šta ti mlatiš gluposti.ja sam i u jugoslaviji i u dr njemačkoj radio 7/7 dana,i uživo sam.kad je praznik (dan republike i slično) ja sam izlazio u dvorište zgrade da uređujem živu ogradu,cijepam drva i slično. Jednom sam sa komšijom prekrečio za prvi maj haustor zgrade od 8 spratova,a takvi ko ti su nam služili ko šegrti da nosaju kreč i peru četke jer smo bili pravi radnici sa čistim halatom.e zato je ovim novim generacijaama i vama svima budućnost upitna - daj samo zguza na guz i guzovače.naruči preko telefona ne zahmeti se.pa u 30oj će vam kičma izaći na guzicu.marsale svaka čast,za tebe poštovanje,vidi se da si radnik.odgovornost nas čini boljim ljudima.numanumaye22 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:26Mene iskreno zanima kako neko godinama moze raditi 6 dana u sedmici? Kakvo je to robovanje? Prosli mjesec uzeo subotu da odradim, reko bjezi, ni za kakve pare vise, 2 dana slobodna je mjera i pod moranje, a ko radi na pola radnog vremena, njemu je ovdje najbolje, 3-4 dana u sedmici slobodno jos manje i porez placa.![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Chapman1886
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Samo Sloboda | COYG
U mom slučaju je više riječ o tome da meni treba sigurnost i da ja kad bi ostao bez ovog posla doslovno bi završio na cesti. Nemam nikakve štele, poznanstva da bi dobio posao i ko konobar.Chapman1886 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:10šta ti mlatiš gluposti.ja sam i u jugoslaviji i u dr njemačkoj radio 7/7 dana,i uživo sam.kad je praznik (dan republike i slično) ja sam izlazio u dvorište zgrade da uređujem živu ogradu,cijepam drva i slično. Jednom sam sa komšijom prekrečio za prvi maj haustor zgrade od 8 spratova,a takvi ko ti su nam služili ko šegrti da nosaju kreč i peru četke jer smo bili pravi radnici sa čistim halatom.e zato je ovim novim generacijaama i vama svima budućnost upitna - daj samo zguza na guz i guzovače.naruči preko telefona ne zahmeti se.pa u 30oj će vam kičma izaći na guzicu.marsale svaka čast,za tebe poštovanje,vidi se da si radnik.odgovornost nas čini boljim ljudima.numanumaye22 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:26Mene iskreno zanima kako neko godinama moze raditi 6 dana u sedmici? Kakvo je to robovanje? Prosli mjesec uzeo subotu da odradim, reko bjezi, ni za kakve pare vise, 2 dana slobodna je mjera i pod moranje, a ko radi na pola radnog vremena, njemu je ovdje najbolje, 3-4 dana u sedmici slobodno jos manje i porez placa.![]()
- Chapman1886
- Kontakt:
Mene živo interesuje dali je iko ikada dobio posao preko biroa kao ono zovu vas evo našli smo vam posao.Volio bi toga čovjeka upoznati platio bi mu Janje.Nude poslove kod robovlasnika i to iz jednog grada u drugi da se putuje.Npr. Bihac-Bos.Krupa.Šta je pozitivno u tome ako ode pola države i time se smanji nezaposlenost? Pogrešno se tumače podaci!da li ne zato sto su se ljudi zaposlili vec sto biro ima novo pravilo da te izbace iz evidencije ako se licno neprijavis svako 45 dana.Kod nas se biro koristi samo za zdravstveno osiguranje, 85% tih ljudi već ima poslove kako vani tako i unutra biznise na crno i slično, što i razumijem **** ali ipak se moramo tome zabaviti, zdravstvo nam je pretrpano i ti ljudi izginuše od posla, doktori nam imaju 1000e platu iako su kicmu lomili da uspiju u zivotu žive isto kao ljudi sa SSS (naravno bez uvrede) sistem nam je katastrofalan i biro se mora dobro procistitiGunther je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:28U