FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
58
24%

Ukupno glasova: 246

mnon46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mnon46 » 12 dec 2023, 10:22

AVNOJ je napisao/la:
12 dec 2023, 09:45
Po ovom Bergerovom sistemu ukoliko budemo 3, borac bi nama dolazio na Koševo.
Namjestit će Vico zamjenu domaćinstva
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 12 dec 2023, 11:19

100 post :cool:
Muhamed ako bude pametno radio sigurno može daleko dogurati. Mislim da je ovo trenutno win-win. Sretno dalje!
luckystrike je napisao/la:
08 dec 2023, 00:20
Mali je veliki talenat, samo sto je nas brusenje doslo skuplje od samog dijamanta. Valjda nam se isplati u buducnosti.
Što se tiče pomenutih potencijalnih odlazaka,

Ziljkić ima kvalitet ali ga je u jednom momentu, nekako mi se čini da je vezano za poziv u Reprezentaciju, uhvatilo "nešto" da je postao neprepoznatljiv. Mislim i da je iz nekog razloga zglajzao kod Rožmana dok ga je ovaj polahko sklanjao.
Ako se može uzeti fina lova, nije mi žao da ode. Možemo naći i boljeg. Ako ne ode, a ispravi se kod trenera, može još dati ekipi.

Avramovskog cjenim jer je trkač i dosta se trudi. Međutim, puno zuji a malo meda daje. Hvala i sretno.

Vrančić s druge strane meni nikad nije djelovao da ima veliku želju. Kvalitet nije upitan. Ako ostane onda se treba pronaći način kako da ga se motivira i izvuče iz njega najbolje i ono za šta je plaćen.

Zeljković prije svega djeluje kao pristojan momak, predan je i polivalentan igrač. Nadam se da će uspjeti pronaći svoje mjesto kod nas.

Jesu li Balta i Šerbečić definitivno bivši?

Šta biva sa lijevim bekovima ako se Kapetanović vrati s posudbe?

ps. Svi u Mostar! Nema opravdanja. :clap:
šta šta je, je*em ti

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 12 dec 2023, 11:29

Sta smo zakljucili ? Svako bombasticno pojacanje kod nas se ispostavi da je najgore, **** pehovi.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 12 dec 2023, 11:51

Kapetanovic se vratio sa posudbe.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 dec 2023, 11:56

H8Z7 je napisao/la:
12 dec 2023, 09:44
475K € za Šahinovića, 25K € bonusa i 15% od sljedećeg transfera.
Odličan posao još jednom. :salut:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 12 dec 2023, 12:40

Aduka87 je napisao/la:
12 dec 2023, 11:51
Kapetanovic se vratio sa posudbe.
Super, šteta je što njje imao vecu minutažu tamo al trenutno nam trebaju bar 2 kvalitetna U21 igrača koje čes moci rotirati.
U21 igraci su jako bitan segment svake ekipe i treba nam konkurencija među njima da nisu u fazonu kako imaju sigurno mjesto u timu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 12 dec 2023, 13:15

Nešto bitnije teme poslije transfera Šahinovića, braćo otvoreni su izbori za forumaša i za KANTU godine, ja lobiram da praznoglavi bolesnik virtual odbrani titulu kante dvanaestu godinu zaredom, sretno

