FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Bayo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bayo » 19 dec 2023, 19:01

Rajaz je napisao/la:
19 dec 2023, 18:28
I onda bosanski forumaši prebacuju krivicu na Guardiolu :facepalm:
Ima nas i iz Hrvatske.
Rajaz je napisao/la:
Pep kriv što mu prodaše najboljeg veznjaka za 25 miliona direktnom konkurentu u Evropi
Pep kriv što Muller fula penal kontra Atletica za finale LP
Pep kriv za drugi svjetski rat
Pep je klaun.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 19 dec 2023, 19:06

Lenaa je napisao/la:
19 dec 2023, 17:36
Konjusar produzio ugovor, plata ostala ista, 10 miliona neto. :tokralju: :rol:
A natezu se oko Daviesa za oko par miliona.
Nisu nista naucili iz primjera Kroos/Alaba.
Kakvi diletanti vode ovaj klub, to je za izucavanje.
Ono sto je Miler dao Bayernu ovaj cmizdravac nece za 3 zivota, ne samo u fudbalskom smislu jer je imao punuda da ide za vise para al je osto i po meni on netreba nikad ni da ode. A sto se tice ovih placipickhica sretan put i Alabi i Krosu i Dejvisu i svima koji ne ginu za ovaj dres a debelo su placeni.
Isti taj Dejvis zadnjih mjeseci igra na nivou Sara i jos se nesta uzpandrko i jadikuje i po medijima, da se razumijemo nemam simpatije prema bilo kome al brate budi ko Miler, Kim, Kejn, Lajmer gini na terenu pa onda trazi sta hoces.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 19 dec 2023, 19:26

Dobra ta za Hrvatsku. :D

Miler će svakako većinu presjedit' na klupi, sljedeću sezonu. Ugovor nije mali, ali on je ipak legenda kluba, a danas je takvih malo, ne samo kod nas.

Al' ono, ako će nas njegova plata zaustavit' u pohodu na neki transfer, mi smo onda za "ključ u bravu". Vjerujem da neće i da će doći neka ozbiljna imena. Pretpostavljam da je i Kaneov uslov (jedan od) da dodje bilo baš to, ciljana kvalitetna pojačanja koja "garantuju" Ligu Prvaka. Njemu je to cilj, jer nikakvo osvajanje domaće lige ne može anulirat' njegov stogodišnji post kada su trofeji u pitanju.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 19 dec 2023, 22:56

Saurman je napisao/la:
19 dec 2023, 18:49
Muller je legenda kluba u kojem će i završiti karijeru. :clap: Koliko je zadužio klub trebali su dati 30 mil po sezoni.
Tako je prika.
Ne razumiju to pojedini, koji ustvari i ne moraju razumiti jer su svakako nerazumni :lol:
Centre forward je napisao/la:
19 dec 2023, 19:26

Al' ono, ako će nas njegova plata zaustavit' u pohodu na neki transfer, mi smo onda za "ključ u bravu".
Daleko od toga. Plata može biti za javnost, dok realnost može biti druga.
Nebitno kod Milera, jer se zna koja je vrijednost.
Ispoštovati legendu do kraja i odmah ga nakon igračke karijere uključiti u klub.
Dobro, jedan lagan predah dok dobije trenersku licencu. :mrgreen:
I onda kreće druga epoha milermanije na sebeneru :salut:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 19 dec 2023, 23:21

Kolega @Saurman sve objasnio u vezi Müllera.

Covjek je kao gospodin prihvatio novu ulogu sa klupe a sigurno ima jos minimalno 2 godine u rezervoaru.

Win-win za obe strane.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 19 dec 2023, 23:33

Balon je napisao/la:
19 dec 2023, 23:21
Kolega @Saurman sve objasnio u vezi Müllera.

Covjek je kao gospodin prihvatio novu ulogu sa klupe a sigurno ima jos minimalno 2 godine u rezervoaru.

