Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la alemsa » 27 dec 2023, 19:25

Centre forward je napisao/la:
27 dec 2023, 19:09
Kakva crna Crna Gora. Oni su član NATO alijanse.

Naš prostor je jedan od onih koji se uvijek može zapalit', samo je pitanje kada i kome to odgovara.

U skorije vrijeme sumnjam. Nemamo mi resurese, al' nikakve, k'o što je bilo početkom devedesetih.
Nemaju svijetski igraci fajde da vas pale, jedino sami i to jedini nacin je da RS proglasi nezavisnost, to je san "Svi Srbi u jednoj drzavi", koji nikad prestat nece, '95 su bili primorani da prihvate da ostanu u BiH, to nisu htjeli. Tezit ce ka tome uvijek, to nea veze sa Amerikom niti Rusijom, sigurno da bi se birale strane kad bi vec puklo, a da vas oni guraju namjerno, sumnjam

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 27 dec 2023, 19:40

alemsa je napisao/la:
27 dec 2023, 19:25

Naš prostor je jedan od onih koji se uvijek može zapalit', samo je pitanje kada i kome to odgovara.

U skorije vrijeme sumnjam. Nemamo mi resurese, al' nikakve, k'o što je bilo početkom devedesetih.
Nemaju svijetski igraci fajde da vas pale, jedino sami i to jedini nacin je da RS proglasi nezavisnost, to je san "Svi Srbi u jednoj drzavi", koji nikad prestat nece, '95 su bili primorani da prihvate da ostanu u BiH, to nisu htjeli. Tezit ce ka tome uvijek, to nea veze sa Amerikom niti Rusijom, sigurno da bi se birali strane kad bi vec puklo, a da vas oni guraju namjerno, sumnjam
A što kod "vas". Jesi li to otpis'o rodnu grudu ? :D Šalim se.

Taj san nikad neće prestat', to se slažem, i ko god je čit'o 'istoriju naših krajeva bar 2 sata to se da zaključit'. Jedno su njihove želje a drugo realnosti. Kako su krenuli, do kraja vijeka svi će moć' stat' pod jednu šljivu, kako se to tamo popularno kaže. Nismo ni mi u boljoj situaciji, da se ne lažemo.

Aleme, mi smo protektorat, onaj klasični, i ovdje se ništa što iole znači ne radi bez stranaca, Zapada prije svega.
Fajde nemaju sad, i s tim se slažem, al' ako "zatreba" belaj, napraviće ga za 24 sata.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 dec 2023, 19:51

27 dec 2023, 19:40
alemsa je napisao/la:
27 dec 2023, 19:25

Nemaju svijetski igraci fajde da vas pale, jedino sami i to jedini nacin je da RS proglasi nezavisnost, to je san "Svi Srbi u jednoj drzavi", koji nikad prestat nece, '95 su bili primorani da prihvate da ostanu u BiH, to nisu htjeli. Tezit ce ka tome uvijek, to nea veze sa Amerikom niti Rusijom, sigurno da bi se birali strane kad bi vec puklo, a da vas oni guraju namjerno, sumnjam
A što kod "vas". Jesi li to otpis'o rodnu grudu ? :D Šalim se.

Taj san nikad neće prestat', to se slažem, i ko god je čit'o 'istoriju naših krajeva bar 2 sata to se da zaključit'. Jedno su njihove želje a drugo realnosti. Kako su krenuli, do kraja vijeka svi će moć' stat' pod jednu šljivu, kako se to tamo popularno kaže. Nismo ni mi u boljoj situaciji, da se ne lažemo.

Aleme, mi smo protektorat, onaj klasični, i ovdje se ništa što iole znači ne radi bez stranaca, Zapada prije svega.
Fajde nemaju sad, i s tim se slažem, al' ako "zatreba" belaj, napraviće ga za 24 sata.
Nisam se odrekao bilo cega, nedo Bog, nego bi tebe direktno potrefilo pa pravim distinkciju u nacinu govora/obracanja nista vise/drugo.