KANTA:
https://forum.sportsport.ba/viewtopic.p ... 0#p9589710

FORUMAŠ
https://forum.sportsport.ba/viewtopic.p ... 7#p9589707
NEMA NAZAD

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 12 dec 2023, 13:16

bordobijeli je napisao/la:
12 dec 2023, 09:24
thebain666 je napisao/la:
12 dec 2023, 08:53
FCUM je napisao/la:
12 dec 2023, 08:36
bez ovolikog pritiska pljuvaca Saha ce izrasti u velikog golmana abd. Puno gori igraci su nosili dres i manje se pljuvalo nego on. U bilo kojem drugom klubu bi bili ponosni na ovaj transfer samo mi se radujemo sto je otisaoo kao eto klaun Rogic ce nam pomoci da titulu osvojimo :tokralju: :tokralju:
Plus 2024 godina ljudi zele Delaca :urnebes: Pravi pitarluk
100% si upravu. Jednostavno pacenici moraju se nekome naklatiti na kosti. Sad kad Sahinovica i Ziljkica nema, potencijalni kandidati su Julardzija, Radovic, Beganovic, Penaranda. I cudno nam sto se Bilbija pretvori u Benzemu, Kadusic u Dani Alvesa, Bekic u Alabu, Suljic u Grealisha, cudimo se sto nam Kuadio presudi 🤣 itd. Pa samo se stavi u poziciju igraca koji su slusaju istok i pljuvace slicne njima, pa poginuo bi kad igram protiv Sarajeva iz inata.
Zanimljivo u posljednji par godina najvise su prozivani Dizdarević, Šahinović, Dal, Pidro, Šabanovic a oni svi dobre transfere napravise i klubu za nase uslove ozbiljan novac donijeli. Dok su navijaci oduševljenjeni potezima Vrancica, Penarande, Tine Sušića, Martinovica itd itd njima se ništa ne zamjeri a imaju ogromne plate a ucinak jako mali.
Pa svugdje je tako. Raja cijeni igrače poteza, tehnički obdarene ili pak ultra brzance. Ove koji možda ne oduševljavaju, no imaju niz podcijenjenih karakteristika potrebnih za proboj na ozbiljnu razinu, njima se gledaju te neke stvari koji ne posjeduju i budući da oni stalno imaju kontinuitet nastupa jer fala k treneri znaju znanje i klub zna da su to igrači na kojima će zaraditi i koji će u karijeri uraditi nešto.. e, onda se stvori narativ "tko gura ovog, **** je treneru ćerku" itd. Pa imam primjera iz HNL-a Hajduka ponajviše da ne bih stao do sutra nabrajati. No navijači ne prestaju s time, nije bitno koliko puta omaše žestoko i po čitavu godinu guraju par tih narativa koji im posve padnu u vodu, oni uvijek nađu druge žrtve i druge pizdarije za nametati.

No nisam ni pobornik pljuvati neke igrače da bi se sad uvidjelo koliko je netko bio pretjerano pljuvan i kritiziran pa ispada da klub s ponajboljim uređenjem i scoutingom u čitavom Istočnom dijelu Europe kupuje ex yu "škart" i iz nižih liga redovno je vrh Poljske s manjim budgetima od najvećih klubova i u Europi konkurentni

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 12 dec 2023, 13:45

Jos jedan vrhunski posao, koji je ostvaren prije svega zahvaljujuci reputaciji koju je klub izgrado. Sta znaci prodati Vladana koji se tamo pokaze, naravno da su onda i oni otvoreniji da odrijese kesu za igraca. Idemo u pravom smjeru. 😉

Sto se Sahe tice, ja mu zelim svu srecu i sve najbolje u karijeri, ali puno stvari on mora unaprijediti da bi nesto napravio. Psovanje i vrijedjanje ne podrzavam, ali nisu kritike bile bez razloga, ne treba pretjerivati.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 12 dec 2023, 14:19

Morpheus je napisao/la:
11 dec 2023, 20:30

Sve ispod brdo golova, bla, bla... Sve si mi rekao sa ovim, **** ga. :mrgreen: Nije ovo igrica, ne vode se igraci sa dzojstikom. Imao je dobrih utakmica, Siroki, Sloboda, Zrinjski, meni se cini, itd.
Burazeru, govorimo o veznom fudbaleru, bivšem reprezentativcu koji je igrao Premiership i Bundesligu, sigurno jedno od najzvučnijih pojačanja u istoriji bh. lige, a koji je u 23 utakmice za Sarajevo zabio jedan gol bez da je upisao i jednu asistenciju. Nije dakle bezveze sklonjen na klupu.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 12 dec 2023, 14:56

PeppermintSA je napisao/la:
12 dec 2023, 14:19

Burazeru, govorimo o veznom fudbaleru, bivšem reprezentativcu koji je igrao Premiership i Bundesligu, sigurno jedno od najzvučnijih pojačanja u istoriji bh. lige, a koji je u 23 utakmice za Sarajevo zabio jedan gol bez da je upisao i jednu asistenciju. Nije dakle bezveze sklonjen na klupu.
Bogami si omašio drug.. imao je 3 asistencije prošle godine. :mrgreen:

Kako god, Mario je u ovim uslovima doktor fudbala. Na Rožmanu je, razumijem i poštujem odluku, ali sam siguran da je i u ovom sistemu imao prostora za puno više minuta u ovoj polusezoni. Zadnju je recimo morao igrati.

Pošto se to neće promijeniti, a on sigurno ima visoku platu, jedino logično je da se rastanemo. Od svih "otpisanih", meni je njega jedino žao.. jer mislim da ga skoro pa nikako nismo iskoristili. Žali Bože para.

Btw, nek je sa srećom Šaha! :bih:
The saddest thing in life is wasted talent.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 12 dec 2023, 15:02

Takodjer, Vrancic dok je igrao nije imao pogresnog dodavanja a skoro ni izgubljene lopte. Jeste u godinama, mozda nije dinamican i eksplozivan ali grijeh je da Buljubasic, Julardzija ne dobije potrebno iskustvo u igri s njim. I meni je zao Vrancica, prvi sam bio u euforiji kad se poceli pricati da bi mogao potpisati.

