Dosta sam ja prosao jarane. Dosao u Iowu 98, 19 godina. Zavrsio tamo faks, studirao za rednecks, sve konzervativci. Pili partijalialemsa je napisao/la: ↑25 dec 2023, 18:06Najpostenijesoko je napisao/la: ↑25 dec 2023, 17:02ArtVandelay je napisao/la: ↑25 dec 2023, 12:35Ne znam, ne vjerujem da bi mogao zivjeti u toj Americi.
Sve mi je nekako toliko ekstremno na jednu ili na drugu stranu, cini mi se da nema neke sredine. Postoji li uopste tamo srednja klasa koja moze zivjeti sasvim pristojno bez astronomskih primanja?
Pratim Petera Santenella na youtubu, koji ima dosta zanimljiv kanal na kojem prikazuje kako razliciti slojevi drustva zive.
Amerika je zeznuta zemlja. Nema sociajale kao u dosta europski zemalja. Uzdaj se u se i u svoje kljuse.
Ja sam dosao ovdje 98. Prvo na fakultet, BA masinstva. Dobio posao u aerospace industriji, oboje komercijalna i vojna industrija.
Zavriso onda masters jedan pa kreno drugi i doktorat. Al mi se nije svidilo predvanje, onda zena djete pa sam prestao.
Sto se tice moje raje, svi su se dobro snasli. Od inzinjera, apotekara. Zena mi magistar financije i biznis.
Ja sam u midwestu, zivio sam u Iowi, chicagu.
Politiku ne volim, pogotovo konzervartivce. Bidena ne volim, a ni Trumpa. Ljudi ko ljudi, ima sredina samo raja gleda svoje.
Sto ne volis konzervartivce? Mit je to da ne vole strance. Jesi'l se ikad druzio sa rednecks, bas rega ljudi![]()
Sta je vazno da je ne izgledam ko bosnjo, nit imam nase ime
Visok, izgledam ko viking. Nisam nikad bio neki vjernik pa ljudi nisu znali sta sam. Vecina kontaju svabo jer sam dosao iz njemacke.
Vole oni strance al ove kao ja. Pogotove nas zene vole.
Radio sam na vojnim avionima, indiana onda baza marinaca.
Otvore se ljudi pa pricaju svasta. Kad kazem da sam ja iz BiH, misle da sam ja christian pa pocnu pricati kako je trebalo sve muslimane pobiti dole po BiH. To je moje neko iskustvo.