Slazem se, prije mislim da ce se RS ukinuti nego sto ce uspiheti u tome, dao bi im jos jedno 10 godina max, ako ne zapnu, ta prica je gotova.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 27 dec 2023, 20:04

To "mi sami" nismo ništa mi sami skontali i najmanje ima veze sa težnjama lokalnih stanovnika, ako govorimo o dešavanjima zadnjih 40 godina na ovim prostorima. Nisu Rusi i Amerikanci slučajno potpisnici Dejtonskog sporazuma, eto jer su se slučajno zatekli tu. Isto kao što Crna Gora nije slučajno baš 2015 nakon aneksije Krima pozvana u NATO. Ali isto tako nije slučajno i dalje prepuna Rusa i nisu slučajno sapirali sa onim litijama malo pred ovaj zadnji napad na Ukrajinu. Kako su na foru ušli u NATO, tako su na foru sa novim predsjednikom mogli i izaći iz njega. U svakom slučaju, situacija se razvijala povoljno po nas, a nepovoljno po Ukrajince, a moglo se lako desiti i drugačije.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 dec 2023, 20:13

admin je napisao/la:
27 dec 2023, 20:04
To "mi sami" nismo ništa mi sami skontali i najmanje ima veze sa težnjama lokalnih stanovnika, ako govorimo o dešavanjima zadnjih 40 godina na ovim prostorima. Nisu Rusi i Amerikanci slučajno potpisnici Dejtonskog sporazuma, eto jer su se slučajno zatekli tu. Isto kao što Crna Gora nije slučajno baš 2015 nakon aneksije Krima pozvana u NATO. Ali isto tako nije slučajno i dalje prepuna Rusa i nisu slučajno sapirali sa onim litijama malo pred ovaj zadnji napad na Ukrajinu. Kako su na foru ušli u NATO, tako su na foru sa novim predsjednikom mogli i izaći iz njega. U svakom slučaju, situacija se razvijala povoljno po nas, a nepovoljno po Ukrajince, a moglo se lako desiti i drugačije.
Ne postoji drugi nacin da se u BiH zapali bilo sta osim ako tu teznju "oni anamo" ne budu htijeli sprovesti u djelo. Ali su svjesni reakcije Bosnjaka i to je ravno da ti dobijes na lottu trenutno, sto vrijeme vise bude odmicalo to im sanse i vise opadaju. Sto se tice ostalog, u Yugi su imali fajde da razviju sta su htjeli, iz tog svega je zapad dobio Kosovo i apsolutno ih ne interesuje Bosna u tom pogledu. Hrvate i Slovence vec imaju.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 27 dec 2023, 20:40

Bosna i Kosovo im trebaju jerbo treba da se pokaže puku kako oni muslimanima u Evropi žele instalirati kvalitetan život i kako eto paze na njih da im se nešto loše ne desi. Jedan od primjera je i ova sadaka koja se dijeli "energetsko ugroženim". Mislim, hvala im, naravno.

Uvijek ih to, istina donekle, abolira, kad rade svinjarije po Dunjaluku.

Nisu to uspjeli Srbi, ni Hrvati al' jesu bome Albanci, k'o bi rek'o, da imaju dvije nacionalne države na Balkanu. Ameri su zaigrali na njih i ovi to vide, pa sad nosem nebo paraju. Mi nekako moramo da se uguramo u tu priču, samo se bojim da ovo što recimo mi pišemo po forumu, nema uporište u nekoj jačoj političkoj opciji.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 dec 2023, 20:49

27 dec 2023, 20:40
Bosna i Kosovo im trebaju jerbo treba da se pokaže puku kako oni muslimanima u Evropi žele instalirati kvalitetan život i kako eto paze na njih da im se nešto loše ne desi. Jedan od primjera je i ova sadaka koja se dijeli "energetsko ugroženim". Mislim, hvala im, naravno.

