Sad ce Trump da rijesi ovaj border-crisis. 200k preslo ovaj mjesec

The wall goin' up

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Šta ba 200K
Do sad bi bio da nije ovaj senilac upo, ali ide zidina za koju su svi sad svjesni da je potrebna
Normalno da treba, pomoce njemu Fuentes.
Evo jedno pitanje za diskusiju: Zasto nasi auslenderi kad odu u "tudju" zemlju postanu mrzitelji samih auslendera i stranaca? To mi je uvijek bilo fascinantno, ovdje se zagovara aFd, kao mrze sto su im komsije arapi, indijci, turci a dosao upravo zahvaljujuci politici koja je otvorena i liberalna prema migrantima.
Rijetko ko mrzi auslendere zbog toga sto su auslenderi. Ljudi mrze neke auslendere zbog toga sto su neintegrirane lijencuge. Da se Svabe radaju ne bi bilo potrebno uvoziti radnu snagu (ekonomske migrante).numanumaye22 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 17:20Evo jedno pitanje za diskusiju: Zasto nasi auslenderi kad odu u "tudju" zemlju postanu mrzitelji samih auslendera i stranaca? To mi je uvijek bilo fascinantno, ovdje se zagovara aFd, kao mrze sto su im komsije arapi, indijci, turci a dosao upravo zahvaljujuci politici koja je otvorena i liberalna prema migrantima.Mole Boga da prodje ovaj novi zakon o drzavljanstvu da uzmu nakon 5 godina i onda odjednom postanu radikali, desnicari koji mrze sve doslje.
![]()
Ne postoji veca imigrantska zemlja od Amerike, od osnivanja jos i civilnog rata, dzaba tebi bio ti na vlasti Trump, Buden ili neko deseti. Kada bi se svi auslenderi iselili iz Amerike i Njemacke, te zemlje bi propale preko noci, ne bi ti ko imao police napunit u Lidlu, Walmartu, dovest kamion i napunit je i prodati. Kamoli za proizvodnju auta i slicno. Firme kao sto su BMW, Volkswagen i slicno bi se odmah zatvorile. Naucit zivjet s tim i pomirit se. Ili se jednostvano preselit u Japan. Pa vidjet koliko je "lako" dobit radnu vizu za tamo.![]()
Ma jasno sve. Ne znam šta mi morališemo, a žalili smo se kad se kroz grad od čakijaša iz Pakistana i Maroka nije moglo ulicom proći. Samo pajser preko rebara i šutnuti nazad.alemsa je napisao/la: ↑24 dec 2023, 17:25Nema niko nista protiv legalne migracije i Ameri podrzavaju istu 100% ali ilegalne, svako normalan ima protiv. Posebno sta rade, ne postoje ljudi bukvalni, voze okolo bez osiguranja pa kad te lupi, placaj iz svog dzepa. A to je najmanji problem, sta se sve radi.
Ma logicno, hoce ljudi da im se zna ko im ulazi u drzavu, ovaj moze ubiti covjeka ne postoji jebte, samo se vrati u Mexico ili gdje vec. Pod ovim senilcom nikad gore nije bilo, i Obama je bio stroziji, deportovo i ostalo.Arvid je napisao/la: ↑24 dec 2023, 17:38Ma jasno sve. Ne znam šta mi morališemo, a žalili smo se kad se kroz grad od čakijaša iz Pakistana i Maroka nije moglo ulicom proći. Samo pajser preko rebara i šutnuti nazad.alemsa je napisao/la: ↑24 dec 2023, 17:25Nema niko nista protiv legalne migracije i Ameri podrzavaju istu 100% ali ilegalne, svako normalan ima protiv. Posebno sta rade, ne postoje ljudi bukvalni, voze okolo bez osiguranja pa kad te lupi, placaj iz svog dzepa. A to je najmanji problem, sta se sve radi.
Ma normalno da to treba regulisati.alemsa je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:01Ma logicno, hoce ljudi da im se zna ko im ulazi u drzavu, ovaj moze ubiti covjeka ne postoji jebte, samo se vrati u Mexico ili gdje vec. Pod ovim senilcom nikad gore nije bilo, i Obama je bio stroziji, deportovo i ostalo.Arvid je napisao/la: ↑24 dec 2023, 17:38Ma jasno sve. Ne znam šta mi morališemo, a žalili smo se kad se kroz grad od čakijaša iz Pakistana i Maroka nije moglo ulicom proći. Samo pajser preko rebara i šutnuti nazad.alemsa je napisao/la: ↑24 dec 2023, 17:25Nema niko nista protiv legalne migracije i Ameri podrzavaju istu 100% ali ilegalne, svako normalan ima protiv. Posebno sta rade, ne postoje ljudi bukvalni, voze okolo bez osiguranja pa kad te lupi, placaj iz svog dzepa. A to je najmanji problem, sta se sve radi.
Nece te niko dirati ne sikiraj sesoko je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:11Ma normalno da to treba regulisati.
Samo ovi christian conservatives nisu ti koji trebaju to da rade. Kao onaj iz holandije, to ako krene u Europi ili Americi nama nema neg nazad za BiH. Ne vole oni nas, dzaba sto smo mi fini gradjani..
Pa i u Njemackoj imas sirijce, pakistance i ostale koji su preko azila legalno dosli tu. S druge strane imas ukrajince, statisticki svaki peti ovdje radi, ostala 4 hlade muda a mi radimo za njih, da bi oni imali sve zive blagodate, bukvalno imaju kartice dzaba, vozaju se vozom besplatno, stan besplatno, sa svim rezijama kao i socijala. To ljuti svakog, pa i mene ali mislim isto tako da ima i normalnih ukrajinaca, radisnih, kao i sirijaca, pa zato ne generaliziram.alemsa je napisao/la: ↑24 dec 2023, 17:25Nema niko nista protiv legalne migracije i Ameri podrzavaju istu 100% ali ilegalne, svako normalan ima protiv. Posebno sta rade, ne postoje ljudi bukvalni, voze okolo bez osiguranja pa kad te lupi, placaj iz svog dzepa. A to je najmanji problem, sta se sve radi.
Logicno kad su potonji toliko nerazvijeni da svaki pomak manji je znacajniji u postotcima nego recimo u pravim industrijskim i ekonomskim silama kao sto su USA, Njemacka, Japan i sl.Centre forward je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:23Školski primjer kako statistika zna da zavara. Najčešći alat kod političara, a Aco i ekipa u komšiluku su to prekucali.
Zavisi kako koja država, Irska je jako razvijena pa je opet na +11.97% naprimjer.numanumaye22 je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:33Logicno kad su potonji toliko nerazvijeni da svaki pomak manji je znacajniji nego recimo u pravim industrijskim i ekonomskim silama kao sto su USA, Njemacka, Japan i sl.Centre forward je napisao/la: ↑24 dec 2023, 18:23Školski primjer kako statistika zna da zavara. Najčešći alat kod političara, a Aco i ekipa u komšiluku su to prekucali.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.