Nemamo mi losu, mi imamo uzasnu ekipu koja je na nivou one iz 2010 godine, ali imamo trenera koji izvlaci maksimum maksikuma, samo tesko brate to preko usta prevalit. Lakse naci neku mantru da ekipa nije losa nego priznat nekome odlicno uradjen posao..J1897 je napisao/la: ↑08 dec 2023, 22:47Po meni rezultatski ovo je ocekivano, nemamo mi toliko losu ekipu kao sto neki misle . Samo problem je sto igramo previse povuceno. Ne znamo izvesti kontre kad nas stisnu dole.
Jbg zato i dajemo najamanje golova.
Za sada prolazi radi rezultata, Ali bojim se da ce nam sreca okrenuti ledja
Juventus FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- Burberry46
- Kontakt:
Velika 3 boda, bolje drugo poluvrijeme.
Gatti ce biti najbolji strijelac ekipe
Gatti ce biti najbolji strijelac ekipe

1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Juventinisimo
- Kontakt:
Brat #aljegri out sije po serie A...Teletext Juventini na aparatima... 
Gatti izrasta u velikana...zadnje dvije, donese nam 4 bobe...

Velikih 12 bobi ispred petog na tabeli...jos da nas Giuntoli obraduje sa veznjacima u januarskom ...samo nebo je granica..

Gatti izrasta u velikana...zadnje dvije, donese nam 4 bobe...

Velikih 12 bobi ispred petog na tabeli...jos da nas Giuntoli obraduje sa veznjacima u januarskom ...samo nebo je granica..

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
- Felixians4
- Kontakt:
ee, jesi sada pretjerao hbt. skroz kvalitetni ste u svim linijama. definitivno top20-30 u europi i top3-4 u italiji. ako je to loše, onda je loše, hbg, kriteriji su ti previsoki.Italia je napisao/la: ↑08 dec 2023, 22:55Nemamo mi losu, mi imamo uzasnu ekipu koja je na nivou one iz 2010 godine, ali imamo trenera koji izvlaci maksimum maksikuma, samo tesko brate to preko usta prevalit. Lakse naci neku mantru da ekipa nije losa nego priznat nekome odlicno uradjen posao..J1897 je napisao/la: ↑08 dec 2023, 22:47Po meni rezultatski ovo je ocekivano, nemamo mi toliko losu ekipu kao sto neki misle . Samo problem je sto igramo previse povuceno. Ne znamo izvesti kontre kad nas stisnu dole.
kad čovjek baci oko na roster šampionski iz 11/12 ili sezonu-dvije ranije, nema tu nekih razlika. ubolo se s pirlom, vidalom, lichsteinerom, sazrijevali chiellini i bonucci, no ogroman skok urađen, conte od sedmog do prvog mjesta, prosjek gledanosti porastao za 15 tisuća.
ne mora se hebeno trener kuditi/hvaliti, a istovremeno veličati/nipodaštavati igrače i obratno.
Pa ako tako postavis tezu, da je to top 30 evrope i top4 italije onda smo saglasni da je to tu negdje i da su ocekivanja na tom nivou. Ali mi pricamo o Juventusu koji nema konkurenciju u italiji, vec je on konkurencija ostalima, cime se danasnji roster nikako ne moze pohvaliti.Felixians4 je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:55ee, jesi sada pretjerao hbt. skroz kvalitetni ste u svim linijama. definitivno top20-30 u europi i top3-4 u italiji. ako je to loše, onda je loše, hbg, kriteriji su ti previsoki.Italia je napisao/la: ↑08 dec 2023, 22:55Nemamo mi losu, mi imamo uzasnu ekipu koja je na nivou one iz 2010 godine, ali imamo trenera koji izvlaci maksimum maksikuma, samo tesko brate to preko usta prevalit. Lakse naci neku mantru da ekipa nije losa nego priznat nekome odlicno uradjen posao..J1897 je napisao/la: ↑08 dec 2023, 22:47Po meni rezultatski ovo je ocekivano, nemamo mi toliko losu ekipu kao sto neki misle . Samo problem je sto igramo previse povuceno. Ne znamo izvesti kontre kad nas stisnu dole.
kad čovjek baci oko na roster šampionski iz 11/12 ili sezonu-dvije ranije, nema tu nekih razlika. ubolo se s pirlom, vidalom, lichsteinerom, sazrijevali chiellini i bonucci, no ogroman skok urađen, conte od sedmog do prvog mjesta, prosjek gledanosti porastao za 15 tisuća.
ne mora se hebeno trener kuditi/hvaliti, a istovremeno veličati/nipodaštavati igrače i obratno.
