Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Isto je platio i prijatelj u Ujedinjenom Kraljevstvu, ne znam detalje ali evo više osoba piše da je 20% tako da vjerujem da je morao i on.alemsa je napisao/la: ↑28 dec 2023, 13:15Cuj 20%? Pa vas bas tjeraju da budete podstanarinumanumaye22 je napisao/la: ↑28 dec 2023, 13:11Na stranu viza, da bi kupio nekretninu u Njemackoj i dobio kredit moras 20 % ucesca dat, na stan od 400k eura to nije mala cifra.![]()
U Usa 3-5% ucesca
Po meni bi sve do 10% bilo baš extra.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Općinski sud u Konjicu izrekao je presudu kojom je Amira Džafića, vlasnika hotela "Jablanica" osudio na deset mjeseci zatvora zbog premlaćivanja radnice Enise Klepo.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- numanumaye22
- Kontakt:
Pa turci su jos veca sirotinja, zamisli zivis u metropoli na 2 kontinenta kao sto je Istanbul i radis 180h za 500 eura. Skapavanje.avenija je napisao/la: ↑28 dec 2023, 14:50Turkiye je podigla minimalnu mjesečnu platu na 17.002 turske lire (oko 520 eura) za 2024. godinu, objavio je u srijedu turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu.
Plata je porasla za 49 posto sa 11.402 turske lire (349 eura), rekao je Erdogan na društvenoj mreži
Jedino moderna turistička napredna Nikšičeva federacija ostade na minimalnoj plati od 299 eura.

299 eura ekstra plata za 1997 godinu. Ja neki dan krehno te pare na anime figure sa Amazona.

Još bitniji dio:
On će, kako zakon dopušta za kazne do 12 mjeseci zatvora, moći novčano otkupiti zatvorsku kaznu što znači da ne mora ići iza rešetaka. Zakon je predvidio da jedan dan zatvora košta 100 KM.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ma ovo je on sredio sa sudom vec prije sve. Eto slucajno bas dobije maksimalnu kaznu koju moze da plati... Ako ona ima nekoga muskog, naci gofno i isprebijati ga kao sto je on nju. Drugog rjesenja nema.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Turska je san snova mislim da bi trebao da se preselis tamoavenija je napisao/la: ↑28 dec 2023, 14:50Turkiye je podigla minimalnu mjesečnu platu na 17.002 turske lire (oko 520 eura) za 2024. godinu, objavio je u srijedu turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu.
Plata je porasla za 49 posto sa 11.402 turske lire (349 eura), rekao je Erdogan na društvenoj mreži
Jedino moderna turistička napredna Nikšičeva federacija ostade na minimalnoj plati od 299 eura.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Pa logicno da je bolje kupiti nesto svoje. Na kraju krajeva uvijek mozes izdati. 30 godina placati nekretninu i na kraju nemas nista ili 30 godina placati ratu kredita i na kraju imas kucu. Svabe nece obaveze, nece da brinu ni o cemu. Ja sreo jednog, ima novca, nije da nema, pitam ga sto ne kupis kucu, kaze ko ce se zezati oko toga, bolje ovako kiriju platim i nemam brige. Gledam ga onako, reko vidjet ces u penziju kad odes.numanumaye22 je napisao/la: ↑28 dec 2023, 14:21Nikakav problem, 60 % nijemaca su pod kirijom, oni i imaju pare da kupe, ali to im je bacanje novca, jer onda moraju zivjeti u tom gradu gdje su kupili stan vezani su, a to mrze biti. Ovdje su mogucnosti za promjenu posla i napredovanje velike, tako da ako si danas u Minhenu, ne mora znacit da neces sutra bit u Kelnu i slicno.redbull93 je napisao/la: ↑28 dec 2023, 14:09Istina, ja bio u banci da se raspitam. Ukoliko hocu stambeni kredit kod njih 15-20% ucesca ja moram donijeti. I to naravno da imas neogranicenu vizu, na koju stices pravo sa 5 godina zivota u Njemackoj. Trenutno nije vrijeme za nekretnine, kamate su bas visoke, prije si mogao uzeti kredit za 1-2% kamate.
Naravno, ne daju ti sve pare na racun, pa ti upravljas sa njima. Za sve sto se radi predracun ili racun, da odobre sredstva. Pa nasi ljudi se snalaze, pisu lazne racune, a ovamo sami odrade ili na crno nadju nase da im posao zavrse. Ma ima tu svega i raznih caka, kako da ustedis, moras se boriti i znati sistem.
Meni da hoce dati 5 miliona, ja bi sad bez razmisljanja uzeo i znao bi kako uloziti. Al qurac, bez ucesca nema nista.
Ali naravno da imaju svoj posjed, kuce, stanove, vikendice, ima i takvih i to puno.
Mada licno, velika je dilema to, s obzirom kako rastu kirije i koliko nema stanova, mozda je i bolje da ti je rata 1000 eura na 20-30 godina nego da to placas a nije tvoj stan, ne znam.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ma ne odbrani iste ni Tito da ustane iz Kuće cvijeća..Rade od 8 do 4, 90% ih nije NIKAD za NIKAD pacijenta primilo prije pola 9 a ući kod doktora poslje 3 sata bez štele je misaona imenica. Ljudi rade po 30 godina nemaju sata narađenog, u manjku su sa radnim satima strahota.
@rio znaš koliko njih tangira to što njihova greška dovodi do smrti ili bolesti nekoga, ni 5% vjeruj mi..Ako ćemo po tome koliku platu treba imati jedan građevinac čiji proračun statike za zgradu drži svaki dan 24 sata stotine ljudi sigurnim? j.bg po meni platu ne gledaš po tome al hajde.. Znam more morsko tih doktora, isto sekta neka, žena/muž "obavezno" doktor/ica, dijete isto tako, ne možeš im prići. 90% ljudi u BiH da pitaš koje im je najomraženije zanimanje i ljudi u istom će ti reći doktor ili šalterski radnici u opštini i to ti sve govori o istim. Dobrih ljudi uvijek ima, izuzetaka uvijek ima, al da su zaštićena vrsta to jesu, da su dobro plaćeni za naše uslove to jesu!
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Ne daj Bože da se dođe u ovakvo iskušenje. Niti bih prijavljivao, niti bih ga udarao.. živog bih ga zakopao.
The saddest thing in life is wasted talent.
- JayCatwright
- Kontakt:
Poenta je i da su oni kao posljednji u Evropi prešli minimalnu platu preko 500 eura, od jutros evo i sjeveroistočni dio Bosne zvanično preko 900 KM minimalac a Federacija ostala na 299 eura a vlast dobila izbore na obećanju minimalne plate od 1000 KM.numanumaye22 je napisao/la: ↑28 dec 2023, 15:01Pa turci su jos veca sirotinja, zamisli zivis u metropoli na 2 kontinenta kao sto je Istanbul i radis 180h za 500 eura. Skapavanje.avenija je napisao/la: ↑28 dec 2023, 14:50Turkiye je podigla minimalnu mjesečnu platu na 17.002 turske lire (oko 520 eura) za 2024. godinu, objavio je u srijedu turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu.
Jedino moderna turistička napredna Nikšičeva federacija ostade na minimalnoj plati od 299 eura.![]()
299 eura ekstra plata za 1997 godinu. Ja neki dan krehno te pare na anime figure sa Amazona.![]()