mom slučaju je više riječ o tome da meni treba sigurnost i da ja kad bi ostao bez ovog posla doslovno bi završio na cesti. Nemam nikakve štele, poznanstva da bi dobio posao i ko konobar.Chapman1886 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:10šta ti mlatiš gluposti.ja sam i u jugoslaviji i u dr njemačkoj radio 7/7 dana,i uživo sam.kad je praznik (dan republike i slično) ja sam izlazio u dvorište zgrade da uređujem živu ogradu,cijepam drva i slično. Jednom sam sa komšijom prekrečio za prvi maj haustor zgrade od 8 spratova,a takvi ko ti su nam služili ko šegrti da nosaju kreč i peru četke jer smo bili pravi radnici sa čistim halatom.e zato je ovim novim generacijaama i vama svima budućnost upitna - daj samo zguza na guz i guzovače.naruči preko telefona ne zahmeti se.pa u 30oj će vam kičma izaći na guzicu.marsale svaka čast,za tebe poštovanje,vidi se da si radnik.odgovornost nas čini boljim ljudima.numanumaye22 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:26Mene iskreno zanima kako neko godinama moze raditi 6 dana u sedmici? Kakvo je to robovanje? Prosli mjesec uzeo subotu da odradim, reko bjezi, ni za kakve pare vise, 2 dana slobodna je mjera i pod moranje, a ko radi na pola radnog vremena, njemu je ovdje najbolje, 3-4 dana u sedmici slobodno jos manje i porez placa.![]()
Samo Sloboda | COYG
Potpis sve sto si napisao je tačno. Nažalost sistem se mora drastično mijenjati treba biti optimista. Preko biro niko nikad nije dobio posao daj Boze da griješim.Chapman1886 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:33Mene živo interesuje dali je iko ikada dobio posao preko biroa kao ono zovu vas evo našli smo vam posao.Volio bi toga čovjeka upoznati platio bi mu Janje.Nude poslove kod robovlasnika i to iz jednog grada u drugi da se putuje.Npr. Bihac-Bos.Krupa.Šta je pozitivno u tome ako ode pola države i time se smanji nezaposlenost? Pogrešno se tumače podaci!da li ne zato sto su se ljudi zaposlili vec sto biro ima novo pravilo da te izbace iz evidencije ako se licno neprijavis svako 45 dana.Kod nas se biro koristi samo za zdravstveno osiguranje, 85% tih ljudi već ima poslove kako vani tako i unutra biznise na crno i slično, što i razumijem **** ali ipak se moramo tome zabaviti, zdravstvo nam je pretrpano i ti ljudi izginuše od posla, doktori nam imaju 1000e platu iako su kicmu lomili da uspiju u zivotu žive isto kao ljudi sa SSS (naravno bez uvrede) sistem nam je katastrofalan i biro se mora dobro procistitiGunther je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:28U mom slučaju je više riječ o tome da meni treba sigurnost i da ja kad bi ostao bez ovog posla doslovno bi završio na cesti. Nemam nikakve štele, poznanstva da bi dobio posao i ko konobar.Chapman1886 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:10
šta ti mlatiš gluposti.ja sam i u jugoslaviji i u dr njemačkoj radio 7/7 dana,i uživo sam.kad je praznik (dan republike i slično) ja sam izlazio u dvorište zgrade da uređujem živu ogradu,cijepam drva i slično. Jednom sam sa komšijom prekrečio za prvi maj haustor zgrade od 8 spratova,a takvi ko ti su nam služili ko šegrti da nosaju kreč i peru četke jer smo bili pravi radnici sa čistim halatom.e zato je ovim novim generacijaama i vama svima budućnost upitna - daj samo zguza na guz i guzovače.naruči preko telefona ne zahmeti se.pa u 30oj će vam kičma izaći na guzicu.marsale svaka čast,za tebe poštovanje,vidi se da si radnik.odgovornost nas čini boljim ljudima.
