Da prozborim koju o utakmici
Kada se uzme u obzir da sam ovo cekao 6+ godina, nekako je dozivljaj prolaza blag. Al' to je zbog toga sto smo ih doslovno unistili .
Kao sto ste rekli, definitivno je ovo Mourinho majstorski izveo. Igraci Lyona nijesu imali mnogo prostora i nisu napravili nista u napadu, dok smo se mi disciplinovanom igrom odlicno branili od kontri i ostalih s.ranja koja su nam se desavala svih ovih godina.
Sto se tice nase ekipe, svi su zadovoljili. Svi igraci su odigrali odlicno, pocevsi od Ikera pa do Adebayora. Nemam zamjerke. Raduje me i to kako smo izgledali na terenu. Bez straha, disciplinovano, organizovano, kao sto rece @Raul_64, uvijek smo znali sta hocemo. Pocinjemo zaista liciti na pravu, konkurentnu evropsku ekipu.
Evo neko moje vidjenje kako su igraci odigrali:
Casillas-Maltene bez posla veceras. Jedino je u prvom poluvremenu imao odlicnu intervenciju kada je Cesar Delgado sutirao. Imao je veeeliku podrsku od odbrambenih igraca.
Ramos-Nas najbolji defanzivac veceras. Svaka cast Carvalhu, ali Ramos je odigrao maestralno. Uvijek tu da zatvori, da izbije loptu, neprelazan po krilu, i u napadu je bio odlican.
Pepe-Mogao bi da smanji broj glupih prekrsaja i udaranja igraca. Ono nije u maniru jednog profesionalca, a pogotovo igraca takvog kluba kao sto je Real Madrid. Inace, dobar, odlican.
Carvalho-Perfektnu utakmicu je odigrao. Jednostavno se u ovog covjek mozes pouzdat'. Veliko pojacanje za nas tim.
Marcelo-S obzirom da su svi igraci odigrali odlicno, tesko mi je izdvojiti najboljeg, ali kada bih morao onda bi to bio Marcelo. U odbrani odigrao fantasticno, disciplinovano, nemam rijeci. A u napadu...sve ste vidjeli. Munja. Jos je upisao asistenciju za Benzemu.
Xabi-Ono sto vazi za Carvalha nazad, to isto vazi i za Alonsa na sredini. Nas dirigent je i u ovoj utakmici pokazao da je nas ponajbolji igrac, bez greske odradjivao zadatke i naprijed i nazad.
Khedira-Svoj dio posla je obavio i to vrlo uspjesno.
Ronaldo-Da je bio 100% fit, razlika bi bila veca. I ovako je dosta doprinosio ekipi, u nekoliko navrata bio vrlo blizu postizanja gola, ali nije mu se dalo.
Ozil-Sjajan. Asistirao za treci gol, kada je odlicno glavom uposlio Di Mariu. U svim akcijama je ucestvovao, a i cesto bio inicijator istih. Svidja mi se i pozrtvovanost koju je prikazao.
Di Maria-U drugom poluvremenu se nije puno isticao, mada je odigrao korektno. Kada se Lyon malo otvorio i on je postao bolji. Sjajan gol za potpuno slavlje.
Benzema-Odlican i on. Osim sto je dao gol izborio je mozda desetak lopti, cesto se vracao nazad da pomogne ekipi u defanzivi a i cesti su bili kontranapadi nakon njegove izborene lopte.
Adebayor-Nije puno igrao, nije lose, mada mi se ne svidja sto je cesto visio u ofsajdu.
Granero-Vrlo zahvalan igrac, odigrao je solidno s obzirom na minutazu.
Lass-Dobar i on. Uglavnom, svoje zadatke je obavio dobro.
Sad treba cekat' zrijeb u petak pa da vidimo dokle realno mozemo da doguramo u ovom takmicenju.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.