Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la MortemHz » 07 dec 2023, 12:09

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 07 dec 2023, 14:18

admin je napisao/la:
07 dec 2023, 11:03
jasmin10 je napisao/la:
07 dec 2023, 10:46
admin je napisao/la:
07 dec 2023, 10:34
naravno da ovisi
Kako Bgt ?
Eto odgovorio ti je čovjek iznad mene prilično detaljno. Vjerovatno bi vrijedilo spomenuti i da bi Rusima sigurno bio prilično značajan izlazak na Jadran kroz Crnu Goru što su već jako dugo i planirali, naseljavali svoje ljude... ako ništa, da parkiraju par svojih brodova i nešto prijete i filozofiraju, a da smo eto i mi tu nekako u paketu, pa bi se oko toga dodatno vrijedilo kvalitetno porokati. Treba se još sjetiti kako su nas u to vrijeme Hrvati i Slovenci već bili otpisali i bili sasvim spremni na saradnju sa Rusima, vjerovatno u dogovoru da se ne barka ništa preko granice.

Dodatno, sve i da nikad nismo bili u nekom planu, nakon svega u Ukrajini, jasno je da se mora i za nas napraviti neki plan i da je super vrijeme da se ruski uticaj na Balkanu eliminiše i suzbije. Zato sad imamo istorijsku šansu da nam se riješe problemi koje realni nismo mi sami ni smislili. Ali da bi se to desilo, svakako bi poraz Rusije u Ukrajini bio itekako poželjan, a neka njihova pobjeda bi im dala snagu i motiv da se dodatno bore za svoje mjesto kod nas i da se naša agonija i status quo nastavi još par decenija sa vječno pristunom opcijom pogoršanja. Zato je i danas itekako bitno šta će se tamo desiti, koliko će trajati, kakav će konačan ishod biti, kako će uticati na vlast u Moskvi... jer to ima puno veći uticaj na nas nego neka lokalna politika, dal je Dodik priznao praznik ili nije, hoćel u bošnjaka biti Dino ili Bakir, isl mi se svakako ništa ne pitamo.
Jednostavno kod nas ljudi vole da glume nojeve i ne gledaju ocite stvari pred ocima, niko nece da odradi retrospektivu desavanja na Balkanu tada, od septembra 21 do februara 22e. U tih nekoliko mjeseci smo vidjeli non paper o razdruživanju Bosne, pa smo imali izjave Milanović i njegove sastanke sa Rusima, izjave madjarskog ministra vanjskih poslova, dodikovo uslovljavanje zakonima bilo je zakoni o policiji, sudstvu, vojsci, sve na sedmicnoj bazi. Pa u crnoj gori litijasi preuzeli vlast u potpunosti. I sto je najbitnije u Srbiji se u to doba desile bas velike stvari od otkupa rezervi zlata, do punjenja robnih rezervi i izjava vucica o teskim vremenima koja slijede posebno nakon sastanka sa putinom u sociju 25.11.2021 godine, kad je kao lud mahao na tv sa punim robnim rezervama i rezervama nafte za tri mjeseca

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 07 dec 2023, 16:50

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 dec 2023, 17:27

scholsey je napisao/la:
07 dec 2023, 16:58

Ma složili bi se mi drug u mnogo čemu, al nejse..

Tačno. Svijet jest u qrcu i većinski si okružen debilima gdje god da odeš. Samo što sam stekao dojam da mnogi Zapadnjaci to znaju i rade na promjenama, dok se kod nas još uvijek bavi trivijalnim stvarima, prebacuje krivica s jedne na drugu stranu i čeka da se problemi nekako magično riješe, sami od sebe.. jer postoji taj neki moronski narativ da smo mi hudi i napaćeni, pa će nam valjda karma vratiti, šta li.
Ma prijatelju ovo je svijet krupnog kapitala, nema to više veze sa narodima i nacijama i njihovim izborom. Nema više državnika, sve je samo interes užeg kruga ljudi koji kontrolišu ovaj svijet. Koliko mogu primjetiti za svog života to je slabljenje država i jačanje privatnog kapitala, u toj pojavi i takvim postavkama imaš ljude koji su bogatiji od država i samim tim njihov utjecaj na političkoj sceni je ogroman.

