Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

nerkolfc
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la nerkolfc » 05 dec 2023, 14:52

Evander je napisao/la:
05 dec 2023, 11:53
Jedino gdje Islam raste su siromasne drzave, jer stancaju sirotinju. Od takve progresije stanovnista, nista ne dobijaju, samo novu bijedu, koja ce ginuti u nekim novim ratovima.
Kakve ti gluposti izjavljujes :urnebes:

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 05 dec 2023, 14:58

MortemHz je napisao/la:
05 dec 2023, 14:49
Sarmica je napisao/la:
05 dec 2023, 14:17
MortemHz je napisao/la:
05 dec 2023, 12:54
Čudi me sarmice da nisi isto pisao kada su Saudijci ubijali djecu i ostale u Jemenu, kako oni nisu cionisti, najveće zlo, šejtani, demoni i slično?
Na ovom forumu sam do cionističkog genocida u Gazi najviše pisao na sportskim temama i na temama film i serije. Nisam siguran da postoji ta tema koju spominješ, a svakako da osuđujem svaki oblik zla i nepravde koja se čini prema nekome. Ti pucaš u prazno i povezuješ, ne znam iz kojeg razloga, što sam valjda postavio nekoliko ajeta iz Kur'ana, mene sa Saudijskjom Arabijom. Eto vidiš koliko si plitak i neupučen.

Pa, ti čovječe plitkog uma, ne vidiš da je SA učesnik u zločinu cionista spram Palestinaca i ne znaš naravno da je kraljevska porodica takođe jevrejskog porijekla. I na osnovu čega da ja s tobom raspravljam kad nemaš osnovno znanje.
Nemoj molim te o stvarima koje ja znam jer do jučer nisi znao porijeklo kraljevske porodice, zamisli tek ostalo. Nisam ja plitak već si ti izuzetno neinteligentna osoba da bi razumio o čemu pišem. Nisam tebe ni bilo koga drugog povezao sa Saudijskom Arabijom, to nikakve veze sa životom nema. O tvom jadnom vrijeđanju ne bi puno jer ti je teško da shvatiš osnovne stvari, zato se i potežeš za tim stvarima.
Evo pokušat ću se spustiti na tvoj nivo pa da ti još lakše objasnim, odnosno, da te pitam.
Postavljaš na ovoj temi već ko zna koliko puta vjerske stvari i na osnovu njih baziraš/pravdaš postupke. Zato sam te i pitao, zašto nisi postavljao stvari iz Kur'ana i pisao sve najgore kada su Saudijci to isto radili? Nisi riječi rekao a ubili su mnogo više osoba. To nije nikakvo povezivanje tebe sa Saudijskom Arabijom već primjer. Ako ti je lakše, zašto ne postavljaš stvari iz Biblije radi Rusije i Amerike konstantno kao što radiš sa Torom/Talmudom? I da ti opet olakšam, ne, nisam te povezao sa Rusima. Ako se dobro sjećam čak si i relativizirao šta se tamo dešava, ima i onaj famozni post gdje ti kao postavljaš statistiku oko holokausta. Nadam se i dalje da ne negiraš to već da je samo neznanje u pitanju jer bi u protivnim bio ispod cionističkih životinja a to nije lako.
Možda ti stvarno i osuđuješ svaki oblik zla i nepravdu prema drugima kao što kažeš ali to nekim razlogom zaobilaziš jer vrijeđaš i pljuješ jedan narod/svetu knjigu a ostale ili dižeš ili si neutralan po tom pitanju. Shvati već jednom da nije do knjiga već do ljudi i političkih interesa, radi moći i novca.
Mislim da sam ti odgvorio na tvoje osnovno pitanje koje se nastavlja i kroz ovaj tvoj post. ali da ga ponovim:
Na ovom forumu sam do cionističkog genocida u Gazi najviše pisao na sportskim temama i na temama film i serije. Nisam siguran da postoji ta tema koju spominješ, a svakako da osuđujem svaki oblik zla i nepravde koja se čini prema nekome.
Dakle nisam pratio ni ovu temu na kojoj pišemo /Rusija(jer smatram da je uveliko ispolitizirana i da nije onako kako nam se predstavlja preko medija, i ako kažeš šta protiv odmah imaš gomilu ljudi koji ti skaču za vrat zbog toga što ne vjerujem zvaničnom narativu kao večina.

