Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Arvid
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Arvid » 12 dec 2023, 19:05

Al' vas doktor navuče svaki put. Sutra ujutro ide legendarno pitanje:

"Kako dobiti posao ko komercijalista?"
I found freedom. Losing all hope was freedom.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 12 dec 2023, 19:07

Hoćemo mi imati neki kviz nekad dan te yebo. Ne očekujem ništa u rangu potjere koja je top, ali daj za početak bilo šta, pogotovo što su Pub kvizovi zaživjeli ko nikad, nemaš dana u Sarajevu, a da nema negdje pub kviza

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 dec 2023, 19:12

ASD je napisao/la:
12 dec 2023, 18:52

Ja mogu početi s poslom kad hoću. Firmi bitno samo da odradim svoje, kad u toku dana je potpuno svjedno. Opet nema šanse da dođem poslije 8.
Ma isto, mogu otic kad hocu ili ne otic, uzet slobodno kad hocu. Ali mora postojati task koji trebas zavrsiti/uraditi i to je to. U 6 sam naviko, a i dosta posla uradim. Early bird gets the warm :mrgreen:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 dec 2023, 19:14

Arvid je napisao/la:
12 dec 2023, 19:05

Mene je navuko jednom i od tad se samo ismijem na njegove postove.
Pise jednom u mjesec dana na forumu, ali imam osjećaj da tih mjesec dana smišlja scenarij koji je ce napisati u postu :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 12 dec 2023, 19:20

Dobro je da nisam jedini sto voli na poso. :D
Ja sam sebi pored pon-pet uveo i subotu radnu, makar 4 sata da na miru zavrsim neke kanc. stvari ili odradim neki teren. Milina.
Naravno, zena koja radi u drz. ustanovi pon-pet to ne razumije :D da se moze i subotom delati.
Sto se tice radnog vremena, mogu kako hocu dok sam 8 sati u firmi. :D Moze se i naraditi, sabrati, oduzeti..sve sam sebi vodim sihtaricu.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 12 dec 2023, 20:10

19vendetta87 je napisao/la:
12 dec 2023, 19:14
Arvid je napisao/la:

Pise jednom u mjesec dana na forumu, ali imam osjećaj da tih mjesec dana smišlja scenarij koji je ce napisati u postu :rol:
Sve je ovo istina. Mada ja sam jedan od najuspješnijih trolova u regionu banovan sam sa svakog foruma koji postoji. Nažalost to nije dovoljno da bi dobio ijedan glas za kantu godine

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 12 dec 2023, 20:16

JayCatwright je napisao/la:
12 dec 2023, 19:07
Hoćemo mi imati neki kviz nekad dan te yebo. Ne očekujem ništa u rangu potjere koja je top, ali daj za početak bilo šta, pogotovo što su Pub kvizovi zaživjeli ko nikad, nemaš dana u Sarajevu, a da nema negdje pub kviza
imali su momci iz Helem Nejse neki kviz na TV, mislim da je bio na FTV :D

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 dec 2023, 20:20

Gunther je napisao/la:
12 dec 2023, 20:10
19vendetta87 je napisao/la:
12 dec 2023, 19:14
Arvid je napisao/la:

Sve je ovo istina. Mada ja sam jedan od najuspješnijih trolova u regionu banovan sam sa svakog foruma koji postoji. Nažalost to nije dovoljno da bi dobio ijedan glas za kantu godine
Moras pisati na plbih temi, jedino tamo se bira kanta godine, ostale teme nemaju tu laskavu nagradu

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 dec 2023, 21:14

LegendKiller je napisao/la:
12 dec 2023, 20:16
Bolje da nisu. Nagrade minimalne, idu jednom sedmično, a humor...
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 12 dec 2023, 21:15

alemsa je napisao/la:
12 dec 2023, 16:56
scholsey je napisao/la:
12 dec 2023, 16:37
numanumaye22 je napisao/la:
12 dec 2023, 16:26
Mene iskreno zanima kako neko godinama moze raditi 6 dana u sedmici? Kakvo je to robovanje? Prosli mjesec uzeo subotu da odradim, reko bjezi, ni za kakve pare vise, 2 dana slobodna je mjera i pod moranje, a ko radi na pola radnog vremena, njemu je ovdje najbolje, 3-4 dana u sedmici slobodno jos manje i porez placa. :rol:
Vidiš drug kako se ljudi razlikuju. Mene recimo živo zanima kako neko može stalno odmarati. Hoću reći, stalno tražiti neke prečice i opcije da što manje radi.

