Eto posla ko hoće da radi

Od kukurza praviš kokice, prodaješ ih po 2 KM u gradu (pojma nemam koliko se kreću) ovo šalješ u Njemačku

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Eto posla ko hoće da radi
Al top su vala i te američke zajebancije, nema šta. Napravio mi majstor prije par godina bezveze smoker od nekih buradi pa zadimim kad god imam vremena.. ludilo šta uradi od nekih "glupih" mesa kao riba ili piletina.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 15:09
Bez zeze najjace su Bosnje s mesinom, jedno vrijeme sam se lozio da probam bruku razlicitih specijaliteta iz razlicitih dijelova svijeta, a i radio sam u srednjoj skoli u Francuskom restoranu, ma 0 poena poredeci. Ameri imaju jak steak i brisket ali i to je nista sa teletinom i jagnjetinom, sta ce Talihan zaba i tijestanjina, prvo Bosnjo ne bi ni jeo, drugo je appetizer, kakav pravi obrok, a i tu trpa meso![]()
E jebote
Ma imaju ne kazem sve to stoji, ali sto se tice mesine, izbora istog i spremanja ne moze niko parirati Bosnji, od jagnjetine, teletine, junjetine, jaretine, ovcetine itd. Sve zna spremit sta god da uzmes ne mos pogrijesti, a gdje pace ono u kocke, pa se mast izlije pa ti hljebom umocis, helasterol 650scholsey je napisao/la: ↑11 dec 2023, 16:33Al top su vala i te američke zajebancije, nema šta. Napravio mi majstor prije par godina bezveze smoker od nekih buradi pa zadimim kad god imam vremena.. ludilo šta uradi od nekih "glupih" mesa kao riba ili piletina.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 15:09
Bez zeze najjace su Bosnje s mesinom, jedno vrijeme sam se lozio da probam bruku razlicitih specijaliteta iz razlicitih dijelova svijeta, a i radio sam u srednjoj skoli u Francuskom restoranu, ma 0 poena poredeci. Ameri imaju jak steak i brisket ali i to je nista sa teletinom i jagnjetinom, sta ce Talihan zaba i tijestanjina, prvo Bosnjo ne bi ni jeo, drugo je appetizer, kakav pravi obrok, a i tu trpa meso![]()
![]()
Navika je ba čudo. Nisam nimalo izbirljiv, svašta probam i haman u svakoj kuhinji ima nešto što mi se sviđa, ali se ko čovjek najedem jedino od naših jela.
Neka i tjestenine, al de ti meni hljeba uz to, pa nek Talijani misle šta hoće. Inače me može samo kiselina mučiti.. taman da šerpu pojedem.![]()
Ne razumijem ljude koji se onoliko užive dok jedu kinesku hranu.scholsey je napisao/la: ↑11 dec 2023, 16:33Al top su vala i te američke zajebancije, nema šta. Napravio mi majstor prije par godina bezveze smoker od nekih buradi pa zadimim kad god imam vremena.. ludilo šta uradi od nekih "glupih" mesa kao riba ili piletina.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 15:09
![]()
Navika je ba čudo. Nisam nimalo izbirljiv, svašta probam i haman u svakoj kuhinji ima nešto što mi se sviđa, ali se ko čovjek najedem jedino od naših jela.
Neka i tjestenine, al de ti meni hljeba uz to, pa nek Talijani misle šta hoće. Inače me može samo kiselina mučiti.. taman da šerpu pojedem.![]()
Indijska je dobra jer je poljuta, i prave jake specijalitete s rizom. Ali sta ce kad mu je riza glavno jelo jer siti, pa je moro izmisljati nacine.ASD je napisao/la: ↑11 dec 2023, 17:26Ne razumijem ljude koji se onoliko užive dok jedu kinesku hranu.scholsey je napisao/la: ↑11 dec 2023, 16:33Al top su vala i te američke zajebancije, nema šta. Napravio mi majstor prije par godina bezveze smoker od nekih buradi pa zadimim kad god imam vremena.. ludilo šta uradi od nekih "glupih" mesa kao riba ili piletina.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 15:09
![]()
Dobra je, ali ne kao naša. Kineska mi je bila baš bezveze svaki put kad sam probao. I Meksička mi je precijenjena.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 17:32Indijska je dobra jer je poljuta, i prave jake specijalitete s rizom. Ali sta ce kad mu je riza glavno jelo jer siti, pa je moro izmisljati nacine.ASD je napisao/la: ↑11 dec 2023, 17:26Ne razumijem ljude koji se onoliko užive dok jedu kinesku hranu.scholsey je napisao/la: ↑11 dec 2023, 16:33
Al top su vala i te američke zajebancije, nema šta. Napravio mi majstor prije par godina bezveze smoker od nekih buradi pa zadimim kad god imam vremena.. ludilo šta uradi od nekih "glupih" mesa kao riba ili piletina.![]()
Jesam. Patka mnogo dobra
Kuhani kukuruz u Mostaru se prodavao ko halva, 3 KM po komadu, a oko te cijene bila je i mala porcija przenih kestena. Za noc isprzis 5 kg kestena te prodas 60ak komada kukuruza i imas preko 3 joje.
