Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 28 dec 2023, 23:58

rio_Ferdy88 je napisao/la:
28 dec 2023, 23:47
alemsa je napisao/la:
28 dec 2023, 23:34
ljevak je napisao/la:
28 dec 2023, 23:15
@alemsa, samo nek je sunca i da ovo bijelo **** ne pada u krugu 2000 km. Ono da ni na tvu ne spominju.

Chile je zanimljiv isto, mos otici ujutru na skijanje a popodne na plazu :)

Tebi bi Arizona pasala kad ne volis snijeg, doduse nea more, San Diego
Peru mi je zanimljiviji, sto zbog historije sto zbog hrane, broj 1 u juznoj americi, sam ceviche je dovoljan razlog :)
Jest Peru jak s hranom , oni su vise lokalni, samo uzeli jezik od "Evropena", ali nije ti sigurno k'o u Argentini jebga. Argentinci su 'Talijani, tako da sebe smatraju da su najbolji od tih drzava sto govore Spanski, a i najbolje pricaju Spanski (ne uzimajuci Spaniju u obzir), ovi ostali zvuce glupo poredeci s njima, to ce ti i Mexe i ostali iz tih drzava potvrditi.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 dec 2023, 00:08

alemsa je napisao/la:
28 dec 2023, 23:58
alemsa je napisao/la:
28 dec 2023, 23:34

Chile je zanimljiv isto, mos otici ujutru na skijanje a popodne na plazu :)

Tebi bi Arizona pasala kad ne volis snijeg, doduse nea more, San Diego
Peru mi je zanimljiviji, sto zbog historije sto zbog hrane, broj 1 u juznoj americi, sam ceviche je dovoljan razlog :)
Jest Peru jak s hranom , oni su vise lokalni, samo uzeli jezik od "Evropena", ali nije ti sigurno k'o u Argentini jebga. Argentinci su 'Talijani, tako da sebe smatraju da su najbolji od tih drzava sto govore Spanski, a i najbolje pricaju Spanski (ne uzimajuci Spaniju u obzir), ovi ostali zvuce glupo poredeci s njima, to ce ti i Mexe i ostali iz tih drzava potvrditi.
Mislim da je i Peru melting pot kultura i kuhinja od japanske, kineske, africke, evropske do njihovih autohtonih indijanaca, kud ces bolje, plus imaju sve moguce klime i uslove za uzgajanje hrane sto jos doprinosi tome diverzitetu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 29 dec 2023, 00:17

Davidoffgold je napisao/la:
28 dec 2023, 23:27
19vendetta87 je napisao/la:
28 dec 2023, 23:24
28 dec 2023, 21:10

Pa iskreno kada sam vidio sta rade turci/ceceni po Austriji...bilo me sramota zbog njih et.
A yebiga, Čečeni su fakticki narod sa planine, odrasli među kozama, tesko se oni mogu integrisati u evropskim metropolama
Jest bas se vidi, sjedio sam jednom kraj tih cecena u klubu jednom. Nemas ga sta vidit 170 visok a ti vidis da je jak ko zemlja jarane. Ono zilav yebo majku. Svuce pivu momak ko nista...
Brkanje krusaka i jabuka.

Pricate o etnorazlikama u socijalnom sloju kojem i sami pripadate. Pogled na autohtone pasmine.

Muslimani nemaju veze sa ovim.

Realno kad bi vas stranac pitao da li praktikujes islam, treba li bi iskreno odgovoriti ne. Jer niko nedrzi do namaza, a kamoli ostalih obaveza muslimana.

Reci da su bosnjaci najbolji muslimani je realno uvreda za Islam. Bosnjaci najbolje znaju asimilirati se u drustvu. Dokazali za vrijeme osmanskog carstva pa sad u svijetu. Doduse kao I svaka nacija imaju oni koji im je sirija i cuza sudjena. Ima ih kako u Bosni tako I u svijetu.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 29 dec 2023, 00:30

Centre forward je napisao/la:
28 dec 2023, 23:11
Šteta nema nikog iz Australije il' čak N. Zelanda, to je tek apstraktno za nas, bilo bi nam pravo zanimljivo da čujemo o zemlji "odozdo" što kaže Joey Tribiani.

