Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

scholsey
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la scholsey » 12 dec 2023, 17:13

@Rosicky sve znam. Vjeruj da mene i na moru već nakon par dana počne hvatati neki srklet.. ne znam šta bih sa sebe. :puke: :mrgreen:

Mislim da su ljenčuga i radoholičar ekstremi iste šifre. Kao i u većini stvari, vjerovatno najbolje prođeš negdje u sredini. Mada se niko ne rađa s tim osobinama.. sve je to do odgoja i okruženja. Tako naučen i jbg.

@alem bravo brate, pogotovo za tu zadnju rečenicu. Mrzim kad ljudi na ovakva mišljenja reaguju stvarima tipa "ma to je zbog para, i ja bih radio za takvu platu" i slično. Baš niđe veze. Pare su u svemu tome samo dobar nusprodukt.
The saddest thing in life is wasted talent.

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 12 dec 2023, 17:16

scholsey je napisao/la:
12 dec 2023, 17:13
@Rosicky sve znam. Vjeruj da mene i na moru već nakon par dana počne hvatati neki srklet.. ne znam šta bih sa sebe. :puke: :mrgreen:

Mislim da su ljenčuga i radoholičar ekstremi iste šifre. Kao i u većini stvari, vjerovatno najbolje prođeš negdje u sredini. Mada se niko ne rađa s tim osobinama.. sve je to do odgoja i okruženja. Tako naučen i jbg.

@alem bravo brate, pogotovo za tu zadnju rečenicu. Mrzim kad ljudi na ovakva mišljenja reaguju stvarima tipa "ma to je zbog para, i ja bih radio za takvu platu" i slično. Baš niđe veze. Pare su u svemu tome samo dobar nusprodukt.
Mora postojati neka sredina :kafa: a svi mi imamo neku svoju računicu i svoje potrebe.

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 12 dec 2023, 17:19

Ovdje ce tek nastat sra.nje kad inzinjeri i ljudi sa faksom krenu da dizu cijene svog rada. Mislim da ne prihvataju neke mizerne plate. Nije to ni sra.nje da se razumijemo jbg. Onaj ko je studirao pa bilo sta zna koja je to patnja od samog ucenja do cijena stanovanja, hrane itd. Ljudi ce samo traziti da zaradjuju neku normalnu svotu novca ybg. Koliko ce drzavne firme to izdrzati sto se plata tice je upitno...za privatnike manje vise nece sef vise uzimat 3 mercedesa godisnje vec 2 😂
Une vie honorable est une vie éternelle

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 12 dec 2023, 17:23

Pravnik u mojoj firmi ima 1800KM platu a radnik na šalteru neki 250KM manje. Nikakva razlika a jedan ima samo srednju školu drugi fax. To je baš ponižavanje truda i rada.

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 12 dec 2023, 17:28

Gunther je napisao/la:
12 dec 2023, 17:23
Pravnik u mojoj firmi ima 1800KM platu a radnik na šalteru neki 250KM manje. Nikakva razlika a jedan ima samo srednju školu drugi fax. To je baš ponižavanje truda i rada.
Pa da, zamisli kad svi ti sa fakultetima krenu bas kao i npr. zanatlije sad (sto podrzavam ako hoces kreci sebi sam jarane ako neces plati) da traze realne plate i uslove za rad...

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 12 dec 2023, 17:32

Davidoffgold je napisao/la:
12 dec 2023, 17:28
Gunther je napisao/la:
12 dec 2023, 17:23
Pa da, zamisli kad svi ti sa fakultetima krenu bas kao i npr. zanatlije sad (sto podrzavam ako hoces kreci sebi sam jarane ako neces plati) da traze realne plate i uslove za rad...
Mislim da je vecina ljudi zadovoljna jer traže sigurnost posla pa zato šute. Oni koji su ambiciozni a imaju kvalitet nebitno je li riječ o fakultetu ili zanatu će tražiti bolje uslove, vece plate.

Ja imam samo srednju školu a u momentu kad sam poceo raditi nisam imao ni vozačku dozvolu tako da je ovaj posao za mene trenutno premija. Šta će biti u budućnosti to ne znam ni sam.

