Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Davidoffgold
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Cestit Bozic forumasima koji slave 
Une vie honorable est une vie éternelle
- numanumaye22
- Kontakt:
Pa sta radis u Minhenu, imas istocnu Njemacku?Sheyi je napisao/la: ↑24 dec 2023, 23:41Evo ja zivim u Minhenu 8 godina i mogu ti reci da mi se gade mnogi Arapi i crni pogani necivilizovani Afrikanci, kao i Rumuni, da u sirokom luku obilazim centar grada i sve ulice oko glavne stanice jer tu kad prodjes povratis odmah ko je sve dobio priliku da zivi ovdje, cast izuzecima,numanumaye22 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 17:20Evo jedno pitanje za diskusiju: Zasto nasi auslenderi kad odu u "tudju" zemlju postanu mrzitelji samih auslendera i stranaca? To mi je uvijek bilo fascinantno, ovdje se zagovara aFd, kao mrze sto su im komsije arapi, indijci, turci a dosao upravo zahvaljujuci politici koja je otvorena i liberalna prema migrantima.Mole Boga da prodje ovaj novi zakon o drzavljanstvu da uzmu nakon 5 godina i onda odjednom postanu radikali, desnicari koji mrze sve doslje.
![]()
Ne postoji veca imigrantska zemlja od Amerike, od osnivanja jos i civilnog rata, dzaba tebi bio ti na vlasti Trump, Buden ili neko deseti. Kada bi se svi auslenderi iselili iz Amerike i Njemacke, te zemlje bi propale preko noci, ne bi ti ko imao police napunit u Lidlu, Walmartu, dovest kamion i napunit je i prodati. Kamoli za proizvodnju auta i slicno. Firme kao sto su BMW, Volkswagen i slicno bi se odmah zatvorile. Naucit zivjet s tim i pomirit se. Ili se jednostvano preselit u Japan. Pa vidjet koliko je "lako" dobit radnu vizu za tamo.![]()

- bavariapivo
- Kontakt:
Da ponovim riječi Merkelice
Wir schaffen das!!!

Wir schaffen das!!!

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
A zasto bi se ukidale ceremonije forumasa i kanta godine?
Ne mogu da se sjetim, ali admin je bio nakupio poene za kantu, pa se to na kraju ukinulo?
Ne mogu da se sjetim, ali admin je bio nakupio poene za kantu, pa se to na kraju ukinulo?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ma glasalo se za istog forumaša za obje nagradeDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 dec 2023, 00:56A zasto bi se ukidale ceremonije forumasa i kanta godine?
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
-
- Kontakt:
Nigdje veze izgovor. Osvoji i Zrinjski duplu titulu pa niko ne gasi takmicenje zbog togaBosniaBoston je napisao/la: ↑25 dec 2023, 01:21Ma glasalo se za istog forumaša za obje nagradeDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 dec 2023, 00:56A zasto bi se ukidale ceremonije forumasa i kanta godine?

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
ali i ovi sto kritikuju ljude koji su otisli mi nisu jasni,imas u Bosni kucu,stan,porodicu ,znas jezik,sta fali da neko ode u NJemacku i proba tamo zivot mozda u 30im osjeti ono sto je trebao u dvadesetim,uostalom ovdje se uvijek moze i ima gdje vratiti19vendetta87 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 20:39Cime se ti bavis u Njemackoj, ako nije tajna? S obzirom na to koliko se preseravas po forumu, ocekujem najmanje da si neki doktor ili advokat u Berlinu...numanumaye22 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 20:34Pretesko je, nemojte dolazit.tuzlak1987 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 20:20Njemacka se dovela do tog nivoa da nije vise isplativo raditi i da Njemac koji radi 35-40 godina ode u penziju i ima 900 eura mjesecno. Zato ce tamo za 5 godina zavladati AfD sigurno.
A koriste ih svi, od Arapa do Ukrajinaca, a Svabe su naivne ne mogu svi da prepoznaju njihove varke. Ima ih sto po 10 godina zive tamo, a nemaju dana rada.![]()
dok mi koji smo ovdje i ne mozemo uvijek negdje otici,ja zavidim ljudima koji su se otisnuli u svijet ,radis u milionskim gradovima,ne brines se o dodiku osmici bakiru covicu,ne brines se hoces li dobiti godisnji ,koliko i kad,radis na odmor dodjes u Bosnu i vidis da nisi nista propustio
meni kad dodje da moram potpisati regres a ne dobijes ga,preselio bih se u Turkmenistan a ne u jednu od najrazvijenijih drzava svijeta(citaj njemacka)
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
To isti oni što ne daju ženi da uradi pobačaj u alemovom texasu, iako taj plod ima genetski poremećaj i može biti opasno po život žene da iznese tu trudnoću do kraja, a dijete nema šanse da preživi.soko je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:11Ma normalno da to treba regulisati.
Samo ovi christian conservatives nisu ti koji trebaju to da rade. Kao onaj iz holandije, to ako krene u Europi ili Americi nama nema neg nazad za BiH. Ne vole oni nas, dzaba sto smo mi fini gradjani..

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
BosniaBoston je napisao/la: ↑25 dec 2023, 01:21Ma glasalo se za istog forumaša za obje nagradeDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 dec 2023, 00:56A zasto bi se ukidale ceremonije forumasa i kanta godine?

