Usa najpostenija na toj listiJayCatwright je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:07Ranio bih se da moram vikendima raditi (povremeno okej, ali neka navika, jok)
alem navik'o u USA obzirom da je kod njih samo rad i kapitalizam,

Ali nije ti to tacno

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Usa najpostenija na toj listiJayCatwright je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:07Ranio bih se da moram vikendima raditi (povremeno okej, ali neka navika, jok)
Vjerovatno nije sve, ali poenta je jasnaalemsa je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:10Usa najpostenija na toj listiJayCatwright je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:07Ranio bih se da moram vikendima raditi (povremeno okej, ali neka navika, jok)
![]()
Ali nije ti to tacno![]()
Zavisno sta radis, ako radis u firmi, kompaniji, korporaciji ili uniji imas, posebno u uniji, ne mos ni dobiti otkaz k'o kod vss drzavni posao, moras bas biti kreten, a imas sve beneficije. Moj stari je imo 14 dana placenih cini mi se, i mogo je prebacivati, tako da jedne godine ne iskoristi ni dana a slijedece uzme 28 placeno i ode u Bosnu.JayCatwright je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:14Vjerovatno nije sve, ali poenta je jasnaalemsa je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:10Usa najpostenija na toj listiJayCatwright je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:07Ranio bih se da moram vikendima raditi (povremeno okej, ali neka navika, jok)
https://twitter.c![]()
Ali nije ti to tacno![]()
0 je ipak napostenija musku. Zensku treba platit trudnocko i toJayCatwright je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:2314 dana plaćenog je smjehotres, pa nije doba berbe pamuka
Njemačka pokrajina Saksonija-Anhalt namjerava da ubuduće traži od svakog kandidata za sticanje državljanstva da se izjasni za pravo Izraela na postojanje. U saveznoj vladajućoj koaliciji to je naišlo na različite reakcije.
Saksonija-Anhalt je pre svih drugih nemačkih pokrajina uvela pravilo da će podnosioci zahtjeva za njemačko državljanstvo morati da se pozitivno izjasne o pravu Izraela da postoji. To proizilazi iz direktive koju je izdala pokrajinska ministrica unutrašnjih poslova Tamara Cišang.
U dopisu koji je ta demohrišćanska političarka (CDU) poslala nadležnim ustanovama, navodi se:
- Sticanje njemačkog državljanstva zahtjeva pozitivno izjašnjavanje o pravu na postojanje Izraela.
U dopisu se dalje naglašava da kandidati za sticanje državljanstva moraju da, uoči dodjele državljanstva, potpišu izjavu da "priznaju pravo na postojanje Izraela i osuđuju sva nastojanja usmjerena protiv postojanja države Izrael".
Ma prejak im je lobi, strasno je ovo sve. Ako si citao Mein Kampf Zidovi su postali upravo ono cega se Hitler jos tada bojao da ce isti da postanu, i to u njegovoj Njemackoj najjaci. Ovo je tako ociglednoDamirT je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:35Njemačka pokrajina Saksonija-Anhalt namjerava da ubuduće traži od svakog kandidata za sticanje državljanstva da se izjasni za pravo Izraela na postojanje. U saveznoj vladajućoj koaliciji to je naišlo na različite reakcije.
Saksonija-Anhalt je pre svih drugih nemačkih pokrajina uvela pravilo da će podnosioci zahtjeva za njemačko državljanstvo morati da se pozitivno izjasne o pravu Izraela da postoji. To proizilazi iz direktive koju je izdala pokrajinska ministrica unutrašnjih poslova Tamara Cišang.
U dopisu koji je ta demohrišćanska političarka (CDU) poslala nadležnim ustanovama, navodi se:
- Sticanje njemačkog državljanstva zahtjeva pozitivno izjašnjavanje o pravu na postojanje Izraela.
U dopisu se dalje naglašava da kandidati za sticanje državljanstva moraju da, uoči dodjele državljanstva, potpišu izjavu da "priznaju pravo na postojanje Izraela i osuđuju sva nastojanja usmjerena protiv postojanja države Izrael".