Kod mene je 5 radnih dana, ali skoro uvijek radim subotu (mimo toga što radnim danima haman uvijek ostanem duže od 8h). Nekad privatno, nekad nešto što nisam stigao u regularnom vremenu. Daleko od tog da moram, nego valjda navika da se nešto stalno vrti, bude produktivno, šta li..

Sve je ba to relativno. Nekome je svaki posao patnja i robovanje, nekome isključivo opcija za zaradu, nekome korak ka nečemu više, i tako dalje.
Realno, ma neko ima taj drive, neko ne. Sad sam odmaro petak-subotu-nedelju, vec u nedelju ne mogu, 0 bodova, fali mi. I u Bosnu kad sam iso gledo sam ne vise od 3 sedmice, jer nakon 10 dana pojedo se bez obaveze, tacno itch. Ne svatam kako neko moze lezati, ali eto svakom svoje, ljudi su razliciti. Ono bude ganjas pare, pare su to sporedne, jednostavno te ispunjava.
Ko lezi, odes, izvedes zenu, odes u kino, na plivanje, otputujes u drugu drzavu, vidis nesto novo, iskoristis slobodno vrijeme za nesto lijepo. Sto bi nekom svojih 8-9 sati ostavljao uvijek ako mogu bit slobodan? Nema tih para realno. Kad su prijeko potrebne, uvijek mozes uzet minijob uz full time posao. Trenutno nije potrebno.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 12 dec 2023, 21:16

Otelo je napisao/la:
12 dec 2023, 21:14
LegendKiller je napisao/la:
12 dec 2023, 20:16
Bolje da nisu. Nagrade minimalne, idu jednom sedmično, a humor...
A humor kao i muzika njihova,

plitko.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 12 dec 2023, 21:22

Rosicky je napisao/la:
Mene iskreno zanima kako neko godinama moze raditi 6 dana u sedmici? Kakvo je to robovanje? Prosli mjesec uzeo subotu da odradim, reko bjezi, ni za kakve pare vise, 2 dana slobodna je mjera i pod moranje, a ko radi na pola radnog vremena, njemu je ovdje najbolje, 3-4 dana u sedmici slobodno jos manje i porez placa. :rol:
Zbog slobodnog vremena za uživanje ili zbog umora i rekuperacije ?
Ne zbog umora, radim 37.5 sati sedmicno, najvise za uzivanje, slobodno vrijeme mi mnogo znaci, tako da kad sam odradio 6 dana u sedmici osjecam da sam sebe nekako "zakinuo" za to vrijeme koje sam mogao kvalitetnije provesti.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 dec 2023, 21:30

12 dec 2023, 21:15
alemsa je napisao/la:
12 dec 2023, 16:56
scholsey je napisao/la:

Vidiš drug kako se ljudi razlikuju. Mene recimo živo zanima kako neko može stalno odmarati. Hoću reći, stalno tražiti neke prečice i opcije da što manje radi.

Kod mene je 5 radnih dana, ali skoro uvijek radim subotu (mimo toga što radnim danima haman uvijek ostanem duže od 8h). Nekad privatno, nekad nešto što nisam stigao u regularnom vremenu. Daleko od tog da moram, nego valjda navika da se nešto stalno vrti, bude produktivno, šta li..

