AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

celikmilan
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la celikmilan » 17 dec 2023, 14:46

Jedine pozitive u ovoj utakmici su 3 boda i Šimić. Nove 2 pobjede i neozbiljnost pred golom se mora promijeniti.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 17 dec 2023, 14:51

Jbg Beduin, pa za cudo bozije Florenzi je bio odlican i imao je par stvarno dobri pokusaja, ni golman Monze ne zna kako skide onaj sut, i tebi je to nelogicno i glupo, ajde dobro....
Jovic je mogao startati, ali eto nije, i kad je trebao da udje, povrijedi se Okafor, pa mora odustati od Jovica i ubaciti Cukija, sta je tu mogao.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 17 dec 2023, 14:54

Mali Camarda da igra u Barceloni vec bi bio planetarna zvijezda, umjesto da mu se daju minute u ovakvim utakmicama kad imas rezultat igra nam covjek kojemu je dusu izvadio.
Umjesto da Theo odmori makar poluvrijeme mister i njega cijedi pa makar na stoperu.
U redu, pobijedili smo i nismo primili gol al ja vala nisam mogao skontati njegove takticke pretumbacije.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 dec 2023, 14:59

milanist je napisao/la:
17 dec 2023, 14:51
Jbg Beduin, pa za cudo bozije Florenzi je bio odlican i imao je par stvarno dobri pokusaja, ni golman Monze ne zna kako skide onaj sut, i tebi je to nelogicno i glupo, ajde dobro....
Jovic je mogao startati, ali eto nije, i kad je trebao da udje, povrijedi se Okafor, pa mora odustati od Jovica i ubaciti Cukija, sta je tu mogao.
Ti ba pravdas i kad nikakve osnove nema, samo da bi ostao dosljedan sebi.
Kad se povrijedio Okafor? U 80. minuti je izasao covjece dragi. U 80. minuti. De skontaj o cemu pisem.

Florenzi bi bio dobar da je postigao gol, ali nije. Dva cista suta, narocito onaj drugi sut je komotno mogao asistirati i 100% je gol, a ovako je samo ostala dobra odbrana golmana. Jedina dobra stvar kod njega je izvodjenje kornera gdje smo cesto opasni.
I de sad ponovo procitaj na osnovu cega sam spominjao Florenzia, a to nije radio sam od sebe, nego ocito na neuspjesnu zamisao trenera. Sreca pa nije dugo trajalo to.
Slicno se prosle sezone u par tekmi radilo sa Calabrijom, samo sto Cale nije trckarao gore do Thea pa onda nazad u sredinu tik do svog veznjaka pa onda naprijed itd, kao danas Florenzi onaj kratak period nakon prvog gola.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 17 dec 2023, 15:03

Odlična utakmica, sve riješiše na vakat, uz par lijepih akcija, golova, pokušaja. Posebno raduje prvi gol Reijndersa, jako je bitno da veznjaci doprinose po tom pitanju, te debitant Simić uz gol :clap: :clap: Opet fenomenalna odbrana Majka, ali i odličan golman gostiju. Raduje i nastup Bartesaghia, te opet Florenzi odličan. Šta mu odbrani frajer! :wtf: :clap:

Godra mi je vidjeti Galliania, momentalno me baci u neka stara, dobra vremena :bow:

Okafor, hmmm - šta reć nego peh igrač, sklon povredama, kao i Bennacer i još par. Svojom povredom je uprskao i nastup Joviću koji hvata formu. Na Giroudu se vidjelo koliko je ispuhao kad je uprskao onu kontru oko 80.min.

Sve u svemu 10/10 nastup, bez primljenog gola. Bravo!☆

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 17 dec 2023, 15:10

Kreativni prikaz ko je sve imao povredu ove sezone :mrgreen:

Nadam se da Tijjani nije iduci, igra svaku utakmicu po 90 minuta

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 17 dec 2023, 15:31

Tri boda uzeli a da niko nije skontao šta Pioli igra, nekakva divlja formacija iako je bilo na grafici prikazano kao 4-3-3.

Pozitivna stvar je i povratak Kjaera jer se vidi njegovo iskustvo i sigurnost kod defanzivnih prekida.