Uvijek ih to, istina donekle, abolira, kad rade svinjarije po Dunjaluku.

Nisu to uspjeli Srbi, ni Hrvati al' jesu bome Albanci, k'o bi rek'o, da imaju dvije nacionalne države na Balkanu. Ameri su zaigrali na njih i ovi to vide, pa sad nosem nebo paraju. Mi nekako moramo da se uguramo u tu priču, samo se bojim da ovo što recimo mi pišemo po forumu, nema uporište u nekoj jačoj političkoj opciji.
Jesu Albanci jer stavljaju drzavu prvo ispred svega, i sto bi i guzi.ce dali, Bosnjak je drugaciji mentalitet. Moze sve ali me nemoj je.bat, iako sam mali (u smisli naroda) nedam da me je.bes

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 dec 2023, 12:18

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 dec 2023, 14:29

alemsa je napisao/la:
27 dec 2023, 20:13
sto vrijeme vise bude odmicalo to im sanse i vise opadaju.
Sutra da zakuhaju Kina i Tajvan i Ameri se okrenu tom tamo dijelu pa zapostave Balkan, ne bi se iznenadio da RS uz pomoć Rusa na foru proglasi nezavisnost.

I ovako su država u drzavi, nisu baš ko Transnistrija u Moldaviji gdje se u taj region ulazi preko barikada na cesti, ali da pišaju po državi, vala pišaju. I to momacki...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 dec 2023, 14:36

kraljttbvb je napisao/la:
28 dec 2023, 14:29
alemsa je napisao/la:
Sutra da zakuhaju Kina i Tajvan i Ameri se okrenu tom tamo dijelu pa zapostave Balkan, ne bi se iznenadio da RS uz pomoć Rusa na foru proglasi nezavisnost.

I ovako su država u drzavi, nisu baš ko Transnistrija u Moldaviji gdje se u taj region ulazi preko barikada na cesti, ali da pišaju po državi, vala pišaju. I to momacki...
Proglasit ce kurke, proglasili bi davno da su mogli, pusti prepadanje Dodika. Nego smo ih sje.bali u Dejtonskom sporazumu (mi, Ameri, ko god ga je korio i uredjivao), jer su oni pod utiskom da je BiH sastavljena od RS i Federacije ali to nije slucaj, nego su Federacija i RS vlasnistvo BiH, jer je BiH priznata drzava u ovim granicama od 92, dok se 95 samo caprkalo k'o ti sto mijenjas namjestaj po kuci. Zato su digli hajku oko imovine nedavno, ali BiH ima pravo na svoju zemlju od Une do Drine. Tako isto ima pravo da ukine oba entiteta. Iskoristili smo njihovu paniku 95-e (nakon Oluje), gdje su prvi put sjeli za pregovaracii hastal a nisu postavljali uvjete nego su morali prihvatiti uvjete. Samo sto su tad isli logikom "sacuvaj ovo sto mozes pa cemo kasnije brinuti o tome", ali su tu dobili prc, od tog kasnije nea nista

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 dec 2023, 14:42

alemsa je napisao/la:
28 dec 2023, 14:36
alemsa je napisao/la:

Proglasit ce kurke, proglasili bi davno da su mogli, pusti prepadanje Dodika. Nego smo ih sje.bali u Dejtonskom sporazumu (mi, Ameri, ko god ga je korio i uredjivao), jer su oni pod utiskom da je BiH sastavljena od RS i Federacije ali to nije slucaj, nego su Federacija i RS vlasnistvo BiH, jer je BiH priznata drzava u ovim granicama od 92, dok se 95 samo caprkalo k'o ti sto mijenjas namjestaj po kuci. Zato su digli hajku oko imovine nedavno, ali BiH ima pravo na svoju zemlju od Une do Drine. Tako isto ina oravo da ukine oba entiteta. Iskoristili smo njihovu paniku 95-e (nakon Oluje), gdje su prvi put sjeli za pregovaracii hastal a nisu postavljali uvjete nego su morali prihvatiti uvjete. Samo sto su tad isli logikom "sacuvaj ovo sto mozes pa ceno kasnije brinuti o tome", ali su tu dobili prc, od tog kasnije nea nista
Ne mora je proglasiti konkretno, istina to bi bilo teško jer nema više ni vojske ni opreme kao 92., a teritorije ("granice" između entiteta) ima puno.