Jos mi je zaljivije sto je, kroz onaj podcast, vazda u karijeri dozivljavao neke nepravde. Ali helem, vjerujem Strucnom stabu.. Kako oni odluce
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 12 dec 2023, 15:04

Vrančić je jedini igrač kod kojeg je lopta bila sigurna, kao nekad u Rahe...a u trenutnom rosteru mozda samo Hasić ima tu kontrolu lopte. Mario je uvijek znao šta radi i mislim da je mogao puno više pružiti našem timu da je dobijao prilike..

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 12 dec 2023, 15:09

scholsey je napisao/la:
12 dec 2023, 14:56
PeppermintSA je napisao/la:
12 dec 2023, 14:19

Bogami si omašio drug.. imao je 3 asistencije prošle godine. :mrgreen:

Kako god, Mario je u ovim uslovima doktor fudbala. Na Rožmanu je, razumijem i poštujem odluku, ali sam siguran da je i u ovom sistemu imao prostora za puno više minuta u ovoj polusezoni. Zadnju je recimo morao igrati.

Pošto se to neće promijeniti, a on sigurno ima visoku platu, jedino logično je da se rastanemo. Od svih "otpisanih", meni je njega jedino žao.. jer mislim da ga skoro pa nikako nismo iskoristili. Žali Bože para.

Btw, nek je sa srećom Šaha! :bih:
Zadnja izmjena: holyman, dana/u 12 dec 2023, 15:36, ukupno mijenjano 1 put.
NEMA NAZAD

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 12 dec 2023, 15:23

Meni je Vrancica isto zao, jer ne samo da je vrhunski igrac nego je i stvarno korektan momak. Kulturan, profesionalac, patriota oduvijek, zavolio grad i klub. Postujem odluke SS 100%, ali ne moze me niko uvjeriti da nije mogao nesto odigrati i pomoci u nekim utakmicama.

Bez obzira sto se mozda ne uklapa potpuno u Rozmanovu viziju, on bi nosio igru svake druge ekipe u ovoj ligi. To ce se i pokazati ako ode u neki drugi PLBiH klub. Ne znam moze li ga recimo Velez platiti, ali vidjecete ako tamo ode kako ce to izgledati.

I mislim da ne mozete gledati kroz prizmu statistike takav profil igraca na toj poziciji. Nece on namjestiti dva i zabiti tri gola, ali ce doprinjeti igri na hiljadu drugih nacina. Steta, sve u svemu.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 12 dec 2023, 15:40

Juče sam baš htio da napišem post vezano za Vrančića. Šteta ako odlazi na polusezoni, mislim da bi Buljubašić dosta naučio uz njega i značilo bi mu da je tu još bar 6 mjeseci (pod uslovom da Buljubašić ostaje).

Jedini igrač poslije Rahmanovića, kod kojeg kad ima loptu, znaš da je sigurna i da je neće izgubiti. Mogli a i morali smo ga puno više iskoristiti, bar protiv ovih ekipa koje se stalno brane protiv nas.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 12 dec 2023, 15:43

Volio bih da Vrančić ostane, pogotovo ako bude volio da se bavi trenerskim poslom.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 12 dec 2023, 15:51

Vrančić je loš i ništa nije pokazao. Upravo to što mu vi navodite kao jaču stranu,kontrola i posjed lopte.Tu je najgori,baš tu ništa nije pokazao.
Svaki derbi je loše odigrao nije uspio da diktira tempo igre ni jednom,osim toga Evropska utakmica također .Ljudi nas ubiše on se pogubio totalno,samo nabija dijagonale.
Rožman ga je ubacivao u početku zadnjih 10 tak minuta da stane na loptu,on to nije znao/mogao.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 dec 2023, 15:57

Kad god se na ovoj temi spomene Rahmanovic, rekao bi covjek da u njegovom.mandatu nikad utakmice nismo izgubili, bezmudo odigrali, a on imao ucinak 20-20 svake sezone.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 12 dec 2023, 16:14

napoleon72 je napisao/la:
12 dec 2023, 15:57
Kad god se na ovoj temi spomene Rahmanovic, rekao bi covjek da u njegovom.mandatu nikad utakmice nismo izgubili, bezmudo odigrali, a on imao ucinak 20-20 svake sezone.
A da vratiš postove tih godina, kakav Rahman MMA samo zna udarit žuti dobije svaku tekmu :roll:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: atomskaNavika, Samba71 i 36 gostiju.