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 12 dec 2023, 17:36

Dodje trenutak u životu kad odustanes od dječijih snova i pokuša biti realan. Polozim ispite koji su mi ostali, dam otkaz u drzavnoj firmi i radim kod privatnika. Ostanem bez posla nakon godinu dana i onda moram moliti ljude da mi pomognu da dobijem bilo kakav posao. Nemam roditelje da mi pomognu a još manje neke štele. To bi me ubilo psihicki. Moj drug je vec godinu nezaposlen ide po gradu moli da pere sudje pa mu niko nece da pomogne. To je realnost Bosne.

Ovako cu radije diplomirati i nastaviti ovde raditi pa dugoročno trazit premještaj u kancelariju a kad mi fali novca mogu uvijek raditi dodatni posao vikendom.
Zadnja izmjena: Gunther, dana/u 12 dec 2023, 17:39, ukupno mijenjano 1 put.

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 12 dec 2023, 17:38

Gunther je napisao/la:
12 dec 2023, 17:36
Dodje trenutak u životu kad odustanes od dječijih snova i pokuša biti realan. Polozim ispite koji su mi ostali, dam otkaz u drzavnoj firmi i radim kod privatnika. Ostanem bez posla ma kom godinu dana i onda moram moliti ljude da mi pomognu da dobijem bilo kakav posao. Nema roditelje da mi pomognu a još manje neke štele. To bi me ubilo psihicki.
Ma ja kako god sam skontao u bilo cemu moras ljude molit kucat na 1001 vrata. Od 1001 ce 1000 bit zatvorena. Pojest ces go.vno samo takvo ali ce se sve isplatiti radi tih jednih koja ce bit otvorena buraz 😉

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 12 dec 2023, 17:42

Davidoffgold je napisao/la:
12 dec 2023, 17:38
Gunther je napisao/la:
Dodje trenutak u životu kad odustanes od dječijih snova i pokuša biti realan. Polozim ispite koji su mi ostali, dam otkaz u drzavnoj firmi i radim kod privatnika. Ostanem bez posla ma kom godinu dana i onda moram moliti ljude da mi pomognu da dobijem bilo kakav posao. Nema roditelje da mi pomognu a još manje neke štele. To bi me ubilo psihicki.
Ma ja kako god sam skontao u bilo cemu moras ljude molit kucat na 1001 vrata. Od 1001 ce 1000 bit zatvorena. Pojest ces go.vno samo takvo ali ce se sve isplatiti radi tih jednih koja ce bit otvorena buraz 😉
Potpis sve si upravu. To je život. Govorim o perspektive nekog ko je "tek" napunio 28 godina u subotu. Ko zna šta ce biti u budućnosti ali trenutno bolje ne mogu. Trudim se proširiti krug poznanika da bi uvijek imao neku opciju. Pa onda i smijes rizikovati. Ljudi su surovi.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 dec 2023, 17:59

alemsa je napisao/la:
12 dec 2023, 16:56
scholsey je napisao/la:
12 dec 2023, 16:37
numanumaye22 je napisao/la:
12 dec 2023, 16:26
Mene iskreno zanima kako neko godinama moze raditi 6 dana u sedmici? Kakvo je to robovanje? Prosli mjesec uzeo subotu da odradim, reko bjezi, ni za kakve pare vise, 2 dana slobodna je mjera i pod moranje, a ko radi na pola radnog vremena, njemu je ovdje najbolje, 3-4 dana u sedmici slobodno jos manje i porez placa. :rol:
Vidiš drug kako se ljudi razlikuju. Mene recimo živo zanima kako neko može stalno odmarati. Hoću reći, stalno tražiti neke prečice i opcije da što manje radi.

Kod mene je 5 radnih dana, ali skoro uvijek radim subotu (mimo toga što radnim danima haman uvijek ostanem duže od 8h). Nekad privatno, nekad nešto što nisam stigao u regularnom vremenu. Daleko od tog da moram, nego valjda navika da se nešto stalno vrti, bude produktivno, šta li..