- Chapman1886
- Kontakt:
Znaci vaga prevaguje na plus. Joj sve neke price dobro ovo dobro ono a uvjek sve 'srednja zalost' dekadama. Jos uvjek nisu glavni sanitetski problemi rijeseni u bih a kamoli da pocnem o zdravstvu, velikim cijenama, al dobro za trenutak ce mo sve zaboraviti i pomisliti da je sve super na nasim havajima.Svaki dvanaesti radnik je zaposlen u nekoj školsko-obrazovnoj ustanovi. Blizu 130 hiljada u tri nabrojana resora, skoro svi oni su praktično dio javnog sektora, koji je još veći. Dakle lagano se može reći da ako oni čine 1/4, onda sa svim zaposlenim u javnom sektoru vojska glasača-botina čini blizu 30% "radne" snage, ostalo su Bingo, Konzum, kladare, i prerađivačke firme nastale od olupina predratnih giganata u vlasništvu tajkuna, te možda do 10% čine ostali. Aferim!Gunther je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:41Potpis sve sto si napisao je tačno. Nažalost sistem se mora drastično mijenjati treba biti optimista.Chapman1886 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:33Mene živo interesuje dali je iko ikada dobio posao preko biroa kao ono zovu vas evo našli smo vam posao.Volio bi toga čovjeka upoznati platio bi mu Janje.Nude poslove kod robovlasnika i to iz jednog grada u drugi da se putuje.Npr. Bihac-Bos.Krupa.Šta je pozitivno u tome ako ode pola države i time se smanji nezaposlenost? Pogrešno se tumače podaci!da li ne zato sto su se ljudi zaposlili vec sto biro ima novo pravilo da te izbace iz evidencije ako se licno neprijavis svako 45 dana.Kod nas se biro koristi samo za zdravstveno osiguranje, 85% tih ljudi već ima poslove kako vani tako i unutra biznise na crno i slično, što i razumijem **** ali ipak se moramo tome zabaviti, zdravstvo nam je pretrpano i ti ljudi izginuše od posla, doktori nam imaju 1000e platu iako su kicmu lomili da uspiju u zivotu žive isto kao ljudi sa SSS (naravno bez uvrede) sistem nam je katastrofalan i biro se mora dobro procistiti
Samo Sloboda | COYG
A kako sad idu one prijave za termin njemacke ambasade,jel se ista mijenjalo zadnjih 4,5 mjeseca
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Ma ja cu dugoročno početi raditi dodatni posao vjerojatno za Korpu dostava to je najlakse dobiti a moze se uklopiti sa postojećim poslom. Jedino što još nisam sjajan vozač pa mi je prioritet da to naučim.
- Chapman1886
- Kontakt:
Ja cu ti reci kolika je zarada, unuk mi je friško napustio te lopove. Za mjesec dana da radiš 8 sati dnevno, možes zaraditi izmedju 600-800 km, zavisi koliko imaš sreće sa narudžbama i da li su gužve po gradu. S tim da te niko ne pita kad se vozi ispod Trebevića na zadnju ulicu i uz najveće brdo, da li ćeš moći, hoćeš li polomiti auto. Vjerujte gledao sam neki dan intervju jednog kurira iz druge države gdje je detaljno čovjek objasnio da se ovakvi poslovi kurira gdje radiš preko tih aplikacija nikako ne isplate, sistem je napravljen da ti ne možeš mnogo zaraditi, što više radiš veći su ti gubici, od goriva, do auta i procenta koji oni uzimaju, a to je u glovu od 20% do 30%.Glovo ko i Uber. Imas privid da si uposlenik, a u stvari si hamal koji njima pravis profit, bez ikakvih obaveza Glova prema kuririma. Primjera radi, Glovo za dostavu hrane uzima 1km po obroku. Od te marke, Glovo uzme 20% direktnog profita, i 10% manipulativnih troskova, a to je za ovu kutiju, jaknu isl. Znaci, kurir ima 70 feninga po dostavi. Cime ces dostaviti to je tvoja briga, pjeske, autom, avionom, njih ne zanima. Pa ti skontaj koliko treba raditi da bi se zaradila pristojna para.Glovo naplacuje dostavu i procenat od restorana 20+%. A kuriru se ne placa od 1KM dostave tako da ne lupetaj. Ako je narudzba 20KM Glovo uzima oko 5KM procenta plus dostava recimo 2KM to je vec 7KM. Nekada kurir zaradi vise nego sto je isplativo za Glovu, ali imaju tu i reklame, pozicije koje placaju restorani. Ne budite naivni cuj od 1KM skuplja sebi za plate.Vidim dostavljace bicikliste svaki zino da dodje do daha a na ledjima ruksak ko kamp kucica.To su privatne firme. Onaj ko ima pare za svoje pare ce zaposliti koga hoce. Ako hoce kompetentnog - uzece kompetentnog, ako hoce podobnog ili sestrica - uzece njih. Nema potrebe oko toga razmisljati.
