Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Da se nisam napio u utorak i od tad samo održavam promile, uvažio bih mudri savjet našeg šejha.
Ima iduća godina, valjda..
Ima iduća godina, valjda..
The saddest thing in life is wasted talent.
Ne kontam na koje rane Pezić misli ovdje? Mislim, sve okej, ne slaviš, ali kakve ba rane? Od koga? 

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Koga boli qrac sta on misli
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Kakva scena danas u Bingu 
Ispred Binga se zaustavilo vozilo,neki kombi iz kojeg su izašli vrlo vjerojatno vehabije
Bradice,bermude,svi do jedan obrijane glave i sl,
Radnica zove zaštitara i onako jer sam blizu čujem kako se neki kupci boje i oće da zovu policiju pa da eto bude tu blizu na oprezu
Oni tovare puna kolica argete što budu po 3 u pakiranju kao da je džaba,platiše u eurima i odoše uz negodovanje jer su shvatili da ih se promatra kao neke kriminalce
Ljudi su se ponašali kao da je pljačka u pitanju

Ispred Binga se zaustavilo vozilo,neki kombi iz kojeg su izašli vrlo vjerojatno vehabije

Bradice,bermude,svi do jedan obrijane glave i sl,
Radnica zove zaštitara i onako jer sam blizu čujem kako se neki kupci boje i oće da zovu policiju pa da eto bude tu blizu na oprezu

Oni tovare puna kolica argete što budu po 3 u pakiranju kao da je džaba,platiše u eurima i odoše uz negodovanje jer su shvatili da ih se promatra kao neke kriminalce

Ljudi su se ponašali kao da je pljačka u pitanju
- bavariapivo
- Kontakt:
Dok je ovaca, bit će i vune
- numanumaye22
- Kontakt:
Austrija.samoposmatram je napisao/la: ↑29 dec 2023, 14:51Standardno kuci psovajuci na komsije zbog buke. Mozda izadjem na ulicu i potucem se sa onima koji bacaju petarde, ali samo ako sam u bas pravom stimungu.

- Davidoffgold
- Kontakt:
Iskreno buraz, musliman sam i ono u vjeri koliko mogu (nisam pezic) al nije mi svejedno da budem kraj tih vehabija...mogu mislit kako je katolicima onda
Une vie honorable est une vie éternelle
Ma zanimljivo je,vjerojatno ne znaš ali grad u kojem živim je većinski muslimanski iako je okolica katolička i u ovom bingu su radnice velikom većinom muslimanke i tu su se zadesili čaršijski momci,onako iz centra gradaDavidoffgold je napisao/la: ↑29 dec 2023, 15:42Iskreno buraz, musliman sam i ono u vjeri koliko mogu (nisam pezic) al nije mi svejedno da budem kraj tih vehabija...mogu mislit kako je katolicima onda

Zato i jest pomalo smiješno kako reagiraju kao da je teroristička skupina

Odvedi ženu malo van Njemačke i Austrije šta si se stisnuo.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 dec 2023, 15:41Austrija.samoposmatram je napisao/la: ↑29 dec 2023, 14:51Standardno kuci psovajuci na komsije zbog buke. Mozda izadjem na ulicu i potucem se sa onima koji bacaju petarde, ali samo ako sam u bas pravom stimungu.![]()
Tačno se vidi da ne radiš više subote i praznike
- numanumaye22
- Kontakt:
Kontali na Bjelasnicu, reko blizi nam dusi TirolJabroni je napisao/la: ↑29 dec 2023, 15:48Odvedi ženu malo van Njemačke i Austrije šta si se stisnuo.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 dec 2023, 15:41Austrija.samoposmatram je napisao/la: ↑29 dec 2023, 14:51
Standardno kuci psovajuci na komsije zbog buke. Mozda izadjem na ulicu i potucem se sa onima koji bacaju petarde, ali samo ako sam u bas pravom stimungu.![]()
Tačno se vidi da ne radiš više subote i praznike

