AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

enzo777
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la enzo777 » 13 dec 2023, 23:08

Nazalost, sami smo krivi za ovo ispadanje. Nema ovdje veze ni BvB ni sudija ni niko. Trebali smo unistit Newcastle u prvoj tekmi, nismo. Trebali smo pobijedit BVB u gostima, nismo. PSG ok, razumljivo. Al onda kod kuce, odlucujuca utakmica, znas tacno koliko ti je bitna i zasto igras u Milanu, i mi tu gubimo. Vec sam tu rekao da smo ispali. I veceras, prvo poluvrijeme opet isti stari bezidejni Milan. Tek u drugom poluvremenu oni krenu igrat.

Igramo Europaleague, ne znam zasto, jer nas to ne zanima. Al me boli da smo ispali u grupi u kojoj sam predvidao da cemo bit prvi jer smo bili mentalno i takticki jaki. Mi smo mentalno uzasni, a takticki nemamo pojma. Igraci su opet pokazali da znaju igrat, i da ovo nije do njih vec do onog na klupi. Al kao sto sam rekao: Milan lose -> Pioli out -> Milan goes to Europa League -> Pioli is on fire

Zao mi je ogromno, drago mi je sto smo pobijedili i izbacili jos jednog Engleza (2 engleske ekipe kompletno ispale), al za ovo sto se cinilo u ovi 3,5 mjeseci neko mora snosit odgovornost. Nije do igraca, vec do managmenta. Dali je to debil Pioli, MilanLab ili oni algoritmi, ne znam, al neko mora platit za ovo ako mislimo bit ozbiljan klub.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 dec 2023, 23:10

Ako Pioli ostane onda j3bes i sezonu i sve.
Jedna od najtuznijih pobjeda gdje ostajes u LE, Pioli vrlo vjerovatno ostaje na klupi, a ti nista nisi ostvario.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 13 dec 2023, 23:12

Mister dobro hendlao veceras, cak su i izmjene ponudile puno. Jovic cak hvata formu, ali pojedine treba motkom tjerati. Ostaje zal sto ne idemo dalje u najelitnijem takmicenju, ali sa pojedinim hedaljima i ne mozes vise.
Nista, kad su vec tu u LE, hvatati sto vise pobjeda pa ako treba ici i do kraja i pokusati osvojiti. Nabaciti bodova za koeficijent za buducnost i da ne budem tu u 3 ili 4 sesiru uvijek. Usput dobiti ce jos koji dodatni milion, a to je Geriju najvaznije. Kad smo od njeg, gdje je na utakmici ? ili ganja kakve arape da mu pomognu vratiti dug........
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 13 dec 2023, 23:15

Kakva je situacija dalje kad se radi o evropa ligi? Jel igramo prvo razigravanje za takmičenje ili smo direkt u osmini finala?
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 13 dec 2023, 23:19

Kakve je Pioli sreće, osvojićemo Evropa ligu i Gerry će mu produžiti ugovor na još 5 godina ahahahahah

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 13 dec 2023, 23:19

Pioli je osvojio Serie A s jako mladom momčadi i AC Milan uoči sezone nije bio favorit, upitno je da li i drugi favorit
Pioli drži momčad stabilnom unatoč svim klupskim turbulencijama(vlasnici-Maldini i promjene strategija), unatoč svim limitia vlastitim i tome da svi tvrde da vrijeme gazi te staromodne trenere, ispada da su ti old school Talijani nesalomljivi. Ancelotti, Spalleti, Pioli- prvi sam koji je mislio da su loši potezi Real Madrida, Napolija, Milana i da neće ništa osvojiti, a kad ono..

i zašto se ovo predstavlja kao neuspjeh? Jedino bi za PSG bio neuspjeh ispadanje u ovoj grupi, a i ispalo je da su svi mogli biti prvi i zadnji, prilično ujednačeno i radnom, očekivano. Podcjenjivanje Europske lige ne priliči, no navijači ovih najvećih klubova ponašaju se uvijek tako bahato i nadmeno.

I da, Pioli nije dugoročno rješenje, no otkaz zaslužio nije

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 13 dec 2023, 23:21

Na kraju su nas koštale one tri utakmice protiv Dortmunda i Newcastla, znamo svi da smo tu morali uzeti više od dva boda.

EL nije kraj svijeta, radi koeficijenata i činjenice da se i tu može pristojno zaraditi na konto nagrada i prodanih karti, a zašto da ne pokušati i tu ići do kraja. Negativna strana je ostanak Piolija i što ti visi top 4 radi drugorazrednog takmičenja. :lolno:

Možda malo, bar malo dobiju vjetar u leđa poslije ove pobjede, pa i uz par januarskih pojačanja da se stvari slegnu na svoje mjesto. Bar neke moje skromne želje, ne tražimo mnogo. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 13 dec 2023, 23:21

Felixians4 je napisao/la:
13 dec 2023, 23:19
Pioli je osvojio Serie A s jako mladom momčadi i AC Milan uoči sezone nije bio favorit, upitno je da li i drugi favorit
Pioli drži momčad stabilnom unatoč svim klupskim turbulencijama(vlasnici-Maldini i promjene strategija), unatoč svim limitia vlastitim i tome da svi tvrde da vrijeme gazi te staromodne trenere, ispada da su ti old school Talijani nesalomljivi. Ancelotti, Spalleti, Pioli- prvi sam koji je mislio da su loši potezi Real Madrida, Napolija, Milana i da neće ništa osvojiti, a kad ono..

i zašto se ovo predstavlja kao neuspjeh? Jedino bi za PSG bio neuspjeh ispadanje u ovoj grupi, a i ispalo je da su svi mogli biti prvi i zadnji, prilično ujednačeno i radnom, očekivano. Podcjenjivanje Europske lige ne priliči, no navijači ovih najvećih klubova ponašaju se uvijek tako bahato i nadmeno.