Možda ima neko iz emigracije, one sa velikim U, samo ne smije da se javi, jer oni su masovno migrirali dole. :D
Meni je zalosno da je nas svijet morao bas i dole zavrsiti, gledam cak u Perthu ima oko 5 hiljada nasih, imaju onu novu dzamiju, klub, udruzenja i sl. mada po popisu u Zapadnoj Australiji ima 2673 osoba rodjenih u Bosni i Hercegovini, doduse njima je vjerovatno ok jer su svi sa porodicama dosli, ali kazem zalosno jer su mnoge veze pokidane, daljina, i neminovnost je da ce za generaciju/dvije isceznuti nas narod dole. :yawn:

Na Tansmaniji nas ima 122 :bih:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 29 dec 2023, 00:49

29 dec 2023, 00:08
alemsa je napisao/la:
28 dec 2023, 23:58

Mislim da je i Peru melting pot kultura i kuhinja od japanske, kineske, africke, evropske do njihovih autohtonih indijanaca, kud ces bolje, plus imaju sve moguce klime i uslove za uzgajanje hrane sto jos doprinosi tome diverzitetu.
Jedan moj kolega je ozenio japanku iz Peru. Imaju dobru kuhinju. Ovi ostali Kolumbija i okolina slabo, bar po meni. Grah, riza i to bas nema nikakvih zacina. One plantains, meso nista posebno.
Mekse su dobri.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 29 dec 2023, 01:09

Sheyi je napisao/la:
29 dec 2023, 00:30
Meni je zalosno da je nas svijet morao bas i dole zavrsiti, gledam cak u Perthu ima oko 5 hiljada nasih, imaju onu novu dzamiju, klub, udruzenja i sl. mada po popisu u Zapadnoj Australiji ima 2673 osoba rodjenih u Bosni i Hercegovini, doduse njima je vjerovatno ok jer su svi sa porodicama dosli, ali kazem zalosno jer su mnoge veze pokidane, daljina, i neminovnost je da ce za generaciju/dvije isceznuti nas narod dole. :yawn:

Na Tansmaniji nas ima 122 :bih:
Bolje im je sto su u Australiji zavrsili, nego da su zavrsili u Aziji.
Dosta naseg naroda, pretezno iz Bos.Krajine je dobilo azil za vrijeme rata u Maleziji
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 dec 2023, 08:44

Tekashi je napisao/la:
28 dec 2023, 23:10
Ok. Volimo popiti i kockati, ali to je najmanji problem.
Misliš volite sve osim krmetine ? :kafa:

Kako misliš najmanji problem ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 29 dec 2023, 08:56

VensanKasel je napisao/la:
29 dec 2023, 08:44
Tekashi je napisao/la:

Odgovoriće ti večeras kad se narolja I pusti neki spot :rol:
Očito da sama vjera i prakticiranje iste nije na umu pojedinih.
Lakše je reći Bosanci su ovakvi ili onakvi u poređenju sa drugim. To što smo mi islamske vjeroispovjesti pa se poredimo sa drugim, niđe veze.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 dec 2023, 08:57

U se i svoje kljuse.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 29 dec 2023, 08:59

đe ćete za novu?

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 dec 2023, 09:41

armando je napisao/la:
29 dec 2023, 08:56
29 dec 2023, 08:44
Tekashi je napisao/la:

Odgovoriće ti večeras kad se narolja I pusti neki spot :rol:
Očito da sama vjera i prakticiranje iste nije na umu pojedinih.
Lakše je reći Bosanci su ovakvi ili onakvi u poređenju sa drugim. To što smo mi islamske vjeroispovjesti pa se poredimo sa drugim, niđe veze.
O tome ti pišem . Ja koji veze nemam sa vjerom znam da je kockanje jedan od najvećih grijehova u islamu , kaže brat to je najmanji problem ...

