Druze ako ti neko privatno spuca neku cijenu, nisi dužan pristati na to.Bundesliga je napisao/la: ↑06 dec 2023, 15:29I kad ste se već dotakli muslimana u Bosni. Problem ne bi trebao biti koliko duge su im hlačice, brada. Već što ih ima dosta koji gledaju da što više zeznu čovjeka finansijiski. Ima dosta varalica kojima su puna usta Islama, a lopovi su. Također, one radnje i radnjice što drže, gledaju da prodaju stvari što skuplje i daleko iznad realne cijene. Ili ako nekome rade nešto privatno, zavale cijenu kao da su pogodili raditi u Njemačkoj. E to je problem. Naravno, poznajem mnogo vjernika koji su pošteni ljudi, nisu varalice i hoće pomoći čovjeku. Nažalost i onih drugih poznajem.
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Takvih ljudi imas na sve strane.
-
- Kontakt:
Ne govorim za sebe. Govorim što sam lično vidio i što su mi ljudi pričali kakav su im rusvaj napravili, fušeraj. Ljudi pristanu, kontaju nema veze cijena nek se uradi kako treba. A ovi fušere i neće popravit. To je problem, ne možeš ti stalno spominjati Allaha a varaš narod, ne ide to tako. I kao što sam već rekao, ne generalizujem, ali stvarno ima ovakvih (ne)ljudi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
To se možemo složiti, kao musliman se može izjasniti bilo ko ali je pitanje koliko se taj zaista drži osnovnih temelja vjere i koliko je iskren u svemu tome.
Samo kažem da ovaj naš sistem veze s religijom nema, demokratija je u suštini kontra religije, promoviše sve što je religija zabranila i onda neko ovdje krivi religiju za stanje u društvu u takvim postavkama. Šta je to loše u postavkama gdje su blud, kocka, alkohol, kamata zabranjeni? Koji su argumenti koji će stati u odbranu ovakvih vrijednosti ?
Samo kažem da ovaj naš sistem veze s religijom nema, demokratija je u suštini kontra religije, promoviše sve što je religija zabranila i onda neko ovdje krivi religiju za stanje u društvu u takvim postavkama. Šta je to loše u postavkama gdje su blud, kocka, alkohol, kamata zabranjeni? Koji su argumenti koji će stati u odbranu ovakvih vrijednosti ?
U ratu 90 tih cetnicima i ustasama nije bilo bitno jel pijes alkohol ili klanjas sve namaze.Tj svejedno im je bilo jesili praktikant ili musliman na papiru.Samo je bitno bilo jesili osunecen i jel nosis muslimansko ime.Samo iskljucivo zbog toga smo ubijani,protjerivani,zene silovane itd itd.
I Samo zbog toga nismo bili zasticeni kaò slovenci ,pa poslije hrvati..i zbog toga smo imali embargo i dozivjeli genocid zprotjerivanje itd itd.Sto niko drugi nije imao embargo vec samo muslimani.
Ko je i zasto ubio Blaza Kraljevica jer nije htjeo ubijati muslimane?
I Samo zbog toga nismo bili zasticeni kaò slovenci ,pa poslije hrvati..i zbog toga smo imali embargo i dozivjeli genocid zprotjerivanje itd itd.Sto niko drugi nije imao embargo vec samo muslimani.
Ko je i zasto ubio Blaza Kraljevica jer nije htjeo ubijati muslimane?
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 06 dec 2023, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Pa normalno kad za prijatelje imamo Evropljane koji su nam nametnuli takav ustav, što je Hrvatska nacionalna država a BiH nije ? Što NATO nije sprijecio protjerivanje Srba iz Hrvatske i dao im konstitutivnost? Što Bošnjaci u Hrvatskoj nemaju konstitutivnost? Tebi je normalno da jedan glas Hrvata vrijedi u ovoj državi kao pet glasova Bošnjaka ali ti vjerovatno nije normalno da u Hrvatskoj važe ista pravila?
Nije tema ovdje svašta nešto pa se piše, kad mi neko kaže da smo si isključivo sami krivi za ovu situaciju naravno da ću mu odgovoriti onako kako jeste, činjenicama. Mi Bošnjaci smo u očima Evrope manje vrijedni i to su nam dejtonom i pokazali, ko to ne vidi taj je slijep na oba oka.