Steta, mislim da bi sad bilo vise kandidata za kantu nego prije

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- bavariapivo
- Kontakt:
Mislim da se varalo na glasanju i admin ukinuo…DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 dec 2023, 00:56A zasto bi se ukidale ceremonije forumasa i kanta godine?
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Na prošlom profilu je lagao da radi s bazama podataka, pa se kroz par postova ispostavilo da nema blage o istom.19vendetta87 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 20:39Cime se ti bavis u Njemackoj, ako nije tajna? S obzirom na to koliko se preseravas po forumu, ocekujem najmanje da si neki doktor ili advokat u Berlinu...
Na ovom profilu je u McDonaldsu
- ArtVandelay
- Kontakt:
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
- ArtVandelay
- Kontakt:
Tako je. Nas narod mrcvarili tim duldungom. Ljudi se snasli, naucili jezik i radili. Djeca krenula u kindergarten i skolu, savrseno savladali jezik i uklopili se u drustvo.soko je napisao/la: ↑24 dec 2023, 21:08Ko im je kriv, nisu regulisali kako treba. Nase izbjeglice 90tih su bile na duldungu godinama. Svi radili, doprinosili drustvu. Nas su sutnuli, pa smo otisli za Ameriku.tuzlak1987 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 20:20Njemacka se dovela do tog nivoa da nije vise isplativo raditi i da Njemac koji radi 35-40 godina ode u penziju i ima 900 eura mjesecno. Zato ce tamo za 5 godina zavladati AfD sigurno.
A koriste ih svi, od Arapa do Ukrajinaca, a Svabe su naivne ne mogu svi da prepoznaju njihove varke. Ima ih sto po 10 godina zive tamo, a nemaju dana rada.
A 2015 primili i kuso i repato, od 2012/2013 i nase ponovo. Eto im sad.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Amerika proširila svoju teritoriju za milion kilometara, nadaju se vrijednim resursima

Amerika je proširila svoja potraživanja na dnu okeana za područje dvostruko veće od Kalifornije, osiguravajući prava na potencijalno resursima bogato morsko dno u vrijeme kada Washington pojačava napore da zaštiti zalihe minerala ključnih za buduće tehnologije.
Takozvani Prošireni kontinentalni pojas (ECS) pokriva oko milion kvadratnih kilometara, pretežno u Arktiku i Beringovom moru, području od sve veće strateške važnosti na koje Kanada i Rusija također imaju pravo. SAD je također proglasio granice pojasa u Atlantiku, Pacifiku i Meksičkom zaljevu.
Prema međunarodnom pravu, zemlje imaju ekonomska prava na prirodne resurse na i ispod morskog dna na temelju granica svojih kontinentalnih ploča.
"To je velika stvar jer se radi o ogromnoj količini teritorija.To je suverenitet SAD-a nad morskim dnom, pa bilo da se radi o rudarenju morskog dna, ili iznajmljivanju nafte i plina, ili kablov. SAD objavljuje granice svog ECS-a i imat će suverenitet nad tim odlukama", rekla je Rebecca Pincus, direktorica Polarnog instituta u Wilson centru u Washingtonu.
Američki State Department rekao je da se u razvoju radi o geografiji, a ne o resursima.
"SAD, kao i sve druge zemlje, ima urođeni interes znati i objaviti drugima opseg svog ECS-a, a time i gdje ima pravo ostvariti suverena prava. Bit će potrebno kontinuirano kartiranje i istraživanje kako bi se razumjela staništa, ekosistemi, bioraznolikost i resursi područja", navele su američki dužnosnici.
Amerika je proširila svoja potraživanja na dnu okeana za područje dvostruko veće od Kalifornije, osiguravajući prava na potencijalno resursima bogato morsko dno u vrijeme kada Washington pojačava napore da zaštiti zalihe minerala ključnih za buduće tehnologije.
Takozvani Prošireni kontinentalni pojas (ECS) pokriva oko milion kvadratnih kilometara, pretežno u Arktiku i Beringovom moru, području od sve veće strateške važnosti na koje Kanada i Rusija također imaju pravo. SAD je također proglasio granice pojasa u Atlantiku, Pacifiku i Meksičkom zaljevu.
Prema međunarodnom pravu, zemlje imaju ekonomska prava na prirodne resurse na i ispod morskog dna na temelju granica svojih kontinentalnih ploča.
"To je velika stvar jer se radi o ogromnoj količini teritorija.To je suverenitet SAD-a nad morskim dnom, pa bilo da se radi o rudarenju morskog dna, ili iznajmljivanju nafte i plina, ili kablov. SAD objavljuje granice svog ECS-a i imat će suverenitet nad tim odlukama", rekla je Rebecca Pincus, direktorica Polarnog instituta u Wilson centru u Washingtonu.
Američki State Department rekao je da se u razvoju radi o geografiji, a ne o resursima.
"SAD, kao i sve druge zemlje, ima urođeni interes znati i objaviti drugima opseg svog ECS-a, a time i gdje ima pravo ostvariti suverena prava. Bit će potrebno kontinuirano kartiranje i istraživanje kako bi se razumjela staništa, ekosistemi, bioraznolikost i resursi područja", navele su američki dužnosnici.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Stvorena da koju sa Faćkom promuhabeti.. al da šta ne zamjeri.

The saddest thing in life is wasted talent.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Žalosno mi je ponašanje te Raze ili kako se već zove. Okej, ne očekujem ni da budeš hazreti Hatidža ali njen vokabular je na nivou Sandre Afrike i vazda je u fazonu 'gdje ste hejteri' 

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
- VensanKasel
- Kontakt:
To neka pokrivena verzija bosansko-hrvatske kobile i dušmani šic šic ?

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...