Nikšiću, Konakoviću, Forto, Kojoviću ko je posljednji u Evropi

Majku vam lažovsku sta radite od ove jadne sirotinje.
Još onaj levat Konaković kaže ovakvu priliku nikad nismo u historiji imali da postanemo dio EU, loze se majmuni, svrsavaju

Nakon tri dana, Moldavija, Gruzija, Ukrajina otvoriše pregovore a Bosna sklonjena negdje po strani

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- numanumaye22
- Kontakt:
Doktori na kovertama redovno uzmu svoje 3 plate mjesecno, koje nisu cemu. Tesko koji doktor opce medicine ima 1500 KM platu, vecinom se vrte tu negdje, al zato koverte uhh.
Pa zamislite samo doktora za medicinu rada gdje daje bolovanje, taj ne zna sta ima u Bejha. Sami smo krivi ybg.
Pa zamislite samo doktora za medicinu rada gdje daje bolovanje, taj ne zna sta ima u Bejha. Sami smo krivi ybg.
- numanumaye22
- Kontakt:
Brat ce platit 9 stoja i ko da nista nije bilo. Takve presude su i razlog da se sutra to opet ponovi. Kazne su presmijesne, vise se isplati neosigurati radnika svu godinu i onda platiti kaznu jednom nego da ga osiguras pa mu uplacujes doprinose 12 mjeseci.

- Marsal
- Kontakt:
Pa bujrum idi u RS živi i radi ako ti ne valja.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
trojkaši jesu debili i najveća bagra koju je ovaj dio balkana vidio od dolaska Slavena na ove prostore , ali ovaj potez gdje nisu vještački podigli minimalac im je jedan od rijetkih pametnik poteza uopšte. Svaki ozbiljni eko. analitičar će to potvrditi, što kažu da ovako unilateralno dignu minimalac to bi se izučavalo na zapadnim univerzitetimaavenija je napisao/la: ↑28 dec 2023, 15:41
Poenta je i da su oni kao posljednji u Evropi prešli minimalnu platu preko 500 eura, od jutros evo i sjeveroistočni dio Bosne zvanično preko 900 KM minimalac a Federacija ostala na 299 eura a vlast dobila izbore na obećanju minimalne plate od 1000 KM.Do decembra onaj ministar
Vojin i slične ublehe vrtile priču o 1.1.2024 i min 1000 KM.
Nikšiću, Konakoviću, Forto, Kojoviću ko je posljednji u Evropi![]()
Majku vam lažovsku sta radite od ove jadne sirotinje.
Još onaj levat Konaković kaže ovakvu priliku nikad nismo u historiji imali da postanemo dio EU, loze se majmuni, svrsavaju![]()
Nakon tri dana, Moldavija, Gruzija, Ukrajina otvoriše pregovore a Bosna sklonjena negdje po strani![]()
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Mozda bagra jesu ali od sda, hdz i snsd levata veca nisu sigurno
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
- JayCatwright
- Kontakt:
Aj se prvo informasi levat jedan za promjenu jednom, kakvih devet stoja. Dzaba ti da odes u Monaco da zivis kad ne izlazi iz tebe malograđanski mentalitet da se petljas u sve zivonumanumaye22 je napisao/la: ↑28 dec 2023, 15:55Brat ce platit 9 stoja i ko da nista nije bilo. Takve presude su i razlog da se sutra to opet ponovi. Kazne su presmijesne, vise se isplati neosigurati radnika svu godinu i onda platiti kaznu jednom nego da ga osiguras pa mu uplacujes doprinose 12 mjeseci.![]()
-
- Kontakt:
Sta pricas covjece, operater u call centru prima oko 1500KM platunumanumaye22 je napisao/la: ↑28 dec 2023, 15:51Doktori na kovertama redovno uzmu svoje 3 plate mjesecno, koje nisu cemu. Tesko koji doktor opce medicine ima 1500 KM platu, vecinom se vrte tu negdje, al zato koverte uhh.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], VensanKasel i 19 gostiju.