Pricati o tom periodu i biti svjestan:
Tadasnje velicine Buffona
Tadasnje odbrane Chiellini Bonucci Barza + Licht
Vezni red sa jednim Pirlom, kvalitetnim Marchom i Vidalom koji je presao kod nas umjesto u Bayern
Jedina mana te ekipe je bio napad, ali si imao jednog Vucinu koji je izmislio fudbal za sve ove danasnje napadace. Gdje ces to porediti druze.
Na kraju konkurencija tih godina. Jedini razlog sto smo titulu osvojili jeste sto je Berluskoni rasprodao sve sto je valjalo iz Milana, pa opet jedva smo osvojili
- Felixians4
- Kontakt:
Pa rafunse valjda na tome kao što se tad postepeno od sedmog osmog mjesta serije a postala dominantna sila i beton sastav koji je u UCL bio stalni contender. Nije da nemate sad perspektive hbgItalia je napisao/la: ↑09 dec 2023, 01:42Pa ako tako postavis tezu, da je to top 30 evrope i top4 italije onda smo saglasni da je to tu negdje i da su ocekivanja na tom nivou. Ali mi pricamo o Juventusu koji nema konkurenciju u italiji, vec je on konkurencija ostalima, cime se danasnji roster nikako ne moze pohvaliti.Felixians4 je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:55ee, jesi sada pretjerao hbt. skroz kvalitetni ste u svim linijama. definitivno top20-30 u europi i top3-4 u italiji. ako je to loše, onda je loše, hbg, kriteriji su ti previsoki.
Pricati o tom periodu i biti svjestan:
Tadasnje velicine Buffona
Tadasnje odbrane Chiellini Bonucci Barza + Licht
Vezni red sa jednim Pirlom, kvalitetnim Marchom i Vidalom koji je presao kod nas umjesto u Bayern
Jedina mana te ekipe je bio napad, ali si imao jednog Vucinu koji je izmislio fudbal za sve ove danasnje napadace. Gdje ces to porediti druze.
Na kraju konkurencija tih godina. Jedini razlog sto smo titulu osvojili jeste sto je Berluskoni rasprodao sve sto je valjalo iz Milana, pa opet jedva smo osvojili
Svaka priča o slaboj ekipi pada u vodu kada imas Woja - medju najboljim golmanima lige, po formi i najbolji, Bremera koji je najkonstantniji i vjerovatno trenutno najbolji stoper lige, Chiesu, Vlahovica, Rabiota, Danila, zatim grupu vrlo solidnih igrača koji nisu stari i koji mogu cak i napredovati kao Locatelli, dva Amera, Cambiaso, zatim par igrača oko tridesete tj najboljih godina kao Milik - dokazan napadac u ligi, Kostic, rezerva Perin na golu (koji tim ima bolju rezervu?) te jedan niz medju najboljim mladjim igračima u ligi kao Yildiz i Illing koji su potpuno neiskorišteni, Fagioli, Miretti, Huijsen, Nicolussi te kloc bez mozga Kean koji i kao takav bi morao puno bolje - sramotno koliko sansi dobija dok Turcin truhne na klupi.
Na sve to Gatti koji uz sve mane pokazuje da ima karakter poslije Sassuola te Rugani koji se blizi tridesetoj i kao tipični Italijan postaje sve pouzdaniji. Dakle, jedan solidan mix, daleko od lose ekipe koju je kao Allegri izdigao sam.
Naravno, pozicija na tabeli ne odgovara uopće prikazanom fudbalu, ovaj Juventus rekao bih ima dosta srece sto je mozda neko vracanje za manjak iste u onim sezonama s Pirlom, lošim odlukama sudija, milimetarskim offsideima i primljenim golovima u zadnjim minutima. A drugi jasan razlog je sto je liga nekvalitetna, to je jasno bilo i lani kad milanski navijači nisu zeljeli priznati, a jasno je i danas.
