Znamo mi to , ali treba da prvi mi sami od sebe počnemo da drugačije djelujemo .Centre forward je napisao/la: ↑18 dec 2023, 12:28Mi smo protektorat, to se mora shvatit'. Izbori ništa ne mijenjaju, u bazi, te narod ima privid da se za nešto pita. Mi igramo kako Zapad svira, tačnije DC-i.
Ista je stvar i u Srbiji, da ne bude zabune. Vučić je tako i doš'o na vlast. Nije on mijenj'o ideologiju jer se suštinski promijenio, neg' su mu rekli da je to uslov da ga dovedu na vlast, i tako je i bilo.
Narodu je ipak lakše da "proguta" da jedan radikal i fašista otpiše Kosovo neg' tamo neki "demokrata". Ja ne znam je li narod svjestan koliko je Kosovo suštinski i de facto država. Vučko im je sve dao, ne shvatam narod u Srbiji koji to ne vidi. Al' ono, mediji su moć. Oni su etnički među najčišćim državama na Balkanu. Ružno zvuči rečenica ali je tako. Biće i de jure priznanje al' se mora sačekat' par decenija, al' biće.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Gledam ne davno neki youtube videos o hrani, meni se cini bio Brajlovic. Reze ono suho meso puno loja i kaze ovo lijeci koronu, i neki dan sam slicno gledao lik jede suho meso i govore ovo je antibiotik.donDondon je napisao/la: ↑18 dec 2023, 09:20zato sto su bosnjaci lakovjerni,ponadali smo se da ce prosle izbore stranci skinuti ove glavonje iz nacionalisticke trojke,na kraju samo ode glava sda dok ove dvije glave ostadose i sta smo dobili time,kao da smo se pomirili da najvise bosnjaci koce razvoju drzave ,pa ajde da se samo to promijeni.Davidoffgold je napisao/la: ↑18 dec 2023, 06:19Apsolutno srbi nemaju pravo vise da kazu nista protiv AV. Jer nije moguce (cak i da stima/krade izbore) da lik ima ovakvu prednost i nadmoc nad ostalim. Ovo sto oni njemu govore Vucicu pe*deru itd. To je ocito njihov nacin komunikacije sa svojom vlascu. Srbi biraju vucica, dok u isto vrijeme da izvinete serendaju protiv njega, malo mi to nije jasno. Srbi bi bili odlicni gejevi jee ocito vole toksicne veze (kad ljubav boli hahah).
Za razliku od njih mi smo (kako tako ali u smo uspjeli) skinuli SDA sa vlasti jer realno ono sto su oni radili od 95 na dalje je pa necu reci isto kao SNS ali neka blaza benignija verzija SNSa. Sjeo narod, slozio se glasat cemo za opoziciju i eto gdje je sad SDA ? Bitan ko' lanjski snijeg....e to sto.ni ta opozicija (za koju sam glasao) se nije pokazala kao nesto vau...jbg odrazit ce se na iducim izborima ali.opet ne vjerujem da ce SDA nesto profitirati od toga. Zasitio se narod loze Izetbegovica
dok u zemljama okruzenja i pored lose ekonomije i odlaszaka mladih i dalje vladaju isti
na balkanu nece biti bolje ,ko to misli grdno se vara,postajemo zemlje penzionira,donedavno sam mislio da ce biti bolje ako udjemo u eu,ali pored sigurnosnog aspekta vise ne vidim da bi bilo bolje na nekom drugom planu,jer ce se tad jos lakse moci ici iz drzave,tek tad slijedi masovni odlazak
pa ljudi moji udisemo najzagadjeniji zrak na svijetu,kad neko umre u 70oj kazemo dobre godine imo,jesmo glupi
Nego to sam primjetio ljudi jedu pite, puno masne hrane. Ishrana ne zdrava, puse, piju i dobro je da dozive 70
Meh zive godinu manje od Amerikanaca, a svi pushe piju i ne paze sesoko je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:12Gledam ne davno neki youtube videos o hrani, meni se cini bio Brajlovic. Reze ono suho meso puno loja i kaze ovo lijeci koronu, i neki dan sam slicno gledao lik jede suho meso i govore ovo je antibiotik.donDondon je napisao/la: ↑18 dec 2023, 09:20zato sto su bosnjaci lakovjerni,ponadali smo se da ce prosle izbore stranci skinuti ove glavonje iz nacionalisticke trojke,na kraju samo ode glava sda dok ove dvije glave ostadose i sta smo dobili time,kao da smo se pomirili da najvise bosnjaci koce razvoju drzave ,pa ajde da se samo to promijeni.Davidoffgold je napisao/la: ↑18 dec 2023, 06:19Apsolutno srbi nemaju pravo vise da kazu nista protiv AV. Jer nije moguce (cak i da stima/krade izbore) da lik ima ovakvu prednost i nadmoc nad ostalim. Ovo sto oni njemu govore Vucicu pe*deru itd. To je ocito njihov nacin komunikacije sa svojom vlascu. Srbi biraju vucica, dok u isto vrijeme da izvinete serendaju protiv njega, malo mi to nije jasno. Srbi bi bili odlicni gejevi jee ocito vole toksicne veze (kad ljubav boli hahah).
Za razliku od njih mi smo (kako tako ali u smo uspjeli) skinuli SDA sa vlasti jer realno ono sto su oni radili od 95 na dalje je pa necu reci isto kao SNS ali neka blaza benignija verzija SNSa. Sjeo narod, slozio se glasat cemo za opoziciju i eto gdje je sad SDA ? Bitan ko' lanjski snijeg....e to sto.ni ta opozicija (za koju sam glasao) se nije pokazala kao nesto vau...jbg odrazit ce se na iducim izborima ali.opet ne vjerujem da ce SDA nesto profitirati od toga. Zasitio se narod loze Izetbegovica
dok u zemljama okruzenja i pored lose ekonomije i odlaszaka mladih i dalje vladaju isti
na balkanu nece biti bolje ,ko to misli grdno se vara,postajemo zemlje penzionira,donedavno sam mislio da ce biti bolje ako udjemo u eu,ali pored sigurnosnog aspekta vise ne vidim da bi bilo bolje na nekom drugom planu,jer ce se tad jos lakse moci ici iz drzave,tek tad slijedi masovni odlazak
pa ljudi moji udisemo najzagadjeniji zrak na svijetu,kad neko umre u 70oj kazemo dobre godine imo,jesmo glupi
Nego to sam primjetio ljudi jedu pite, puno masne hrane. Ishrana ne zdrava, puse, piju i dobro je da dozive 70

