasperinija kao primjer, odlcini tu gdje jesu, sto moze biti slucaj i sa De Zerbijem. Ponekad se napravi preveliki hajp o nekom treneru, igracu, nebitno. Imali smo takav slucaj i sa Giampaolom koji je dosao na klupu Milana, pa onda otisao nakon koliko 8-10 utakmica? jednostavno ne trpe ljudi kao u tim manjim klubovima.meepo je napisao/la: ↑28 dec 2023, 13:13Juric i Gasperini nisu slicini ni po cemu De Zerbiu a sad cu ti objasniti zasto. De Zerbi je krenuo pokusavajuci kopirati Guardialu i njegovim igracima se to nije svidjelo pogotovo u Italiji. Imao je losu sezonu u Palermu gdje je nakon 7 utakmica upisao isto toliko poraza i onda je odlucio da razmisli o svom pristupu. Otisao je do Bielse u Lille gdje je pratio njegove treninge, pricao o nekim taktickim stvarima itd nakon toga se rodio still koji gaji i dan danas i koji je funkcionisao u 3 razlicite lige. Seria A, Ukrajinska PL i EPL. Razlika izmedju njega i Gasperinija je sto je Gasperini trener koji se i dalje drzi u okviru u kojem se drze ostali italijanski treneri dok De Zerbi vise naginje onom Krujfoskovm pristupu fudbala. Sto vise lopta u posjedu, sto vise suteva , dinamike, voli da mu igraci izadju 1 na 1 , cijeni tehniku , eleganciju ali isto tako ima oko za detalje. Kad smo kod detalja kod njega je vazna pozicija tijela jer pozicijom tijela mozes dati indikaciju protvniku da ces odigrati tipa horizontalno loptu i natjerat ga trci na slobodnog igraca a ipak tvoj igrac moze tu loptu odigrati naprijed. Mislim imas detaljne analize njegovog sistema igre. Juric i Gasperini nisu na tom nivou.milanist je napisao/la: ↑27 dec 2023, 16:28Sve je ovo fino druze, finu pricu pise u Brightonu i to je to. Imas ovakvi situacija slicni i u Italiji, sa recimo Gasperinijem ili Juricem, tacno treneri za ekipe gdje trenutno i jesu. Radis bez pritiska i nekih preveliki ocekivanja. Ovi velikani su druga stvar, vec posle 3-4 utakmice bez pobjede pise ti se o otkazu, dok recimo u Brightonu i posle 6-7 takvih utakmica i dalje te smatraju nedodirljivim.
Mozda ce izrasti u vrhunskog strucnjaka, to sad niko ne zna, ali neka ga gdje jeste sve dok mu dobro ide, uostalom Milanista je pa mozda nekad i sjedne na klupu Milana, trenutno licno mislim da bi sagorio veoma brzo, rekao sam i zasto.
A ovi video klipovi, pa normalno da ce pogotovo 'njegovi' igraci govoriti fino o njemu, plus Pep, za pohvalu je nema sta, ali opet to ti nije nikakav garant. Tako su nekoc ovdje postavljali i YT klipove jednog igraca i kovali ga u zvijeze, znamo kako je zavrsio eru u Milanu, tako da sto se tice tih YT snimaka tu je svako klasa kad gledas![]()
Druga stvar je sto ne govore samo njegovi igraci samo fino o njemu. Boatenga sam postavio jer je uveliko bio zavrsio karijeru i rekao je sve isto sto i Evan Ferguson i da je De Zerbi najbolji trener koji ga je vodio , ali fazon s Boatengom tad je bio sto je izgorio i izgubio motivaciju za fudbalom.
Uzmes i cinjenicu da od nekakve djecurlije pravi zvijezde Ferguson, Mitoma, Caicedo i da statisticki Brighton je po svim parametrima u samom vrhu. Pasovi,sutvi,posjed itd i to 2 sezone za redom. Mislim umijece je to raditi s onakvom ekipom i mladim igracima.
Thiago Motta djeluje prespektivno ali opet kad bi mogao birati izmedju njih 2 izabrao bi De Zerbia jer je sigurno trener za iducih 15-20 godina.
Licno bi prije uzeo neko provjereno ime, kao Emery ili Bielsa, moze i Tuchel ali ne da Geri pare za to i tu sva prica staje.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Giampaolo je bio trener sa jednom formacijom, ako se tako nešto može nazvati trenerom.
