Koliko ja znam ove na vecim pozicijama placaju dosta, ove glavna doktore. Mogucu je za hirurge, rodica je family doktor, ja se zacudio kako slabo placaju kad poredis sa amerikom
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Ima ih dosta koji rade za manje, ali i 2.5k netto ako imas, jos zena toliko. Vjeruj porodica sa 5k moze bas fino zivjeti i ostvariti svasta. Naravno ako zajedno stvarate, ovo novo, sto svako sebi platu, nema od toga nista u startu.Marsal je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:00Ne kažem da ne mogu ali velika većina ne zarađuje toliko. Mislim ni 2500 uopšte nije loše ako nisi samac.redbull93 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 16:52Vjeruj da mogu.
Drugarica radi kao med.sestra, ali za zeit firmu tj. firmu koja iznajmljuje radnike bolnicama.
Na intezivi radi, sa par nocnih, vikend, praznik i sta ti ja znam jos, 4-5 netto uzme.
Ma da, to nije posao za citav zivot. Par godina uzmi kes i hvataj se drzavne bolnice i normalnog radnog vremena za 2.5 netto.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Pa i ovdje ti je brate "obicni" doktori sto tretira ljude s gripom i to 100k, ali specijaliste bilo cega (uho, grlo, nos recimo itd ), placaju top dollar, jeste da rade nonstop ali jebga.
Sve zavisi koja je pozicija. Moj rodjak radi residency za neurologa, pocetna plata bi mu trebala biti oko 200k. Kao sto kazes dug je put do toga, ja mislim da dodjes do dobre love bit ces duboko u cetrdesetim. Treba vratiti dugove, svaka godina dobre skole kosta preko 30kMarsal je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:00Ne kažem da ne mogu ali velika većina ne zarađuje toliko. Mislim ni 2500 uopšte nije loše ako nisi samac.redbull93 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 16:52Vjeruj da mogu.
Drugarica radi kao med.sestra, ali za zeit firmu tj. firmu koja iznajmljuje radnike bolnicama.
Na intezivi radi, sa par nocnih, vikend, praznik i sta ti ja znam jos, 4-5 netto uzme.
Ma da, to nije posao za citav zivot. Par godina uzmi kes i hvataj se drzavne bolnice i normalnog radnog vremena za 2.5 netto.
Doktor koji radi sa mojom sestrom na odjelu ima 600K $ godišnje ali dug je put do toga. Srednja, college pa medicinski fakultet pa 5-6 godina residency. Te pare počneš mlatit tek duboko u tridesetima ako nisi nigdje kasnio u školovanju.
Jel mislis obicni doktor ili PA? Family doktor bi trebao dobiti preko 150. Jaran je PA, pocetna plata odmah poslije faksa 110kalemsa je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:15Pa i ovdje ti je brate "obicni" doktori sto tretira ljude s gripom i to 100k, ali specijaliste bilo cega (uho, grlo, nos recimo itd ), placaju top dollar, jeste da rade nonstop ali jebga.
-
- Kontakt:
Najveci problem doktora svugdje u svijetu je sto kasno pocnu zarađivati novac. Pogotovo u Bosni je to zayebano.
Dok zavrsis srednju, faks, specijalizaciju, staziranje, i prvu platu zaradis tek pred 30u godinu, a do tad si frontalni kokuz
Dok zavrsis srednju, faks, specijalizaciju, staziranje, i prvu platu zaradis tek pred 30u godinu, a do tad si frontalni kokuz
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Family doctor su dijagnoze, regular check up i to, i imaju 150k zavisno gdje. PA i manje, ali specijalisti uzimaju jebga. Ginekolog recimo i ne radi u bolnici malo, otvori svoju ordinaciju i onda napravi ugovor s bolnicom da moze tamo vrsiti porodjaje.soko je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:32Jel mislis obicni doktor ili PA? Family doktor bi trebao dobiti preko 150. Jaran je PA, pocetna plata odmah poslije faksa 110k
Pa ovaj moj rodjak, njemu je 35. Radi taj residancy, placaju ga oko 35k godisnje. Lik ima cimera, vozi neku kantu od auta. Ne znam koliko duguje love za skolu. Nije nikako lako19vendetta87 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:34Najveci problem doktora svugdje u svijetu je sto kasno pocnu zarađivati novac. Pogotovo u Bosni je to zayebano.
Veliki plus, uvjek ima zena oko njega, sestre, mlade doktorice a i kad ode van lijepe se za njega
Normala, privatno je uvjek najbolje.alemsa je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:39Family doctor su dijagnoze, regular check up i to, i imaju 150k zavisno gdje. PA i manje, ali specijalisti uzimaju jebga. Ginekolog recimo i ne radi u bolnici malo, otvori svoju ordinaciju i onda napravi ugovor s bolnicom da moze tamo vrsiti porodjaje.
Ovi sto rade po urgent care, njima bas i nije lako.
јebo to valasoko je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:40Pa ovaj moj rodjak, njemu je 35. Radi taj residancy, placaju ga oko 35k godisnje. Lik ima cimera, vozi neku kantu od auta. Ne znam koliko duguje love za skolu. Nije nikako lako19vendetta87 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:34Najveci problem doktora svugdje u svijetu je sto kasno pocnu zarađivati novac. Pogotovo u Bosni je to zayebano.
Veliki plus, uvjek ima zena oko njega, sestre, mlade doktorice a i kad ode van lijepe se za njega
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
- Kontakt:
Pa upravo to. Jos u Bosni cesto budes na budzetu, pa faks i ne placas, ali opet si kokuz sve do 30e godine.soko je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:40Pa ovaj moj rodjak, njemu je 35. Radi taj residancy, placaju ga oko 35k godisnje. Lik ima cimera, vozi neku kantu od auta. Ne znam koliko duguje love za skolu. Nije nikako lako19vendetta87 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:34Najveci problem doktora svugdje u svijetu je sto kasno pocnu zarađivati novac. Pogotovo u Bosni je to zayebano.
Najbolje godine zivota te prođu u besparici, jarani s kojim si isao u srednju i koji su se zaposlili vec uveliko kupili sebi auto, proputovali, ozenili, a ti na 0.
Nije to bas lako psihicki za podnijeti
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Prvo staziranje pa spec, al ide plata redovno tokom spec, sad su sve spec 5 godina, s tim da mogu i dezurati npr mimo radnog vremena u drugim domovima zdravlja i tako dodatno zaradjivati. Mada nije ujednaceno to, jer svaka ustanova ima svoj budzet i obracun za plate pa nekad znaju i ovi iz doma zdravlja porodicni proci bolje od ovih u bolnici npr19vendetta87 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:34Najveci problem doktora svugdje u svijetu je sto kasno pocnu zarađivati novac. Pogotovo u Bosni je to zayebano.
Zena mi je pedijatar pa znam sta je prosla

