NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

avenija
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la avenija » 29 dec 2023, 16:04

Jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH ekipa Čelika okončala je na 8. mjestu sa 21 poenom. U finišu sezone promijenjen je i šef stručnog štaba Armin Duvnjak umjesto kojeg je došao Dario Damjanović.
Sredina tabele možda nije po ukusu i željama navijača, ali je odraz stvarnog stanja u klubu.

„Mi smo bili novi u ovoj ligi. Trebalo je vremena da naučimo neke stvari. Nekada je ljudski priznati ljudsku grešku. Mi smo pogriješili time što smo doveli veliki broj igrača, koji je kasnije možda rezultirao narušenom energijom u timu. Sa dvojicom igrača potpisani su sporazumni raskidi ugovora, dok je Selim Žuna otišao u Njemačku. U planu je odlazak još najmanje dvojice igrača. Što se tiče pojačanja planiramo dovesti dva pojačanja i to na poziciji stopera i u vezni red“, kazao je za Zenicainfo.ba Emir Čerim, generalni direktor NK Čelik.

Prema planu Uprave cilj u narednoj polusezoni je provjeriti mogućnosti domaćih nogometaša i mlađih igrača, koliko mogu nositi ovu ligu i koliko se mogu u njih uzdati. U narednom periodu Uprava očekuje da će izdvojiti i veći dio sredstava za igrače.

„Pripreme za proljetni dio lige počinju 25. januara. Prvi dio priprema će se obaviti na terenima Trening centra u Zenici. Poznato je da Čelik ima problema sa terenima za trenažni proces u toku zimskog perioda. Pomoćni teren na Kamberovića polju je u veoma lošem stanju. Nakon toga putujemo na sedmodnevne ili desetodmevne pripreme u vjerovatno u Metković. U prve dvije sedmice ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice, a u Metkoviću ćemo odigrati tri kontrolne utakmice. Nakon toga povratak u Zenicu i odigravanje generalna pred start proljetnog dijela Prve lige Federacije BiH“, kazao je Emir Čerim.

NK Čelik je predao dvije inicijative prema Gradskom vijeću Grada Zenice. Prva inicijativa se odnosi na proglašenje Čelika kao klubom od posebnog interesa za Grad Zenicu. Druga inicijativa se odnosi na dodjelu zemljišta “Plandilo” NK Čeliku.

„Ta inicijativa za proglešnje NK Čelik klubom od posebnog interesa će ići i na Ze-Do kanton. Takođe nakon niza održanih sastanaka sa gradonačelnikom i Gradskom upravom pokrenuli smo inicijativu dodjele zemljišta „Plandilo“ odnosno „Šljaka“, nogometnom klubu Čelik. Zemljište bi trebalo biti dodijeljeno na 30 godina, uz određene uslove. Projekat izgradnje Trening centra je podjeljen u četiri faze, od kojih su dvije obavezne“, izjavio je Emir Čerim.

Pripreme za proljetni dio sezone Čelik počinje 25. januara, dok liga starta 9. marta. (M. P.)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 dec 2023, 16:07

avenija je napisao/la:
29 dec 2023, 11:41
Velež za 4 godine tačnije od kako smo mi krenuli iz kantona iz budzeta dobio 10 miliona KM. :shock:

Izmedju 2.75 miliona najviše godišnje i 2.25 miliona trenutne 2023 godine. Direktne uplate iz budzeta na račun udruženja tj kluba Velež Mostar.
Za Velež je knjigovodstvena greška, gdje su novac od nastupa u evropi i novac od saveza za plasman u PL proknjiženi kao stavka iz budžeta. Ove brojke su iz 2022 godine i Velež je javno demantovao i obrazložio da su dobili oko 500k iz budžeta grada, kantona i federacije što je realna cifra.