Ma nije precijenjena , jeste ukusno ali ono to je sto jeste, govedina/piletina u tortilla i to je to. Burritos, tacos, quesadilla, fajita. Prave jake sosove pa to bude ukusno, posebno ako volis poljuto. Ali kvalitet mesa i to ili hrane opcenito nije neki.
Ma nisam sad nešto specijalno ljubitelj tih začina, ali opet mislim da je kvalitet meksičke hrane u Americi sigurno ispred ovoga što mi imamo kod nas.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 17:57Ma nije precijenjena , jeste ukusno ali ono to je sto jeste, govedina/piletina u tortilla i to je to. Burritos, tacos, quesadilla, fajita. Prave jake sosove pa to bude ukusno, posebno ako volis poljuto. Ali kvalitet mesa i to ili hrane opcenito nije neki.
Kinezi srednja zalost, Mongolija je dobra, Himalaji isto, s tog dijela svijeta, Japan kobe beef i sushi. Kobe beef pravi jeste beton, to nea u Bosni, jer Bosanac nea kad tretirati kravu kao zlato, masirati taj dio mesa itd. Nego kolji sa 6 mjeseci i haj![]()
Koja je cijena otprilike kod tebe tamo?
Imaju dva restorana u Usa sto imaju pravi kobe beef, Houston i Atlanta, $300 je steak oko 250 grama u njemu, ali te zasiti ne mos pojesti realno. Imas online da uzmes da sam pravis, steak izadje $120. To Ameri obicno uzimaju kad im je neki veliki dogadjaj, ispraca sina u vojsku pa ono da ga napoji kvalitetno Lol. Ali to jeste ono fakat nea dalje, jer oni te krave imaju specijalnu ishranu, pa se to masira svakodnevno pa vamo tamo. To ono bas procedura.
alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 18:14Imaju dva restorana u Usa sto imaju pravi kobe beef, Houston i Atlanta, $300 je steak oko 250 grama u njemu, ali te zasiti ne mos pojesti realno. Imas online da uzmes da sam pravis, steak izadje $120. To Ameri obicno uzimaju kad im je neki veliki dogadjaj, ispraca sina u vojsku pa ono da ga napoji kvalitetno Lol. Ali to jeste ono fakat nea dalje, jer oni te krave imaju specijalnu ishranu, pa se to masira svakodnevno pa vamo tamo. To ono bas procedura.
Al baš su cijelu nauku od tog mesa napravili. Te rez, te neke kategorije, marbling, ovo ono.. mada se stvarno primjeti, fantazija ukus.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 18:14
Imaju dva restorana u Usa sto imaju pravi kobe beef, Houston i Atlanta, $300 je steak oko 250 grama u njemu, ali te zasiti ne mos pojesti realno. Imas online da uzmes da sam pravis, steak izadje $120. To Ameri obicno uzimaju kad im je neki veliki dogadjaj, ispraca sina u vojsku pa ono da ga napoji kvalitetno Lol. Ali to jeste ono fakat nea dalje, jer oni te krave imaju specijalnu ishranu, pa se to masira svakodnevno pa vamo tamo. To ono bas procedura.
Kad sam bio u Beču odem iako sam bio sumnjičav. Brate, ne znam ni šta sam jeo ali ništa ljepše nisam pojeo u životu. Nerealno koliko je dobro bilo.
Trenutno korisnika/ca: hazarder, napoleon72 i 22 gosta.