Sve je ba to relativno. Nekome je svaki posao patnja i robovanje, nekome isključivo opcija za zaradu, nekome korak ka nečemu više, i tako dalje.
Realno, ma neko ima taj drive, neko ne. Sad sam odmaro petak-subotu-nedelju, vec u nedelju ne mogu, 0 bodova, fali mi. I u Bosnu kad sam iso gledo sam ne vise od 3 sedmice, jer nakon 10 dana pojedo se bez obaveze, tacno itch. Ne svatam kako neko moze lezati, ali eto svakom svoje, ljudi su razliciti. Ono bude ganjas pare, pare su to sporedne, jednostavno te ispunjava.
Vjerovatno nemas nekih hobija i aktivnosti mimo posla (tipa putovanja, planinarenja, nekog sporta, treninga, gejminga itd), pa ti dodije kuci, da imas onda bi ti i dva dana slobodno malo bilo pa bi gledao da i petak uzmes :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 dec 2023, 18:03

Trenutno od hobija pogledam neki sport i neku epizodu seriju. Ostalo nula bodova.
Hebeno je kad počneš puno raditi i ući u obaveze jer se iz tog ne izvlačiš lako.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 dec 2023, 18:31

ASD je napisao/la:
12 dec 2023, 18:03
Trenutno od hobija pogledam neki sport i neku epizodu seriju. Ostalo nula bodova.
Hebeno je kad počneš puno raditi i ući u obaveze jer se iz tog ne izvlačiš lako.
Nemam ni ja neke hobije, tako isto gledam fudbal i serije. Uzeo si ps5, zavrsio jednu igricu, uzeo onda onaj novi god of war pa kad djete legne to igrao jednu 5-6 dana. Dosadilo
Po meni nema boljeg hobija neg sport. Bilo kakav, lagano trcanje, teretana.
Cak i setanje, kad ti je dosadno fino u setnju sat dva.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 dec 2023, 18:36

soko je napisao/la:
12 dec 2023, 18:31
ASD je napisao/la:
Nemam ni ja neke hobije, tako isto gledam fudbal i serije. Uzeo si ps5, zavrsio jednu igricu, uzeo onda onaj novi god of war pa kad djete legne to igrao jednu 5-6 dana. Dosadilo
Trčanje, šetanje, biciklo. Najbolje stvari. Pogotovo kad ideš gdje nisi nikad bio, da sebi napraviš zanimljivim.
Nikad nisam volio šetati, pa sam onda razmislio za vrijeme korone, kako bar napraviti to zanimljivim.

Meni su igrice baš dosadne odavno. Nekad mi naumpadne, pa igram nešto dva dana, istresem se, pa ćao.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 dec 2023, 18:42

ASD je napisao/la:
12 dec 2023, 18:36
soko je napisao/la:
12 dec 2023, 18:31
ASD je napisao/la:
Trčanje, šetanje, biciklo. Najbolje stvari. Pogotovo kad ideš gdje nisi nikad bio, da sebi napraviš zanimljivim.
Nikad nisam volio šetati, pa sam onda razmislio za vrijeme korone, kako bar napraviti to zanimljivim.

Meni su igrice baš dosadne odavno. Nekad mi naumpadne, pa igram nešto dva dana, istresem se, pa ćao.
Mogu ja nekad zaglaviti sto se tice igrica, last of us i red dead redemption sam znao igrati sedmicama. Al ima tome godina, kontao ovaj god of war samo mi je ubrzo dosadio.

Sad samo trcanje i tegovi, 5-6 puta sedmicno

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 dec 2023, 18:50

rio_Ferdy88 je napisao/la:
12 dec 2023, 17:59
alemsa je napisao/la:
scholsey je napisao/la:
12 dec 2023, 16:37

Vidiš drug kako se ljudi razlikuju. Mene recimo živo zanima kako neko može stalno odmarati. Hoću reći, stalno tražiti neke prečice i opcije da što manje radi.

Kod mene je 5 radnih dana, ali skoro uvijek radim subotu (mimo toga što radnim danima haman uvijek ostanem duže od 8h). Nekad privatno, nekad nešto što nisam stigao u regularnom vremenu. Daleko od tog da moram, nego valjda navika da se nešto stalno vrti, bude produktivno, šta li..