Samo Sloboda | COYG
Meni i ne treba veca zarada max 400-500 KM uz postojeći posao i bio bih zadovoljan. Cuo sam dosta i dobrih i loših priča o tom poslu tako da iskreno ne znam. Baš zato sam i napisao da li je prioritet da naučim što bolje da vozim.Chapman1886 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:52Ja cu ti reci kolika je zarada, unuk mi je friško napustio te lopove. Za mjesec dana da radiš 8 sati dnevno, možes zaraditi izmedju 600-800 km, zavisi koliko imaš sreće sa narudžbama i da li su gužve po gradu. S tim da te niko ne pita kad se vozi ispod Trebevića na zadnju ulicu i uz najveće brdo, da li ćeš moći, hoćeš li polomiti auto. Vjerujte gledao sam neki dan intervju jednog kurira iz druge države gdje je detaljno čovjek objasnio da se ovakvi poslovi kurira gdje radiš preko tih aplikacija nikako ne isplate, sistem je napravljen da ti ne možeš mnogo zaraditi, što više radiš veći su ti gubici, od goriva, do auta i procenta koji oni uzimaju, a to je u glovu od 20% do 30%.Glovo ko i Uber. Imas privid da si uposlenik, a u stvari si hamal koji njima pravis profit, bez ikakvih obaveza Glova prema kuririma. Primjera radi, Glovo za dostavu hrane uzima 1km po obroku. Od te marke, Glovo uzme 20% direktnog profita, i 10% manipulativnih troskova, a to je za ovu kutiju, jaknu isl. Znaci, kurir ima 70 feninga po dostavi. Cime ces dostaviti to je tvoja briga, pjeske, autom, avionom, njih ne zanima. Pa ti skontaj koliko treba raditi da bi se zaradila pristojna para.Glovo naplacuje dostavu i procenat od restorana 20+%. A kuriru se ne placa od 1KM dostave tako da ne lupetaj. Ako je narudzba 20KM Glovo uzima oko 5KM procenta plus dostava recimo 2KM to je vec 7KM. Nekada kurir zaradi vise nego sto je isplativo za Glovu, ali imaju tu i reklame, pozicije koje placaju restorani. Ne budite naivni cuj od 1KM skuplja sebi za plate.Vidim dostavljace bicikliste svaki zino da dodje do daha a na ledjima ruksak ko kamp kucica.To su privatne firme. Onaj ko ima pare za svoje pare ce zaposliti koga hoce. Ako hoce kompetentnog - uzece kompetentnog, ako hoce podobnog ili sestrica - uzece njih. Nema potrebe oko toga razmisljati.