Pioli je u odnosu na Giampaola samo "ažurirana" verzija istog.
De Zerbi je par nivoa više od ovih likova, jednostavno, inteligentniji trener sa mu_dima, koji daje prilike mladim igračima, nema ono ziheraško talijanski pristup fudbalu.
Emery ima rezultat ali samo ako priča na španjolskom jeziku.... Između Emerya i T.Motte bih radije uzeo ovog drugog za trenera, jer ima te neke inovacije po kojima je Milan poznat (čitaj Sacchi...)
Pioli je u odnosu na Giampaola samo "ažurirana" verzija istog.
De Zerbi je par nivoa više od ovih likova, jednostavno, inteligentniji trener sa mu_dima, koji daje prilike mladim igračima, nema ono ziheraško talijanski pristup fudbalu.
Emery ima rezultat ali samo ako priča na španjolskom jeziku.... Između Emerya i T.Motte bih radije uzeo ovog drugog za trenera, jer ima te neke inovacije po kojima je Milan poznat (čitaj Sacchi...)
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
-
- Kontakt:
https://sempremilan.com/sky-milan-lead- ... e-benefits
Jeste li vidjeli ovo?
Od 1/1-2024 vazi
Ima da nas ukopa ovo pravilo
Jeste li vidjeli ovo?
Od 1/1-2024 vazi
Ima da nas ukopa ovo pravilo
Moraju zaštiti svoje domaće igrače i klubove tjerati da više ulažu u domaće, umjesto u strane igrače. Španija i Njemačka su tako ulagale u svoj sistem i kasnije dobili igrače koji su osvojili svjetsko prvenstvo. Mene čudi da to još nisu ranije uradili. Naravno da to otežava klubovima kao Milanu, ali ipak svakakvog škarta se navuklo u Serie A.
-
- Kontakt:
Razumijem i ja to isto samo liga kao liga je vec opala a sad poslije ovoga bice jos gora i nema sanse da ce neke velike zvijezde da dolaze
Znaci izgradnja stadiona da pripada klubovima
Ma citava infrastruktura treba sa se mijenja
Ko je bio u Italiji vidi se kako je to propala zemlja i bijedna
Znaci izgradnja stadiona da pripada klubovima
Ma citava infrastruktura treba sa se mijenja
Ko je bio u Italiji vidi se kako je to propala zemlja i bijedna
Guirassy is getting farther away from Milan due to his salary requests. Guirassy currently earns €3M/year at Stuttgart, his initial request is €5M. In addition to this, Jovic’s recent displays made Milan change their minds about signing a striker in January
Nece Geri niko za sicu da igra, a i sto bi, tako ste popusili i Thurama 

Deal remains on for June — as Spanish LB is out of contract in the summer and would join as free agent.
Treba nam lijevi bek, al nema veze što je povrijeđeno 388 igrača, može na ljeto

- Beduin
- Kontakt:
Zato ce do juna ustedjeti 3/4mil na Mirandi, nema rasipanja. Sta je jedno igranje LP manje u odnosu na istedjenih par miliona, hhh.
Guirassyja isto tako, ne mozes propustati svaku sansu jbm ga ja.
Guirassyja isto tako, ne mozes propustati svaku sansu jbm ga ja.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Propusticemo mi dosta sansi za par miliona
Vidite Thuram u Inter
Isto tako turcina sto je preso dzabe u inter
Kessie
Za Dollarumma necu da pisem samo bolje sto je otiso zato ce i da propadne kao golman
Vidite Thuram u Inter
Isto tako turcina sto je preso dzabe u inter
Kessie
Za Dollarumma necu da pisem samo bolje sto je otiso zato ce i da propadne kao golman
-
Jbat ce nam
sassulo nanu danas i neka ce.. Danas je kraj Sihtolia
sassulo nanu danas i neka ce.. Danas je kraj Sihtolia
- Beduin
- Kontakt:
Prezivit ce zohar danas, pobijedit ce Sasuola i uvezat par pobjeda samo da ga se ne makne.
Nama pobjede prijeko trebaju, nebitno ostao ili ne Pioli. Ali mu se previse tolerise svi ovi losi rezultati i atmosfera u timu. Cim si ispao i LP moralo te se otjerati i tu prica zavrsava.