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
- Kontakt:
Upravu si, obrnuo sam malo redoslijed.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 18:03Prvo staziranje pa spec, al ide plata redovno tokom spec, sad su sve spec 5 godina, s tim da mogu i dezurati npr mimo radnog vremena u drugim domovima zdravlja i tako dodatno zaradjivati. Mada nije ujednaceno to, jer svaka ustanova ima svoj budzet i obracun za plate pa nekad znaju i ovi iz doma zdravlja porodicni proci bolje od ovih u bolnici npr19vendetta87 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:34Najveci problem doktora svugdje u svijetu je sto kasno pocnu zarađivati novac. Pogotovo u Bosni je to zayebano.
Zena mi je pedijatar pa znam sta je prosla![]()
Zar nije ranije trajala specijalizacija za porodicnu medicinu 3 godine? Cini mi se da sam tako nesto cuo.
Opet, svaka cast nekome ko nakon 6 godina faksa moze ici jos 5 na specijalizaciju.
Zar si se ozenio?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 18:03Prvo staziranje pa spec, al ide plata redovno tokom spec, sad su sve spec 5 godina, s tim da mogu i dezurati npr mimo radnog vremena u drugim domovima zdravlja i tako dodatno zaradjivati. Mada nije ujednaceno to, jer svaka ustanova ima svoj budzet i obracun za plate pa nekad znaju i ovi iz doma zdravlja porodicni proci bolje od ovih u bolnici npr19vendetta87 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:34Najveci problem doktora svugdje u svijetu je sto kasno pocnu zarađivati novac. Pogotovo u Bosni je to zayebano.
Haj nek je hairli, zato te ne vidjam po instagramu

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Sad su sve spec 5 godina, osim za medicinu rada cini mi se, ona je 4 i tu ides u Vrazovu na spec, a ove ostale moras 3 od 5 god odraditi na Klinickom, bilo u Tuzli ili Sa.19vendetta87 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 18:13Upravu si, obrnuo sam malo redoslijed.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 18:03Prvo staziranje pa spec, al ide plata redovno tokom spec, sad su sve spec 5 godina, s tim da mogu i dezurati npr mimo radnog vremena u drugim domovima zdravlja i tako dodatno zaradjivati. Mada nije ujednaceno to, jer svaka ustanova ima svoj budzet i obracun za plate pa nekad znaju i ovi iz doma zdravlja porodicni proci bolje od ovih u bolnici npr19vendetta87 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:34Najveci problem doktora svugdje u svijetu je sto kasno pocnu zarađivati novac. Pogotovo u Bosni je to zayebano.
Zar nije ranije trajala specijalizacija za porodicnu medicinu 3 godine? Cini mi se da sam tako nesto cuo.
Opet, svaka cast nekome ko nakon 6 godina faksa moze ici jos 5 na specijalizaciju.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Da, i bebacha dobio prije koji mjesecredbull93 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 18:24Zar si se ozenio?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 18:03Prvo staziranje pa spec, al ide plata redovno tokom spec, sad su sve spec 5 godina, s tim da mogu i dezurati npr mimo radnog vremena u drugim domovima zdravlja i tako dodatno zaradjivati. Mada nije ujednaceno to, jer svaka ustanova ima svoj budzet i obracun za plate pa nekad znaju i ovi iz doma zdravlja porodicni proci bolje od ovih u bolnici npr19vendetta87 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 17:34Najveci problem doktora svugdje u svijetu je sto kasno pocnu zarađivati novac. Pogotovo u Bosni je to zayebano.
Haj nek je hairli, zato te ne vidjam po instagramu![]()

IG sam zapostavio, al forum jos nisam

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Bgm slatka kod tebe, cestitam.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 18:47Da, i bebacha dobio prije koji mjesecredbull93 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 18:24Zar si se ozenio?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑27 dec 2023, 18:03
Prvo staziranje pa spec, al ide plata redovno tokom spec, sad su sve spec 5 godina, s tim da mogu i dezurati npr mimo radnog vremena u drugim domovima zdravlja i tako dodatno zaradjivati. Mada nije ujednaceno to, jer svaka ustanova ima svoj budzet i obracun za plate pa nekad znaju i ovi iz doma zdravlja porodicni proci bolje od ovih u bolnici npr
Haj nek je hairli, zato te ne vidjam po instagramu![]()
IG sam zapostavio, al forum jos nisam![]()
Drzi se ti foruma, to je bijeg od zene

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- Centre forward
- Kontakt:
Logično, jer žena zna za IG, a za forum ne zna. 

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Hvala ljudine
Da i vi docekate svoje aBd

Da i vi docekate svoje aBd

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.