Rejineders odličan, Leao polako hvata ritam.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 17 dec 2023, 15:45

Beduin je napisao/la:
17 dec 2023, 14:59
Kad se povrijedio Okafor? U 80. minuti je izasao covjece dragi. U 80. minuti. De skontaj o cemu pisem.

Florenzi bi bio dobar da je postigao gol, ali nije. Dva cista suta, narocito onaj drugi sut je komotno mogao asistirati i 100% je gol, a ovako je samo ostala dobra odbrana golmana. Jedina dobra stvar kod njega je izvodjenje kornera gdje smo cesto opasni.
I de sad ponovo procitaj na osnovu cega sam spominjao Florenzia, a to nije radio sam od sebe, nego ocito na neuspjesnu zamisao trenera. Sreca pa nije dugo trajalo to.
Slicno se prosle sezone u par tekmi radilo sa Calabrijom, samo sto Cale nije trckarao gore do Thea pa onda nazad u sredinu tik do svog veznjaka pa onda naprijed itd, kao danas Florenzi onaj kratak period nakon prvog gola.
Bem ga ja care, pa vidis da sam bio prvo napisao da je mogao Jovic poceti, ali nije. I da bi sigurno dobio sansu makar zadnji 15tak minuta da se nije Okafor povrijedio, ali nejse.....
Dalje, Florenzi je bio odlican i bez gola, pa ti pricaj kako hoces......
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 17 dec 2023, 15:47

Ja mislim da se Okafor povrijedio kada je slavio go. Bar mi se tako učinilo jer nakon klizanja je napravio neki trzaj.

Lijepa pobjeda i još bitnije 3 bobe, na već klasičan Piolijevski HoRuk način.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 17 dec 2023, 15:58

Sve cisto ko suza, sigurna pobjeda odlicna igra...da hoce citave sezone ovako sa manjim ekipama odmah bi potpisao....

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 dec 2023, 16:00

milanist je napisao/la:
17 dec 2023, 15:45
Beduin je napisao/la:
17 dec 2023, 14:59

Bem ga ja care, pa vidis da sam bio prvo napisao da je mogao Jovic poceti, ali nije. I da bi sigurno dobio sansu makar zadnji 15tak minuta da se nije Okafor povrijedio, ali nejse.....
Dalje, Florenzi je bio odlican i bez gola, pa ti pricaj kako hoces......
Jovic bi SIGURNO dobio sansu MAKAR ZADNJIH 15 minuta da se nije Okafor povrijedio, a Okafor postigao gol u 76. minuti sto je 14 minuta do kraja, a teren napusta u 80. min zbog povrede sto je 10 minuta do kraja. 😂😂

I pored toga Jovic je morao ranije uci, nevezano za Okafora, tako da nekakvo neosnovano pravdanje je bas bespotrebno. Cemu brate ta potreba, neki ti daleki rodjak Pioli? 😁

Opet ti o Florenziu jedno, a ja skroz drugo pisao na sta si se nadovezao bezvezno. On je ovdje sekundaran, govorim o Piolijevim zamislima koje su sci-fi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 17 dec 2023, 16:40

Jovic bi SIGURNO dobio sansu MAKAR ZADNJIH 15 minuta da se nije Okafor povrijedio, a Okafor postigao gol u 76. minuti sto je 14 minuta do kraja, a teren napusta u 80. min zbog povrede sto je 10 minuta do kraja. 😂😂
yebem ga ja care, zar moram naglasiti i sa sudijskom nadonadom, ocito izgleda da moram, ali nejse :mrgreen:
I pored toga Jovic je morao ranije uci, nevezano za Okafora, tako da nekakvo neosnovano pravdanje je bas bespotrebno. Cemu brate ta potreba, neki ti daleki rodjak Pioli? 😁
Mogao je uci ranije a ne morao, jel treba sad da odigra dvije dobre partije i da odmah bude starter, ne moze vala. Giroud nas nosi 2-3 sezone, nek Jovic jos malo saceka ako cemo tom logikom.
I ne nije mi Pioli rodjak :mrgreen: ali branim ga zato sto se ovdje uvijek pljuje i kad treba i kad ne treba. Eto dobijemo 3:0, bez primljenog gola, strijelac nije Rafa niti Giroud (sto se i to ovdje cesto potencira, daj njim loptu i ho ruk) i opet se nezadovoljno, nadju mu se neka mane.
A isti ti ( ne mislim na tebe samo :mrgreen: ) posle jedne dobre partije nekog 'njihovog' ljubimca ovdje pisu sve hvale i pozitive o tom istom. A sto je taj da prosto kazem usr.ao prosli par utakmica to cemo zaboraviti. Eto vidis ti isti svaki put pljuju po Misteru, nebitno kako odigramo, dobro ili lose. uvijek je isto. A taj isti princip i kriterij nece da upotrijebe na 'svojim' igracima.
I da ne pametujemo vise, da se okrenemo danasnjoj utakmici, i kazemo da je Pioli veoma dobro pripremio momcad :mrgreen:

