Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

scholsey
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la scholsey » 25 dec 2023, 11:45

MaroonBjelave je napisao/la:
25 dec 2023, 11:33
Gdje si ti trenutno? :D
E sad ne znam jel me fakat pitaš ili Faćko ima kakav fazon pa da mi skitiš sve po redu. :mrgreen:

Al evo čekam ženu da nas spremi, odoh na planinu slavit Novu.. :kafa:

Jesil to stigao na suncem obasjane?
The saddest thing in life is wasted talent.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 25 dec 2023, 11:49

scholsey je napisao/la:
25 dec 2023, 11:45
E sad ne znam jel me fakat pitaš ili Faćko ima kakav fazon pa da mi skitiš sve po redu. :mrgreen:

Hahahaha ma jok bolan kakav ja i Faco hahahahaha
A nisam brate došao, dolazi meni porodica ovamo iza nove godine. Imamo neke stanove za pogledati pa da riješim i ovu razdvojenost, jer me ubi.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 25 dec 2023, 12:10

25 dec 2023, 11:49
scholsey je napisao/la:
25 dec 2023, 11:45

Hahahaha ma jok bolan kakav ja i Faco hahahahaha
A nisam brate došao, dolazi meni porodica ovamo iza nove godine. Imamo neke stanove za pogledati pa da riješim i ovu razdvojenost, jer me ubi.
Možeš fino reći ofirno mi javno priznati da pratim presice našeg Gazije, al eto.. :mrgreen:

Ah, kontao ti stigao. Ja u Bosni već par mjeseci, imao neke klijente po Balkanu pa onda od kuće radio. Gore ću 5og. Sve znam brate.. vjeruj da sam ispočetka stalno dolazio.

Haj da bude hairli! Jbo sve kad nema najbitnijih oko tebe..
The saddest thing in life is wasted talent.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 dec 2023, 12:27

rio_Ferdy88 je napisao/la:
25 dec 2023, 08:44
soko je napisao/la:
24 dec 2023, 18:11
alemsa je napisao/la:
24 dec 2023, 18:01

Ma logicno, hoce ljudi da im se zna ko im ulazi u drzavu, ovaj moze ubiti covjeka ne postoji jebte, samo se vrati u Mexico ili gdje vec. Pod ovim senilcom nikad gore nije bilo, i Obama je bio stroziji, deportovo i ostalo.
Ma normalno da to treba regulisati.
Samo ovi christian conservatives nisu ti koji trebaju to da rade. Kao onaj iz holandije, to ako krene u Europi ili Americi nama nema neg nazad za BiH. Ne vole oni nas, dzaba sto smo mi fini gradjani..
To isti oni što ne daju ženi da uradi pobačaj u alemovom texasu, iako taj plod ima genetski poremećaj i može biti opasno po život žene da iznese tu trudnoću do kraja, a dijete nema šanse da preživi. :crazy:
U tom slucaju daju, moglo je prije i do 20 sedmica cini mi se, to su tek promjenili prosle godine. Sumnjam da ce trajati dugo. A i ne slazem se s tim, bolje da ima opciju zena da doktor to uradi nego da sama pije neke tablete ili nesto, mada vjerovatno trenutno samo ode u drugi state i to uradi ako zeli. Ne moras se ti slagati sa svim zakonima i pogledima, nisi demokrata :kafa: To je mit stvoren od strane lijevice, evo Vivek je republikanac lik Hindu, to popiju pricu lijevice "ne mos biti stranac i republikanac", kao sto je senilac rekao "ako ne glasas za mene nisi crnac" :rol: Bio sam nekad lijevica pa im znam poglede vrlo dobro, ali odrastes pa vidis kontradikcije. :kafa:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 dec 2023, 12:31

alemsa je napisao/la:
25 dec 2023, 12:27
25 dec 2023, 08:44
soko je napisao/la:
24 dec 2023, 18:11

Ma normalno da to treba regulisati.
Samo ovi christian conservatives nisu ti koji trebaju to da rade. Kao onaj iz holandije, to ako krene u Europi ili Americi nama nema neg nazad za BiH. Ne vole oni nas, dzaba sto smo mi fini gradjani..
To isti oni što ne daju ženi da uradi pobačaj u alemovom texasu, iako taj plod ima genetski poremećaj i može biti opasno po život žene da iznese tu trudnoću do kraja, a dijete nema šanse da preživi. :crazy:
U tom slucaju daju, moglo je prije i do 20 sedmica cini mi se, to su tek promjenili prosle godine. Sumnjam da ce trajati dugo. A i ne slazem se s tim, bolje da ima opciju zena da doktor to uradi nego da sama pije neke tablete ili nesto, mada vjerovatno trenutno samo ode u drugi state i to uradi ako zeli. Ne moras se ti slagati sa svim zakonima i pogledima, nisi demokrata :kafa: To je mit stvoren od strane lijevice, evo Vivek je republikanac lik Hindu, to popiju pricu lijevice "ne mos biti stranac i republikanac", kao sto je senilac rekao "ako ne glasas za mene nisi crnac" :rol: Bio sam nekad lijevica pa im znam poglede vrlo dobro, ali odrastes pa vidis kontradikcije. :kafa:
Sud joj je zabranio, vaš u Texasu, tražila je dozvolu baš zbog zdravstvenih razloga.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 25 dec 2023, 12:34

