Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Jedina vojska, grupacija ili kako god ih nazvali koja se bori protiv Demonske vojske koja je prijetnja cijelom čovječanstvu je Hamas. Ponos čovječanstva.
Jeste. Pa kod muslimana u Indoneziji i žene idu klanjat bajram namaz. Pa kod Iranaca ovako, kod Arapa onako, Druzi opet onako. Milion naroda i sekti i svi ponešto rade drugačije... Drugi par opanaka je što Arapi preko islama pokušavaju izvoziti arapski stil života.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Kako je moguće u isto vrijeme prozivati Ustaše i ubistvo Blaža Kraljevića koji je bio na čelu organizacije koja je bila bazirana na ustaškoj ideologiji?
Ja bih rado pročitao knjige iz kojih on ovo vadi.Kajzer10 je napisao/la: ↑06 dec 2023, 16:29Tebi dzaba govoriti. Ono ima lik svoje i gotovo. Te mitove oko Banja Luke na traktorima necu ni komentarisati.chily-rz je napisao/la: ↑06 dec 2023, 16:23Qrac bi se Hrvati organizovali da im Švabe i EU nisu pomagali ali isto tako im je olakšala činjenica da su Srbi morali ratovati u BiH što im je dalo vremena da se skontaju. Kažem, opet na kraju kad su Hrvatski Srbi bili na traktorima da je NATO uletio i rekao Hrvatima ne može to tako, ne možete protjerati Srbe, evo vam dejton i konstitutivnost za potpisati, ako ne želite imate NATO protiv sebe pa izvolite imali bi isto što i mi u BiH.
Ovo mi je balkaninfo povijest.
Lik govori o embargu BiH iako je embargo 91 udarem yugoslaviji sto znaci da je i Hrvatska bila pod istim embargom kao i BiH.
Zadnja izmjena: Rosicky, dana/u 06 dec 2023, 17:26, ukupno mijenjano 1 put.
Koliko ovih sto podrzavaju genocid i pljuju po islamu i muslimanima zivi u muslimanskim zemljama?Koliko vas zivi u Bosni bar?Ja koliko vidim sve je to seljadija iz malih mjesta koja je pobjegla vani zeljna svega.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
hahahhah

Oni koji podržavaju sve ljevičasrke agende da ih inače ne bi nazivali seljacima

Samo što Zagreb nije bio pet godina pod opsadom nego Sarajevo. Hrvatskoj nije Njemačka pomagala devedesetih ? Nije im dobro došli što su Srbi preusmjerili večinu vojske na BiH, kako bi se odvijao rat da su Bošnjaci odlučili ostati u Jugi i ratovati za istu ? Narod Banjaluke nije bio na traktorima?
Ok, možemo se baviti i Haškim presudama, šta misliš o njima ? Šta misliš o slavljenju Prajka i ekipe kao heroja? Eno neki dan Torcida izbaci parolu u čast ratnom zločincu, Ultrasi isto, Jel ti zasmetalo? Jel ti smeta kad purgeri rade isto ili si osjetljiv samo kad treba Arapski fašizam osuditi.
Ne mislim da je tako. Više sam mišljenja da je to povezano sa raspadom Jugoslavije kad su se ljudi počeli utkrivati u tome objašnjavajući drugima kako je sve ono što su radili i živjeli u prošlom dobu bilo pogrešno. U Hrvatskoj se otišlo toliko daleko da su odabrali stvarati novi jezik, a da ne zaostanemo puno za njima pobrinule su se naše selefije koje su počele da uvoze novu religiju.chily-rz je napisao/la: ↑06 dec 2023, 15:22Pa došlo je vrijeme i lqbt parada, promovisanja bluda, kocke, alkohola, Jel to u skladu sa našim ja i Jel to pripada Bosni ? Taj "radikalni" islam i osnažuje ovaj demokratski režim u kojem se promoviše sve što je u suštini kontra religije. Znači sve ovo ti je ok i normalno ali kratke hlače i duga brada jok, to ne može.Arnelv52 je napisao/la: ↑06 dec 2023, 14:42Pa biti musliman na arapski način ima najmanje veze sa imati svoje ja. Mi smo stoljećima prije ove sveopće arapizacije društva imali svoj islam koji je puno više u skladu sa našim ja.