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jesi našao usporedbu, uporedi sa Japancima ako već želiš da vidiš značaj ishranealemsa je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:17Meh zive godinu manje od Amerikanaca, a svi pushe piju i ne paze sesoko je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:12Gledam ne davno neki youtube videos o hrani, meni se cini bio Brajlovic. Reze ono suho meso puno loja i kaze ovo lijeci koronu, i neki dan sam slicno gledao lik jede suho meso i govore ovo je antibiotik.donDondon je napisao/la: ↑18 dec 2023, 09:20
zato sto su bosnjaci lakovjerni,ponadali smo se da ce prosle izbore stranci skinuti ove glavonje iz nacionalisticke trojke,na kraju samo ode glava sda dok ove dvije glave ostadose i sta smo dobili time,kao da smo se pomirili da najvise bosnjaci koce razvoju drzave ,pa ajde da se samo to promijeni.
Nego to sam primjetio ljudi jedu pite, puno masne hrane. Ishrana ne zdrava, puse, piju i dobro je da dozive 70![]()
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
bolje da umrem u 70oj nego da jedem ko azijat
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Pa predstavlja se da zivite totalno nezdravo, plus cigare i alkohol i manjak rekreacije a zivite 76 godina, daleko vise od svjetskog prosjeka. Sta bi tek bilo kad bi se pazili stotkario_Ferdy88 je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:24
Jesi našao usporedbu, uporedi sa Japancima ako već želiš da vidiš značaj ishrane