ArtVandelay je napisao/la:
25 dec 2023, 11:18
soko je napisao/la:
24 dec 2023, 21:08
tuzlak1987 je napisao/la:
24 dec 2023, 20:20
Njemacka se dovela do tog nivoa da nije vise isplativo raditi i da Njemac koji radi 35-40 godina ode u penziju i ima 900 eura mjesecno. Zato ce tamo za 5 godina zavladati AfD sigurno.
A koriste ih svi, od Arapa do Ukrajinaca, a Svabe su naivne ne mogu svi da prepoznaju njihove varke. Ima ih sto po 10 godina zive tamo, a nemaju dana rada.
Ko im je kriv, nisu regulisali kako treba. Nase izbjeglice 90tih su bile na duldungu godinama. Svi radili, doprinosili drustvu. Nas su sutnuli, pa smo otisli za Ameriku.
Tako je. Nas narod mrcvarili tim duldungom. Ljudi se snasli, naucili jezik i radili. Djeca krenula u kindergarten i skolu, savrseno savladali jezik i uklopili se u drustvo.

A 2015 primili i kuso i repato, od 2012/2013 i nase ponovo. Eto im sad.
Primili nas 500k 92’, logicno ko izbjeglice i na duldungu, a dosta na azilu, pa nece ti dat radnu vizu :rol:

Ko sto su primili i sirijce prije 8-9 godina jer je rat.

Bukvalno vecina ostala, ove azilante na teretu drzave vratili 97e u Bejha jer je rat prosao a s time i opasnost po zivot, logicno. I to po ugovoru sa Bejha. Dakle sve legalno.

Kasnije si iz Njemacke mogao pokazati na karti gdje zelis, jel to Svica, Amerika, Australija ili deseta drzava, oni ti platili putne troskove i to je to. Sasvim korektno.

Kasnije zatvorili vrata neuredjenoj zemlji, ko sto su zatvorili svima van EU skoro do 2015. Pa kod nas si 96 mogao otvoriti svoj biznis i do 2001 negdje ne platit nikakv porez, RAK nije postojao, ljudi pustali crtane s Cartoon Networka na nasim kanalima i sl :rol:

Ne znam sta su uradile druge zemlje? Isto bukvalno napravila Svedska, Norveska u manjoj mjeri i sl.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 25 dec 2023, 12:35

Ne znam, ne vjerujem da bi mogao zivjeti u toj Americi.

Sve mi je nekako toliko ekstremno na jednu ili na drugu stranu, cini mi se da nema neke sredine. Postoji li uopste tamo srednja klasa koja moze zivjeti sasvim pristojno bez astronomskih primanja?

Pratim Petera Santenella na youtubu, koji ima dosta zanimljiv kanal na kojem prikazuje kako razliciti slojevi drustva zive.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 dec 2023, 12:36

25 dec 2023, 12:31

Sud joj je zabranio, vaš u Texasu, tražila je dozvolu baš zbog zdravstvenih razloga.
Onda doktor to nije smatrao, posto moze :

If a pregnant woman has a life-threatening physical condition making an abortion necessary to save her life or to save her from “a serious risk of substantial impairment of a major bodily function

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 25 dec 2023, 12:39

numanumaye22 je napisao/la:
25 dec 2023, 12:34
25 dec 2023, 11:18
soko je napisao/la:
24 dec 2023, 21:08

Ko im je kriv, nisu regulisali kako treba. Nase izbjeglice 90tih su bile na duldungu godinama. Svi radili, doprinosili drustvu. Nas su sutnuli, pa smo otisli za Ameriku.
Tako je. Nas narod mrcvarili tim duldungom. Ljudi se snasli, naucili jezik i radili. Djeca krenula u kindergarten i skolu, savrseno savladali jezik i uklopili se u drustvo.

A 2015 primili i kuso i repato, od 2012/2013 i nase ponovo. Eto im sad.
Primili nas 500k 92’, logicno ko izbjeglice i na duldungu, a dosta na azilu, pa nece ti dat radnu vizu :rol:

Ko sto su primili i sirijce prije 8-9 godina jer je rat.

