BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Davidoffgold
- Kontakt:
Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)
Danas nikad nije bilo lakse biti uspjesan u fudbalu. Uopste nije vise vazno da li "znas lopte" i imas slifa za fudbal. Naravno, neke stvari tipa ustopat loptu, dat korektan pas/centrirat se uce godinama i mogu savladati ali nije vise fudbal ko prije dodje messi predje 5 ljudi i opa go. Danas samo sto je vazno je trka/brzina/izdrzljivost. Onaj ko ne moze da trci dovoljno dugo i dovoljno brzo gotov je. A.davis iz bayerna mislim da je vrijeme onog ronalda nazaria nikad ne bi bio fudbaler. Radio bi u starbaksu u kanadi. Evo samo pogledajte danas 2 najbolja igraca haland i mbape. Nema tu nekog slifa za fudbal, jednostavno to su fizicki zivotinje a ne ljudi i to je to...
Une vie honorable est une vie éternelle
Citam odozdo postove jel vidim ide lista od 166 igraca znaci manijakalnost u akciji 

- baboedindzeko09
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ako budu svi zdravi, ja bi ovako nesto.
Dedic - Anel - Dennis - Seo
Benjo
Pjanic Krunic
Hamula Dzeko Demir
Benjo
Pjanic Krunic
Hamula Dzeko Demir
Ali neće biti svi zdravi. Nikad nisu bili.
Nama je najvažnije da zadnja linija bude zdrava i Tahirovic s kontinuitetom u Ajaxu kao DM
Dedic- Ahmedhodzic- Hadzikadunic- Kolasinac
Pjanic ni pod razno u startnih 11, vjeruj mi @Sindikat
On poremeti cijelu koncepciju na terenu. Ako je DM onda imaš problem jer ti ostaje rupa nazad, spor je i nije fizički jak, nije "prgav".
Ako ga staviš na ofanzivnog on ce se opet vraćati nazad po loptu i ostaje ti rupa izmedju Dzeke i veznog reda. Tahirovic se tu gubi jer mora bježati desno ili lijevo od Pjanica koji mu uzima poziciju (loptu). Ma bilo sta protiv rastrcanih i spremnijih Ukrajinaca da igra nije dobro. Neka ga s klupe zadnjih 20-30 minuta kada nam bude trebao preokret u igri i kada mozda budemo morali ganjati zaostatak.
Nama je najvažnije da zadnja linija bude zdrava i Tahirovic s kontinuitetom u Ajaxu kao DM