Ali te može blokirati kad god hoce i pisati po državi. Što sad i rade. Ako već ima države, haj otidji u BL i uhapsi Dodika ili nekog drugog glavesinu.

Nekad je Paddy Ashdown smjenjivao koga je htio, a sad ovaj visoki predstavnik ništa ne može. Čini se da je on visoki predstavnik samo za Federaciju, samo mu još ovdje odluke prolaze...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 dec 2023, 15:04

28 dec 2023, 14:42
alemsa je napisao/la:

Proglasit ce kurke, proglasili bi davno da su mogli, pusti prepadanje Dodika. Nego smo ih sje.bali u Dejtonskom sporazumu (mi, Ameri, ko god ga je korio i uredjivao), jer su oni pod utiskom da je BiH sastavljena od RS i Federacije ali to nije slucaj, nego su Federacija i RS vlasnistvo BiH, jer je BiH priznata drzava u ovim granicama od 92, dok se 95 samo caprkalo k'o ti sto mijenjas namjestaj po kuci. Zato su digli hajku oko imovine nedavno, ali BiH ima pravo na svoju zemlju od Une do Drine. Tako isto ina oravo da ukine oba entiteta. Iskoristili smo njihovu paniku 95-e (nakon Oluje), gdje su prvi put sjeli za pregovaracii hastal a nisu postavljali uvjete nego su morali prihvatiti uvjete. Samo sto su tad isli logikom "sacuvaj ovo sto mozes pa ceno kasnije brinuti o tome", ali su tu dobili prc, od tog kasnije nea nista
Ne mora je proglasiti konkretno, istina to bi bilo teško jer nema više ni vojske ni opreme kao 92., a teritorije ("granice" između entiteta) ima puno.

Ali te može blokirati kad god hoce i pisati po državi. Što sad i rade. Ako već ima države, haj otidji u BL i uhapsi Dodika ili nekog drugog glavesinu.

Nekad je Paddy Ashdown smjenjivao koga je htio, a sad ovaj visoki predstavnik ništa ne može. Čini se da je on visoki predstavnik samo za Federaciju, samo mu još ovdje odluke prolaze...
Pa lagano, nece se jos nista da ne bi bilo hajke, ali kad BiH ukine oba entiteta pa kaze kome ne pase nek se pusi, nece moci nista ni ovako ni oruzjem. Prije ce im se to desiti nego samostalnost

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 dec 2023, 15:11

alemsa je napisao/la:
28 dec 2023, 15:04
alemsa je napisao/la:

Pa lagano, nece se jos nista da ne bi bilo hajke, ali kad BiH ukine oba entiteta pa kaze kome ne pase nek se pusi, nece moci nista ni ovako ni oruzjem.
Kako idu godine, sve ce teže biti ukinuti entitet RS.

Mi smo to trebali uraditi (ekonomski) odmah iza rata, kad su nam iz svijeta slali para koliko hoćemo. Nesto kao Njemačka - napucati Federaciju (Zapadna Njemacka), a da oni kao najveće fukare (Istocna Njemacka) dodju i na koljenima nas mole da budu sa nama. Da sami ukinu RS.