Vidi Rasima kako ga je Vučko fino kupio 

- Davidoffgold
- Kontakt:
Buraz ne znam u kakvim si godinama i sve to. Al ako ti je do tog nekog vikend posla sto ne probas krecenje ? Ono bjelo i deri . Vecina ljudi farba u bjelo ba. Nije lahko yebi ga al nemas tu sta ne znat. Neces krecit sikstinsku kapelu. Za 300 joje po vikendu tebi uhar. Vjeruj u Tuzli ceka se po 2 mjeseca za termin, nekad i vise.Gunther je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:55Meni i ne treba veca zarada max 400-500 KM uz postojeći posao i bio bih zadovoljan. Cuo sam dosta i dobrih i loših priča o tom poslu tako da iskreno ne znam. Baš zato sam i napisao da li je prioritet da naučim što bolje da vozim.Chapman1886 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:52Ja cu ti reci kolika je zarada, unuk mi je friško napustio te lopove. Za mjesec dana da radiš 8 sati dnevno, možes zaraditi izmedju 600-800 km, zavisi koliko imaš sreće sa narudžbama i da li su gužve po gradu. S tim da te niko ne pita kad se vozi ispod Trebevića na zadnju ulicu i uz najveće brdo, da li ćeš moći, hoćeš li polomiti auto. Vjerujte gledao sam neki dan intervju jednog kurira iz druge države gdje je detaljno čovjek objasnio da se ovakvi poslovi kurira gdje radiš preko tih aplikacija nikako ne isplate, sistem je napravljen da ti ne možeš mnogo zaraditi, što više radiš veći su ti gubici, od goriva, do auta i procenta koji oni uzimaju, a to je u glovu od 20% do 30%.Glovo ko i Uber. Imas privid da si uposlenik, a u stvari si hamal koji njima pravis profit, bez ikakvih obaveza Glova prema kuririma. Primjera radi, Glovo za dostavu hrane uzima 1km po obroku. Od te marke, Glovo uzme 20% direktnog profita, i 10% manipulativnih troskova, a to je za ovu kutiju, jaknu isl. Znaci, kurir ima 70 feninga po dostavi. Cime ces dostaviti to je tvoja briga, pjeske, autom, avionom, njih ne zanima. Pa ti skontaj koliko treba raditi da bi se zaradila pristojna para.Glovo naplacuje dostavu i procenat od restorana 20+%. A kuriru se ne placa od 1KM dostave tako da ne lupetaj. Ako je narudzba 20KM Glovo uzima oko 5KM procenta plus dostava recimo 2KM to je vec 7KM. Nekada kurir zaradi vise nego sto je isplativo za Glovu, ali imaju tu i reklame, pozicije koje placaju restorani. Ne budite naivni cuj od 1KM skuplja sebi za plate.Vidim dostavljace bicikliste svaki zino da dodje do daha a na ledjima ruksak ko kamp kucica.To su privatne firme. Onaj ko ima pare za svoje pare ce zaposliti koga hoce. Ako hoce kompetentnog - uzece kompetentnog, ako hoce podobnog ili sestrica - uzece njih. Nema potrebe oko toga razmisljati.