ACMilan100
Kontakt:

Post Postao/la ACMilan100 » 17 dec 2023, 17:51

Tri bobe su naj vaznije
A postava kad je uso Simic je bila

U posjedu lopte kod nas
Je bila
3-4-3
A u odbrani
5-2-3

Jer je vidio Pioli da Monza nije nesto i onda je preso nazad da igra samo sa troicom u odbrani sto bi i ja isto uradio
Slazem se sa svima koi su napisali u vezi Girouda on je trebo
Ostati na klupi a Jovic da pocne tekmu.
Jer Jovic je trenutno naj bolji napadac sto imamo ili bolje receno u naj boljoj formi
Okafor je trebo u poluvremenu da zamijeni Leao

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 17 dec 2023, 18:59

Da vam zavrsim debatu, trebao je Alex Jimenez imati svoj debi, to su izjavili novinari bliski Milanu izjavili :mrgreen:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 18 dec 2023, 11:45

Problem Girouda nije loša forma ili pad, nego nema nikoga iza sebe da mu da podršku kao što je bio Brahim prošle sezone. Ne može lik sa svojih 36 godina još da se bori sa dva stopera i da bude dominantan usput da u svakoj tekmi da po go. Dobro se i nađe u šansi nekoj. Ove sezone ćelava budala je ukinula 10tku i to izgleda je bila loša stvar. Sad igra sa 3 centralna vezna koja imaju katastrofalnu statistiku i jako slab doprinos u zadnjoj fazi napada, za razliku od prošle pretprošle sezone. Jedino sad krila vade sve. Brahim je prošle sezone kao veznjak imo otprilike 7 golova i 7 asistencija a ekipi fali te kreativnosti i pritisak te 10tke na sredini.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 dec 2023, 12:27

Ispade sad kao da su prošlih sezona frcale šanse sa svih strana :mrgreen: a znamo svi dobro da to nije bilo tako.

Ove sezone smo već na 29 pogodaka što je pola od čitave prošle, uprkos tome što je i realizacija dosta štekala.

Pioli je općenito trener koji nema ideju ni viziju kako napadati i stvarati šanse tako da od njega ni ne očekuješ super napadački fudbal, ali ove sezone imamo više opcija i u vidu Reijndersa ili Pulišića koji znaju podvaliti dubinsku loptu. Problem je što je Giroud previše spor i statičan napadač i što je to igrač koji sebi ne zna stvoriti šansu već zavisi isključivo od ostalih.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 18 dec 2023, 12:32

Prosle sezone nazalost nisu imali ovakvu klupu, koju sad imaju, pa ima neko uletiti i zabiti kao Chuck ili Jovic. Jbga ove sezone cak i igraci iz omladinskog zabijaju :mrgreen:

Ma Ziro je star, jednostavno, proslo njegovo, treba jedan mladji napadac sa puno elana to je sve, a da Ziro sa klupe uleti, ja mislim da bi bio idealan dzoker sa klupe

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 18 dec 2023, 13:01

Ne bi bilo loše izvuči nekog od francuza Toulouse ili Rennes, da se ne peglamo previše u ovoj fazi.
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 18 dec 2023, 13:14

muha milanez je napisao/la:
18 dec 2023, 13:01
Ne bi bilo loše izvuči nekog od francuza Toulouse ili Rennes, da se ne peglamo previše u ovoj fazi.

Odlično :beba:
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 dec 2023, 13:15

Stade Rennais
Il Club più titolato al mondo!

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.