Procitao sam jednom, sad se ne sjecam koje je godine bilo, da je glavni muftija Osmanskog carsta tad napisao, ako kažeš bismilu a ideš sa znanjem da radis haram to te izvodi iz vjere. Davno je bilo mozda sam nešto I pomiješao ali to je neka srž bila njegovog teksta. Tako da dosta tih varalica uz vjeru je veliko pitanje dal su uopste muslimani.Bundesliga je napisao/la: ↑06 dec 2023, 15:35Ne govorim za sebe. Govorim što sam lično vidio i što su mi ljudi pričali kakav su im rusvaj napravili, fušeraj. Ljudi pristanu, kontaju nema veze cijena nek se uradi kako treba. A ovi fušere i neće popravit. To je problem, ne možeš ti stalno spominjati Allaha a varaš narod, ne ide to tako. I kao što sam već rekao, ne generalizujem, ali stvarno ima ovakvih (ne)ljudi.
Hrvatska je pobijedila u ratu. Sto je obzirom i na omjer nacionalnih grupa bilo puno lakse. Ali ima i do toga sto su od Vukovara napravili klaonicu, dok je 50000 Bosnjaka u Prijedoru sjedilo u kuci i cekalo da ih neko odvede u logor. Ruzno je reci, ali je tako.
Ima i do naših prijatelja koji su kad je Banjaluka bila na traktorima rekli stop, donijeli dejtonski sporazum i natjerali sve sudionike da ga potpišu. Isto to da su željeli uradili bi i u Hrvatskoj ali očigledno je da su tamo dopustili ono što u Bosni nisu i tu je sva suština priče. Normalno da smo bili slabi kad nam je ista ta Evropa uvela embargo dok je gledala kako Srbi zauzimaju teritorije sa JNA naoružanjem, nisu nam ni dali šansu da budemo demokratska država nego je od starta plan bio podjela i konstitutivnost. Etničko čišćenje, ratni zločini, genocid izmedju ostalog su nagradili dejtonskim sporazumnom i legalizovali RS.Kajzer10 je napisao/la: ↑06 dec 2023, 16:00Hrvatska je pobijedila u ratu. Sto je obzirom i na omjer nacionalnih grupa bilo puno lakse. Ali ima i do toga sto su od Vukovara napravili klaonicu, dok je 50000 Bosnjaka u Prijedoru sjedilo u kuci i cekalo da ih neko odvede u logor. Ruzno je reci, ali je tako.
Ja ne govorim o embargu, vec o drzavotvornoj svijesti naroda. Hrvatska je okruzila JNA kasarne i uzela oruzje, dok je u Bihacu gradonacelnik Bosnjak isao na celu kolone dok su napustali kasarne, kako bi pokazao dobru volju gradjana i da ih niko nece napasti. Ne sporim ja embargo, ali sam uvjeren da je stvar neorganizovanja naroda svijest, a ne manjak oruzja. Hrvatska je, kad je pocela stvar u Sloveniji, organizovala tajne obuke po planinama, a narod je ilegalno kupovao oruzje. Nasi su po Podrinju i Krajini, i ono sto su imali, dobrovoljno predali Srbima misleci da im je u tome spas. Cast izuzecima.chily-rz je napisao/la: ↑06 dec 2023, 16:05Ima i do naših prijatelja koji su kad je Banjaluka bila na traktorima rekli stop, donijeli dejtonski sporazum i natjerali sve sudionike da ga potpišu. Isto to da su željeli uradili bi i u Hrvatskoj ali očigledno je da su tamo dopustili ono što u Bosni nisu i tu je sva suština priče. Normalno da smo bili slabi kad nam je ista ta Evropa uvela embargo dok je gledala kako Srbi zauzimaju teritorije sa JNA naoružanjem, nisu nam ni dali šansu da budemo demokratska država nego je od starta plan bio podjela i konstitutivnost. Etničko čišćenje, ratni zločini, genocid izmedju ostalog su nagradili dejtonskim sporazumnom i legalizovali RS.Kajzer10 je napisao/la: ↑06 dec 2023, 16:00Hrvatska je pobijedila u ratu. Sto je obzirom i na omjer nacionalnih grupa bilo puno lakse. Ali ima i do toga sto su od Vukovara napravili klaonicu, dok je 50000 Bosnjaka u Prijedoru sjedilo u kuci i cekalo da ih neko odvede u logor. Ruzno je reci, ali je tako.