Une vie honorable est une vie éternelle
Vidis nije to loša idejaDavidoffgold je napisao/la: ↑12 dec 2023, 23:08Buraz ne znam u kakvim si godinama i sve to. Al ako ti je do tog nekog vikend posla sto ne probas krecenje ? Ono bjelo i deri . Vecina ljudi farba u bjelo ba. Nije lahko yebi ga al nemas tu sta ne znat. Neces krecit sikstinsku kapelu. Za 300 joje po vikendu tebi uhar. Vjeruj u Tuzli ceka se po 2 mjeseca za termin, nekad i vise.Gunther je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:55Meni i ne treba veca zarada max 400-500 KM uz postojeći posao i bio bih zadovoljan. Cuo sam dosta i dobrih i loših priča o tom poslu tako da iskreno ne znam. Baš zato sam i napisao da li je prioritet da naučim što bolje da vozim.Chapman1886 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:52
Ja cu ti reci kolika je zarada, unuk mi je friško napustio te lopove. Za mjesec dana da radiš 8 sati dnevno, možes zaraditi izmedju 600-800 km, zavisi koliko imaš sreće sa narudžbama i da li su gužve po gradu. S tim da te niko ne pita kad se vozi ispod Trebevića na zadnju ulicu i uz najveće brdo, da li ćeš moći, hoćeš li polomiti auto. Vjerujte gledao sam neki dan intervju jednog kurira iz druge države gdje je detaljno čovjek objasnio da se ovakvi poslovi kurira gdje radiš preko tih aplikacija nikako ne isplate, sistem je napravljen da ti ne možeš mnogo zaraditi, što više radiš veći su ti gubici, od goriva, do auta i procenta koji oni uzimaju, a to je u glovu od 20% do 30%.Glovo ko i Uber. Imas privid da si uposlenik, a u stvari si hamal koji njima pravis profit, bez ikakvih obaveza Glova prema kuririma. Primjera radi, Glovo za dostavu hrane uzima 1km po obroku. Od te marke, Glovo uzme 20% direktnog profita, i 10% manipulativnih troskova, a to je za ovu kutiju, jaknu isl. Znaci, kurir ima 70 feninga po dostavi. Cime ces dostaviti to je tvoja briga, pjeske, autom, avionom, njih ne zanima. Pa ti skontaj koliko treba raditi da bi se zaradila pristojna para.Glovo naplacuje dostavu i procenat od restorana 20+%. A kuriru se ne placa od 1KM dostave tako da ne lupetaj. Ako je narudzba 20KM Glovo uzima oko 5KM procenta plus dostava recimo 2KM to je vec 7KM. Nekada kurir zaradi vise nego sto je isplativo za Glovu, ali imaju tu i reklame, pozicije koje placaju restorani. Ne budite naivni cuj od 1KM skuplja sebi za plate.Vidim dostavljace bicikliste svaki zino da dodje do daha a na ledjima ruksak ko kamp kucica.To su privatne firme. Onaj ko ima pare za svoje pare ce zaposliti koga hoce. Ako hoce kompetentnog - uzece kompetentnog, ako hoce podobnog ili sestrica - uzece njih. Nema potrebe oko toga razmisljati.

- Davidoffgold
- Kontakt:
Mislim jest tesko to, al ne moras bit neki genijalac za to ili imat nesto iskustva. Okreci sebi prvo i vec ces uc u fazon. Treba ti par valjaka, ljestve, par cetki, kante i udri. Brat bratu ti sam ako ces radit fus 300 maraka sve mozes uzet to. Neces bit profi, rokas penzionerima krecis i onima koji nemaju kad da cekaju molera a ne mogu sebi da okrece ( dal zbog vremena ili starosti) .... Sretno drugGunther je napisao/la: ↑12 dec 2023, 23:09Vidis nije to loša idejaDavidoffgold je napisao/la: ↑12 dec 2023, 23:08Buraz ne znam u kakvim si godinama i sve to. Al ako ti je do tog nekog vikend posla sto ne probas krecenje ? Ono bjelo i deri . Vecina ljudi farba u bjelo ba. Nije lahko yebi ga al nemas tu sta ne znat. Neces krecit sikstinsku kapelu. Za 300 joje po vikendu tebi uhar. Vjeruj u Tuzli ceka se po 2 mjeseca za termin, nekad i vise.probati cu prvo Herbalife da vidim to bi se moglo raditi i online
Une vie honorable est une vie éternelle
