Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- LegendKiller
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Ne daj Bože sada biti student, pa nekad si mogao pojest topli sendvić u Totu za 1 KM, ubiješ se njime. Hambaš bio 2 KM. Nekad ljetos za vrijeme SFF sam posle 10tak godina svratio do Tota, hambaš 6 KM.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ja sam se sokirao kad sam vidio neki dan ovdje u Njemackoj da je ona mala pekarska pizza/komad pizze 4.20€. Izgleda isto da je sir vec u insanu bio.
Sad ona mala zemicka u pekarama preko 60ct, a prije uzmes 5 za euro.
U poredjenju s pekarama, doner od 7€ dodje kao dobar deal, jer se uglavnom mozes dobro najest od jednog komada.

Sad ona mala zemicka u pekarama preko 60ct, a prije uzmes 5 za euro.

U poredjenju s pekarama, doner od 7€ dodje kao dobar deal, jer se uglavnom mozes dobro najest od jednog komada.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ja sam ga pojeo prošli mjesec i bio je 5 KM, možda su to digli za SFF. Sve je otišlo gore pa i to.LegendKiller je napisao/la: ↑08 dec 2023, 22:05Ne daj Bože sada biti student, pa nekad si mogao pojest topli sendvić u Totu za 1 KM, ubiješ se njime. Hambaš bio 2 KM. Nekad ljetos za vrijeme SFF sam posle 10tak godina svratio do Tota, hambaš 6 KM.
Ima neka pekara na Alipašinu, komad pice 1,5 KM a nije loša

Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 08 dec 2023, 22:09, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ja otišao uzeti lješnjak krosanu neki dan,poželioLegendKiller je napisao/la: ↑08 dec 2023, 22:05Ne daj Bože sada biti student, pa nekad si mogao pojest topli sendvić u Totu za 1 KM, ubiješ se njime. Hambaš bio 2 KM. Nekad ljetos za vrijeme SFF sam posle 10tak godina svratio do Tota, hambaš 6 KM.

Sada je 2,50km a prije 2godine je bila 1,20km..prvo sam mislio da nisam dobro čuo ali eto

Porcija palačinki sa dostavom 9km
Pezić nije političar za razliku od Rahmetli Zukorlića pa ti i nije neka usporedba. Zukorlić je neko ko je kroz politiku pokušao pomiriti neke odnose pa je bio blaži i indirektniji u svom načinu promovisanja Islama i njegovih vrijednosti a uz to se bavio i raznim drugim temama.Titula mi ne znači mnogo svakako, znanje nije ograničeno bilo kakvom diplomom, cijenim školovane i sposobne ljude ali moralne vrijednosti i karakter su uvijek na prvom mjestu. Znanje bez moralnih vrijednosti samo po sebi može nanijeti društvu više štete nego koristi, danas to možemo spoznati kad je praktički svijet postao jedno globalno selo i gdje možemo svojim očima posmatrati školovane ljude terorističkih i genocidnih manira. Neke stvari bolje da nikad nismo ni saznali i spoznali.
U onoj Gazi koju ruše do temelja postoji već na desetine doktora koji su ostali da budu ubijeni skupa sa svojim pacijentima. Onda dođe neko šuplje glave i takve etiketira kao kozoebe, nek zapali odmah bilo kakvu diplomu ili titulu, zvanje ili znanje jer nije naučio ono osnovno.
Imaš recimo sestru koja je doktor političkih nauka i ona je samo to i ništa drugo?
U onoj Gazi koju ruše do temelja postoji već na desetine doktora koji su ostali da budu ubijeni skupa sa svojim pacijentima. Onda dođe neko šuplje glave i takve etiketira kao kozoebe, nek zapali odmah bilo kakvu diplomu ili titulu, zvanje ili znanje jer nije naučio ono osnovno.
Imaš recimo sestru koja je doktor političkih nauka i ona je samo to i ništa drugo?
Kako gdje kod nas kilfa obična 40 feninga, a ovo mi pravo čudno valjda krilca trebaju biti jeftinija od batakLegendKiller je napisao/la: ↑08 dec 2023, 21:55nisam kupio kifle u pekari sigurno 5-6 godina, jutros uđem u pekaru da kupim kada jedna kifla 30 feninga i to ona obična, pa od čega ih prave

Da se nadovežem na tvoj sljedeći post, kao student evo šta radim, skuham kurbanskog mesa, ili kupim pileća prsa koja su 8 KM (fileti 11,50) to skuham, nakon toga propržim malo reda radi, zatim sitno izrežem domaće kisele krastavce i to sastavim, nekako mi jeftinije izađe nego da kupujem.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Cener knap dnevno za hranu, 5 KM ručak i po 2 i po doručak i večera.LegendKiller je napisao/la: ↑08 dec 2023, 22:05Ne daj Bože sada biti student, pa nekad si mogao pojest topli sendvić u Totu za 1 KM, ubiješ se njime. Hambaš bio 2 KM. Nekad ljetos za vrijeme SFF sam posle 10tak godina svratio do Tota, hambaš 6 KM.

