Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
samoposmatram
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Po ovome Dzennet je pod majcinim nogama. Allah je na prvom mjestu. Otac samo ako ga je njegovao. A po svemu sudeci nije.nerkolfc je napisao/la: ↑31 jul 2023, 19:05Juka je musliman. Odnos muslimana prema svojim roditeljima nadilazi sve nedaće s kojim se susreces.
Allah, dželle šanuhu, o dobročinstvu prema roditeljima kaže: „I Allahu se klanjajte i nikoga Njemu ravnim ne smatrajte! A roditeljima dobročinstvo činite“ (En-Nisa, 36)
„Mi smo svakog čovjeka zadužili da bude dobar prema roditeljima svojim“ (El-Ankebut, 8)
„Mi smo naredili čovjeku da bude poslušan roditeljima svojim. Majka ga nosi, a njeno zdravlje trpi, i odbija ga u toku dvije godine. Budi zahvalan Meni i roditeljima svojim, Meni će se svi vratiti.“ (Lukman, 14)
„Gospodar tvoj zapovijeda da se samo Njemu klanjate i da roditeljima dobročinstvo činite. Kad jedno od njih dvoje, ili oboje, kod tebe starost dožive, ne reci im ni: ”Uh!” – i ne podvikni na njih, i obraćaj im se riječima poštovanja punim. Budi prema njima pažljiv i ponizan i reci: ”Gospodaru moj, smilujim se, oni su mene, kad sam bio dijete, njegovali!” (El-Isra, 23, 24)
Juka clean sheet. Hariz na pogresnom putu.
- Felixians4
- Kontakt:
DaAmidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑31 jul 2023, 19:14Iznenadilo me ovo bas. Nisu oni dobri u glavu nijedan, kad javno iznose stvari koje bi trebale biti nesto privatno. Inace, ne valja kao neke mahaluse da donosimo zakljucke je li mu zena kriva, ko je koga tukao, ko laze ko ne... nemamo pojma sta je i kako.
Jusuf Nurkić otkrio zašto su odabrali Dubrovnik za vjenčanje:
Kod nas u BiH žene odlučuju

Kod nas u BiH žene odlučuju

Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!
-
19vendetta87
- Kontakt:
Ruzne vjencanice jbt...ko bi za ovo dao 7000€?
Gore zakopcana do grla, a sise izbacila
Gore zakopcana do grla, a sise izbacila
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Forumski puk ko prosjecna pedesetogodisnjakinja na fb sto samo naslove cita i pise romane ili stavlja amin na svaku objavu dje se spomene Bog 
Bezveze je naglabati o odnosu ove dvojice kad izgleda niko nema neku info šta je i kako. Ako je zbog žene imat će vremena da skonta koliko se zajefrkao.
Doduše da se ponovim juka izmedju tima i nanine dženaza (a ko biva najviše je volio) izabrao tim tako da ne iznenađuje njegov izbor.
Ono što je meni ne znam možda žalosno po pitanju svadbe je da se Lillard iz čije zicagu nije izlazio nije udostojio doći na istu, kao ni CJ.
Doduše poznavajući mentalitet takvih sa lovom ništa čudno.
Doduše da se ponovim juka izmedju tima i nanine dženaza (a ko biva najviše je volio) izabrao tim tako da ne iznenađuje njegov izbor.
Ono što je meni ne znam možda žalosno po pitanju svadbe je da se Lillard iz čije zicagu nije izlazio nije udostojio doći na istu, kao ni CJ.
Doduše poznavajući mentalitet takvih sa lovom ništa čudno.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Enis, Tarik i Jusuf velika trojka “hrvatskog cvijeća”
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Pa otac je počeo. Na dan vjenčanja sina on pravi zrtvicu od sebe i daje glupe intervjue. Nikakav otac.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑31 jul 2023, 19:14Iznenadilo me ovo bas. Nisu oni dobri u glavu nijedan, kad javno iznose stvari koje bi trebale biti nesto privatno. Inace, ne valja kao neke mahaluse da donosimo zakljucke je li mu zena kriva, ko je koga tukao, ko laze ko ne... nemamo pojma sta je i kako.