Win-win za obe strane.
A jos 2025 je tacno 25 od kako je u klubu sa brojem 25 na ledjima i jel finale lige prvaka u minhenu da se top5 karijera okruni gdje je sve i pocelo.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 20 dec 2023, 03:29

Rajaz je napisao/la:
Lenaa je napisao/la:
19 dec 2023, 17:36
Konjusar produzio ugovor, plata ostala ista, 10 miliona neto. :tokralju: :rol:
A natezu se oko Daviesa za oko par miliona.
Nisu nista naucili iz primjera Kroos/Alaba.
Kakvi diletanti vode ovaj klub, to je za izucavanje.
I onda bosanski forumaši prebacuju krivicu na Guardiolu :facepalm:

Pep kriv što mu prodaše najboljeg veznjaka za 25 miliona direktnom konkurentu u Evropi
Pep kriv što Muller fula penal kontra Atletica za finale LP
Pep kriv za drugi svjetski rat
Jesi ti neki novi fan FC Bayerna,nisam te do sad zapazio ovdje??
VOLIM BAYERN

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 20 dec 2023, 08:11

Molim vas da ne dirate Rajaza, niko ne sme da ga bije.

Muller je zaslužio 10mil€ neto za svaki gol + asistenciju protiv Barcelone po jedan 1mil€.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 dec 2023, 11:21

ledar je napisao/la:
19 dec 2023, 11:37
Zimski rok je u pravilu najgore vrijeme za popunu kadra, ali nakon onog ljetnog fijaska i zbog azijskog natjecanja moraćete u kupovinu ili, ja bih prije rekao, posudbu.

Hinja nakon produljenja ugovora i jesenskih partija ne bi išao ispod 70 milki tako da ne vjerujem da će od tog bit išta. Osim da će bit navlačenja i da će se to pretvorit u još jednu trakavicu.

Desni bek vam je nakon ingenioznog puštanja Staniše pod mus i tu mora neko doć. Također očekujem da ćete dogovorit Oedraoga i to već sad. Za stopera mi nije jasan status de Ligta, on je i prije povrede bio u nekom vakuumu, po meni nije ništa lošiji od ova druga dva stopera. Vjerojatno ćete tu nekog posudit.

Produljenje Müllera je po meni nepotrebno. Legenda kluba, idol generacija itd. sve to stoji, ali zauzima mjesto drugima, npr. Telu. A tu imate i Gnabryja kojeg ćete se jako teško riješit, osim ako ga ne date za 30 milki, a i tad je upitno. Za Telca bi bilo bolje da je otišao negdje na posudbu, ovako mu ide vrijeme a statira u kuruzi.
Slažem se, zimski prelazni rok je besmislen. Nemaš opcija ni blizu kao ljeti, igrači se prodaju za više para, nemaš ih kad ni uigrati za pola sezone. De Ligt je jako podložan povredama, to ga najviše koči. Da nije, igrao bi često jer se Bayo ionako krpi sa štoperima. Slažem se i za Mullera, prošle sezone sam bio za produženje ugovora jer je legenda kluba i te pare koje su mu se dale nisu igrale neku ulogu za klub kakav je Bayern. Sada je već drugačija situacija kad se škrtari za svaki euro, a ostanak Mullera onemogućava dolazak Wirtza recimo. Jer imaš Musialu na desetci i krilu, ali je on podložan povredama, pogotovo ovim mišićnim. I onda će Muller dobijati više prilika, a realno više nema snage da bude prvotimac. Tel nije Mullerova pozicija i ne može igrati ono što igra Muller. On mu nije konkurencija. Njegov problem je što još uvijek igra onaj juniorski fudbal sa previše dodira s loptom u prazno. Često dribla i usporava akcije, a nema plan za dalje. Tu se on i Musiala razlikuju, Musiala za razliku od Tela uvijek ima isplanirano u glavi šta će uraditi s loptom. On vodi loptu i dribla, ali ide naprijed i gleda da napravi višak za pas i da iznese loptu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 20 dec 2023, 13:18

Ako Čupo kao šturmer može igrat Müllerovu poziciju ne znam zašto Tel to ne bi mogao, on je i brži i okretniji i ima odličan osjećaj za gol. Trebat će mu malo prilagodbe, ali i to je bolje nego na krilu gdje će uvijek imat jaku konkurenciju jer su Sane, Coman i Musiala ispred njega. Moj dojam je da on nije pravi krilni igrač i da tu njegov golgeterski instinkt ne dolazi do izražaja. Ako će se pak čekat na Kaneov izostanak onda će se načekat, i naravno da ni tu neće bit prva opcija jer igraču koji hobla klupu treba koja utakmica da uđe u nekakvu formu. Inače, tu su navijači često neobjektivni i odmah dižu kuku i motiku ako neka rezerva odigra lošije, a igrači nisu strojevi, čak i stroju treba malo vremena da postigne radnu temperaturu.