Kroz posao upoznao sam i arape , i haj kontam ono vjera im broj 1 , kad oni gori nego ovi naši ... Drug mi vozio arape 12 dana kroz čitavu Bosnu i Hercegovinu , svaki yebeni dan pili od jutra do mraka i nećeš vjerovati svih 5 vakata klanjali :rol:

Pitali mi druga što neće da klanja sa njima , on se syebao i rekao pa vi ste pjani kako možete klanjati , oni se nasmijali prst gore ☝ i kažu allah zna :| , e zamisli kretena ...

Naravno najgori ubjedljivo su iz Saudijske Arabije ( što je i logično ) , a vjere se najviše pridržavaju Omanci .

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 29 dec 2023, 09:52

29 dec 2023, 09:41

O tome ti pišem . Ja koji veze nemam sa vjerom znam da je kockanje jedan od najvećih grijehova u islamu , kaže brat to je najmanji problem ...
Grijeh jeste, ali nije ni blizu najveci, kako se to kod nas tumaci.
Fakticki ti je veci grijeh biti sa zenom van braka, nego kocka. Ili npr.izostaviti namaz
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 29 dec 2023, 10:21

29 dec 2023, 09:52

Fakticki ti je veci grijeh biti sa zenom van braka, nego kocka. Ili npr.izostaviti namaz
Izgleda vecina bosnjaka muslimani iz inata srbima i hrvatima ili da bi zenski rod drzali bolje pod kontrolom.

Pravih muslimana stane u jedan tramvaj.

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 29 dec 2023, 10:22

Onaj ko kaze da sto posto zivi po svim nacelima Islama ili laze ili je to Bog....Islam je najljepsa religija ali i uzasno teska za postivati sve njene principe
Une vie honorable est une vie éternelle

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 29 dec 2023, 10:25

29 dec 2023, 10:22

Onaj ko kaze da sto posto zivi po svim nacelima Islama ili laze ili je to Bog....Islam je najljepsa religija ali i uzasno teska za postivati sve njene principe
Islam je nesto najlakse vjerniku. Tezak je samo onom kojem je roditelj ga nametnuo, a istinski ga nikad nije primio.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 29 dec 2023, 10:27

gdje dolazimo do zaključka da vjernici u BiH ne postoje

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 29 dec 2023, 10:37

JayCatwright je napisao/la:
29 dec 2023, 10:27
gdje dolazimo do zaključka da vjernici u BiH ne postoje
Postoje ali nisu upadljivi, vec radni, sposobni i imaju ciljeve u zivotu. Ovih 95 % sitna buranija ili nejac.
U bosnjaka nejesti svinjetinu je mjera za muslimana, a kolesterol na nivou prosjecnog srbina ili hrvata.

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 29 dec 2023, 10:43

Pa treba bit iskren da mi u Bosni nikada necemo biti ekstremni muslimani. Razlog je taj sto smo mi primili Islam onako rekreativno. Vecina nas (nasi pretci) prije turaka su bili nevjernici/pripadnici bosanske crkve/katolici/pravoslavci ali i bosnjaci pri tome (da se neko ne upeca nije svaki katolik hrvat 😑). Ne treba bjezati od tog ne vidim problem u tome da je neko uzeo drugu vjeru. Desava se to i sada. Ono ponosimo se tvrtkom/katarinom a necemo da priznamo da smo prije bili pripadnici drugih vjera ybg...jesmo i neka smo. Mi smo u islamu novi poprilicno
Une vie honorable est une vie éternelle

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 dec 2023, 10:47

Pa i jedno i drugo razaraju porodice realno , ali ti bolje znaš od mene pa neka bude kako ti kažeš :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.