Bas kontam koju knjigu da procitam. Hvala na preporuciSheyi je napisao/la: ↑13 dec 2023, 19:17Ma prejak im je lobi, strasno je ovo sve. Ako si citao Mein Kampf Zidovi su postali upravo ono cega se Hitler jos tada bojao da ce isti da postanu, i to u njegovoj Njemackoj najjaci. Ovo je tako ociglednoDamirT je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:35Njemačka pokrajina Saksonija-Anhalt namjerava da ubuduće traži od svakog kandidata za sticanje državljanstva da se izjasni za pravo Izraela na postojanje. U saveznoj vladajućoj koaliciji to je naišlo na različite reakcije.
U dopisu se dalje naglašava da kandidati za sticanje državljanstva moraju da, uoči dodjele državljanstva, potpišu izjavu da "priznaju pravo na postojanje Izraela i osuđuju sva nastojanja usmjerena protiv postojanja države Izrael".![]()
Ja uvijek uzimam po 2, 3, 4 dana, to mi mjera.VensanKasel je napisao/la: ↑13 dec 2023, 17:13A treba sa se osjećam korisno na odmoru ? Buraz odmor je , znači treba da odmaram . Ne radi svako isti posao i ne doživljava svako posao kao ti , baš ja odem na more 10 dana i radijus kretanja mi je 100 metara , kafa , bazen , more , djeca zezancije , ležanje uz 2-3 točene laganica i tako svaki dan , ljepotakraljttbvb je napisao/la: ↑13 dec 2023, 16:30Meni se ovo desava. Posebno kad sam slobodan i kisa pada, pa ne mozes negdje konkretno otici. Tako mi bezveze dan prodje, iako ga provedem sa djecom, knjigom, utakmicom, serijom... Cak i na more idem 2 ili 3 puta po 3 dana. Kad vidim da neko ode 10 dana i svaki dan onako bezveze lezi, tacno se pitam kako mu ne dosadi i kako se ne osjeca beskorisno.
Neku noc sam zenu natjerao da 3 noci zaredom idemo na sijela kod prijatelja/rodbine, ne mogu kuci biti sad kad je dug dan, nikad docekati da ides u krevet spavati...
Oni i derpasi, ista sorta.feniksptica je napisao/la: ↑13 dec 2023, 16:14Jopet danas upozno nekog vegana/vegeterijanca i jopet sam od sebe mi to rece bez ikakvog povoda.
I uvijek to naglase yebli sebe, budi sta hoces samo meni ne pametuj i ne nameći
Ja sam, ja sam, ja sam... Boli me patka sta si, sebi si, nisi meni...![]()
Baš odmorim i napunim baterije .
Niđe veze kontati kako neko odmara , šta sad ja treba da napišem ne kontam likove što na more idu 3 dana , yebo taj odmor![]()
Koji ono ti sad bješe?Pereira je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:06Ovo je jedna od vecih gluposti koju si izvalio, a nije da ih se nisi naizvaljivaokraljttbvb je napisao/la: ↑13 dec 2023, 16:30Kad vidim da neko ode 10 dana i svaki dan onako bezveze lezi, tacno se pitam kako mu ne dosadi i kako se ne osjeca beskorisno.![]()
Ma Svabama se namece ponasanje eo 80 godina, nece oni do vijeka tako. Trgnut ce se kad tad, prezaje.bana je to nacija da klima glavom jos dugo.DamirT je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:35Njemačka pokrajina Saksonija-Anhalt namjerava da ubuduće traži od svakog kandidata za sticanje državljanstva da se izjasni za pravo Izraela na postojanje. U saveznoj vladajućoj koaliciji to je naišlo na različite reakcije.
Pa treba da postoji al gdje? Posto su ih oni htjeli da istrijebe za vrijeme 2 svjestkog, pola njemacke, eto istocna njemacka je trebala biti Izrael. Nije nikad kasno, mogu in jos uvijek njima dati pola njemacke, to je nekako fer.DamirT je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:35Njemačka pokrajina Saksonija-Anhalt namjerava da ubuduće traži od svakog kandidata za sticanje državljanstva da se izjasni za pravo Izraela na postojanje. U saveznoj vladajućoj koaliciji to je naišlo na različite reakcije.