Zanimljivo GOŠK u 2022. dok su igrali prvu ligu, preko 600k iz budžeta :shock:

Kada izađu brojke za 2023, tu ćemo biti u vrhu liste :mrgreen: 330k reprogram plus onih 500k, već gledam naslove Čelik dobio 830k iz budžeta 2023. godine :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 dec 2023, 16:10

avenija je napisao/la:
29 dec 2023, 16:04
Jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH ekipa Čelika okončala je na 8. mjestu sa 21 poenom. U finišu sezone promijenjen je i šef stručnog štaba Armin Duvnjak umjesto kojeg je došao Dario Damjanović.
Sredina tabele možda nije po ukusu i željama navijača, ali je odraz stvarnog stanja u klubu.

„Mi smo bili novi u ovoj ligi. Trebalo je vremena da naučimo neke stvari. Nekada je ljudski priznati ljudsku grešku. Mi smo pogriješili time što smo doveli veliki broj igrača, koji je kasnije možda rezultirao narušenom energijom u timu. Sa dvojicom igrača potpisani su sporazumni raskidi ugovora, dok je Selim Žuna otišao u Njemačku. U planu je odlazak još najmanje dvojice igrača. Što se tiče pojačanja planiramo dovesti dva pojačanja i to na poziciji stopera i u vezni red“, kazao je za Zenicainfo.ba Emir Čerim, generalni direktor NK Čelik.

Prema planu Uprave cilj u narednoj polusezoni je provjeriti mogućnosti domaćih nogometaša i mlađih igrača, koliko mogu nositi ovu ligu i koliko se mogu u njih uzdati. U narednom periodu Uprava očekuje da će izdvojiti i veći dio sredstava za igrače.

„Pripreme za proljetni dio lige počinju 25. januara. Prvi dio priprema će se obaviti na terenima Trening centra u Zenici. Poznato je da Čelik ima problema sa terenima za trenažni proces u toku zimskog perioda. Pomoćni teren na Kamberovića polju je u veoma lošem stanju. Nakon toga putujemo na sedmodnevne ili desetodmevne pripreme u vjerovatno u Metković. U prve dvije sedmice ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice, a u Metkoviću ćemo odigrati tri kontrolne utakmice. Nakon toga povratak u Zenicu i odigravanje generalna pred start proljetnog dijela Prve lige Federacije BiH“, kazao je Emir Čerim.

NK Čelik je predao dvije inicijative prema Gradskom vijeću Grada Zenice. Prva inicijativa se odnosi na proglašenje Čelika kao klubom od posebnog interesa za Grad Zenicu. Druga inicijativa se odnosi na dodjelu zemljišta “Plandilo” NK Čeliku.

„Ta inicijativa za proglešnje NK Čelik klubom od posebnog interesa će ići i na Ze-Do kanton. Takođe nakon niza održanih sastanaka sa gradonačelnikom i Gradskom upravom pokrenuli smo inicijativu dodjele zemljišta „Plandilo“ odnosno „Šljaka“, nogometnom klubu Čelik. Zemljište bi trebalo biti dodijeljeno na 30 godina, uz određene uslove. Projekat izgradnje Trening centra je podjeljen u četiri faze, od kojih su dvije obavezne“, izjavio je Emir Čerim.

Pripreme za proljetni dio sezone Čelik počinje 25. januara, dok liga starta 9. marta. (M. P.)
Što ovo nisi boldirao:
U narednom periodu Uprava očekuje da će izdvojiti i veći dio sredstava za igrače.