Opet govorim da je jedina prirodna podjela u svijetu na dobro i loše, sve ostalo su samo alati za lakše vladanje i manipuliranje društvima. Ja volim imati komšiju koji je nepismen a dobar u duši nego intelektualca koji ima loš karakter i koji svoje znanje koristi isključivo za sebe i na tom putu gazi po sirotinji.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 07 dec 2023, 18:07

Sreća pa je većina svjesna bitnosti razvoja događaja u Ukrajini i zašto je bitno da Ukrajina, Zapad i SAD ne izgube taj rat.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 07 dec 2023, 18:31

FoSte95 je napisao/la:
07 dec 2023, 18:07
Sreća pa je većina svjesna bitnosti razvoja događaja u Ukrajini i zašto je bitno da Ukrajina, Zapad i SAD ne izgube taj rat.
Ne znam sta bih ti rekao na ovo obzirom da su SAD pustile Ukrajinu niz vodu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 07 dec 2023, 18:53

Brokula je napisao/la:
07 dec 2023, 18:31
FoSte95 je napisao/la:
Nazalost ,preskupo im je to sve.Mislim na resurse,a ne na zivote ukrajinaca.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 07 dec 2023, 19:07

Komplet cionistička Ukrajina ne vrijedi života jednog djeteta iz Gaze. Pola ovih vodećih židova potiče iz Ukrajine. Pametnom dosta, a cionistički forumaši mogu ga samo popušiti malom chifutskom kepecu.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 dec 2023, 19:11

Pretjerao si.

Pauziras sedmicu za vrijedjanje i psovke, a kad se vratis mozes se drzati teme ili potraziti bolji forum, tvoje spamiranje je potpuno obesmislilo temu

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 07 dec 2023, 19:31

Konacno
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 07 dec 2023, 20:03

Sarmica je napisao/la:
07 dec 2023, 19:07
Komplet cionistička Ukrajina ne vrijedi života jednog djeteta iz Gaze. Pola ovih vodećih židova potiče iz Ukrajine. Pametnom dosta, a cionistički forumaši mogu ga samo popušiti malom chifutskom kepecu.
Kakva logika, kakav post, kakav intelekt

:rol: :rol: :rol: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 07 dec 2023, 21:57

Brokula je napisao/la:
07 dec 2023, 18:31
FoSte95 je napisao/la:
Ne bih rekao da ih puštaju niz vodu jer Ameri sebi poraz ne smiju dozvoliti više bi rekao da su postali svjesni loše taktike da se Rusija ne porazi na terenu već ekonomski sama da se uruši

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 07 dec 2023, 23:55

kako Putin potegnu alaikum salam iz petinih žila i širokim osmijehom, i to još usred Moskve jer je Raisi njemu došao u posjetu. Prosječni Bošnjo će ga posle ovoga početi zvati bratom. Ide logika ako je Zelenski jevrej, a Putin ratuje protiv njega, a javreji ratuju protiv muslimana, znači Putin ratuje protiv jevreja i još selame naziva ovako srdačno, znači da je Putin naš brat 100%. :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 dec 2023, 00:10

IDF: Sin izraelskog ministra ubijen u sjevernoj Gazi

Gal Meir Eisenkot, sin ministra izraelske vlade Gadija Eisenkota, ubijen je u sjevernoj Gazi, objavile su u četvrtak Izraelske odbrambene snage (IDF).

“Prvi narednik Gal Meir Eisenkot (25), vojnik u 699. bataljonu 551. rezervne brigade komandosa, poginuo je u borbi u sjevernom pojasu Gaze", navodi se u saopćenju IDF-a.