Prijatelju,ti si glas razuma na ovom forumu :kafa:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 13 dec 2023, 23:27

L-Train je napisao/la:
13 dec 2023, 23:21

Prijatelju,ti si glas razuma na ovom forumu :kafa:
Ma ono, ja sam najmanje inteligentna i normalna osoba na ovom forumu, ali stvari valja gledati objektivnije. I ja sam po ovim pitanjima ranije razmišljao kao većina ljudi, pogotovo kad sam bio navijački involviran(isto i recimo kao navijač Nadala bi u toku matcha nekad i pilao(igra riječi Pioli)naopako, a nekad i pretjerivao sa zaključcima, brzao i lupao pizdarije neosnovano.

Što se tiče budućnosti AC Milana, recite mi, novi stadion zajedno s Interom, jel to ide po planu vremenski i sa sredstvima?

O zimskom mercatu kad dođe vrijeme. Nov format Lige prvaka neće valjati bez ozbiljnog Milana, MAN UTD i nekog francuskog predstavnika koji nije PSG, vjerojatno Marseille s ludim navijačima

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 13 dec 2023, 23:29

Evo ga Mister već najavljuje pohod na trofej koji nikad nismo osvojili! 😎 :mrgreen:

Već sad vidim finale Milan - Liverpool 😅🤣

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 13 dec 2023, 23:38

Kakve smo kurate sreće, izvući ćemo odmah na startu tamo Brighton, West ham i tako te ekipe da nam yebu majke. :rol:

Al' yebali bi nam majku svakako i u LŠ, prejake ekipe su se plasirale kao prve u grupi, tako da bi i tu odlepršali poslije prve runde. U EL bar imaš realne šanse dogurati dalje, ako se poklope neke kockice.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 13 dec 2023, 23:41

rope11 je napisao/la:
13 dec 2023, 23:38
Kakve smo kurate sreće, izvući ćemo odmah na startu tamo Brighton, West ham i tako te ekipe da nam yebu majke. :rol:

Al' yebali bi nam majku svakako i u LŠ, prejake ekipe su se plasirale kao prve u grupi, tako da bi i tu odlepršali poslije prve runde. U EL bar imaš realne šanse dogurati dalje, ako se poklope neke kockice.
Sta bi vam ba Brighton i West ham uradili,oni kao jaci od Newcastlea?,samo je bitno da budete zdravi a ne da krpite defanzivne linije.Opet niste imali srece u ovoj grupi,ista stvar kao i prije dvije sezone kada ste ispali u grupi s Atleticom a poderali ih u obje utakmice.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 13 dec 2023, 23:44

Evo i potencijalnih protivnika: 🤠

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 13 dec 2023, 23:48

Celavo go.vno opet nafakaski. Flore-Theo zamjena pozicija urodila, ko bi reko. Naravno to svi vide osim onog sto to prvi treba. Jovic je isto trebo startati, znalo se da ce ovi visiti na kontrama gdje je Zirokopter svejedno visak. Priliku mladi momci kao protiv Atalante dobivaju u momentima gdje se lomi mec umjesto da bar 1 od njih starta kod silnih ozlijeda. Bartezagi u onom momentu nema smisla.

U EL samo izbjeci Livcu i Xabi Alonsove momke i moze do finala.

Zadnja 2 kola su najbolje pokazala koliko je ovo precijenjena grupa. Jad i cemer sve 4 ekipe
Unico amore sei!
❤️🖤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 14 dec 2023, 00:16

Pazi drug post ti je skroz na mjestu samo sto mi navijaci Milana ne zelimo gledati klub u tom takmicenju iako znamo da u LP trenutno nikakvih sansi nemamo, najbolja opcija je bila ispasti pa se posvetiti ligi, ovako cemo igrati tekme cetvrtkom pa ces imati malo vremena za opravak igraca do utakmica nedjeljom

Inace EL je isto takmicenje gdje se opet moze uzeti fina svota novca na osnovu zarade plus sponzori plus prihodi od karata

I da nije uopste neuspjeh, ispali smo iz LP sa istim brojem bodova kao PSG, ostaje zal za prve dvoje tekme gdje smo morali barem jednu dobiti