@harden

Haha pa gdje se vecina Amera hrani?alemsa je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:17Meh zive godinu manje od Amerikanaca, a svi pushe piju i ne paze sesoko je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:12Gledam ne davno neki youtube videos o hrani, meni se cini bio Brajlovic. Reze ono suho meso puno loja i kaze ovo lijeci koronu, i neki dan sam slicno gledao lik jede suho meso i govore ovo je antibiotik.donDondon je napisao/la: ↑18 dec 2023, 09:20
zato sto su bosnjaci lakovjerni,ponadali smo se da ce prosle izbore stranci skinuti ove glavonje iz nacionalisticke trojke,na kraju samo ode glava sda dok ove dvije glave ostadose i sta smo dobili time,kao da smo se pomirili da najvise bosnjaci koce razvoju drzave ,pa ajde da se samo to promijeni.
Nego to sam primjetio ljudi jedu pite, puno masne hrane. Ishrana ne zdrava, puse, piju i dobro je da dozive 70![]()
Pa ok ali 76 godina je sasvim ok vijek ljudskog zivota, jos posebno uzimajuci u obzir da zive kako kazes nezdravo. Ali ima tu i zdravog, domaci kajmak, sir, kiselo mlijeko, dosta naroda i dalje sije sebi, drzi svoje zivotinje, ne jede steroidnu piletinu i tako to. Jebga
Jesi vidio od cega ljudi najvise umiru u BiH?alemsa je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:31Pa predstavlja se da zivite totalno nezdravo, plus cigare i alkohol i manjak rekreacije a zivite 76 godina, daleko vise od svjetskog prosjeka. Sta bi tek bilo kad bi se pazili stotkario_Ferdy88 je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:24
Jesi našao usporedbu, uporedi sa Japancima ako već želiš da vidiš značaj ishrane![]()
@harden
ja ba
Ne znam u cemu je lose paziti na ishranu i jesti azijsku hranu.
ma brate pusi se svugdje po svijetu i pije se svugdje po svijetu,mislim da po glavi stanovnika ovdje se najmanje i pije u evropi ,pretpostavljam.soko je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:12Gledam ne davno neki youtube videos o hrani, meni se cini bio Brajlovic. Reze ono suho meso puno loja i kaze ovo lijeci koronu, i neki dan sam slicno gledao lik jede suho meso i govore ovo je antibiotik.donDondon je napisao/la: ↑18 dec 2023, 09:20zato sto su bosnjaci lakovjerni,ponadali smo se da ce prosle izbore stranci skinuti ove glavonje iz nacionalisticke trojke,na kraju samo ode glava sda dok ove dvije glave ostadose i sta smo dobili time,kao da smo se pomirili da najvise bosnjaci koce razvoju drzave ,pa ajde da se samo to promijeni.Davidoffgold je napisao/la: ↑18 dec 2023, 06:19Apsolutno srbi nemaju pravo vise da kazu nista protiv AV. Jer nije moguce (cak i da stima/krade izbore) da lik ima ovakvu prednost i nadmoc nad ostalim. Ovo sto oni njemu govore Vucicu pe*deru itd. To je ocito njihov nacin komunikacije sa svojom vlascu. Srbi biraju vucica, dok u isto vrijeme da izvinete serendaju protiv njega, malo mi to nije jasno. Srbi bi bili odlicni gejevi jee ocito vole toksicne veze (kad ljubav boli hahah).
svaki treci muskarac od 50-55 godine srcani,to su nama izgleda najkriticnije godine dok u svijetu se ljudi tad spremaju da idu u penziju i uzivaju u zivotu a mi u tim godinama gledamo hocel nas posipat zemljom
najlosiji kvaliteti imamo obuce odjece,hrane,zraka,i sto imamo kvalitetno vodu ,nju najmanje uzimamo vec uvozimo drugu
pa ljudi dragi tvoj ministar sigurnosti juce u Beogradi slavi pobjedu Vucica,kao sto onaj gore napisa eksperiment drzava,ministar sigurnosti heeej slavi pobjedu covjeka koji te masakrirao
kad bolje sagledam dobro mi i udjemo u 50.e
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
Za taj srcani ja i govorim. Zacepe se vene, lijepi se sranje od masne hrane po venama. To su stvari koje se mogu sprijeciti. Jedem i ja pite, cevape, crveno meso ali samo vikendom. Nista lose ne zelim da kazemdonDondon je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:41ma brate pusi se svugdje po svijetu i pije se svugdje po svijetu,mislim da po glavi stanovnika ovdje se najmanje i pije u evropi ,pretpostavljam.soko je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:12Gledam ne davno neki youtube videos o hrani, meni se cini bio Brajlovic. Reze ono suho meso puno loja i kaze ovo lijeci koronu, i neki dan sam slicno gledao lik jede suho meso i govore ovo je antibiotik.donDondon je napisao/la: ↑18 dec 2023, 09:20
svaki treci muskarac od 50-55 godine srcani,to su nama izgleda najkriticnije godine dok u svijetu se ljudi tad spremaju da idu u penziju i uzivaju u zivotu a mi u tim godinama gledamo hocel nas posipat zemljom
najlosiji kvaliteti imamo obuce odjece,hrane,zraka,i sto imamo kvalitetno vodu ,nju najmanje uzimamo vec uvozimo drugu
pa ljudi dragi tvoj ministar sigurnosti juce u Beogradi slavi pobjedu Vucica,kao sto onaj gore napisa eksperiment drzava,ministar sigurnosti heeej slavi pobjedu covjeka koji te masakrirao
kad bolje sagledam dobro mi i udjemo u 50.e
Zadnja izmjena: soko, dana/u 18 dec 2023, 15:10, ukupno mijenjano 1 put.
Al' u 76oj godini zivota, da zivis k'o melem umrijeti u 76oj nije nista cudno. Da je 60 ili nesto ok. Srcani ima dosta i do genetike ne iskljucivo nacina zivota.soko je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:40Jesi vidio od cega ljudi najvise umiru u BiH?alemsa je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:31Pa predstavlja se da zivite totalno nezdravo, plus cigare i alkohol i manjak rekreacije a zivite 76 godina, daleko vise od svjetskog prosjeka. Sta bi tek bilo kad bi se pazili stotkario_Ferdy88 je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:24
Jesi našao usporedbu, uporedi sa Japancima ako već želiš da vidiš značaj ishrane![]()
@harden
ja ba
Ne znam u cemu je lose paziti na ishranu i jesti azijsku hranu.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
sushi, tempura, pho, ramen, kimchi

