Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

meho-medo
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la meho-medo » 06 dec 2023, 17:23

tuzlak1987 je napisao/la:
06 dec 2023, 16:33
Bio si previse fin i ako si fin klijent oni kontaju da si ti budala. Moras uraditi nesto agresivnije i napraviti frku i prijetiti tuzbama pa ce ti mozda zamijeniti pec.

Taj ti je rekao da ce navesti ali samo da te skine s one stvari, normalno nije ni mislio da navede vec samo pricao nesto sto ce da ti se svidja.
To sam i pretpostavio...
Sve kontam sa svakim fino i gospodski ali ocigledno neki to zloupotrijebe.

Bitno mi je bilo da znam jel normano da ovaj voxov sporet grije prekidace. Al evo sad posto drugi forumase kaze da njegov perfektno radi onda znam da nije do marke samo.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 06 dec 2023, 17:27

LegendKiller je napisao/la:
06 dec 2023, 14:44
MortemHz je napisao/la:
06 dec 2023, 14:11
Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine je objavila podatke o poreznim uplatama u periodu od januara do novembra ove godine, podatke o broju zaposlenih na 30. novembar 2023. godine, kao i podatke o broju fiskalnih uređaja i fiskalnom prometu.

Kako su saopćili, porezni obveznici su u periodu od januara do novembra ove godine uplatili 6,6 milijardi KM, što je u odnosu na isti period prošle godine više za 891,5 miliona KM ili 15,42 posto, a u odnosu na period januar-novembar 2019. više za 1,8 milijardi KM ili 39,17 posto.
U Kantonu Sarajevo je od januara do novembra najviše uplaćeno javnih prihoda, i to 2,4 milijarde KM, što je za 316,5 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine.

U Tuzlanskom kantonu je uplaćeno 1,1 milijardu KM, što je za 148 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine.

U Zeničko-dobojskom kantonu je uplaćeno 845 miliona KM, što je za 78 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu je uplaćeno 788,6 miliona KM, što je za 135,1 milion KM više u odnosu na isti period prošle godine.

U Srednjobosanskom kantonu je uplaćeno 510 miliona KM, što je za 77,8 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine.

U Unsko-sanskom kantonu je uplaćeno 388,4 miliona KM, što je za 44,2 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine.

U Zapadnohercegovačkom kantonu je uplaćeno 264,9 miliona KM, što je za 45,1 milion KM više u odnosu na isti period prošle godine.

U Kantonu 10 je uplaćeno 126,2 miliona KM, što je za 20,1 milion KM više u odnosu na isti period prošle godine.

U Bosansko-podrinjskom kantonu je uplaćeno 73,9 miliona KM, što je za 12,4 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine.

U Posavkom kantonu je uplaćeno 72 miliona KM, što je za 12,6 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine.
Broj zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika na 30. novembar ove godine je iznosio 545.619, dok je broj zaposlenih 30. novembra prošle godine iznosio 540.367. Broj zaposlenih prema prebivalištu osiguranog lica je 30. novembra ove godine u:
Kantonu Sarajevo iznosio 148.016, što je za 2.134 više u odnosu na isti dan prošle godine;

Tuzlanskom kantonu iznosio 106.680, što je za 107 više u odnosu na isti dan prošle godine;

Zeničko-dobojskom kantonu iznosio 88.022, što je za 580 više u odnosu na isti dan prošle godine;

Hercegovačko-neretvanskom kantonu iznosio 56.529, što je za 1.296 više u odnosu na isti period prošle godine;

Srednjobosanskom kantonu iznosio 52.458, što je za 80 manje u odnosu na isti dan prošle godine;

Unsko-sanskom kantonu iznosio 39.144, što je za 210 više u odnosu na isti dan prošle godine;

Zapadnohercegovačkom kantonu iznosio 22.461, što je za 766 više u odnosu na isti dan prošle godine;

Kantonu 10 iznosio 11.719, što je za 53 više u odnosu na isti dan prošle godine;

Bosansko-podrinjskom kantonu iznosio 7.541, što je za 11 manje u odnosu na isti dan prošle godine;

Posavskom kantonu iznosio 5.819, što je za jedan manje u odnosu na isti dan prošle godine;
Zanimljiv podatak:
Broj zaposlenih sa prebivalištem u Republici Srpskoj iznosio je 8.342, što je za 196 više u odnosu na isti dan prošle godine.
Ovo je vrlo mala brojka, koliko su zeleni kmeri nabacili ovu priču ja kontao barem 50000 njih radi u FBIH, a ne ova sića, a od čega su sigurno pola zaposlenici državnih institucija.
Da i ovaj mit zelenih arhiviramo.
Pa kad uzmeš u obzir da je glavna koncentracija stanovništva i svega oko Banja Luke i djelimično Bijeljine i da ovih 8342 čini stanovništvo sarajevsko-romsnijske regije je i hercegovačke regije onda jeste puno

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 dec 2023, 17:32

meho-medo je napisao/la:
06 dec 2023, 17:23
tuzlak1987 je napisao/la:
06 dec 2023, 16:33
Bio si previse fin i ako si fin klijent oni kontaju da si ti budala. Moras uraditi nesto agresivnije i napraviti frku i prijetiti tuzbama pa ce ti mozda zamijeniti pec.