Sve je ba to relativno. Nekome je svaki posao patnja i robovanje, nekome isključivo opcija za zaradu, nekome korak ka nečemu više, i tako dalje.
Realno, ma neko ima taj drive, neko ne. Sad sam odmaro petak-subotu-nedelju, vec u nedelju ne mogu, 0 bodova, fali mi. I u Bosnu kad sam iso gledo sam ne vise od 3 sedmice, jer nakon 10 dana pojedo se bez obaveze, tacno itch. Ne svatam kako neko moze lezati, ali eto svakom svoje, ljudi su razliciti. Ono bude ganjas pare, pare su to sporedne, jednostavno te ispunjava.
Vjerovatno nemas nekih hobija i aktivnosti mimo posla (tipa putovanja, planinarenja, nekog sporta, treninga, gejminga itd), pa ti dodije kuci, da imas onda bi ti i dva dana slobodno malo bilo pa bi gledao da i petak uzmes :mrgreen:
Nije burazeru, imam hobija, ali nije to to. Ne mogu ti objasniti ali eto pokusat cu, mozda @schlsey i ovaj @rosicky kontaju jer su izgleda slicno krojeni po tom pitanju. Ne mogu vise dana da mogu sta hocu, kako bi ti reko da ustajem u 9, pa u 11 pa u 2. Pa ako mi je cejf uradit cu nesto a i ne moram, pa ako mi je cejf otic cu na kafu a i ne moram, vozit cu biciklo a i ne moram ako necu, ili sutra cu ili nebitno itd. mora postojati da moram svatas, da moram ustat u 6, da moram uraditi nesto, no excuses no danas cu, za sat, za 3 dana. A to se kroz posao "pocese". Kazem i ja nekad blago onom ko moze, ali kad mi dodje u praksi, prvi dan je mocno, drugi dan vec manje, treci dan gotovo 0 poena, ne moze bez obaveze svatas.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 dec 2023, 18:52

alemsa je napisao/la:
12 dec 2023, 18:50
rio_Ferdy88 je napisao/la:
12 dec 2023, 17:59
alemsa je napisao/la:

Nije burazeru, imam hobija, ali nije to to. Ne mogu ti objasniti ali eto pokusat cu, mozda @schlsey i ovaj @rosicky kontaju jer su izgleda slicno krojeni po tom pitanju. Ne mogu vise dana da mogu sta hocu, kako bi ti reko da ustajem u 9, pa u 11 pa u 2. Pa ako mi je cejf uradit cu nesto a i ne moram, pa ako mi je cejf otic cu na kafu a i ne moram, vozit cu biciklo a i ne moram ako necu, ili sutra cu ili nebitno itd. mora postojati da moram svatas, da moram ustat u 6, da moram uraditi nesto, no excuses no danas cu, za sat, za 3 dana. A to se kroz posao "pocese". Kazem i ja nekad blago onom ko moze, ali kad mi dodje u praksi, prvi dan je mocno, drugi dan vec manje, treci dan gotovo 0 poena, ne moze, svatas.
Ja mogu početi s poslom kad hoću. Firmi bitno samo da odradim svoje, kad u toku dana je potpuno svjedno. Opet nema šanse da dođem poslije 8.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 12 dec 2023, 18:57

Uzeše bgm pare protiv Kreše :bow:

18 hiljada eura na 2 igrača
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 dec 2023, 18:58

Marsal je napisao/la:
12 dec 2023, 18:57
Uzeše bgm pare protiv Kreše :bow:

18 hiljada eura na 2 igrača
Kačket jedan od boljih takmičara u zadnje vrijeme
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 12 dec 2023, 19:03

Gunther je napisao/la:
Dodje trenutak u životu kad odustanes od dječijih snova i pokuša biti realan. Polozim ispite koji su mi ostali, dam otkaz u drzavnoj firmi i radim kod privatnika. Ostanem bez posla nakon godinu dana i onda moram moliti ljude da mi pomognu da dobijem bilo kakav posao. Nemam roditelje da mi pomognu a još manje neke štele. To bi me ubilo psihicki. Moj drug je vec godinu nezaposlen ide po gradu moli da pere sudje pa mu niko nece da pomogne. To je realnost Bosne.

Ovako cu radije diplomirati i nastaviti ovde raditi pa dugoročno trazit premještaj u kancelariju a kad mi fali novca mogu uvijek raditi dodatni posao vikendom.
Obavezno završi, nek imaš završeno, pogotovo ako si pri kraju. Kod mene žena na četvrtoj godini, trebala raditi sa sestrom, ali sestru ovi “jaki” advokati pojeli i bila primorana zatvoriti kancelariju. Sad se kod mene žena premišlja, jer su trebale zajedno raditi. Tjeram je da završi, nikad ne znaš šta nosi budućnost. Dosta ovih koji su već završili sjede kući, nemaju štelu, nemaju od koga naslijediti posao…

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 12 dec 2023, 19:05

Al' vas doktor navuče svaki put. Sutra ujutro ide legendarno pitanje:

"Kako dobiti posao ko komercijalista?"
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 100 gostiju.