Ja ja, svima smo mi trn u oku. Nije, recimo, do toga što smo dali državljanstva teroristima i što se takvim dopušta da orgijaju po državi i propagiraju zaostale vrijednosti. Naravno da treba udarati ženu, ona je kriva, ima da sluša, poštuje i da se nasekira što me dovela u situaciju da je prebijem.
I ja sam im isto trn u oku. Zato su mi, Muslimanu (iz vjerske, herojske porodice, višestruko odlikovane najvećim ratnim priznanjima, porodice čiji članovi imaju ulice nazvane po njima) dali da budem direktor čitave filijale i da me 100+ Švaba i mnogih drugih Zapadnjaka godinama sluša i poštuje bez ikakvih problema. Štaviše, uvjerio sam se da daleko više poštuju moju vjeru i običaje nego moji.. hudi, radni, prepošteni Bošnjaci.
Moji su mi bili spremni dati da nosam papire po opštini.. ako se učlanim gdje treba, malo više zaglupim i još više smanjim sa kritikama.
Fuj munafici, lijeni, naivni. Da sam bogdo imao ovu pamet, pobjegao bih od vas još u majčinom stomaku.

Čast izuzecima.. kojih je, pogotovo na ovom forumu, jako jako malo.
I ja sam im isto trn u oku. Zato su mi, Muslimanu (iz vjerske, herojske porodice, višestruko odlikovane najvećim ratnim priznanjima, porodice čiji članovi imaju ulice nazvane po njima) dali da budem direktor čitave filijale i da me 100+ Švaba i mnogih drugih Zapadnjaka godinama sluša i poštuje bez ikakvih problema. Štaviše, uvjerio sam se da daleko više poštuju moju vjeru i običaje nego moji.. hudi, radni, prepošteni Bošnjaci.
Moji su mi bili spremni dati da nosam papire po opštini.. ako se učlanim gdje treba, malo više zaglupim i još više smanjim sa kritikama.
Fuj munafici, lijeni, naivni. Da sam bogdo imao ovu pamet, pobjegao bih od vas još u majčinom stomaku.

The saddest thing in life is wasted talent.
Qrac bi se Hrvati organizovali da im Švabe i EU nisu pomagali ali isto tako im je olakšala činjenica da su Srbi morali ratovati u BiH što im je dalo vremena da se skontaju. Kažem, opet na kraju kad su Hrvatski Srbi bili na traktorima da je NATO uletio i rekao Hrvatima ne može to tako, ne možete protjerati Srbe, evo vam dejton i konstitutivnost za potpisati, ako ne želite imate NATO protiv sebe pa izvolite imali bi isto što i mi u BiH.
Svak bi te volio kad se odreknes svega sto jesi, ti bi I vjeru promjenio za posao.scholsey je napisao/la: ↑06 dec 2023, 16:20Ja ja, svima smo mi trn u oku. Nije, recimo, do toga što smo dali državljanstva teroristima i što se takvim dopušta da orgijaju po državi i propagiraju zaostale vrijednosti. Naravno da treba udarati ženu, ona je kriva, ima da sluša, poštuje i da se nasekira što me dovela u situaciju da je prebijem.
Fuj munafici, lijeni, naivni. Da sam bogdo imao ovu pamet, pobjegao bih od vas još u majčinom stomaku.![]()
Tebi dzaba govoriti. Ono ima lik svoje i gotovo. Te mitove oko Banja Luke na traktorima necu ni komentarisati.chily-rz je napisao/la: ↑06 dec 2023, 16:23Qrac bi se Hrvati organizovali da im Švabe i EU nisu pomagali ali isto tako im je olakšala činjenica da su Srbi morali ratovati u BiH što im je dalo vremena da se skontaju. Kažem, opet na kraju kad su Hrvatski Srbi bili na traktorima da je NATO uletio i rekao Hrvatima ne može to tako, ne možete protjerati Srbe, evo vam dejton i konstitutivnost za potpisati, ako ne želite imate NATO protiv sebe pa izvolite imali bi isto što i mi u BiH.
