rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 17:59
alemsa je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:56
scholsey je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:37
Vidiš drug kako se ljudi razlikuju. Mene recimo živo zanima kako neko može stalno odmarati. Hoću reći, stalno tražiti neke prečice i opcije da što manje radi.
Kod mene je 5 radnih dana, ali skoro uvijek radim subotu (mimo toga što radnim danima haman uvijek ostanem duže od 8h). Nekad privatno, nekad nešto što nisam stigao u regularnom vremenu. Daleko od tog da moram, nego valjda navika da se nešto stalno vrti, bude produktivno, šta li..
Sve je ba to relativno. Nekome je svaki posao patnja i robovanje, nekome isključivo opcija za zaradu, nekome korak ka nečemu više, i tako dalje.
Realno, ma neko ima taj
drive, neko ne. Sad sam odmaro petak-subotu-nedelju, vec u nedelju ne mogu, 0 bodova, fali mi. I u Bosnu kad sam iso gledo sam ne vise od 3 sedmice, jer nakon 10 dana pojedo se bez obaveze, tacno
itch. Ne svatam kako neko moze lezati, ali eto svakom svoje, ljudi su razliciti. Ono bude ganjas pare, pare su to sporedne, jednostavno te ispunjava.
Vjerovatno nemas nekih hobija i aktivnosti mimo posla (tipa putovanja, planinarenja, nekog sporta, treninga, gejminga itd), pa ti dodije kuci, da imas onda bi ti i dva dana slobodno malo bilo pa bi gledao da i petak uzmes
Nije burazeru, imam hobija, ali nije to to. Ne mogu ti objasniti ali eto pokusat cu, mozda @schlsey i ovaj @rosicky kontaju jer su izgleda slicno krojeni po tom pitanju. Ne mogu vise dana da mogu sta hocu, kako bi ti reko da ustajem u 9, pa u 11 pa u 2. Pa ako mi je cejf uradit cu nesto a i ne moram, pa ako mi je cejf otic cu na kafu a i ne moram, vozit cu biciklo a i ne moram ako necu, ili sutra cu ili nebitno itd. mora postojati da moram svatas, da moram ustat u 6, da moram uraditi nesto, no excuses no danas cu, za sat, za 3 dana. A to se kroz posao "pocese". Kazem i ja nekad blago onom ko moze, ali kad mi dodje u praksi, prvi dan je mocno, drugi dan vec manje, treci dan gotovo 0 poena, ne moze bez obaveze svatas.