Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Edin Gačanin poznatiji kao vođa kartela Tito i Dino se nagodio sa Nizozemskom za 7 godina robije i milion eura kazne . Kaznu će služiti kod nas ili u UAE .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
sluzi je on u Dubaiju u kucnom pritvoru dok biznis i dalje ideVensanKasel je napisao/la: ↑07 dec 2023, 13:50Edin Gačanin poznatiji kao vođa kartela Tito i Dino se nagodio sa Nizozemskom za 7 godina robije i milion eura kazne . Kaznu će služiti kod nas ili u UAE .

- numanumaye22
- Kontakt:
Smijesna kaznaVensanKasel je napisao/la: ↑07 dec 2023, 13:50Edin Gačanin poznatiji kao vođa kartela Tito i Dino se nagodio sa Nizozemskom za 7 godina robije i milion eura kazne . Kaznu će služiti kod nas ili u UAE

Za 5 je vani i lagan ko pero
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Standardno poražavajući rezultati na PISA testovima zapadnih drustava u odnosu na Singapurce, Tajvan, Kineze, Japance...I još neke Azijate.
Funkcionalno ne mogu da razumiju osnovne pojmove i donesu logicke zakljucke. Djeca su sve gluplja i obrazovanje sve lošije.
https://www.tagesschau.de/inland/gesell ... e-128.html
Funkcionalno ne mogu da razumiju osnovne pojmove i donesu logicke zakljucke. Djeca su sve gluplja i obrazovanje sve lošije.
https://www.tagesschau.de/inland/gesell ... e-128.html
Bez zajebancije, neće me iznenaditi ako ubrzo npr. na kontrolnom iz matematike uz zadatak bude i objašnjenje šta ustvari trebaju uraditi.
Ono, uz 2+2=x piše i "Ovdje trebate sabrati dva broja. Sabrati znači prvom broj dodati drugi broj. Rezultat upišete umjesto slova x. Napomena: Ne prepisujete slovo x, to nije rezultat, rezultat je jedan broj. Hint: Taj broj nije 22."
Al koga boli qrac. Bitno da ne puca, da stranci prijete Dodiku i da se petkom može s posla na Džumu.
Ono, uz 2+2=x piše i "Ovdje trebate sabrati dva broja. Sabrati znači prvom broj dodati drugi broj. Rezultat upišete umjesto slova x. Napomena: Ne prepisujete slovo x, to nije rezultat, rezultat je jedan broj. Hint: Taj broj nije 22."
Al koga boli qrac. Bitno da ne puca, da stranci prijete Dodiku i da se petkom može s posla na Džumu.

The saddest thing in life is wasted talent.
Nisam, ali treba naglasiti par stvari.
Rahmetli Zukorlica sam postovao kao ucenjaka, elokventnog covjeka itd. Sad, citajuci neke rezencije, knjiga Drevna Bosna sigurno je zanimljiva s tog filozofskog i etickog, te nekim okvirima i kulturoloskog aspekta. Ali, Zukorlic nije bio istoricar, kao npr. ni dr. Jahja Ferhatovic niti prof. dr. Refik Secibovic, ukratko ljudi koji su govorili o sadrzaju i sustini iste.
Ne sumnjam da je gospon Zukorlic postovao dijelom istorijsku metodologiju ali metodicki rad iz istorije obavlja strucnjak kroz cetiri faze: heuristiku (skupljanje izvora, sredjivanje, obrada te objavljivanje originalnih izvora), pa kriticka analiza istih, treca faza naucno objasnjenje proucavane istorijske pojave te zavrsna - sinteza istorijskih cinjenica. Uz sve to se koriste i pomocne istorijske nauke.
Ovo napominjem jer sam pregledao masu njegovih gostovanja te u kontekstu prezentiranja istorijskih cinjenice i same dubine materije.
Nesto najbolje sto mozes dobiti iz perioda prije poznatih banova o nasoj zemlji jeste knjiga Muhameda Hadzijahica - Povijest Bosne u 9. i 10. stoljecu. Naravno i Hadzijahic je prije svega bio pravnik, ali ovdje se vidi jedna ozbiljna literatura gledajuci pomenuti metodicki rad, a na kraju prosla je validne recenzije te uvrstena u popis dodatne literature na fakultetima.
Sve ovo naravno ne iskljucuje da cu nekad procitati i ovu knjigu Zukorlica.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- VensanKasel
- Kontakt:
Smiješna jeste , ali je nagodba . Šta su oni dobili od njega , to ne znamo . Većina raje kaže svi bi kao on , pare zgrnuo i vrijedi ležati . Ko je jednom bio na robiji , kaže nikad više .harden je napisao/la: ↑07 dec 2023, 15:37Smijesna kaznaVensanKasel je napisao/la: ↑07 dec 2023, 13:50Edin Gačanin poznatiji kao vođa kartela Tito i Dino se nagodio sa Nizozemskom za 7 godina robije i milion eura kazne . Kaznu će služiti kod nas ili u UAE
- ASD
- Kontakt:
Ma dolijat će on opet.VensanKasel je napisao/la: ↑07 dec 2023, 17:59Smiješna jeste , ali je nagodba . Šta su oni dobili od njega , to ne znamo . Većina raje kaže svi bi kao on , pare zgrnuo i vrijedi ležati . Ko je jednom bio na robiji , kaže nikad više .harden je napisao/la: ↑07 dec 2023, 15:37Smijesna kaznaVensanKasel je napisao/la: ↑07 dec 2023, 13:50Edin Gačanin poznatiji kao vođa kartela Tito i Dino se nagodio sa Nizozemskom za 7 godina robije i milion eura kazne . Kaznu će služiti kod nas ili u UAE
Taj epitet bijednik ide uz vas četalje
Jerbipak ste vi takve od 77 i vise godina ubijali,mucili,drzali u logorima na kraju i strijeljali
Kakav bijednik moras biti klati djecu od svega par dana,strijeljati djecu od 12 godina,silovati djevojcice od 15 godina
BIJEDNIK dobro ide uz vas

SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
- VensanKasel
- Kontakt:
@Deantinho nije četaljGIBRA je napisao/la: ↑07 dec 2023, 18:18Taj epitet bijednik ide uz vas četalje
Jerbipak ste vi takve od 77 i vise godina ubijali,mucili,drzali u logorima na kraju i strijeljali
Kakav bijednik moras biti klati djecu od svega par dana,strijeljati djecu od 12 godina,silovati djevojcice od 15 godina
BIJEDNIK dobro ide uz vas![]()

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Hoteli u Sarajevu uoči dočeka Nove godine gotovo su popunjeni iako su ostala još 23 dana do ispraćaja 2023. godine.
Prema podacima sa Bookinga, 99 posto smještajnih kapaciteta u sarajevskim hotelima je rezervisano i preostalo je još vrlo malo slobodnih kreveta.
Što se tiče kompletne ponude (privatni apartmani, hosteli i hoteli) popunjenost je trenutno na 96 posto. Ovi podaci govore da će glavni grad Bosne i Hercegovine posljednjeg dana ove godine biti prepun turista.
Prema podacima sa Bookinga, 99 posto smještajnih kapaciteta u sarajevskim hotelima je rezervisano i preostalo je još vrlo malo slobodnih kreveta.
Što se tiče kompletne ponude (privatni apartmani, hosteli i hoteli) popunjenost je trenutno na 96 posto. Ovi podaci govore da će glavni grad Bosne i Hercegovine posljednjeg dana ove godine biti prepun turista.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
gdje onaj Alem ides li ba schulza kad bude dolazio u tvoj neighborhood
- feniksptica
- Kontakt:
Kakav je ovaj hotel Grand, vidim komšo mi se upustio u avanturu u Sarajevu. Ima l kakve nade
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Tata ti je četnik.GIBRA je napisao/la: ↑07 dec 2023, 18:18Taj epitet bijednik ide uz vas četalje
BIJEDNIK dobro ide uz vas![]()
ima ako ulupa minimalno desetak miliona u renoviranje sad je taj hotel na nivou 98e godinefeniksptica je napisao/la: ↑07 dec 2023, 21:05Kakav je ovaj hotel Grand, vidim komšo mi se upustio u avanturu u Sarajevu. Ima l kakve nade

Trenutno najgori hotel u gradu ako ulozi fine pare mozda i nešto bude od mjega
- feniksptica
- Kontakt:
A jbg posteljina i duseci sve novo, to znam. I stolarija se komplet mijenja. To je trenutno sto znam. Valjda uspije
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- Felixians4
- Kontakt:
Di ste za doček?
feniksptica je napisao/la: ↑07 dec 2023, 22:50A jbg posteljina i duseci sve novo, to znam. I stolarija se komplet mijenja. To je trenutno sto znam. Valjda uspije

sobe su stare minimalno tridesetak godina i ostatak hotela nije u nista boljem stanju al za 55 kermi je bas dno dna realno, u njemu odsjedaju najnizi stalez turista, ako nema u planu da renovira sve sobe i sve ostale dijelove hotela da zvizdi beze je krecio stvar
-
- Kontakt:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