Nama pobjede prijeko trebaju, nebitno ostao ili ne Pioli. Ali mu se previse tolerise svi ovi losi rezultati i atmosfera u timu. Cim si ispao i LP moralo te se otjerati i tu prica zavrsava.
075 ❤
075 ❤
- muha milanez
- Kontakt:
Nema šanse da dobijemo Sassuolo, imam osjećaj da pojedini igrači bojkotuju Piolia i da jedva čekaju da mu vide leđa.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Opet se iste stvari provlace ovdje, a upravo igraci su ti koji su trazili da Pioli ostane, u razgovoru sa Furlanijem i Gerijemmuha milanez je napisao/la: ↑30 dec 2023, 11:04Nema šanse da dobijemo Sassuolo, imam osjećaj da pojedini igrači bojkotuju Piolia i da jedva čekaju da mu vide leđa.
To da su u dobrim odnosima igraci i Pioli, u to cisto sumnjam, jer se to ne vidi na terenu i ponasanju. Reakcija Thea, Tomorija, Girouda i Leaoa ne djleuje bas da su zadovoljni. Mene zanima koji igraci, ovi udarni sigurno nisu, jer oni su bili za Maldinija, sami su izjavili kad je otisao, pruzali mu podrsku, a i sam priznao da je htjeo Piolija nogirati. Evidentno da je puklo nesto u ekipi onog trenutka kad je otisao Maldini. A i prosle sezone su igraci bili nezadovoljni sa Piolijem, nego sreca pa su to izgladili Maldini i Ibra.
Onim klosarima u upravi ne smije covjek rijec vjerovati. Ljudima koji su radili Maldiniju iza ledja, to su licemjeri klasicni.
Onim klosarima u upravi ne smije covjek rijec vjerovati. Ljudima koji su radili Maldiniju iza ledja, to su licemjeri klasicni.
- Beduin
- Kontakt:
Vidljivo je odlican odnos na relaciji igraci-trener.
Ako su jos oni i rekli da ostane i ostao, to je ljubav i zadovoljstvo, jer se oni pitaju, hhh.
Ako su jos oni i rekli da ostane i ostao, to je ljubav i zadovoljstvo, jer se oni pitaju, hhh.
075 ❤
075 ❤
Ovo je od neki dan, kad se pisalo da ce dobiti otkaz, posle utakmice sa Salernitanom, pa sad vidi.....Stroj1946 je napisao/la: ↑30 dec 2023, 12:44To da su u dobrim odnosima igraci i Pioli, u to cisto sumnjam, jer se to ne vidi na terenu i ponasanju. Reakcija Thea, Tomorija, Girouda i Leaoa ne djleuje bas da su zadovoljni. Mene zanima koji igraci, ovi udarni sigurno nisu, jer oni su bili za Maldinija, sami su izjavili kad je otisao, pruzali mu podrsku, a i sam priznao da je htjeo Piolija nogirati. Evidentno da je puklo nesto u ekipi onog trenutka kad je otisao Maldini. A i prosle sezone su igraci bili nezadovoljni sa Piolijem, nego sreca pa su to izgladili Maldini i Ibra.
Pioli has been confirmed in his position following a phone call today between Cardinale and Furlani. The club spoke with the team leaders and most important players, most of them evidently stated that they’re still on Pioli’s side
Nemoj tako molim te, ima forumasa koji i danas hvale vlasnike, kako su spasili Milan....kako su ga izveli iz dubioze itd... a sto Milan ide u dubiozu kao kolektiv kao simbol kao institucija to je nebitno....Stroj1946 je napisao/la: ↑30 dec 2023, 12:44To da su u dobrim odnosima igraci i Pioli, u to cisto sumnjam, jer se to ne vidi na terenu i ponasanju. Reakcija Thea, Tomorija, Girouda i Leaoa ne djleuje bas da su zadovoljni. Mene zanima koji igraci, ovi udarni sigurno nisu, jer oni su bili za Maldinija, sami su izjavili kad je otisao, pruzali mu podrsku, a i sam priznao da je htjeo Piolija nogirati. Evidentno da je puklo nesto u ekipi onog trenutka kad je otisao Maldini. A i prosle sezone su igraci bili nezadovoljni sa Piolijem, nego sreca pa su to izgladili Maldini i Ibra.
Sjeme im se zatrlo americko....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.