Posle 2 rata, onog velikog, Ameri su im oročili suverenitet na 100 godina, u zamjenu da ih potpuno ne razyebu (plan Morgentau) i naravno keš. Plus, mor'o si stavit' nekog ozbiljnog da kao bedem čuva identitet Evrope od SSSR-a, suštinski komunizma.alemsa je napisao/la: ↑13 dec 2023, 19:38Ma Svabama se namece ponasanje eo 80 godina, nece oni do vijeka tako. Trgnut ce se kad tad, prezaje.bana je to nacija da klima glavom jos dugo.DamirT je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:35Njemačka pokrajina Saksonija-Anhalt namjerava da ubuduće traži od svakog kandidata za sticanje državljanstva da se izjasni za pravo Izraela na postojanje. U saveznoj vladajućoj koaliciji to je naišlo na različite reakcije.
Ma sve to zavisi za koga radis i koliko dugo, kao sto alem pise.JayCatwright je napisao/la: ↑13 dec 2023, 18:2314 dana plaćenog je smjehotres, pa nije doba berbe pamuka
Vidim jos niste upoznali odraslu osobu, koja je upravo otkrila da ima ADHD....kraljttbvb je napisao/la: ↑13 dec 2023, 16:30Meni se ovo desava. Posebno kad sam slobodan i kisa pada, pa ne mozes negdje konkretno otici. Tako mi bezveze dan prodje, iako ga provedem sa djecom, knjigom, utakmicom, serijom... Cak i na more idem 2 ili 3 puta po 3 dana. Kad vidim da neko ode 10 dana i svaki dan onako bezveze lezi, tacno se pitam kako mu ne dosadi i kako se ne osjeca beskorisno.
Neku noc sam zenu natjerao da 3 noci zaredom idemo na sijela kod prijatelja/rodbine, ne mogu kuci biti sad kad je dug dan, nikad docekati da ides u krevet spavati...
Oni i derpasi, ista sorta.feniksptica je napisao/la: ↑13 dec 2023, 16:14Jopet danas upozno nekog vegana/vegeterijanca i jopet sam od sebe mi to rece bez ikakvog povoda.
I uvijek to naglase yebli sebe, budi sta hoces samo meni ne pametuj i ne nameći
Ja sam, ja sam, ja sam... Boli me patka sta si, sebi si, nisi meni...
Bolid neko jer ima adhd? Masa genija ima adhd, to je nikakav bauk. Ne zezaj se, imat ces sutra dijete. Nako prijateljski ti kazem.samoposmatram je napisao/la: ↑13 dec 2023, 20:25
Vidim jos niste upoznali odraslu osobu, koja je upravo otkrila da ima ADHD....
Koji je to bolid....
Prvo kazes masa genija ima adhd, onda kazes da se netreba zezat mozda docekam da mi je dijete genije?alemsa je napisao/la: ↑13 dec 2023, 20:59Bolid neko jer ima adhd? Masa genija ima adhd, to je nikakav bauk. Ne zezaj se, imat ces sutra dijete. Nako prijateljski ti kazem.samoposmatram je napisao/la: ↑13 dec 2023, 20:25
Koji je to bolid....
@center
Ne sumnjam da je Svabo sve iskalkuliso![]()
Pa ti smatras da je neko bolid jer ima adhd, pa te moze potrefiti to sto ti smatras negativnim. Svatas?samoposmatram je napisao/la: ↑13 dec 2023, 21:03Prvo kazes masa genija ima adhd, onda kazes da se netreba zezat mozda docekam da mi je dijete genije?alemsa je napisao/la: ↑13 dec 2023, 20:59Bolid neko jer ima adhd? Masa genija ima adhd, to je nikakav bauk. Ne zezaj se, imat ces sutra dijete. Nako prijateljski ti kazem.samoposmatram je napisao/la: ↑13 dec 2023, 20:25
Koji je to bolid....
@center
Ne sumnjam da je Svabo sve iskalkuliso![]()
Lik zavrsio fakultet ozenio se dobio djecu i od jednom skonto da ima adhd. Znaci lik preserava nista mu nefali.alemsa je napisao/la: ↑13 dec 2023, 21:09Pa ti smatras da je neko bolid jer ima adhd, pa te moze potrefiti to sto ti smatras negativnim. Svatas?samoposmatram je napisao/la: ↑13 dec 2023, 21:03Prvo kazes masa genija ima adhd, onda kazes da se netreba zezat mozda docekam da mi je dijete genije?
A da, nikakav bauk, posebno ne tog tipa da je neko kreten zbog tog.