:kafa:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 29 dec 2023, 16:14

Vedran Vrhovac za stopera!
Srce, čast i ponos!

redbull93
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica - Članstvo

Post Postao/la redbull93 » 29 dec 2023, 16:20

Truhlo je napisao/la:
29 dec 2023, 15:34
29.12 Broj članova: 200 :salut:

:opaopa:
Za 10 dana, jel tako? Dobra brojka, nema sta.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 dec 2023, 16:21

Venom je napisao/la:
29 dec 2023, 16:14
Vedran Vrhovac za stopera!
Mislim da je malo nerealno, premijerligaški stoper u jako dobrim godinama, ali da bi bio beton stoperski par Horić - Vrhovac za narednu sezonu, definitivno bi :ljepota:

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 29 dec 2023, 16:24

Zasto ne probati Sedada Subasica? Mislim da zivi tu blizu sto nama odgovara, a ne bi bio skup.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Truhlo
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica - Članstvo

Post Postao/la Truhlo » 29 dec 2023, 16:25

redbull93 je napisao/la:
29 dec 2023, 16:20
Truhlo je napisao/la:
29 dec 2023, 15:34
29.12 Broj članova: 200 :salut:

:opaopa:
Za 10 dana, jel tako? Dobra brojka, nema sta.
Za 10 dana, 10 000KM od članstva :opaopa:

Bilo bi odlično kada bi ponovili prošlogodišnju brojku, a ako ambicije u narednoj sezoni budu borba za ulazak, moglo bi se približiti i brojci od 1500 na ljeto.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 dec 2023, 16:28

prisonbreak je napisao/la:
29 dec 2023, 16:24
Zasto ne probati Sedada Subasica? Mislim da zivi tu blizu sto nama odgovara, a ne bi bio skup.
Zar nije on 10ka, ofanzivni vezni?

Tu smo popunjeni, nama treba osmica, neka nam pitari pošalju Vrančića :mrgreen:

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 29 dec 2023, 16:31

prisonbreak je napisao/la:
29 dec 2023, 16:24
On je primarno desetka, tu imamo Talhu i Alija. Mada Subasic moze i na krilo tu bi nam dobro dosao, ali nam je potrebnija dobra sestica ili osmica kao organizator igre.
Srce, čast i ponos!

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 29 dec 2023, 16:39

Nadam se da ce ta dva pojacanja podgnuti kvalietet igre, a ne da budu opet neki Salkanovici, Zukici i sl. I da se na njih moze racunati na duzi vremeski period, a ne samo do ljeta.
Srce, čast i ponos!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 29 dec 2023, 19:03

avenija je napisao/la:
29 dec 2023, 11:41
Velež za 4 godine tačnije od kako smo mi krenuli iz kantona iz budzeta dobio 10 miliona KM. :shock:

Izmedju 2.75 miliona najviše godišnje i 2.25 miliona trenutne 2023 godine. Direktne uplate iz budzeta na račun udruženja tj kluba Velež Mostar.
Ovo jednostavno nije tačno.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 dec 2023, 19:06

Venom je napisao/la:
29 dec 2023, 16:39
Nadam se da ce ta dva pojacanja podgnuti kvalietet igre, a ne da budu opet neki Salkanovici, Zukici i sl. I da se na njih moze racunati na duzi vremeski period, a ne samo do ljeta.
To je to. Ne treba ni dva igrača dovoditi ako neće biti pojačanja i bolji od ovih što su trenutno tu.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 29 dec 2023, 20:17

Dodje i nova godina ali racun ostade blokiran,mnogo neozbiljnosti je jos u klubu.
Nas omladinski pogon ce trebati najmanje 10 godina da bih dosao na nivo PL klubova.
Kada klub bude u stanju dovesti hrvatske mlade trenere jer ko imalo prati mladje uzraste zna kolika je razlika izmedju nasih i hrvatskih kadeta ili juniora.
Ne sjecam se da su klubovi u Bih izbacili i jednog mladog igraca da je postao solidan bar u nekim austrijskim ili svicarskim klubovima da ne govorimo o nekim jacim ligama.
U omladinskom pogonu moras imati mlade i predane trenere koji je poznaje oca od tog nekog dijeta a mozda veci talent sjedi na klupi.
Poznato smo podneblje da se zadovoljavamo sitnim stvarima ne gledajuci malo dalje u buducnost.
Ne kontam sta smo mi to pametniji od austrije ili svicarske koje posezu za stranim igracima iz Afrike,zapadne europe ili juzne amerike jer oni imaju mnogo vece baze domacih igraca ali nedovoljno kvaliteta.
Zrinjski ili Borac kao u ovom trenutku nasi najjaci klubovi u prvoj postavi imaju jednog ili ni jednog igraca iz OP a mi ocekujemo da klub zivi od toga.
Oduzi ja mnogo a znam da ovo ne pije vode opet ce mnogi reci kako nas OP ima potencijala i da cemo praviti domace igrace za prvi tim,hocemo ali malo sutra.