Sto se tice tradicije predaka, to je nevjerovatno duboka i siroka tema.
U tradiciji i kulturi Bosnjaka muslimana postoje kulturni fenomeni, koji svoje zacetke vuku iz davnina, a najznacajniji su staroslavenska religija i mitologija. Veci broj radova o narodnom vjerovanju i obicajima objavljen je u Glasniku Zemaljskog muzeja.
Pagansko vjerovanje starih Slavena vijekovima se prenosilo s koljena na koljeno i prezivjelo je do danasnjih dana kroz narodne obicaje, vjerovanja, mitove i sujevjerja.
Neki od primjera, danas po odredjenim mjestima na prostima BiH, pogotov kod starijih generacije postoji vjerovanje da svako po rodjenju dobije (ima) svoju zvijezdu na nebu koja sija dok je ziv (ANU BiH Radovi). Zatim, vjeruje se da onaj ko stane na kucni prag izaziva nevolju ili priziva da ga udari grom, jer je prag bio dio svetinje povezane sa bogom Perunom (bog groma). Onda, vjeruje se po nekim selima u vile i vjestice po zabacenim vrelima i izvorima vode (a vile su svoje mjesto nasle i u bosnjackim epskim pjesmama).
Pa vjeruje se u Moru, zli duh koji siše krv, pa da ne valja putovati u utorak (nesreca), itd.
Za vrijeme OC, postojale su mahalske kafane gdje se druzilo lokalno stanovnistvo. Na nekim mjestima, kahvedzije su drzale i guslare. Konzumirao se alkohol i pored zabrane a cak je u jednom periodu Porta zabranila kafu, najstarija dokumentirana zabrana je ona iz 1559.
I onda se cude kako primjer Salah kiti jelku, a poznato da je zimzelezno drvece koristeno za proslavu zimskih svetkovina hiljadama godina.
Na kraju, religija i propisi zive rame uz rame sa obicajima i tradicijom i svako treba da uzme za sebe ono sto i kako misli da je ispravno. Nemoguce je nametati nekom nesto te pozivati na neko spasenje. Prije se pozivalo dok su se poruke slale preko goluba pismonose i konjima, jer nije bilo brzih nacina oglasavanja. Danas za sekundu udjes i procitas zbog cega ces gorit i tako dalje.
U tradiciji i kulturi Bosnjaka muslimana postoje kulturni fenomeni, koji svoje zacetke vuku iz davnina, a najznacajniji su staroslavenska religija i mitologija. Veci broj radova o narodnom vjerovanju i obicajima objavljen je u Glasniku Zemaljskog muzeja.
Pagansko vjerovanje starih Slavena vijekovima se prenosilo s koljena na koljeno i prezivjelo je do danasnjih dana kroz narodne obicaje, vjerovanja, mitove i sujevjerja.
Neki od primjera, danas po odredjenim mjestima na prostima BiH, pogotov kod starijih generacije postoji vjerovanje da svako po rodjenju dobije (ima) svoju zvijezdu na nebu koja sija dok je ziv (ANU BiH Radovi). Zatim, vjeruje se da onaj ko stane na kucni prag izaziva nevolju ili priziva da ga udari grom, jer je prag bio dio svetinje povezane sa bogom Perunom (bog groma). Onda, vjeruje se po nekim selima u vile i vjestice po zabacenim vrelima i izvorima vode (a vile su svoje mjesto nasle i u bosnjackim epskim pjesmama).
Pa vjeruje se u Moru, zli duh koji siše krv, pa da ne valja putovati u utorak (nesreca), itd.
Za vrijeme OC, postojale su mahalske kafane gdje se druzilo lokalno stanovnistvo. Na nekim mjestima, kahvedzije su drzale i guslare. Konzumirao se alkohol i pored zabrane a cak je u jednom periodu Porta zabranila kafu, najstarija dokumentirana zabrana je ona iz 1559.
I onda se cude kako primjer Salah kiti jelku, a poznato da je zimzelezno drvece koristeno za proslavu zimskih svetkovina hiljadama godina.
Na kraju, religija i propisi zive rame uz rame sa obicajima i tradicijom i svako treba da uzme za sebe ono sto i kako misli da je ispravno. Nemoguce je nametati nekom nesto te pozivati na neko spasenje. Prije se pozivalo dok su se poruke slale preko goluba pismonose i konjima, jer nije bilo brzih nacina oglasavanja. Danas za sekundu udjes i procitas zbog cega ces gorit i tako dalje.

Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 29 dec 2023, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- numanumaye22
- Kontakt:
Gluposti, sto se neko drvo sa lampicama i ukrasima mora odmah poistovjetiti sa vjerom i nacijom? Isto tako za Halloween kad se ljudi maskiraju, to samo nasim bosnjama radikalnim smeta. Nakon rata 1996, a i prije, u Bejha mislim da ne postoji dijete koje nije sjelo jednom u krilo djed mrazu i slikalo se.
Evo jedno moje pitanje.
Kad cemo pustit ljude da rade sta zele i da se ponasaju onako kako se osjecaju? Kad cemo prestati propovjedati sta se smije a sta ne, dok smo u svemu na samom zacelju?
U Europu bi usli a krsimo osnovna ljudska prava. Veci grijeh je za tog "vjernika" koji meni propovjeda sta trebam i smijem raditi nego sto ja to napravim.
Za sljedeci Bozic i Novu aBd idem u Laponiju, da se posalje pismo i provoza na sankama, u selo djed mraza, namjerno da vidim sta ce bosnje da kazu, da im vadim mast.
Evo jedno moje pitanje.