Ja , kao otac četvero djece da sam ikad bio nasilan ili prema ženi ili djeci, sam bi djeci rekao izvinite al ja sam kreten. Živite svoj život i na mene ne gledajte jer ne zaslužujem bilo kakvo postovanje od vas. Ako vam je lose u braku razvedrite se. Žena i djeca nisu krivi za vaše frustracije. Ili se liječite ili razvedite. Prosto. Moji roditelji su negdje godina Jukinih roditelja , možda malo stariji da su, i ovo nije normalno ponašanje. Otac mi je cijeli rat na prvoj liniji bio pa nikad nije svoje frustracije/ probleme liječio na nama. Kome treba pomoć ima psihologa neka se liječi
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Postoje roditelji koji misle da je posao završen čim napravi dijete/ rodi ga. I da je zbog toga dijete dužno cijeli život njegova sranja da tolerise. E pa nije bas tako.
Dijetetu je potrebna ljubav, pažnja i potpora u životu. Vi ste ih sebi pravili i radjali, nisu djeca birala vaša da budu
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Ako je glup onda hoce
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Sviđa mi se kod Jusufa što ima muda da stvari naziva pravim imenima - jedini koji nije šutio i ne šuti na stanje u BH košarci a i po drugim pitanjima. Mislim od naših košarkaša jedini. Jusuf je veoma inteligentan i kulturan momak, mada ga ovdje mnogi stavljaju u kontekst mentalno retardiranog.
Mi treba da shvatimo da treba da vodimo svoj vlastiti pos'o i da se bavimo svojim a ne tuđim životima. Meni se može dosta toga ne svidjeti recimo i kod njega, ali ko sam ja da se bavim njegovim životom i imam li uopšte pravo na to. Nismo od onih koji se ne bave onim što ih se ne tiče (Kur'an)
Mi treba da shvatimo da treba da vodimo svoj vlastiti pos'o i da se bavimo svojim a ne tuđim životima. Meni se može dosta toga ne svidjeti recimo i kod njega, ali ko sam ja da se bavim njegovim životom i imam li uopšte pravo na to. Nismo od onih koji se ne bave onim što ih se ne tiče (Kur'an)
Kad počneš iznositi prljav veš na društvene mreže za očekivati je da će ljudi komentarisati i špekulisati.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
Bosnjo bi stao na stranu Babe pa makar i tukao tvoju Ženu a ne svoju
Stari seljački mentalitet!
Juka puna podrška,stop nasilnicima
Juka puna podrška,stop nasilnicima
Ma da maltretirao ih zadnjih 2 godine a prije toga sve super bilo ovaj bio i na utakmicama sve regularno. To je dio koji se ne uklapa.
15.10.2013.
"On je ljudski izrod koji je zlostavljao mene i majku cijeli život."lumani je napisao/la: ↑01 avg 2023, 11:27Možda je Mama šutila kao i 80% našeg naroda![]()
![]()
Znaš li kada je Košarkaš KK Bosne ubio Mamu zbog oca???
Znači ovo ne traje od jučer, već od djetinjstva a da je takvo nešto tek saznao nema šanse. Na kraju krajeva i njega je zlostavljao, da nije i to tek sad saznao možda?
Priča koja i nije baš uvjerljiva.
15.10.2013.
Kaunas je napisao/la: ↑01 avg 2023, 11:32"On je ljudski izrod koji je zlostavljao mene i majku cijeli život."
Znači ovo ne traje od jučer, već od djetinjstva a da je takvo nešto tek saznao nema šanse. Na kraju krajeva i njega je zlostavljao, da nije i to tek sad saznao možda?
Priča koja i nije baš uvjerljiva.
Ne znam ja na koji način je Otac zlostavljao Jusufa to neka Juka ispriča
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.