U toj švabiji sam vidio kako žena voda muškaraca na povodcu kao cuku, vidio sam muškarce koji se oblače kao žene, vidio sam masu istetoviranih i izbušenih glava koje majka rođena ne može poznati. To ti je ok vjerovatno i ne vidiš ništa zaostalo u tome, pravo izbora, meni je to odvratno. Žena u BiH živi u demokratiji a ne šerijatu, ima izbor za koga će da se uda i kako će da živi, ima izbor da se razvede. Ako ta žena odluči da bude muslimanka onda nek i živi u duhu islama, opet njen izbor.scholsey je napisao/la: ↑06 dec 2023, 16:20Ja ja, svima smo mi trn u oku. Nije, recimo, do toga što smo dali državljanstva teroristima i što se takvim dopušta da orgijaju po državi i propagiraju zaostale vrijednosti. Naravno da treba udarati ženu, ona je kriva, ima da sluša, poštuje i da se nasekira što me dovela u situaciju da je prebijem.
Fuj munafici, lijeni, naivni. Da sam bogdo imao ovu pamet, pobjegao bih od vas još u majčinom stomaku.![]()
Šta mi imaš ti govoriti kad mi historija govori sve, nikad nas nisu prihvatili jer nas nisu uspjeli asimilirati i natjerati da budemo vatikanske pudlice i da se borimo za njihove interese. Hrvati su uvijek bili vjerne sluge i zbog toga su dobili podršku i to je to.
Mozete crknuti od muke al sve vise omladine pgt se okrece vjeri.Mozete do sutra srati i pljuvati al islam sve vise jaca i jaca na ovim prostorima.Vama ostaje samo da komentarisete iza skrivenih nikova a uzivo pazljivo rijeci birate.Znate i sami da je tako.
FK SARAJEVO.
Jeli ozbiljno pitaš ove stvari? Zašto bi Bošnjaci u Hrvatskoj imali konstitutivnost? Od 4,8 mil stanovnika u Hrvatskoj 1991. godine Muslimana (taj naziv stoji, da slučajno ne pomisliš da imam namjeru nekakve provokacije) je tada bilo oko 43 hiljade. Jasno ti je valjda zašto Hrvati u BiH imaju konstitutivnost. Od oko 4,3 mil stanovnika u BiH 1991. godine Hrvata je bilo oko 760 hiljada. To su neke elementarne stvari pobogu. Da si pitao zašto Srbi nisu dobili konstitutivnost u Hrvatskoj to pitanje bi imalo neke smislene elemente. BiH prema ustavu nije nacionalna država. Ustav je javan, pročitaj ga.chily-rz je napisao/la: ↑06 dec 2023, 15:46Pa normalno kad za prijatelje imamo Evropljane koji su nam nametnuli takav ustav, što je Hrvatska nacionalna država a BiH nije ? Što NATO nije sprijecio protjerivanje Srba iz Hrvatske i dao im konstitutivnost? Što Bošnjaci u Hrvatskoj nemaju konstitutivnost? Tebi je normalno da jedan glas Hrvata vrijedi u ovoj državi kao pet glasova Bošnjaka ali ti vjerovatno nije normalno da u Hrvatskoj važe ista pravila?
Nije tema ovdje svašta nešto pa se piše, kad mi neko kaže da smo si isključivo sami krivi za ovu situaciju naravno da ću mu odgovoriti onako kako jeste, činjenicama. Mi Bošnjaci smo u očima Evrope manje vrijedni i to su nam dejtonom i pokazali, ko to ne vidi taj je slijep na oba oka.
Vidiš @nerkolfc, ja tebe fakat poštujem jer mi se po postovima čini da si iskren vjernik. Za osobu poput tebe, nije u redu tako govoriti kad me ne poznaješ.