Gadi Eisenkot je bivši načelnik Generalštaba IDF-a, koji je služio vojsci četiri decenije. Nakon napada 7. oktobra, pridružio se ratnoj vladi. Član je Partije nacionalnog jedinstva Benija Gantza, a izabran je u Knesset 2022. godine.

Od 7. oktobra u Gazi je ubijeno ukupno 88 vojnika IDF-a, piše CNN.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 dec 2023, 00:27

LegendKiller je napisao/la:
07 dec 2023, 23:55

kako Putin potegnu alaikum salam iz petinih žila i širokim osmijehom, i to još usred Moskve jer je Raisi njemu došao u posjetu. Prosječni Bošnjo će ga posle ovoga početi zvati bratom. Ide logika ako je Zelenski jevrej, a Putin ratuje protiv njega, a javreji ratuju protiv muslimana, znači Putin ratuje protiv jevreja i još selame naziva ovako srdačno, znači da je Putin naš brat 100%. :D
Meh sumnjam da mijenja to ista, Putin je i prije Ukrajine imo vise nego tolerantan stav prema Islamu, zestoko bio protiv da se Kur'an pali i tako to. A i Muslimani u Rusiji nisu degradirani ili nesto.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 dec 2023, 05:41

CAGarfia je napisao/la:
06 dec 2023, 17:07
Kajzer10 je napisao/la:
06 dec 2023, 16:16
Ja ne govorim o embargu, vec o drzavotvornoj svijesti naroda. Hrvatska je okruzila JNA kasarne i uzela oruzje, dok je u Bihacu gradonacelnik Bosnjak isao na celu kolone dok su napustali kasarne, kako bi pokazao dobru volju gradjana i da ih niko nece napasti. Ne sporim ja embargo, ali sam uvjeren da je stvar neorganizovanja naroda svijest, a ne manjak oruzja. Hrvatska je, kad je pocela stvar u Sloveniji, organizovala tajne obuke po planinama, a narod je ilegalno kupovao oruzje. Nasi su po Podrinju i Krajini, i ono sto su imali, dobrovoljno predali Srbima misleci da im je u tome spas. Cast izuzecima.
Ima vrlo detaljno objašnjeno u onom dokumentarcu General Sefer Halilović što traje 6 sati. Spomenuo je da je organziacija odbrane Republike BiH počela nekad oktobra '91 godine, a prvi susret sa Alijom nekad početkom decembra '91 gdje im je rekao da uzalud spremaju jer neće biti rata. U dokumentarcu, mislim da je drugi dio, spominje baš da je planirano bilo da se u jednom danu (kada politički vrh odluči) dođe do rušenja mostova na Drini, te da se blokiraju kasarne i skladišta JNA gdje je god to moguće, a na većini mjesta je bilo moguće. Mostovi na Drini su bili minirani, ali su Karišik i Vranj po direktivi Predsjednika otišli deminirati sve što se miniralo.