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Živjeli bi i duže da im sikiracija oko penzija, lijekova, računa i preživljavanja od prvog do prvog ne skrati bar pet godina života.
75-76 su prejake godine, šta imaš živiti duže, sve nakon toga je patnja, moliš boga da te uzme.
Vidim da ti ne biras, ti jedes od stelje do kimchija. Znaci 76 i kapak

Tacno

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ma ne mora znaciti, patnja je ako nedo Bog postanes biljka, pa nisi vise pokretan, vrsis nuzde po sebi i tako to, tad si teret i bolje preseliti, ali neki dan sam radio liku 80 godina (ne bi mu dao vise od 60), dedo k'o zvrk pokretan. Posebno u Bosni biti dedo je rega (samo da je bolja penzija), jos uvjek postoje oni domovi penzionera (kako se vec zovu), pa malo saha ovo ono, u kafanicu na rakijicu uz kafu lagano

fadile novalicu jesil to ti
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
Manjina su takvi pokretni i živahni iznad 75, češći primjeri su ti ko moja nana, slabo pokretna, dahuce povazdan, moli svaki dan da preseli, ne može više.alemsa je napisao/la: ↑18 dec 2023, 15:30Ma ne mora znaciti, patnja je ako nedo Bog postanes biljka, pa nisi vise pokretan, vrsis nuzde po sebi i tako to, tad si teret i bolje preseliti, ali neki dan sam radio liku 80 godina (ne bi mu dao vise od 60), dedo k'o zvrk pokretan. Posebno u Bosni biti dedo je rega (samo da je bolja penzija), jos uvjek postoje oni domovi penzionera (kako se vec zovu), pa malo saha ovo ono, u kafanicu na rakijicu uz kafu lagano![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.