Kad cemo pustit ljude da rade sta zele i da se ponasaju onako kako se osjecaju? Kad cemo prestati propovjedati sta se smije a sta ne, dok smo u svemu na samom zacelju?
U Europu bi usli a krsimo osnovna ljudska prava. Veci grijeh je za tog "vjernika" koji meni propovjeda sta trebam i smijem raditi nego sto ja to napravim.
Za sljedeci Bozic i Novu aBd idem u Laponiju, da se posalje pismo i provoza na sankama, u selo djed mraza, namjerno da vidim sta ce bosnje da kazu, da im vadim mast.

- kraljttbvb
- Kontakt:
Ići ces ako Wizz otvori jeftinu liniju za Finsku.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 dec 2023, 16:06Za sljedeci Bozic i Novu aBd idem u Laponiju, da se posalje pismo i provoza na sankama, u selo djed mraza, namjerno da vidim sta ce bosnje da kazu, da im vadim mast.![]()
Ako bude redovna (skupa) linija sa Lufthansom, nećeš ti nigdje...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Pa I Poslanika ﷺ je imao dugu bradu I odjecu iznad clanaka. Ne znam sta tu ima cudno pa da ti smeta.Davidoffgold je napisao/la: ↑29 dec 2023, 15:42Iskreno buraz, musliman sam i ono u vjeri koliko mogu (nisam pezic) al nije mi svejedno da budem kraj tih vehabija...mogu mislit kako je katolicima onda
Entitetski ministri postigli dogovor: Neće biti obustave isporuke plina za FBiH

Ali svake godine ista prica.
Putovanja i qrca.kraljttbvb je napisao/la: ↑29 dec 2023, 16:56Ići ces ako Wizz otvori jeftinu liniju za Finsku.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 dec 2023, 16:06Za sljedeci Bozic i Novu aBd idem u Laponiju, da se posalje pismo i provoza na sankama, u selo djed mraza, namjerno da vidim sta ce bosnje da kazu, da im vadim mast.![]()
Ako bude redovna (skupa) linija sa Lufthansom, nećeš ti nigdje...

Ja isao iz Banja Luke preko Brisela za Rovaniemi do dzaba bile karte i on ce da vadi mast.

Najsmijesniji su ovi seljacici sto odu na zapad i prvi put ustede 1000 eura u zivotu, pa da se pokazu u selu

Mozda mu je čudno da vidi ljude obučene po modi staroj 1500 godina i sa potpuno drugog kraja svijeta, prilagođenoj sasvim drugoj klimi. Isto da vidiš vikinga na ulici, jaše na konju s mačem i kacigom s rogovima i kažeš "šta ti je tu čudno?". Nije uopšte čudno, sasvim normalno - za Dansku u 687. godini.nerkolfc je napisao/la: ↑29 dec 2023, 17:00Pa I Poslanika ﷺ je imao dugu bradu I odjecu iznad clanaka. Ne znam sta tu ima cudno pa da ti smeta.Davidoffgold je napisao/la: ↑29 dec 2023, 15:42Iskreno buraz, musliman sam i ono u vjeri koliko mogu (nisam pezic) al nije mi svejedno da budem kraj tih vehabija...mogu mislit kako je katolicima onda
Imao je odjeću iznad članka zbog pustinjskog pijeska koji je prljao nogavice. Nije baš uporedivo.nerkolfc je napisao/la: ↑29 dec 2023, 17:00Pa I Poslanika ﷺ je imao dugu bradu I odjecu iznad clanaka. Ne znam sta tu ima cudno pa da ti smeta.Davidoffgold je napisao/la: ↑29 dec 2023, 15:42Iskreno buraz, musliman sam i ono u vjeri koliko mogu (nisam pezic) al nije mi svejedno da budem kraj tih vehabija...mogu mislit kako je katolicima onda
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Generalno je problem što ljudi bukvalno shvataju sve iz tog vremena. Nešto bilo tad, mora biti do kraja čovječanstva. Evo ti si dao jedno logičko objašnjenje, a ovi malo uživljeniji ti nikad neće priznati to kao objašnjenje i radit će po svom.
Upravo tako. Slijepim sljedbenicima sunneta ću povjerovati u iskrenost kada ih na semaforu vidim na kamili.Arvid je napisao/la: ↑29 dec 2023, 18:30Imao je odjeću iznad članka zbog pustinjskog pijeska koji je prljao nogavice. Nije baš uporedivo.nerkolfc je napisao/la: ↑29 dec 2023, 17:00Pa I Poslanika ﷺ je imao dugu bradu I odjecu iznad clanaka. Ne znam sta tu ima cudno pa da ti smeta.Davidoffgold je napisao/la: ↑29 dec 2023, 15:42Iskreno buraz, musliman sam i ono u vjeri koliko mogu (nisam pezic) al nije mi svejedno da budem kraj tih vehabija...mogu mislit kako je katolicima onda
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 11 gostiju.