Kako je politička nezrelost bila prisutna tad i gluposti da rata biti neće, dobro su naši branitelji išta i postigli. Za veleizdaju u Dejtonu, te neorganizovanost naroda na otpor, Aliju je trebalo spaliti ispred Sebilja. Narod svoju inteligenciju u BiH najviše ispoljava time što veliča tog izdajnika i pizdu, a nanio je zla Republici koliko i četnički šljam svojim neznanjem i željom za fidžanskom džamahirijom.
Legendo nije on bio neznalica I nesposobnjakovic. Cak naprotiv, bio je jako vjest I sposoban posrbica I izdajnik tj SANU podvala kojeg su seselj , cosic I slicni izvadili sa robije kako bi im pomogao u projektu ukidanja drzave bih.. pocelo je sa sabotiranjem organizacije odbrane kako si I sam naveo, zatim ide sabotaza americkih udara u maju 92ge( srbima dato 2 sedmice da se povuku , 6ta flota americke mornarice uplovila u jadran alija odlazi na sastanak u Skopje sa svetosavskim generalom adzicem I ameri su odustali jer se 2 strane dogovaraju).. zatim je pocelo islamizacija, selamanje I dovodzenje mudzahedina kako bi se od drzavne vojske napravila vjerska vojska I tada je najvecem debilu bilo jasno da je plan Sda( srpske drzavne agencije) stvaranje fildzana koji bi bio privatni begovat mladomuslimanskih veleizdajnickih posrbica.. I tu je rep bih formalno postala jedna od 3 zaracene strane..nakon toga ide uklanjanje svakog ko se protivio tome( smjena sefera, divjaka I sibera zatim hinjska likvidacija envera sehovica ,safeta zajke, pokusaj atentata na generala halilovica, poslije likvidacija izeta nanica) I dovodzenje podobnih propaliteta poput rasima delica a rezultat je bio pad igmana I bjelasnice .94te ide sabotaza I alijino odbijanje americke vojne pomoci od 400 miliona maraka( proslo kroz senat I kongres). 95ta je izdaja srebrenice zatim sabotaza oslobadzanja prijedora I banja luke potpisivanjem zenevskog sporazuma septembra 95te kojim se pristalo na podjelu 51 49 u sred ofanzive 5 korpusa.. upravo zbog ovog potpisa u zenevi amerika je rekla stop na 17km od banja luke.dejton je bio samo ratifikacija veleizdaje potpisane u zenevi par mjeseci ranije...plan sda posrbica je bio da bihac, gorazde I mostar padnu a oni bi zauzvrat dobili pale I sokolac I time bi zaokruzili svoj fildzan sa konjicem kao najuznijom tackom...aliji treba da se posthumno sudi za veleizdaju ali nazslost mi jos nenamo taj nivo poliyicke svijesti.. palestinci nazalost imaju svoje izetbegovice u vidu hamasa I plo koji su tu da sprovode cionisticke zelje u djelo I nista drugo...

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 08 dec 2023, 09:52

CAGarfia je napisao/la:
07 dec 2023, 11:37
Predlažem da se svaka ulica i trg preimenuje u Volodymyr Zelenskyy, koja sada nosi naziv po veleizdajniku i doseljeniku iz Srbije Živkoviću. :yawn:
Uzmimo na stranu tvoju ljubav prema prvom predsjedniku, nije ni meni drag. Ali ovo prozivanje da je doseljenik iz Srbije je podlo. Vjerovatno nisi ni svjestan koliko je našeg naroda protjerano iz današnje Srbije sredinom 19. vijeka.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 08 dec 2023, 10:32

alemsa je napisao/la:
08 dec 2023, 00:27
LegendKiller je napisao/la:
07 dec 2023, 23:55

Meh sumnjam da mijenja to ista, Putin je i prije Ukrajine imo vise nego tolerantan stav prema Islamu, zestoko bio protiv da se Kur'an pali i tako to. A i Muslimani u Rusiji nisu degradirani ili nesto.
Obicni populista kao i u svemu. U Moskvi ima vise muslimama nego u Bosni, a imaju sveukupno 4 dzamije, a to je samo vrh ledenog brijega.

A mi smo se nekad smijali Kadirovcima :urnebes:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 dec 2023, 13:02

Brokula je napisao/la:
08 dec 2023, 10:32
alemsa je napisao/la:
08 dec 2023, 00:27

Obicni populista kao i u svemu. U Moskvi ima vise muslimama nego u Bosni, a imaju sveukupno 4 dzamije, a to je samo vrh ledenog brijega.

A mi smo se nekad smijali Kadirovcima :urnebes:
https://tw
A sta dzamije odredjuju nesto? Eto te k'o Dodik, "vise dzamija u Sarajevu nego u Teheranu" :rol: Mozda imaju dosta mesdzida

I nea toliko Muslimana u Moskovi.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 08 dec 2023, 13:05

Ma jok, zato sam i napisao to je samo vrh ledenog brijega. Citao sam dosta o tome podavno

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VolimBiH96 i 14 gostiju.