Uvijek se naravno može naći opravdanje zašto neko igra ili ne igra, no obično je stvar u tome koliko ti trener vjeruje. Čini mi se da de Ligt i Tel nemaju povjerenje Tuchela, odnosno da mu se način njihove igre ne uklapu u njegovu koncepciju. To je njegovo pravo, isto ko što je i njegova odgovornost ako kola krenu nizbrdo.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 dec 2023, 13:30

ledar je napisao/la:
20 dec 2023, 13:18
Ako Čupo kao šturmer može igrat Müllerovu poziciju ne znam zašto Tel to ne bi mogao, on je i brži i okretniji i ima odličan osjećaj za gol. Trebat će mu malo prilagodbe, ali i to je bolje nego na krilu gdje će uvijek imat jaku konkurenciju jer su Sane, Coman i Musiala ispred njega. Moj dojam je da on nije pravi krilni igrač i da tu njegov golgeterski instinkt ne dolazi do izražaja. Ako će se pak čekat na Kaneov izostanak onda će se načekat, i naravno da ni tu neće bit prva opcija jer igraču koji hobla klupu treba koja utakmica da uđe u nekakvu formu. Inače, tu su navijači često neobjektivni i odmah dižu kuku i motiku ako neka rezerva odigra lošije, a igrači nisu strojevi, čak i stroju treba malo vremena da postigne radnu temperaturu.

Uvijek se naravno može naći opravdanje zašto neko igra ili ne igra, no obično je stvar u tome koliko ti trener vjeruje. Čini mi se da de Ligt i Tel nemaju povjerenje Tuchela, odnosno da mu se način njihove igre ne uklapu u njegovu koncepciju. To je njegovo pravo, isto ko što je i njegova odgovornost ako kola krenu nizbrdo.
Nije ni Čupo nešto za tu poziciju. Često upropasti čiste prilike. Uostalom, on uopšte više nije za Bayerna. Tel ne može igrati tu između linija dok se ne nauči disciplini. Ne možeš ti kao on imati previše dodira na toj poziciji, tu se odmah diže glava i traži dodavanje. Ono što je Muller uradio kod prvog gola protiv Stuttgarta, Tel ne bi mogao nikada. Pas iz prve preko zadnje linije Stuttgarta. A nema dug korak kao Musiala da prođe kroz sredinu i napravi višak. Tel bi se vjerovatno okretao, pa vodio loptu, pa tek onda gledao šta da radi s njom. Treba se prilagoditi seniorskom fudbalu u nekim segmentima. Ili da igra bliže golu, gdje može odmah šutati ili ubacivati u šesnaesterac. Za De Ligta je nedoumica, jer je većinu vremena bio ili nespreman ili povrijeđen. Nikako da uhvati konstantu pa da se može dati sud.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 20 dec 2023, 16:13

Onda je Tel za posudbu, jer ako se Kane ne daj bože povrijedi opet je Čupo zbog iskustva u prednosti. A za krilo nije, tu je nemoćan na postavljenu obranu a i daleko od gola.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 20 dec 2023, 20:51

Pavlović će od silne želje fasovat' crveni. Ne bi mu ni zamjerio s kim igra u paru na sredini.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 20 dec 2023, 20:55

Bezveze je ovaj faul napravio, preblizu protivničkom golu, ali vjerujem da mu je Tuchel dozvolio da jednom presječe takav napad, međutim loša procjena.

Kakva lopta Kane do Mullera kao prime Xabi Alonso :salut:

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 20 dec 2023, 20:57

Kakva lopta Sir Harija, šta je ono ? :tokralju: :tokralju:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 dec 2023, 21:01

Joj Mullera sta promasi.

Pavlovic bespotrebno dobio zuti karton.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 dec 2023, 21:03

Evo Dzeme

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 20 dec 2023, 21:03

Centre forward je napisao/la:
20 dec 2023, 20:51
Ne bi mu ni zamjerio s kim igra u paru na sredini.
S kim?

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 20 dec 2023, 21:04

Auuu kakav centaršut Mullera sa njegove prirodne pozicije. Nije još za starog gvožđa.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 20 dec 2023, 21:05

Miler ga pogodi u obrvu. Klasa, džaba ti sve.

Još jedan do pauze, da se malo razrahatimo. Ne, nije to što mislite.

Bayer trpa nemilice, kad će oni stat'? :hmmmmm:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.