Ničega se ja nisam odrekao, niti ću. Upravo jer ne dozvoljavam ucjene bilo koje vrste sam i otišao iz Bosne. Primjera radi (a vezano za ova dešavanja u Palestini); gazda mi je Jevrej, i kad sam sa par kolega pokrenuo akciju da skupimo nešto para i pomognemo nevinim ljudima, bukvalno je među prvim došao i učestvovao u tome.. jer, kao i kolege i ja, poštuje sve nevine žrtve rata. A glupo mi da pričam kako dobijam slobodne dane za Bajram, skraćeno radno vrijeme za Ramazan i štošta drugo, bez da uopšte pitam. Niko se nije obavezao da mi na taj način izlazi u susret, to je samo ljudskost.
@chilly-rz Vidio sam i ja drug. Vidio sam i u Bosni (svojim očima vidio) kako hodža završava i konzumira dandu. Naravno da mi ništa od toga nije okej. Ni jedna država nije perfektna, ali ja sam Bosanac, Bosna je moja domovina i interesuju me njeni problemi i napredak. Da sam Švabo, interesovale bi me stvari koje si naveo.
Ničega se ja nisam odrekao, niti ću. Upravo jer ne dozvoljavam ucjene bilo koje vrste sam i otišao iz Bosne. Primjera radi (a vezano za ova dešavanja u Palestini); gazda mi je Jevrej, i kad sam sa par kolega pokrenuo akciju da skupimo nešto para i pomognemo nevinim ljudima, bukvalno je među prvim došao i učestvovao u tome.. jer, kao i kolege i ja, poštuje sve nevine žrtve rata. A glupo mi da pričam kako dobijam slobodne dane za Bajram, skraćeno radno vrijeme za Ramazan i štošta drugo, bez da uopšte pitam. Niko se nije obavezao da mi na taj način izlazi u susret, to je samo ljudskost.
@chilly-rz Vidio sam i ja drug. Vidio sam i u Bosni (svojim očima vidio) kako hodža završava i konzumira dandu. Naravno da mi ništa od toga nije okej. Ni jedna država nije perfektna, ali ja sam Bosanac, Bosna je moja domovina i interesuju me njeni problemi i napredak. Da sam Švabo, interesovale bi me stvari koje si naveo.
The saddest thing in life is wasted talent.
Ima vrlo detaljno objašnjeno u onom dokumentarcu General Sefer Halilović što traje 6 sati. Spomenuo je da je organziacija odbrane Republike BiH počela nekad oktobra '91 godine, a prvi susret sa Alijom nekad početkom decembra '91 gdje im je rekao da uzalud spremaju jer neće biti rata. U dokumentarcu, mislim da je drugi dio, spominje baš da je planirano bilo da se u jednom danu (kada politički vrh odluči) dođe do rušenja mostova na Drini, te da se blokiraju kasarne i skladišta JNA gdje je god to moguće, a na većini mjesta je bilo moguće. Mostovi na Drini su bili minirani, ali su Karišik i Vranj po direktivi Predsjednika otišli deminirati sve što se miniralo.Kajzer10 je napisao/la: ↑06 dec 2023, 16:16Ja ne govorim o embargu, vec o drzavotvornoj svijesti naroda. Hrvatska je okruzila JNA kasarne i uzela oruzje, dok je u Bihacu gradonacelnik Bosnjak isao na celu kolone dok su napustali kasarne, kako bi pokazao dobru volju gradjana i da ih niko nece napasti. Ne sporim ja embargo, ali sam uvjeren da je stvar neorganizovanja naroda svijest, a ne manjak oruzja. Hrvatska je, kad je pocela stvar u Sloveniji, organizovala tajne obuke po planinama, a narod je ilegalno kupovao oruzje. Nasi su po Podrinju i Krajini, i ono sto su imali, dobrovoljno predali Srbima misleci da im je u tome spas. Cast izuzecima.
Kako je politička nezrelost bila prisutna tad i gluposti da rata biti neće, dobro su naši branitelji išta i postigli. Za veleizdaju u Dejtonu, te neorganizovanost naroda na otpor, Aliju je trebalo spaliti ispred Sebilja. Narod svoju inteligenciju u BiH najviše ispoljava time što veliča tog izdajnika i pizdu, a nanio je zla Republici koliko i četnički šljam svojim neznanjem i željom za fidžanskom džamahirijom.
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 5 gostiju.