Danas došlo vrijeme kratih pantalona, dugih brada, još me ubjedjuju da se ne kaže grob nego mezar i da se Kuran ne čita nego uči ali i da se ilahija ne pjeva nego uči. To nek voli ko hoće, al' to ne pripada Bosni.
Počelo se sa tim da se u pošti i banci od sad može reći i merhaba a ne samo dobar dan i zdravo a završili smo na kratkim hlačama i bradama. Tu je problem tih kratkih hlača. Ne ljudi kao ljudi nego što je to vrhunac neke ideologije, da ne kažem hajke na naš način života. I u tom smislu meni ne smetaju ni lgbt, ni vehabije ali ne volim što se iz toga pravi ideologija.
Oblikujel ti demokratija stil života? Kad je to lqbt i parada ponosa zabilježena na ovim prostorima? Kakav je Islam u Bosni bio za vrijeme Osmanlija? Na koji period se u opšte pozivaš kad govoriš o Islamu u BiH?Arnelv52 je napisao/la: ↑06 dec 2023, 17:14Jeste. Pa kod muslimana u Indoneziji i žene idu klanjat bajram namaz. Pa kod Iranaca ovako, kod Arapa onako, Druzi opet onako. Milion naroda i sekti i svi ponešto rade drugačije... Drugi par opanaka je što Arapi preko islama pokušavaju izvoziti arapski stil života.
Kažem vam, sve što više pokušavate nametati nekakve zapadne vrijednosti to će se vjernici sve više vracati korijenima Islama jer im se ne ostavlja drugi izbor. Gdje je prag tolerancije? Ko je odlučio i definirao "radikalni" islam i zašto te principe ne provodite i na demokratiju? Postojil radikalni liberalizam, radikalna demokratija, postoji li ograničenja u slobodi ljudskih prava osim u slučajevima kad to režimu odgovara? Trans je ok i u modi, brade nose svi, žene hodaju polu gole, muškarci nose uske šorceve i pantalone, buše uši, tetoviraju glave. Sve to valjda spada u ljudske slobode ali kratka hlače i brada u muslimana je valjda nazadnost ili šta, radikalno ? Hajmo svi furat sredinom, jedna krajnost vuce drugu krajnost.
Već sam ti to jednom napisao dok još nisam smatrao da si nacionalista i da imaš averziju prema Hrvatima u bilo kojem obliku.chily-rz je napisao/la: ↑06 dec 2023, 17:37Samo što Zagreb nije bio pet godina pod opsadom nego Sarajevo. Hrvatskoj nije Njemačka pomagala devedesetih ? Nije im dobro došli što su Srbi preusmjerili večinu vojske na BiH, kako bi se odvijao rat da su Bošnjaci odlučili ostati u Jugi i ratovati za istu ? Narod Banjaluke nije bio na traktorima?
Ok, možemo se baviti i Haškim presudama, šta misliš o njima ? Šta misliš o slavljenju Prajka i ekipe kao heroja? Eno neki dan Torcida izbaci parolu u čast ratnom zločincu, Ultrasi isto, Jel ti zasmetalo? Jel ti smeta kad purgeri rade isto ili si osjetljiv samo kad treba Arapski fašizam osuditi.
Kao netko kome su u obitelji više članova ubili ustaše 40tih nego srbi 90tih mogu osuditi kako ustaštvo tako i arapski fašizam.
Ti lupaš ko Maksim po diviziji. Kad ti se odgovori samo se prešaltaš na nešto novo.chily-rz je napisao/la: ↑06 dec 2023, 17:37Samo što Zagreb nije bio pet godina pod opsadom nego Sarajevo. Hrvatskoj nije Njemačka pomagala devedesetih ? Nije im dobro došli što su Srbi preusmjerili večinu vojske na BiH, kako bi se odvijao rat da su Bošnjaci odlučili ostati u Jugi i ratovati za istu ? Narod Banjaluke nije bio na traktorima?