Sve je ba to relativno. Nekome je svaki posao patnja i robovanje, nekome isključivo opcija za zaradu, nekome korak ka nečemu više, i tako dalje.
Realno, ma neko ima taj drive, neko ne. Sad sam odmaro petak-subotu-nedelju, vec u nedelju ne mogu, 0 bodova, fali mi. I u Bosnu kad sam iso gledo sam ne vise od 3 sedmice, jer nakon 10 dana pojedo se bez obaveze, tacno itch. Ne svatam kako neko moze lezati, ali eto svakom svoje, ljudi su razliciti. Ono bude ganjas pare, pare su to sporedne, jednostavno te ispunjava.
Ko lezi, odes, izvedes zenu, odes u kino, na plivanje, otputujes u drugu drzavu, vidis nesto novo, iskoristis slobodno vrijeme za nesto lijepo. Sto bi nekom svojih 8-9 sati ostavljao uvijek ako mogu bit slobodan? Nema tih para realno. Kad su prijeko potrebne, uvijek mozes uzet minijob uz full time posao. Trenutno nije potrebno.
Ma tu mislim danima lezati, nisam dodo halali.

12 dec 2023, 21:22
Rosicky je napisao/la:
Ne zbog umora, radim 37.5 sati sedmicno, najvise za uzivanje, slobodno vrijeme mi mnogo znaci, tako da kad sam odradio 6 dana u sedmici osjecam da sam sebe nekako "zakinuo" za to vrijeme koje sam mogao kvalitetnije provesti.
Pa eto vidis meni svaki dan sto radim se osjecam kao korisnim/ produktivnim danom, pa makar i 2 sata a svaki dan slobodan =dan potrosen/wasted. Jedan takav dan u sedmici je mjera za aktivnosti, obicno nedelju i imam slobodno, 2 su mi vec puno. Mos ti hodati i poslije posla, nisi 20 sati na poslu :kafa: Kino radi do 11 navece :mrgreen: Ali ono furaj sta ti pase, naravno.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 12 dec 2023, 21:32

Rosicky je napisao/la:
Pa dobro ja iako radim dosta više opet imam i rekreacije i izlete sa curom,pub kvizovi skoro jednom tjedno itd nije da ne živim :D
Trenutno tako radim zbog tog što pravim kuću ali sumnjam da ću i kasnije nešto manje radii pogotovo jer planiram otvoriti neki svoj posao :D

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 dec 2023, 21:38

Rosicky je napisao/la:
12 dec 2023, 21:32
Rosicky je napisao/la:

Pa dobro ja iako radim dosta više opet imam i rekreacije i izlete sa curom,pub kvizovi skoro jednom tjedno itd nije da ne živim :D
Trenutno tako radim zbog tog što pravim kuću ali sumnjam da ću i kasnije nešto manje radii pogotovo jer planiram otvoriti neki svoj posao :D
Ma logicno da uskladis, samo sto se to zamisli isto k'o da samo radis. Pa nisi dedo, nadjes vremena za sve a i za posao. Na veceru nes prije 7-8 ionako s curom, sta posto si radio do 5 ne mos u 7 na veceru, nigdje veze.

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 12 dec 2023, 21:43

Da li je neko od vas radio za Herbalife i kakva su Vasa iskustva? Kao dodatni posao, da li bi se moglo mjesecno zaraditi 400-500KM?

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 12 dec 2023, 21:48

Gunther je napisao/la:
12 dec 2023, 21:43
Da li je neko od vas radio za Herbalife i kakva su Vasa iskustva? Kao dodatni posao, da li bi se moglo mjesecno zaraditi 400-500KM?
Ti iz Herbalife su gori od sekte kakve :rol:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 dec 2023, 21:51

12 dec 2023, 21:48
Gunther je napisao/la:
12 dec 2023, 21:43
Ti iz Herbalife su gori od sekte kakve :rol:
Jedini gora sorta od ovih sto prodaju Chogan parfeme :rol:

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 12 dec 2023, 21:54

Tako i meni djeluje ali zanima me moze li se bar nesto zaraditi simbolična cifra 🤣

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 12 dec 2023, 22:05

Meni budu smjesni ti iz herbalifea i chogana. U sustini je to ponzijeva shema
Une vie honorable est une vie éternelle

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 47 gostiju.