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 29 dec 2023, 20:29

Što je neozbiljnost u klubu? Sve što je trebalo uprava da uradi kad je upitanju račun,oni su uradili. Pa dovoljno je reći da 3,4 čovjeka drže klub,svaki dan šalju neke novosti...vjerovatno rade na krupnijim stvarima..... Što se tiče OP ,niko nije rekao da će sigurno biti okosnica ekipe,ali da se trebaju uslovi stvoriti,pa se onda može nešto i očekivati. 25g javasluka očekujemo da se za 2,3 g riješi,Boga mi teški.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 29 dec 2023, 20:59

Cod je napisao/la:
29 dec 2023, 20:29
Što je neozbiljnost u klubu? Sve što je trebalo uprava da uradi kad je upitanju račun,oni su uradili. Pa dovoljno je reći da 3,4 čovjeka drže klub,svaki dan šalju neke novosti...vjerovatno rade na krupnijim stvarima..... Što se tiče OP ,niko nije rekao da će sigurno biti okosnica ekipe,ali da se trebaju uslovi stvoriti,pa se onda može nešto i očekivati. 25g javasluka očekujemo da se za 2,3 g riješi,Boga mi teški.
Za mene je neozbiljno reci u maju da cemo odblokirati racun a od tada dodje i nova godina a od toga nista.
Ja za OP kazem da nema kapacitet ni sad ni za 100 godina da bude okosnica tima ako mislimo igrati PL a kamoli neka europska takmicenja.
Razumijem ja da se ti ne slazes sa tim ali malo realnosti ne bi skodilo.
Ja bih volio da me nas voljeni klub demantuje pa da zazivi nas OP u punom sjaju ali bit ce to jako tesko za mene cak i nemoguce.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 29 dec 2023, 21:51

kinder_jaje je napisao/la:
29 dec 2023, 20:17
Dodje i nova godina ali racun ostade blokiran,mnogo neozbiljnosti je jos u klubu.
Nas omladinski pogon ce trebati najmanje 10 godina da bih dosao na nivo PL klubova.
Kada klub bude u stanju dovesti hrvatske mlade trenere jer ko imalo prati mladje uzraste zna kolika je razlika izmedju nasih i hrvatskih kadeta ili juniora.
Ne sjecam se da su klubovi u Bih izbacili i jednog mladog igraca da je postao solidan bar u nekim austrijskim ili svicarskim klubovima da ne govorimo o nekim jacim ligama.
U omladinskom pogonu moras imati mlade i predane trenere koji je poznaje oca od tog nekog dijeta a mozda veci talent sjedi na klupi.
Poznato smo podneblje da se zadovoljavamo sitnim stvarima ne gledajuci malo dalje u buducnost.
Ne kontam sta smo mi to pametniji od austrije ili svicarske koje posezu za stranim igracima iz Afrike,zapadne europe ili juzne amerike jer oni imaju mnogo vece baze domacih igraca ali nedovoljno kvaliteta.
Zrinjski ili Borac kao u ovom trenutku nasi najjaci klubovi u prvoj postavi imaju jednog ili ni jednog igraca iz OP a mi ocekujemo da klub zivi od toga.
Oduzi ja mnogo a znam da ovo ne pije vode opet ce mnogi reci kako nas OP ima potencijala i da cemo praviti domace igrace za prvi tim,hocemo ali malo sutra.
Jesi li pročitao izvještaj kluba i kako ide proces deblokade računa i da je klub bukvalno odblokirao bio račun i na koji zid je naletio?Vjerovatno nisi pročitao jer na to potenciraš da je neozbiljnost u klubu.
Što se tiče omladinskog pogona niko ti nije rekao da će se klub sad na to oslanjati u seniorima, prvo sto je sad i da hoces da se oslonis na OP nemoguće je, genercija i generacija je prošlo, a drugo nemaju ti seniori gdje trenirati vidiš da smo ko podstanari i zato je to iduci prioritet i zato je to klub pokrenuo a ne samo radi OP, a treće danas ti je fudbal industrija ili imaš ili nemaš, investitor ili proizvodnja igrača kao Dinamo i od toga živiš.Nijedan evropski klub u ozbiljnijoj ligi ne živi od grada.Može Sarajevo i Mirvić navlačit ali to je sve tanko dok ne proda igrača izuzev da je Abramović, a takav investitor ti nikad u PL neće doći.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 dec 2023, 21:59