Taj ti je rekao da ce navesti ali samo da te skine s one stvari, normalno nije ni mislio da navede vec samo pricao nesto sto ce da ti se svidja.
To sam i pretpostavio...
Sve kontam sa svakim fino i gospodski ali ocigledno neki to zloupotrijebe.

Bitno mi je bilo da znam jel normano da ovaj voxov sporet grije prekidace. Al evo sad posto drugi forumase kaze da njegov perfektno radi onda znam da nije do marke samo.
Imas ured ombudsmana za zastitu potrosaca, tamo se mozes obratiti, telefonski ili mailom, opises sta je problem, prilozis dokaze sta imas i oni ce reagovati
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 06 dec 2023, 17:36

meho-medo je napisao/la:

Pitanje koji VOXov sporet, imas vise modela. Pa primjer CHT 6205, 1505, EHB, EHT, onda onaj kombinovani itd.

Moguce da je fabricka greska na nekom modelu. Ja sam primjer kupio Villagerovu motorku 460 ima jace od godine dana. I nakon par mjeseci otisla uljna pumpa. Nazvao servis (garancija msm 2 i po godine) i poceli me uvjeravat da je do mene jer sam ili ono podesavanje nepropisno stelovao ili sam rezao neko vrijeme bez ulja. Ipak na kraju primili, stavili novu da bi se ispostavilo kako inace kod tih modela ode, sto mi je priznao serviser iz Bijeljine koji je popravljao (a ovi iz podrske pricali drugu pricu). Fuseraj kvaliteta pumpe. Sad zasad radi top.

Ocu rec, nekad moze bit greska fabrike, nekad losija izolacija ili fuš dijelovi pa da pogodi neku seriju ali to nece na sva zvona razglasit kao kada proizvodjaci vozila rade opoziv. Budi uporan taman da im je odneses na vrata.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 06 dec 2023, 17:52

Prema informativnoj publikaciji “The Insider”, Kijev nastavlja isporuku rezervnih delova za avione i helikoptere Ruske Federacije. Od prošle godine isporučene su ukrajinske komponente u vrednosti od 370 miliona rubalja (oko 4,2 miliona USD). Osim iz Ukrajine, Rusija je uvozila i rezervne delove iz Velike Britanije, Sjedinjenih Država i Francuske. Isporuke su se odvijale preko pravnog lica registrovanog u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, međutim, trenutno se odvijaju preko kompanije iz Kirgistana.

Na osnovu informacija iz carinskih dokumenata, postalo je poznato da je ruska kompanija već kupila delove u vrednosti od oko 120 miliona rubalja za avion An-124 proizveden u harkovskoj mašinogradnji FED, kao i rezervne delove proizvedene u kijevskoj fabrici Radar u vrednosti od preko 67 miliona rubalja za Ka-32 helikoptere. Osim toga, u sklopu ovih isporuka, organizacija je kupila proizvode od raznih ukrajinskih proizvođača u ukupnom iznosu od oko 170 miliona rubalja, uključujući komplete za popravku za motore An-24 i An-12 koje proizvodi Motor Sic. Ovi podaci ukazuju da se uprkos političkim i ekonomskim razlikama između Ukrajine i Rusije, trgovina rezervnim delovima za avio-industriju nastavlja.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 06 dec 2023, 18:05

Asteriks je napisao/la:
06 dec 2023, 17:36
meho-medo je napisao/la:

Pitanje koji VOXov sporet, imas vise modela. Pa primjer CHT 6205, 1505, EHB, EHT, onda onaj kombinovani itd.

Moguce da je fabricka greska na nekom modelu. Ja sam primjer kupio Villagerovu motorku 460 ima jace od godine dana. I nakon par mjeseci otisla uljna pumpa. Nazvao servis (garancija msm 2 i po godine) i poceli me uvjeravat da je do mene jer sam ili ono podesavanje nepropisno stelovao ili sam rezao neko vrijeme bez ulja. Ipak na kraju primili, stavili novu da bi se ispostavilo kako inace kod tih modela ode, sto mi je priznao serviser iz Bijeljine koji je popravljao (a ovi iz podrske pricali drugu pricu). Fuseraj kvaliteta pumpe. Sad zasad radi top.