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
Noodle Bog i batina u studentskim danima 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Makaroni i sir suhi ili vrhnje za kuhanje

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Mi nekad 2014. imali tjelesni u FIS-u, jednom sedmicno kao dio faksa. I tako imali obicaj hamburger iz Tota nakon rekreacije, cini se 2.5 KM da je tada bio. Vecera nepotrebna taj dan uopste, koliko se najedes. Sada bez 6-7 KM nema nista, hamburgeri doneri to je sve tu negdje, negdje na pitu ista cifra otprilike. Ko narucuje i ne pravi sebi nista, vjerovatno oko 20 KM mu na hranu dnevno odeLegendKiller je napisao/la: ↑08 dec 2023, 22:05Ne daj Bože sada biti student, pa nekad si mogao pojest topli sendvić u Totu za 1 KM, ubiješ se njime. Hambaš bio 2 KM. Nekad ljetos za vrijeme SFF sam posle 10tak godina svratio do Tota, hambaš 6 KM.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Mama burger 9.5 maraka classic burger, a bukvalno prošle godine 7
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
To definitivno, bas nekad po otvorenju KFC-a u SCC sjeo sa jaranom, on dosao malo u Sarajevo i hoce da casti. Narucimo onu jednu kombinaciju iz menija i onu vecu kolu - racun ravno 30 KM. Fkt nezamislivo prije 4-5 godina ali eto takvo vrijeme doslo, doduse i plate su rasle - kao prosjek u KS sada se navodi oko 1500-1600 KM. Sve u svemu, za studente je sada bas nezgodno. Bila je neka ideja da se omoguci da studenti rade paralelno sa studijem, to je nesto Vlada KS pravila neki plan ali ne znam da li je to aktuelna prica ili je negdje zapelo
Pa ko kad se raja gotivi po restoranima, donerhanama, shisha barovima, kaficima itd. Gotivne vecere, meso, tjestenina, kolaci, alkohol. Evo preporuke kako da ustede i da se ne pate u Bosni.
Konzumiranjem ovih artikala svako moze ustedit a istovremeno i dobro pojesti, zaliti ili se zasladiti. Uzivajte studenti.
- Davidoffgold
- Kontakt:
Fakat je kod nas lose uredjeno to da studenti mogu da rade. Kod mene je rodjak mali sad student. Pitam ja njega pa ima li gdje posla u Tz za vas. Ima posla, rado bi ih svi primili ali valjda to kanton/drzava lose uredjuje. Ne znam, ako neko studira neki bas laksi ili laganiji faks moze ba raditi makar 3 dana u hefti.
Une vie honorable est une vie éternelle
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Zato je dom zakon, ne moras brinuti o hrani, svaki dan kuhano, i to super hrana, posebno na BjelavamaEisig je napisao/la: ↑09 dec 2023, 00:28Pa ko kad se raja gotivi po restoranima, donerhanama, shisha barovima, kaficima itd. Gotivne vecere, meso, tjestenina, kolaci, alkohol. Evo preporuke kako da ustede i da se ne pate u Bosni.
Konzumiranjem ovih artikala svako moze ustedit a istovremeno i dobro pojesti, zaliti ili se zasladiti. Uzivajte studenti.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Što se tiče studentskog rada, samo prepisati njemački/austrijski zakon - max 20 radnih sati sedmično, plata ne smije biti manja od minimalne.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
Ma 90% stvari mi moramo samo prepisat od Austrije/Njemacke
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Sta ti mislis da on stvarno iz dobre volje sjedi kuci i izbacuje po 50 statusa svaki sat a gdje su tek videi

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Kaže raja da se i u Nedžarićima popravila klopa pravo nakon COVID-a.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑09 dec 2023, 10:33Zato je dom zakon, ne moras brinuti o hrani, svaki dan kuhano, i to super hrana, posebno na Bjelavama![]()
I found freedom. Losing all hope was freedom.
A idi u picku materinu

I found freedom. Losing all hope was freedom.