-
- Kontakt:
Sve je to u redu. Samo kažem da je to ono o čemu bi se ljudi trebali zabaviti, a ne dužina hlača ili brade. Kaljaju ugled pravim vjernicima i stvaraju lošu sliku. Prvi su da morališu ljudima, a ovamo varaju, kradu.nerkolfc je napisao/la: ↑06 dec 2023, 15:54Procitao sam jednom, sad se ne sjecam koje je godine bilo, da je glavni muftija Osmanskog carsta tad napisao, ako kažeš bismilu a ideš sa znanjem da radis haram to te izvodi iz vjere. Davno je bilo mozda sam nešto I pomiješao ali to je neka srž bila njegovog teksta. Tako da dosta tih varalica uz vjeru je veliko pitanje dal su uopste muslimani.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Nacionalista? Definiraj mi svoj pojam da bi ti odgovorio. Nisam nacionalista, sutra bi glas dao za neku normalnu Jugu ili neki normalan svijet, moje Bošnjak je na prodaju za nešto bolje i vrijednije bilo kad, ne mislim da je priroda čovjeka i svijeta zasnovana na nacionalnoj pripadnosti, postoji dobro i loše kao osnovna podjela u društvu.
Vezano za Hrvatsku, zemlju kao zemlju volim, Istra je fantazija, Dalmacija isto raj na zemlji, prirodna bogatstva, čist zrak, Jadransko more. To moraš voljeti. Hrvate kao ljude i društvo ne želim generalizirati, za mene je Pernar koliko god ga ludim i mahnitim u Hrvatskoj smatrali bolji čovjek nego što će to i jedan HDZ-ovac ikad bit. Dakle, ono što ne volim je politika koju sprovodi ta Hrvatska prema BiH od raspada Osmanskog carstva pa do danas.
Koji su minimalni procenti za konstitutivnost? Ko zaslužuje konstitutivnost i na osnovu kojih parametara vrijednosti? Mogu li Baskijci tražiti konstitutivnost u Španiji? Katalonci? Andalužani? Bavarci u Njemačkoj ?
Konstitutivnost u BiH je došla na tenkovima i bombama, logorima, ratnim zločinima, na kostima desetine hiljada civila, na stotine hiljada je raseljeno sa svojih ognjišta.
Šta da ti odgovorim kad ti nisi u stanju osuditi zločin ako se ne uklapa u tvoj narativ s pričao bi o ljudskim pravima i ustavu.
Islam u BiH ima svoju historiju. Pozivam se na 80-te, 70-te, i sve te godine prije. Tim ljudima je neko rekao da su sve radili pogrešno. Niko ne priča o turskom vaktu, nego o pravim ljudima koji su živjeli neki svoj život u prošlom stoljeću. I kojima se neko umiješao u živote i sve to prekinuo.chily-rz je napisao/la: ↑06 dec 2023, 17:50Oblikujel ti demokratija stil života? Kad je to lqbt i parada ponosa zabilježena na ovim prostorima? Kakav je Islam u Bosni bio za vrijeme Osmanlija? Na koji period se u opšte pozivaš kad govoriš o Islamu u BiH?Arnelv52 je napisao/la: ↑06 dec 2023, 17:14Jeste. Pa kod muslimana u Indoneziji i žene idu klanjat bajram namaz. Pa kod Iranaca ovako, kod Arapa onako, Druzi opet onako. Milion naroda i sekti i svi ponešto rade drugačije... Drugi par opanaka je što Arapi preko islama pokušavaju izvoziti arapski stil života.
Kažem vam, sve što više pokušavate nametati nekakve zapadne vrijednosti to će se vjernici sve više vracati korijenima Islama jer im se ne ostavlja drugi izbor. Gdje je prag tolerancije? Ko je odlučio i definirao "radikalni" islam i zašto te principe ne provodite i na demokratiju? Postojil radikalni liberalizam, radikalna demokratija, postoji li ograničenja u slobodi ljudskih prava osim u slučajevima kad to režimu odgovara? Trans je ok i u modi, brade nose svi, žene hodaju polu gole, muškarci nose uske šorceve i pantalone, buše uši, tetoviraju glave. Sve to valjda spada u ljudske slobode ali kratka hlače i brada u muslimana je valjda nazadnost ili šta, radikalno ? Hajmo svi furat sredinom, jedna krajnost vuce drugu krajnost.