Celicni je napisao/la:
29 dec 2023, 21:51
kinder_jaje je napisao/la:
29 dec 2023, 20:17
Jesi li pročitao izvještaj kluba i kako ide proces deblokade računa i da je klub bukvalno odblokirao bio račun i na koji zid je naletio?Vjerovatno nisi pročitao jer na to potenciraš da je neozbiljnost u klubu.
Što se tiče omladinskog pogona niko ti nije rekao da će se klub sad na to oslanjati u seniorima, prvo sto je sad i da hoces da se oslonis na OP nemoguće je, genercija i generacija je prošlo, a drugo nemaju ti seniori gdje trenirati vidiš da smo ko podstanari i zato je to iduci prioritet i zato je to klub pokrenuo a ne samo radi OP, a treće danas ti je fudbal industrija ili imaš ili nemaš, investitor ili proizvodnja igrača kao Dinamo i od toga živiš.Nijedan evropski klub u ozbiljnijoj ligi ne živi od grada.Može Sarajevo i Mirvić navlačit ali to je sve tanko dok ne proda igrača izuzev da je Abramović, a takav investitor ti nikad u PL neće doći.
Kako imamo sad fin mehanizam detekcije padobranaca :kafa:

Bukvalno pola izvještaja posvećeno deblokadi računa :rol:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 29 dec 2023, 22:46

Meni je veci problem ovo sto pise za OP. Znaci, obrni okreni, ne mozemo bez jakog covjeka ili politike.

Moglo se i Sarajevo dodati na listu tih igraca koji ne koriste OP. Dva politicka projekta i jak covjek.

OP mora biti osnovica naseg tima. OP moze biti osnovica naseg tima ukoliko se pravilno postavi. Niko ne ocekuje da ces biti Zrinjski, ali da ne mozemo napraviti solidnu ekipu, vala smijesno. Bukvalno nismo ni pokusali, a vec ne moze...
Celik!3,2,2.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 29 dec 2023, 22:59

Uprava neozbiljna?? Račun i ne mora da se odblokira još 6 mjeseci,meni je bitno da se više NIKAD ne zablokira!!! OP može svake godine i pod ovim uslovima i radom da izbaci 1 - 2 solidna igrača za prvi tim pa možda ti igrači vremenom i naprave ozbiljnije karijere,nikad se ne zna! Šta sad fali igračima iz našeg OP Durmo,Durmiš,Karalic,Arnautovic,Babic,Medzuselac,Hodzic...sasvim solidni igraci koji mogu igrat u Čeliku,e sad jesu li za nešto više od ovog to je do igrača i njihovog rada dalje! Mislim da je Durmo itekako napredovo i ima potencijal za dalji napredak veci od ostalih nabrojanih.
::::SAMO ČELIK::::

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: klasik, Kyle88, VivaLaStella i 20 gostiju.