Ocu rec, nekad moze bit greska fabrike, nekad losija izolacija ili fuš dijelovi pa da pogodi neku seriju ali to nece na sva zvona razglasit kao kada proizvodjaci vozila rade opoziv. Budi uporan taman da im je odneses na vrata.
Model je sljedeci Vox CHT 6000 VV
TIP YE66C1001T22M2

Svjestan sam ja da oni sad se prave budale i pokusavaju na sve nacine da me ubijede da je to sve u redu.
Međutim evi Rio mi je naveo gdje da se obratim.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 06 dec 2023, 18:53

Bože sačuvaj, užas šta joj je taj momak uradio, ali pazi komentare. Ovi muškarci, a i žene nisu normalni. Gdje mi živimo? Kakav je ovo način razmišljanja, zamjeraju djevojci jer je napisala da je momak koji ju je pretukao Srbin, ah pa Srbi su heroji..
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 06 dec 2023, 19:13

Surreal je napisao/la:
06 dec 2023, 18:53

Bože sačuvaj, užas šta joj je taj momak uradio, ali pazi komentare. Ovi muškarci, a i žene nisu normalni. Gdje mi živimo? Kakav je ovo način razmišljanja, zamjeraju djevojci jer je napisala da je momak koji ju je pretukao Srbin, ah pa Srbi su heroji..
Komentari na antidruštvenim mrežama su qrac obični , pokazatelj ničega . Jedino gore su komentari na smeću od kliksa .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 06 dec 2023, 19:20

Arvid je napisao/la:
06 dec 2023, 14:15
slika

:urnebes:
Njena popularnost mi je fascinantna. Ja zivim u 2023. i slusam dosta stranu muziku, ali njenu nijednu pjesmu ne znam, a slovi kao najveca pop zvijezda trenutno.

Procitao sam neki dan da dijeli zaradu sa kompletnom ekipom koja je prati.
Zadnja izmjena: Puma, dana/u 06 dec 2023, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 06 dec 2023, 19:20

Oj rodjo sta je ovaj uradio curi Boze sacuvaj....
Une vie honorable est une vie éternelle

Eisig
Kontakt:

Post Postao/la Eisig » 06 dec 2023, 19:36

Puma je napisao/la:
06 dec 2023, 19:20
Arvid je napisao/la:
06 dec 2023, 14:15
slika

:urnebes:
Njena popularnost mi je fascinantna. Ja zivim u 2023. i slusam dosta stranu muziku, ali njenu nijednu pjesmu ne znam, a slovi kao najveca pop zvijezda trenutno.

Procitao sam neki dan da dijeli zaradu sa kompletnom ekipom koja je prati.
Realno prosjek. Ne znam kako neko moze slusati njena njasra.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 06 dec 2023, 19:43

Internacionalna verzija Prije, eksplodirala ove godine a nikom nije tačno jasno kako
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 06 dec 2023, 19:50

Zapravo više znam njene starije pjesme nego ovo sad.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 06 dec 2023, 20:25

Robust je napisao/la:
05 dec 2023, 23:05
slika

14 godina od ovoga al se stari u pm :crazy:
Cheetos stigao u Bingo...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 06 dec 2023, 20:30

Sky9 je napisao/la:
06 dec 2023, 20:25
Robust je napisao/la:
slika

slika

znam jeo sam ga prije dva dana isti miris iz djetinjstva :bow: :bow: , zaboravio sam koliko ga dodje u onoj jednoj kesici a i cijena mu je okay tri mara

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 06 dec 2023, 20:36

Robust je napisao/la:
06 dec 2023, 20:30
Sky9 je napisao/la:
Robust je napisao/la:
slika

slika

znam jeo sam ga prije dva dana isti miris iz djetinjstva :bow: :bow: , zaboravio sam koliko ga dodje u onoj jednoj kesici a i cijena mu je okay tri mara
Ovaj je oven dry, onaj je bio masniji, ali što se okusa tiče, isti. Kečap mi je već malo slabiji, ali Cheetos je Cheetos. Kad sam ga ugledao na polici, protrljao sam oči, bukvalno. Prošlo je mnogo vremena. :D
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 06 dec 2023, 23:23

Vrhunac bh države.

Eisig
Kontakt:

Post Postao/la Eisig » 06 dec 2023, 23:38

Sky9 je napisao/la:
06 dec 2023, 20:36
Robust je napisao/la:
06 dec 2023, 20:30
Sky9 je napisao/la:

slika

Ovaj je oven dry, onaj je bio masniji, ali što se okusa tiče, isti. Kečap mi je već malo slabiji, ali Cheetos je Cheetos. Kad sam ga ugledao na polici, protrljao sam oči, bukvalno. Prošlo je mnogo vremena. :D
Probaj ovaj. Najjaci je.

[

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 dec 2023, 23:53

Stigao i Takis pa ga nestalo nakon dan dva i vise nema ni za lijeka
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 07 dec 2023, 00:49

rio_Ferdy88 je napisao/la:
06 dec 2023, 23:53
Stigao i Takis pa ga nestalo nakon dan dva i vise nema ni za lijeka

slika

slika

imas na hifa petrolu Takis, a uzmi i miskets kesica puna ledo kornet zavrsetaka :bow: :bow:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google [Bot] i 18 gostiju.