U zadnjih 7 meceva samo 1 gol napadaca, prosto je ovo neodrzivo i onog momenta kad sreca izlapi ce se vidjeti prava slika. Svakako je najbolje u svemu sto se pobjeglo u borbi za 4 mjesto.
Pričati o nekoj krivici napadaca za manjak golova je smiješna, kad imaš 4-5 napadaca i najbolji strijelac ima 6 golova u 15 utakmica onda je to refleksija fudbala koji igras. Naravno da neku jednu sansu koju imas trebaš pospremiti (sinoc Dušan), ali logično je da ne možeš cekati 90 minuta za jednu sansu. Niko ne igra ovo sto Juventus igra, cak ni Simeone.
Na sve to Gatti koji uz sve mane pokazuje da ima karakter poslije Sassuola te Rugani koji se blizi tridesetoj i kao tipični Italijan postaje sve pouzdaniji. Dakle, jedan solidan mix, daleko od lose ekipe koju je kao Allegri izdigao sam.
Naravno, pozicija na tabeli ne odgovara uopće prikazanom fudbalu, ovaj Juventus rekao bih ima dosta srece sto je mozda neko vracanje za manjak iste u onim sezonama s Pirlom, lošim odlukama sudija, milimetarskim offsideima i primljenim golovima u zadnjim minutima. A drugi jasan razlog je sto je liga nekvalitetna, to je jasno bilo i lani kad milanski navijači nisu zeljeli priznati, a jasno je i danas.
U zadnjih 7 meceva samo 1 gol napadaca, prosto je ovo neodrzivo i onog momenta kad sreca izlapi ce se vidjeti prava slika. Svakako je najbolje u svemu sto se pobjeglo u borbi za 4 mjesto.
Pričati o nekoj krivici napadaca za manjak golova je smiješna, kad imaš 4-5 napadaca i najbolji strijelac ima 6 golova u 15 utakmica onda je to refleksija fudbala koji igras. Naravno da neku jednu sansu koju imas trebaš pospremiti (sinoc Dušan), ali logično je da ne možeš cekati 90 minuta za jednu sansu. Niko ne igra ovo sto Juventus igra, cak ni Simeone.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 09 dec 2023, 13:00, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Za mene ekipa nije ni previse losa nije ni previse dobra, vise je za 4. mjesto. Dovoljno je pogledati dvije stvari: koliko ima tehnički moćnih igraca i koliko ima brzih igraca koji prave visak driblingom.
Tehnicki mocnih u smislu da znaju sta s loptom, da daju pas vertikalno, da daju dijagonalu, da imaju neku ideju iz koje se moze izroditi nesto vise. U prvoj kategoriji mozda Danilo na nivou defanzivca, nekad Locatelli i ja bih dodao Cambiasa.
U drugu kategoriju samo Chiesa, donekle Rabiot. Mogli bi se jos dodati Yildiz u prvu i Iling u drugu, ali su i mladi a ima i do Allegrija.
Svi ostali su igraci trke i ponavljanja. Glavna snaga ekipe je fizicka nadmoc, pogotovo u skoku. Npr McKennie i Kostic nit znaju odigrati pas niti proci igrača, sve se svodi na prvom do sebe, a Kosticu na ustaljeni centarsut. Rabiot isto s loptom u mjestu slabo kreira, samo kad je povuce naprijed onda je dobar. Locatelli nekad igra kao rodjeni regista, nekad pretanak. Bremer odlican stoper defanzivno al veze on nema s loptom u nogama, Gatti je mrvu bolji. Vlahovic onakav ne vrijedi 20 miliona pa moze kukat na Allegrija ko hoce.
Mozda i najveci problem ekipe je sto ne mozes osigurat hendikep do neke 60. minute. Vecina utakmica bude u grcu s izmjenama, prekasno se prave da se ne narusi ritam pa onda dosta ovih mladih igraca nema dovoljno minuta i samim tim Allegri se ni ne moze oslonit u bitnoj utakmici na njih. Nicolussi odigra 3 minute i onda starter protiv intera, isto bi i Iling morao da je bilo sta Kosticu jucer, Miretti isto izbacen iz ritma. I pored tih stvari opet fali bar 2 fina igraca u januaru za pravu borbu.