Taj radikalni islam nije nastao kao odgovor na lgbtq pokret. On je nastao puno prije toga. 90-tih. Kad se dovršila izgradnja 3 naroda u BiH.
Ja živim u Zenici, prije bi rekao da postoje radikalni uhljebi i one Mešine radikalne ulizice nego radikalni muslimani. Onaj s dugom bradom i kratkim hlačama živi svoj život onako kako misli da treba, sve dok mene ne ugrožava ko sam ja da mu sudim ? Jel to oni ulječu u kladionice, prekidaju koncerte, pale lika djeda mraza pod izgovorom ljudskih sloboda ? Na koji način su radikalni ? Mene ni jedan za mog života nije zaustavio i počeo mi vazit nešto a da ne govorim o nekim prijetnjama ucjenama, žive ljudi svoj život kako misle da trebaju, ko sam ja da im sudim.
Pitam te opet, ima li radikalne demokratije u tvojoj percepciji radikalizma?
Pitam te opet, ima li radikalne demokratije u tvojoj percepciji radikalizma?
Radikalni islam je pobio milijone nevinih ljudi manje od mirnog demokratskog zapada.
FK SARAJEVO.
- ASD
- Kontakt:
Meni ni te vehabije nisu jasne.
Imaš taj konzervativan način života i opet izabereš da živiš u gradu. (Ne svi)
Imaš taj konzervativan način života i opet izabereš da živiš u gradu. (Ne svi)
Pa i demokratija može biti radikalna. Radikalna demokratija je kad kažeš mi imamo 50% plus jedan glas i mi odlučujemo kako hoćemo.
Nisu problem ti ljudi što popravljaju telefone itd. Problem su razni Pezići, Bvlgariji i ko i šta sve ne koji zatupljuju narod tipa, da ne ulazim u diskusiju oko ovoga ali meni jednostavno para uši, kaže "ilahija se uči" a onda ga čuješ kako zapjeva Dodji najdraži u D molu (kasida, nije bitno). I džabe pitati profesora bosanskog jezika koji će naravno reći da čovjek pjeva, ako on kaže da uči onda uči.
I tako na masu tih stvari su ispomjerali granice kako bi oni mogli dati odgovore na pitanja šta je ispravno a šta nije pa onda nije ni čudo, ali jeste istovremeno i žalosno i smješno, kad na fb neko objavi vjest da je neko umro pa se ljudi satraše da u komentaru napišu El Fatiha.

Nisu problem ti ljudi što popravljaju telefone itd. Problem su razni Pezići, Bvlgariji i ko i šta sve ne koji zatupljuju narod tipa, da ne ulazim u diskusiju oko ovoga ali meni jednostavno para uši, kaže "ilahija se uči" a onda ga čuješ kako zapjeva Dodji najdraži u D molu (kasida, nije bitno). I džabe pitati profesora bosanskog jezika koji će naravno reći da čovjek pjeva, ako on kaže da uči onda uči.
I tako na masu tih stvari su ispomjerali granice kako bi oni mogli dati odgovore na pitanja šta je ispravno a šta nije pa onda nije ni čudo, ali jeste istovremeno i žalosno i smješno, kad na fb neko objavi vjest da je neko umro pa se ljudi satraše da u komentaru napišu El Fatiha.
Pazi nije vrhunac islama na ovim prostorima 50 godina unazad kad ih je dosta bilo utuseno komunizmom.
A te stvari sto ti nabrajas da ti smetaju su meni nigdje veze, kakav to uticaj ima na bilo sta.
A te stvari sto ti nabrajas da ti smetaju su meni nigdje veze, kakav to uticaj ima na bilo sta.