Hvala ti :Davidoffgold je napisao/la: ↑12 dec 2023, 23:16Mislim jest tesko to, al ne moras bit neki genijalac za to ili imat nesto iskustva. Okreci sebi prvo i vec ces uc u fazon. Treba ti par valjaka, ljestve, par cetki, kante i udri. Brat bratu ti sam ako ces radit fus 300 maraka sve mozes uzet to. Neces bit profi, rokas penzionerima krecis i onima koji nemaju kad da cekaju molera a ne mogu sebi da okrece ( dal zbog vremena ili starosti) .... Sretno drugGunther je napisao/la: ↑12 dec 2023, 23:09Vidis nije to loša idejaDavidoffgold je napisao/la: ↑12 dec 2023, 23:08
Buraz ne znam u kakvim si godinama i sve to. Al ako ti je do tog nekog vikend posla sto ne probas krecenje ? Ono bjelo i deri . Vecina ljudi farba u bjelo ba. Nije lahko yebi ga al nemas tu sta ne znat. Neces krecit sikstinsku kapelu. Za 300 joje po vikendu tebi uhar. Vjeruj u Tuzli ceka se po 2 mjeseca za termin, nekad i vise.probati cu prvo Herbalife da vidim to bi se moglo raditi i online
![]()

Nije drug sve ni u plati. Ovaj neće hamaliti kao šalteruša npr. Onda ima neki viši status i tako to...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Izvini, a koliko ti to imaš godina?Chapman1886 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 22:10šta ti mlatiš gluposti.ja sam i u jugoslaviji i u dr njemačkoj radio 7/7 dana,i uživo sam.kad je praznik (dan republike i slično) ja sam izlazio u dvorište zgrade da uređujem živu ogradu,cijepam drva i slično. Jednom sam sa komšijom prekrečio za prvi maj haustor zgrade od 8 spratova,a takvi ko ti su nam služili ko šegrti da nosaju kreč i peru četke jer smo bili pravi radnici sa čistim halatom.e zato je ovim novim generacijaama i vama svima budućnost upitna - daj samo zguza na guz i guzovače.naruči preko telefona ne zahmeti se.pa u 30oj će vam kičma izaći na guzicu.marsale svaka čast,za tebe poštovanje,vidi se da si radnik.odgovornost nas čini boljim ljudima.numanumaye22 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:26Mene iskreno zanima kako neko godinama moze raditi 6 dana u sedmici? Kakvo je to robovanje? Prosli mjesec uzeo subotu da odradim, reko bjezi, ni za kakve pare vise, 2 dana slobodna je mjera i pod moranje, a ko radi na pola radnog vremena, njemu je ovdje najbolje, 3-4 dana u sedmici slobodno jos manje i porez placa.![]()

80?
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Naviknes se, ipak sjediš na toplom i kuckas po cijeli dan nije to toliko tesko. Jedina negativna stvar su izaslanja gdje mijenjas kolege u drugim postama pa te onda znaju slati da jednog kraja grada na drugi. Meni je SCC gdje sam radio a na koji se ljudi zale da je tezak bio odmor a npr Bistrik gdje je promet minimalan pakao za poludit.
A to za status iskren sve manje se tim zamaram

Kod nas u Tz šalteruše u pošti idu svakih pola godine ili godinu, slagat ću ti, na psihološko savjetovanje, kako bi ostali u vinklu...Gunther je napisao/la: ↑12 dec 2023, 23:49Naviknes se, ipak sjediš na toplom i kuckas po cijeli dan nije to toliko tesko. Jedina negativna stvar su izaslanja gdje mijenjas kolege u drugim postama pa te onda znaju slati da jednog kraja grada na drugi. Meni je SCC gdje sam radio a na koji se ljudi zale da je tezak bio odmor a npr Bistrik gdje je promet minimalan pakao za poludit.
A to za status iskren sve manje se tim zamarambitno mi je da nemam šefa nad glavom da me pegla i da mogu raditi što poželim.
Je li i kod vas u Sa takva praksa?
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Nije, zato on i jest ovako naporan yebo ga dan trolerski
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Nemoj drug tako, ozbiljne su teme, i priča nije bez rezona...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Trenutno korisnika/ca: StevieG8, VensanKasel i 7 gostiju.