Tehnicki mocnih u smislu da znaju sta s loptom, da daju pas vertikalno, da daju dijagonalu, da imaju neku ideju iz koje se moze izroditi nesto vise. U prvoj kategoriji mozda Danilo na nivou defanzivca, nekad Locatelli i ja bih dodao Cambiasa.
U drugu kategoriju samo Chiesa, donekle Rabiot. Mogli bi se jos dodati Yildiz u prvu i Iling u drugu, ali su i mladi a ima i do Allegrija.
Svi ostali su igraci trke i ponavljanja. Glavna snaga ekipe je fizicka nadmoc, pogotovo u skoku. Npr McKennie i Kostic nit znaju odigrati pas niti proci igrača, sve se svodi na prvom do sebe, a Kosticu na ustaljeni centarsut. Rabiot isto s loptom u mjestu slabo kreira, samo kad je povuce naprijed onda je dobar. Locatelli nekad igra kao rodjeni regista, nekad pretanak. Bremer odlican stoper defanzivno al veze on nema s loptom u nogama, Gatti je mrvu bolji. Vlahovic onakav ne vrijedi 20 miliona pa moze kukat na Allegrija ko hoce.
Mozda i najveci problem ekipe je sto ne mozes osigurat hendikep do neke 60. minute. Vecina utakmica bude u grcu s izmjenama, prekasno se prave da se ne narusi ritam pa onda dosta ovih mladih igraca nema dovoljno minuta i samim tim Allegri se ni ne moze oslonit u bitnoj utakmici na njih. Nicolussi odigra 3 minute i onda starter protiv intera, isto bi i Iling morao da je bilo sta Kosticu jucer, Miretti isto izbacen iz ritma. I pored tih stvari opet fali bar 2 fina igraca u januaru za pravu borbu.
Dusan pojma nema prodati ga sta prije
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Nas roster sada bez pogbe, fagiolija i desnog beka je poprilicno okrnjen.
Nije to ni blizu tako bajan tim. Mck i cambiaso igraju u veznom redu tj desnom beku a recimo ni jedan nije planiran da bude prvotimac ljetos. Ista stva sa ruganijem i gatijem.
Ekipa u rangu borbe za 2,3,4 mjesto.
Ono sto je novo ove sezone je taj hype da se svi brane kao da za hljeba treba, npr sinoc ulazi kean ganja ih ko lav. Nekadasnji kean bi stajao na centru i cekao loptu itd.
Allegri je u pravu kada kaze da je glavni cilj ulazak u ls.
Sekundarni cilj je naciljati pojacanja za zimu ili za ljeto.
Ako je istina da nemamo prebijene pare i da nam je strategija prodati soulea, illinga i slicno da bi bili iznad povrsine onda se mi dzaba nerviramo. Uzivati u pogledu na tabelu i tjt.
Nije to ni blizu tako bajan tim. Mck i cambiaso igraju u veznom redu tj desnom beku a recimo ni jedan nije planiran da bude prvotimac ljetos. Ista stva sa ruganijem i gatijem.
Ekipa u rangu borbe za 2,3,4 mjesto.
Ono sto je novo ove sezone je taj hype da se svi brane kao da za hljeba treba, npr sinoc ulazi kean ganja ih ko lav. Nekadasnji kean bi stajao na centru i cekao loptu itd.
Allegri je u pravu kada kaze da je glavni cilj ulazak u ls.
Sekundarni cilj je naciljati pojacanja za zimu ili za ljeto.
Ako je istina da nemamo prebijene pare i da nam je strategija prodati soulea, illinga i slicno da bi bili iznad povrsine onda se mi dzaba nerviramo. Uzivati u pogledu na tabelu i tjt.
-
- Kontakt:
Locatelli je najveca prevara koja je nosila ovaj dres jos od Zebine 

To je to, veoma pametno receno kao i uvijek. Sjetit cemo se i vremena kada smo igrali finala lige prvaka i bili dominantina. I tada smo imali prejak kostor, ali nismo imali igraca sa x faktorom koji sam moze promijeniti citav tok. Imali smo odlicne igrace za pojam serie a, ali taj x faktor (Tevez) se nije mogao staviti u istu recenicu sa suprotnim faktorom Messi-Suarez-Neymar, ili kasnije kada smo imali Dybala-Higuain koji se suprotstavljao Ronaldu, Benzemi i Baleu.J10 je napisao/la: ↑09 dec 2023, 12:49Za mene ekipa nije ni previse losa nije ni previse dobra, vise je za 4. mjesto. Dovoljno je pogledati dvije stvari: koliko ima tehnički moćnih igraca i koliko ima brzih igraca koji prave visak driblingom.