On poremeti cijelu koncepciju na terenu. Ako je DM onda imaš problem jer ti ostaje rupa nazad, spor je i nije fizički jak, nije "prgav".
Ako ga staviš na ofanzivnog on ce se opet vraćati nazad po loptu i ostaje ti rupa izmedju Dzeke i veznog reda. Tahirovic se tu gubi jer mora bježati desno ili lijevo od Pjanica koji mu uzima poziciju (loptu). Ma bilo sta protiv rastrcanih i spremnijih Ukrajinaca da igra nije dobro. Neka ga s klupe zadnjih 20-30 minuta kada nam bude trebao preokret u igri i kada mozda budemo morali ganjati zaostatak.
- AndreWilliams
- Kontakt:
Pod pretpostavkom da igramo sa četvoricom nazad i Tahirovićem kao zadnjim veznim, koju dvojicu bi stavio u vezu? Meni je to enigma. Kontam Krunic i Pjanić bi imali X faktor, što zbog iskustva, što zbog toga što su realno klase ako su 100% spremni i nabrijani. Mislim a kad će biti ako ne te predivne Zeničke noći? Nek razvale Ukre i sve im je oprošteno.hurem je napisao/la: ↑07 dec 2023, 09:19Ali neće biti svi zdravi. Nikad nisu bili.
Ima još do baraža i ko zna šta će se sve izdešavati po pitanju forme igrača, nadam se samo što manje povreda.
Ova odbrana što napisa hurem je jedina logična. U sredini bih stavio Tahirovića ako nastavi ovako bez dileme, Radeta i Rahmanovića. Demirović, taj Višća u šta čisto sumnjam da će prihvatiti poziv, te u napadu Sofijin babo.
Ova odbrana što napisa hurem je jedina logična. U sredini bih stavio Tahirovića ako nastavi ovako bez dileme, Radeta i Rahmanovića. Demirović, taj Višća u šta čisto sumnjam da će prihvatiti poziv, te u napadu Sofijin babo.
-
- Kontakt:
hurem je napisao/la: ↑07 dec 2023, 09:19Ali neće biti svi zdravi. Nikad nisu bili.
Razumijem te, i ja bi volio nekog drugog ozbiljnijeg mimo Pjanica ali cinjenica je da mi bez njega tesko znamo uvezati 2/3 akcije. To se vidjelo svaki put kad on nije bio na terenu.
Mozda se moze sa njim krenuti na klupi, da se fokusiramo na defanzivu pa ga ubacit u drugom kad bude trebala kreacija.
Slazem se da nam je najbitnije da zadnja linija bude spremna plus DM (Benjo)
Ne znam, razmišljao sam o tome.AndreWilliams je napisao/la: ↑07 dec 2023, 11:32Pod pretpostavkom da igramo sa četvoricom nazad i Tahirovićem kao zadnjim veznim, koju dvojicu bi stavio u vezu? Meni je to enigma. Kontam Krunic i Pjanić bi imali X faktor, što zbog iskustva, što zbog toga što su realno klase ako su 100% spremni i nabrijani. Mislim a kad će biti ako ne te predivne Zeničke noći? Nek razvale Ukre i sve im je oprošteno.hurem je napisao/la: ↑07 dec 2023, 09:19Ali neće biti svi zdravi. Nikad nisu bili.
To nek odluci selektor u datom trenutku. Hajradinovic koji je trkački veoma raspoložen, klasicna desetka koja ima sut i pas. Bar neće remetiti Tahirovica i Krunica na njihovim pozicijama.
Mislim da je "skolovaniji" igrac za ovakve utakmice od Rahmanovica koji mi uopće ne bi bio izbor u ovako teškoj utakmici.
Ima jos do utakmice. Vidjet ćemo zdravlje i formu naših igrača. Najvažnije da odbrana bude zdrava, a gore ćemo nešto vec sklepati.
Mi moramo igrati na "nulu" a ne na pobjedu. Samo tako imamo šanse. Ako krenemo po pobjedu od starta, piši propalo. Samo ratnici na terenu dolaze u obzir. Nikakvi Pjanici, ovakav "miroljubiv i van forme" Hadziahmetovic i sl.
Vidjet ćemo...ima jos 4 mjeseca.
- AndreWilliams
- Kontakt:
Pa onda ih treba obojicu ostaviti na klupi i poceti sa Demirovicem kao najisturenijim. Igrati presing, frustrirati ih i tražiti nešto iz kontre, a kapitene ubaciti pred kraj da eventualno preokrenu.
izeta hajrovica sa jedne i lulica sa druge strane i ukrajina pada
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- Beduin
- Kontakt:
4213 (ili 4231)
..... Benjo - Krunic.....
..... Hajradinovic .....
Hamulic Dzeko Demir
Ili druga opcija 4312:
... Pjanic - Benjo - Krunic ...
........ Hajradinovic ......
...... Dzeko Demir .....
Meni se nekako vise svidja ova druga opcija jer je i Hajradinovic rastrcan, ima brzinu i dobru loptu, a sredina bi bila nesto zgusnutija i uvijek bi imao igraca da pokrije stranu kad bekovi krenu naprijed, a morali bi znatno vise ucestvovati u fazi napada. Demirovic takodjer je toliko fizicki spreman da moze pokriti Dzekino "hodanje". Jedino je zabrinjavajuca spora sredina sa 3 u liniji, ali bi mogli stati na loptu i umrtviti protivnika, jer mi primamo puno golova i to moramo nekako prekinuti.
Ali ni prva opcija nije nista losija, znatno pokretnija i potentnija prema naprijed.
..... Hajradinovic .....
Hamulic Dzeko Demir
Ili druga opcija 4312:
...... Dzeko Demir .....
Meni se nekako vise svidja ova druga opcija jer je i Hajradinovic rastrcan, ima brzinu i dobru loptu, a sredina bi bila nesto zgusnutija i uvijek bi imao igraca da pokrije stranu kad bekovi krenu naprijed, a morali bi znatno vise ucestvovati u fazi napada. Demirovic takodjer je toliko fizicki spreman da moze pokriti Dzekino "hodanje". Jedino je zabrinjavajuca spora sredina sa 3 u liniji, ali bi mogli stati na loptu i umrtviti protivnika, jer mi primamo puno golova i to moramo nekako prekinuti.
Ali ni prva opcija nije nista losija, znatno pokretnija i potentnija prema naprijed.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Hajradinovic je bio odlican trkacki i dosta bi pokrio nedostataka, sto Pjanicevih, sto Radetovih. S tim da ja ni u kojem slucaju ne bih pocinjao sa Pjanicem i Krunicem skupa u prvih 11Beduin je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:534213 (ili 4231)
..... Hajradinovic .....
Hamulic Dzeko Demir
Ili druga opcija 4312:
...... Dzeko Demir .....
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
Nakon nase pobjede u barazu:

Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!
-
- Kontakt:
Artem Dovbyk upravo zabio gol Barceloni na asistenciju Tsygankova
just sayin'

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Neće Nisin suprug ispasti ovako kao Christensen.19vendetta87 je napisao/la: ↑10 dec 2023, 21:25Artem Dovbyk upravo zabio gol Barceloni na asistenciju Tsygankovajust sayin'
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
-
- Kontakt:
Ako se uopste i pojavi u baražu...MoodyHank je napisao/la: ↑10 dec 2023, 21:26Neće Nisin suprug ispasti ovako kao Christensen.19vendetta87 je napisao/la: ↑10 dec 2023, 21:25Artem Dovbyk upravo zabio gol Barceloni na asistenciju Tsygankovajust sayin'
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Halo o čemu vi koja taktika koji igraci.Pa onaj iz Arsenala pa onaj iz Totenhema pa ovi iz Girone da ne nabrajam.Brzi jaci tehnicki bolji Itd.Dakle no sikiriki uzmi kikiriki i uzivaj u porazu.Nisi proso najlaksu grupu sto postoji hoces da dobijes Ukrajinu.
-
- Kontakt:
Jes, al citam kazu da ce Djeko biti veoma motivisan, a to je vec 50% posla odradjeno.Alipasino je napisao/la: ↑11 dec 2023, 06:40Halo o čemu vi koja taktika koji igraci.Pa onaj iz Arsenala pa onaj iz Totenhema pa ovi iz Girone da ne nabrajam.Brzi jaci tehnicki bolji Itd.Dakle no sikiriki uzmi kikiriki i uzivaj u porazu.Nisi proso najlaksu grupu sto postoji hoces da dobijes Ukrajinu.
Znaci, jos 5 igraca sa barem 10% motivacije i gazimo Ukrajinu kao plitak potok
BlackRiver1987 je napisao/la: ↑11 dec 2023, 09:41Jes, al citam kazu da ce Djeko biti veoma motivisan, a to je vec 50% posla odradjeno.Alipasino je napisao/la: ↑11 dec 2023, 06:40Halo o čemu vi koja taktika koji igraci.Pa onaj iz Arsenala pa onaj iz Totenhema pa ovi iz Girone da ne nabrajam.Brzi jaci tehnicki bolji Itd.Dakle no sikiriki uzmi kikiriki i uzivaj u porazu.Nisi proso najlaksu grupu sto postoji hoces da dobijes Ukrajinu.
Znaci, jos 5 igraca sa barem 10% motivacije i gazimo Ukrajinu kao plitak potok

naprijed rejal
Trenutno korisnika/ca: Benko123, izdzezveubrazil i 36 gostiju.