Bukvalno vecina ostala, ove azilante na teretu drzave vratili 97e u Bejha jer je rat prosao a s time i opasnost po zivot, logicno. I to po ugovoru sa Bejha. Dakle sve legalno.

Kasnije si iz Njemacke mogao pokazati na karti gdje zelis, jel to Svica, Amerika, Australija ili deseta drzava, oni ti platili putne troskove i to je to. Sasvim korektno.

Kasnije zatvorili vrata neuredjenoj zemlji, ko sto su zatvorili svima van EU skoro do 2015. Pa kod nas si 96 mogao otvoriti svoj biznis i do 2001 negdje ne platit nikakv porez, RAK nije postojao, ljudi pustali crtane s Cartoon Networka na nasim kanalima i sl :rol:

Ne znam sta su uradile druge zemlje? Isto bukvalno napravila Svedska, Norveska u manjoj mjeri i sl.
Vecina nasih ljudi koji su dosli devetdesetih su se snasli, radili su, djeca naucila jezik. Nisu uopste bili nikakav teret drzavi. Velika je nepravda ucinjena prema tim ljudima. A vec 10+ godina primili i koga treba i koga ne treba. Neradanje etnickih Nijemaca ih je do toga dovelo i sada zanju ono sto su im politicke elite posijale. Polako se bude i oni, kasno, ali ipak.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 dec 2023, 12:41

25 dec 2023, 12:35
Ne znam, ne vjerujem da bi mogao zivjeti u toj Americi.

Sve mi je nekako toliko ekstremno na jednu ili na drugu stranu, cini mi se da nema neke sredine. Postoji li uopste tamo srednja klasa koja moze zivjeti sasvim pristojno bez astronomskih primanja?

Pratim Petera Santenella na youtubu, koji ima dosta zanimljiv kanal na kojem prikazuje kako razliciti slojevi drustva zive.
Ma ljudi su vise ka centru realno, barem u mom okruzenju, samo sto trenutno nemas takvih predstavnika.

Ne postoji sad pod senilcem (to za srednju klasu), treba porodici 70k da zivi ok, a to ok da ne zivi striktno od plate do plate.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 25 dec 2023, 12:43

alemsa je napisao/la:
25 dec 2023, 12:36

If a pregnant woman has a life-threatening physical condition making an abortion necessary to save her life or to save her from “a serious risk of substantial impairment of a major bodily function
Abortus u takvim slucajevima je i logican, ako ugrozava fizicko zdravlje zene. Ili ako je trudnoca rezultat silovanja.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 dec 2023, 13:00

25 dec 2023, 12:43
alemsa je napisao/la:

Abortus u takvim slucajevima je i logican, ako ugrozava fizicko zdravlje zene. Ili ako je trudnoca rezultat silovanja.
Po mom misljenju treba biti legalno, cisto iz razloga da neko ima opciju strucne pomoci a ne da sama se bakce tim. Imo si slucajeve gdje su zene gurale ofingire, pa neke i umirale....
.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 25 dec 2023, 13:09

Nestvarno dobro vrijeme. Proljece 😁

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 25 dec 2023, 13:09

alemsa je napisao/la:
25 dec 2023, 13:00
alemsa je napisao/la:

Po mom misljenju treba biti legalno, cisto iz razloga da neko ima opciju strucne pomoci a ne da sama se bakce tim. Imo si slucajeve gdje su zene gurale ofingire, pa neke i umirale....
.
Kada smo kod tih izbjeglica, zar ih Texas ne salje na sjever, recimo u Chicago i New York? Imam neku romantiziranu sliku zapadne Amerike, recimo zivot na rancu negdje u Texasu... A volio bi posjetiti Colorado, Utah, Arizonu, Nevadu, New Mexico, Washington, Oregon, Kaliforniju, Kansas, Idaho, obje Dakote, Nebrasku i citav Midwest...
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 dec 2023, 13:21

25 dec 2023, 13:09
alemsa je napisao/la:

.
Kada smo kod tih izbjeglica, zar ih Texas ne salje na sjever, recimo u Chicago i New York? Imam neku romantiziranu sliku zapadne Amerike, recimo zivot na rancu negdje u Texasu... A volio bi posjetiti Colorado, Utah, Arizonu, Nevadu, New Mexico, Washington, Oregon, Kaliforniju, Kansas, Idaho, obje Dakote, Nebrasku i citav Midwest...
Ma kakvi ba, predju budu u San Antoniju, ali posto tamo nema para pice za Houston. Ili direktno gleda da se dokopa Houstona, je.bo mater ako ih nema sad milion i po u Houstonu. Dok je Trump bio ganjo ih je ICE pa su morali lay low jebga, pod ovim hladno sve, zaustavi ga murijas da mu kaznu sto nea vozacke, on ode na sud i plati kaznu i to je to, dok pod Trumpom sut karta.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 25 dec 2023, 13:46

slika

Kakva država jbte. Ubijeđen sam da je 90% ljudi koji se bave politikom kod nas zapravo sve spremno za robije samo dok im jave :rol:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 dec 2023, 13:48

alemsa je napisao/la:
25 dec 2023, 13:21
alemsa je napisao/la:

.
Ma kakvi ba, predju budu u San Antoniju, ali posto tamo nema para pice za Houston. Ili direktno gleda da se dokopa Houstona, je.bo mater ako ih nema sad milion i po u Houstonu. Dok je Trump bio ganjo ih je ICE pa su morali lay low jebga, pod ovim hladno sve, zaustavi ga murijas da mu kaznu sto nea vozacke, on ode na sud i plati kaznu i to je to, dok pod Trumpom sut karta.
Dorbo oni u usa moraju raditi da bi preživjeli, bilo legalno ili ilegalno da su ušli, dok u njemačku i eu baš i ne moraju jer dobiju na gotovo sve, tu je razlika. Ne vjerujem da kod vas imaju bilo šta od vlade sad, rade na crno i tako doprinose ekonomiji jbg, dok ne steknu legalni status i to je to.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 dec 2023, 13:53

25 dec 2023, 13:48
alemsa je napisao/la:

Dorbo oni u usa moraju raditi da bi preživjeli, bilo legalno ili ilegalno da su ušli, dok u njemačku i eu baš i ne moraju jer dobiju na gotovo sve, tu je razlika. Ne vjerujem da kod vas imaju bilo šta od vlade sad, rade na crno i tako doprinose ekonomiji jbg, dok ne steknu legalni status i to je to.
Ne moze steci nikad legalni status ako je usao ilegalno, taj zakon je na snazi od 90ih, jedino ga demokrate mozda promjene :rol: Moze se i ozeniti Amerikankom ne moze dobiti papire. Ma bore se ljudi, neam ja nista protiv toga jebga, ali imas druge strane toga, prvo sto lik ne postoji, drugo zive ih po 5-6 u stanu, njegov rashod mjesecni s hranom je $1k, dok je Amerikancu 5k, i onda ako se bavi istim poslom kao Amerikanac, je.be Amerikanca, jer ako nesto kosta da se uradi hiljadu dollara recimo, Amer ne moze to uraditi jeftinije jer je to cijena i ina coj'k racune, a ovaj ce uraditi za $500 libo ga, njemu extra.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 dec 2023, 13:56

alemsa je napisao/la:
25 dec 2023, 13:53
alemsa je napisao/la:

Ne moze steci nikad legalni status ako je usao ilegalno, taj zakon je na snazi od 90ih, jedino ga demokrate mozda promjene :rol: Moze se i ozeniti Amerikankom ne moze dobiti papire. Ma bore se ljudi, neam ja nista protiv toga jebga, ali imas druge strane toga, prvo sto lik ne postoji, drugo zive ih po 5-6 u stanu, njegov rashod mjesecni s hranom je $1k, dok je Amerikancu 5k, i onda ako se bavi istim poslom kao Amerikanac, je.be Amerikanca, jer ako nesto kosta da se uradi hiljadu dollara recimo, Amer ne moze to uraditi jeftinije jer je to cijena i ina coj'k racune, a ovaj ce uraditi za $500 libo ga, njemu extra.
Zato ti kao gazda angažuješ njih i dobar i ti i oni :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 25 dec 2023, 14:02

alemsa je napisao/la:
25 dec 2023, 13:53
alemsa je napisao/la:

Mozes li nam reci nesto vise o tome kakva je situacija sa drogom, s posebnim osvrtom na fentanyl? Koliko je rasprostranjeno van velikih gradova poput recimo San Francisco? Svi smo svjedoci satora u centru tog grada. Koliko znam, Kentucky/West Virginia su jako pogodeni tim problemima sa tim painkiller-pilulama. Ima li toga kod nasih? Kako su se generalno nasi tamo uklopili, mozda varira od savezne drzave do savezne drzave? Ima li naseg naroda tu gdje si ti? Ima li naseg naroda u svakoj saveznoj drzavi? Koja je savezna drzava najslicnija Bosni po prirodi i po mentalitetu? Je li to duboki jug?

Imam neku rodbinu gore na sjeveroistoku Amerike (Connectictut) i cini mi se da su se sasvim ok uklopili, imaju dvoje djece, zive pristojno...
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Confiance i 114 gostiju.