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 14 dec 2023, 00:24

ronaldo99 je napisao/la:
14 dec 2023, 00:16

Pazi drug post ti je skroz na mjestu samo sto mi navijaci Milana ne zelimo gledati klub u tom takmicenju iako znamo da u LP trenutno nikakvih sansi nemamo, najbolja opcija je bila ispasti pa se posvetiti ligi, ovako cemo igrati tekme cetvrtkom pa ces imati malo vremena za opravak igraca do utakmica nedjeljom

Inace EL je isto takmicenje gdje se opet moze uzeti fina svota novca na osnovu zarade plus sponzori plus prihodi od karata

I da nije uopste neuspjeh, ispali smo iz LP sa istim brojem bodova kao PSG, ostaje zal za prve dvoje tekme gdje smo morali barem jednu dobiti
Kombinirati momčad. Igranje završnicu UCL je naravno 10/10 doživljaj, no EL nije 2/10, hebemu. Kao kad ste ono protiv Zvezde recimo jedva prošli, sad ćete biti takvih suparnika, jačih i slabijih, bez imperativa. U konačnici, ništa strašno da se i omane sezona, realno nema s ovim rosterom neke velebne perspektive. Stadion?

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 14 dec 2023, 00:25

13 dec 2023, 23:27
Što se tiče budućnosti AC Milana, recite mi, novi stadion zajedno s Interom, jel to ide po planu vremenski i sa sredstvima?
STa se naprica na temi, sad ce reci da si lud :mrgreen: Nego sto se tice stadiona, Milan je davno vec napustio projekat sa Interom, koji je podrazumijevao da zajedno grade stadion, te se posvetio projektu samostalnog stadiona bez Intera. Lokacija poznata, odredjene probleme su vec rijesili, novac kazu nije problem, trebao bi biti spreman za sezonu 2028, 70K sjedeci mjesta, uz stadion bi isao u citav kompleks, naravno u regiji San Donato.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 14 dec 2023, 00:28

HAHAHAHAHAH 😅🤣

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 14 dec 2023, 00:45

milanist je napisao/la:
14 dec 2023, 00:25
13 dec 2023, 23:27
STa se naprica na temi, sad ce reci da si lud :mrgreen: Nego sto se tice stadiona, Milan je davno vec napustio projekat sa Interom, koji je podrazumijevao da zajedno grade stadion, te se posvetio projektu samostalnog stadiona bez Intera. Lokacija poznata, odredjene probleme su vec rijesili, novac kazu nije problem, trebao bi biti spreman za sezonu 2028, 70K sjedeci mjesta, uz stadion bi isao u citav kompleks, naravno u regiji San Donato.
Pa nije da nisam, istini za volju. Normalan svakako ne. To je na dugom štapu, San Siro je prijavljen za Euro 2032, pokojni Berlusconi bi nešto izventao, tko zna šta čeka svijet i Italiju koja je poznata po ekonomskim i političkim mijenama iako razumijem da je to klupski projekt, ipak utjecaj vanjski politički nikad nije zanemariv.

Nego, Reijnders statistički korektan sinoć u odnosu na vaše komentare. Joey Veerman jedan je od igrača koje sam stavio na shortlist 2019. do 2021. tad je vrijedio pola milijuna eura, danas je reprezentativac Nizozemske, vođa i uvjerljivo najbolji igrač PSV koji je prošao grupu UCL , u Erediviise 15/15 pobjeda, a u Ligi prvaka je dečko uvjerljivo najuspješniji u centaršutevima sa skoro 50% točnosti! Dostupan bi bio za sličnu cifru Reijndersu, a iz AZ upravo je drugi "bingo" iz moje biljećžnice, grčki napadač koji je iz druge njemačke za 250 tisuća prešao u Eredivise.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 14 dec 2023, 01:00

Ne kontam na osnovu čega vas je većina toliko negativna? Tukli smo engleze na otoku, zasluženo i kao prvo zahvaljujući Majku (možda i #1 na svijetu?), i Tomoriju. Uz njih treba i pohvaliti prekide Florenzija, kao i Jovića koji je odigrao jako korektno. Dalje, Okafor asist, Chuk za pobjedu, Pioli je pogodio samo tako sa izmjenama - koje su presudile u korist Milana.
Bravo momci!

EL je puno bolje nego dno dna u CL, uz malo sreće se može i osvojiti jedini trofej koji ovaj klub nikad nije osvojio.

Primili smo gol zahvaljujući Theu, koji nije CB i nema taj osjećaj za blok,tajming - teško da bi onaj brazilac uopšte uputio šuta da je tu bio bilo koji od 4 povrijeđena CB-a. A vidjeli smo i koliko može taj isti Theo u fazi napada u samom finišu. Calabria, Reijnders direktno slabi, ovog zadnjeg nije fer kritikovat previše, jer je stigao zelen iz Žnj lige, ali kapiten je baš rupa.

Sve u svemu smo bili jako blizu prolaza grupe smrti, nažalost su nas te dvije prve nespretne utakmice (odnosno završnice u istim) koštale prolaza - te ona destkovana squadra vs BVB na San Siru.

Radujem se EL nastavku, idemo po taj trofej!
@Ajskjub, a šta ako učesnici (po tvome) precijenjenje grupe, budu u polufinalu, šta onda reć? :D

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, celikmilan, enobarca, Maestro^^ i 10 gostiju.