Sad su se osilili jer vide da u Fedraciji nema normalnog političara i da svi gledaju samo svoj džep, a država im je nebitna :thumbdown:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 dec 2023, 15:18

28 dec 2023, 15:11
alemsa je napisao/la:
28 dec 2023, 15:04

Pa lagano, nece se jos nista da ne bi bilo hajke, ali kad BiH ukine oba entiteta pa kaze kome ne pase nek se pusi, nece moci nista ni ovako ni oruzjem.
Kako idu godine, sve ce teže biti ukinuti entitet RS.

Mi smo to trebali uraditi (ekonomski) odmah iza rata, kad su nam iz svijeta slali para koliko hoćemo. Nesto kao Njemačka - napucati Federaciju (Zapadna Njemacka), a da oni kao najveće fukare (Istocna Njemacka) dodju i na koljenima nas mole da budu sa nama. Da sami ukinu RS.

Sad su se osilili jer vide da u Fedraciji nema normalnog političara i da svi gledaju samo svoj džep, a država im je nebitna :thumbdown:
Kazem ti prije ce se desiti da nema entiteta nego sto ce dobiti samostalnost. Nama je samo bilo bitno da izadjemo iz rata a da BiH ostane u ovim grancima, nikad se vise to dijeliti nece. Moras malo dublje gledati stvari, a zelje i pozdravi su drugo, i ti zelis da budes milijarder :)

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 28 dec 2023, 15:22

Neće se desiti ni jedno ni drugo.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 dec 2023, 15:55

Gunner4 je napisao/la:
27 dec 2023, 16:33
Kajzer10 je napisao/la:
26 dec 2023, 16:17
StevieG8 je napisao/la:
26 dec 2023, 15:26

Ne bi, aneksirao bi Putin cijelu Ukrajinu mirnim putem.
Nije cilj aneksija vec da u Kijevu postavi Lukashenka 2.0. U tom kontekstu, mozda je ovaj i u pravu kad kaze da pod Trumpom ne bi bilo rata.

Ruska gubernija mimo volje naroda, ali bitno je da ne puca.
A vi znate sta je volja ukrajinskog naroda? Likovi pucem dosli na vlast. Pa 2004 isto ovako imali revoluciju zbacili Lukasenka i sta je bilo? Lik pobjedio ponovo na izborima pa onda Mejdan! Sad samo malo pametnije pa su zabranili i njegovu i sve ostale proruske partije. Porosenko pobjedio tad na izborima gdje je izlaznost bila 30% :urnebes: Glumac posto predsjednik jer pricao drugu pricu od proratnog Porosenka i to u svim ovim ruskim regionima i to ubjedljivo... Koliko su bili odusevljeni svi pucem najbolje govore ove pobune tada na istoku i jugu. Vidim brzo se zaboravila Odesa koju je tada Ajdar zauzeo i malo ljude palio...
Gdje su one najavljivane partizanske diverzije i pobuna stanovnika u ruskoj pozadini pred pocetak ove ukrajinske neslavne ofanzive? Veci otpor putinu i devrzija bilo u Moskvi i St Petersburgu i koliko je vagona tu odletilo u vazduh i presjecene pruge nego u okupiranom Zaporozju...

A da likovi vjeruju da su Rusi namjestali izbore u Americi... :urnebes:
Tell me you’re Serb without telling me you’re Serb.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 dec 2023, 16:06

Djesi @ep, nek si se vratio, otjerali te bili s teme

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 28 dec 2023, 19:29

alemsa je napisao/la:

Nemaju se Ameri sta tamo okretat kad su vec max koncentrisani na Daleki Istok i polako grade blok. Ljudi drze moc agresivnom vanjskom politikom i uvijek su proaktivni. Ne mozes ih uhvatit spustenih gaca.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 28 dec 2023, 23:58

Pa da se ne lazemo, u zadnjih par godina su se desile mnogo neocekivanije stvari od secesije RS-a.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 29 dec 2023, 00:47

Nasa je sreca sto se Hrvati boje srpske drzave na pola sata od Zagreba inace bi imali novi rat ovdje vec sutradan.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.