Najbitnije od svega po mom misljenju jeste to sto se pravi ekipa iz temelja. Nemamo vise polu skartova ciji je vakat davno prosao poput Remzija, Artura, Cuadrada (ima ih jos uvijek, ali u manjoj mjeri: Sandro, Milik, Mekeni), ali fokus je na pravljenju ekipe, pa sada neko spomene Gatija, Cambijasa, Fagiolija, Miretija kao nekakvu buducnost. To je pravi proces, a umijece tog procesa jeste balansirati sve to iz godine u godinu da se ujedno ostvaruju i zacrtani rezultati (top 4).
Kvalitet ekipe je top 4, odnosno tacno ta 4 pozicija jer mi nemamo kvalitetne individualce kakve imaju Inter, Milan i Napoli. Moze Vlahovic vrijediti 100 miliona, ali on ne isporucuje rezultate kao Osimhen, ili zamisljati Chiesu kao jednog od najboljih talijana zanemarujuci povredu kroz koju je prosao.. Jedini igrac kojeg bih rekao da se izdvaja od ostalih je Rabiot, i on bi u svakoj ekipi imao mjesto. Ali, ja se dobro sjecam vremena kada je siroj masi Rabiot bio gori i od Mekenija, Remzija, Artura, pa cak i onog crnca iz Borusije odnosno redovno je bio poentiran kao najgori igrac Juventusa. Rijetki pojedinci su na ovom forumu bili "na strani Rabiota". A danas pricamo o jednom, ako ne i najboljim, veznim u italiji.
-
- Kontakt:
Pa jel ima ili nema??

S ovim se dijelom slazem, ali isto tako dok je njega tresla Qrcobolja i nezainteresovanost, i jeste pruzao pa skoro i najgore partije u cijelom timu. Danas daleko najbolji i najkonstantniji pojedinac!Jedini igrac kojeg bih rekao da se izdvaja od ostalih je Rabiot, i on bi u svakoj ekipi imao mjesto. Ali, ja se dobro sjecam vremena kada je siroj masi Rabiot bio gori i od Mekenija, Remzija, Artura, pa cak i onog crnca iz Borusije odnosno redovno je bio poentiran kao najgori igrac Juventusa.
Top 4 je mjera i to borba, sve iznad toga je veliki uspjeh.
Ovoj ekipi fali bar jedan bek i dva vezna za prvu postavu da bi se pricalo o nekoj borbi za skudeto.
Ovaj rezultat do sad je vrhunski, jeste da je bilo i srece, ali i nesrece u nekim utakmicama.
Ovoj ekipi fali bar jedan bek i dva vezna za prvu postavu da bi se pricalo o nekoj borbi za skudeto.
Ovaj rezultat do sad je vrhunski, jeste da je bilo i srece, ali i nesrece u nekim utakmicama.
1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Upravo usao u kucu..
Samo se pitam sta sam cekao sve ove godine da odem? Ali sad kad je sve na dohvat ruke, karte i sve puno je lakse.
Ako bude neko pozelio ici, a bude trebao informacije oko puta, tu sam.. Ono sto je najbitnije sa kartama, gorivom, autoputem, apartmanom od dva nocenja i hranom cetverici momaka ne treba preko 700KM za potpuno uzivanje. Bio sam blizu navijaca napolija i to je bilo 90m cistog haosa...
Max Allegri

kako do karte?:)Mig_Mig je napisao/la: ↑09 dec 2023, 22:41Upravo usao u kucu..
Samo se pitam sta sam cekao sve ove godine da odem? Ali sad kad je sve na dohvat ruke, karte i sve puno je lakse.
Ako bude neko pozelio ici, a bude trebao informacije oko puta, tu sam.. Ono sto je najbitnije sa kartama, gorivom, autoputem, apartmanom od dva nocenja i hranom cetverici momaka ne treba preko 700KM za potpuno uzivanje. Bio sam blizu navijaca napolija i to je bilo 90m cistog haosa...
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.