Dakle, učestvujem na vrlo malo tema sa pisanjem.

Pored toga mislim da je večina jako zasljepljena i spremna da se suoči sa alternativnim pogledima po pitanjima mnogih stvari. Jako ste zatupljeni.
Zadnja izmjena: Sarmica, dana/u 05 dec 2023, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 05 dec 2023, 15:00

slika

Jel ovo iz Kurana ili ?

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 05 dec 2023, 15:03

Ne, kao sto vidis da pise Buharija I Muslim bilježe, to se zove hadis.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 05 dec 2023, 15:07

nerkolfc je napisao/la:
05 dec 2023, 15:03
Iskočii mi je taj tekst više put pa zato pitam.

Na koji način se percipiraju u vjeri ti hadisi?

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 05 dec 2023, 15:09

Rosicky je napisao/la:
05 dec 2023, 15:07
nerkolfc je napisao/la:
05 dec 2023, 15:03
Iskočii mi je taj tekst više put pa zato pitam.

Na koji način se percipiraju u vjeri ti hadisi?
Pa kao jedna vrsta objave. Spominje se u Kur'anu da Poslanik ﷺ nije govorio po hiru svom, tako da kad su u pitanju prorocanstva za buducnost ili neki serijatski propis to se tretira kao objava od Allaha dž.š.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 dec 2023, 16:05

nerkolfc je napisao/la:
05 dec 2023, 14:52
Evander je napisao/la:
05 dec 2023, 11:53
Jedino gdje Islam raste su siromasne drzave, jer stancaju sirotinju. Od takve progresije stanovnista, nista ne dobijaju, samo novu bijedu, koja ce ginuti u nekim novim ratovima.
Kakve ti gluposti izjavljujes :urnebes:
Vjerujem da bi se u Afganistanu, Pakistanu, Sudanu slozili sa tobom. Ne ocekujem da vi kvazi vjernici prihvatite ovu istinu i cinjenicu. Takvi kao ti mislite da cete qrcem i natalitetom osvojiti Europu. Vjeruj da si u zabludi. Svijet ce kontrolisati uvijek oni najnapredniji i najinteligentniji, a svi znamo ko su to, a ko nisu.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 05 dec 2023, 16:07

Pises gluposti.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 dec 2023, 16:10

Nego, sta bi sa Koka Kolom, ugasili ste je? :rol:
Nevezano za ovo, postoji li veca ubleha od lafo bojkotovanja neceg?
Svako malo, nesto se bojkotuje, te koka kola, te manja, te hrvatski, te srpski, te slovensko proizvodi :rol:
Ljudi fakat vjeruju u te gluposti nakon svega? :rol:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 dec 2023, 16:25

Hvala Allahu na smrti i poštenom sudu, niko se rodio nije da nije okusio smrt pa nećemo ni mi ovdje, svaka duša će se vratiti Gospodaru svom i odgovarati za svoje postupke.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 05 dec 2023, 17:23

Rosicky je napisao/la:
05 dec 2023, 15:00
slika

Jel ovo iz Kurana ili ?
Muhamed ti je imao pik na židove jer je dobio odbijenicu od istih. On je jednom prilikom poklao čitavo pleme jevreja iz Medine. To pleme se zvalo Ben Kurejz, čak i oni bradati kozojebi, tzv. daije i šejhovi to potvrđuju. Žene i mala djeca su protjerani, svi imovinu su morali ostaviti. Muškarci od 16 i više godina su bili poklani. Da li te ovo podsjeća na nekog i nešto ?

Tako da te taj hadis gore ne treba ni najmanje čuditi...
it's football day

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 05 dec 2023, 17:54

Baboon je napisao/la:
05 dec 2023, 17:23
Rosicky je napisao/la:
05 dec 2023, 15:00
slika

Jel ovo iz Kurana ili ?
Muhamed ti je imao pik na židove jer je dobio odbijenicu od istih. On je jednom prilikom poklao čitavo pleme jevreja iz Medine. To pleme se zvalo Ben Kurejz, čak i oni bradati kozojebi, tzv. daije i šejhovi to potvrđuju. Žene i mala djeca su protjerani, svi imovinu su morali ostaviti. Muškarci od 16 i više godina su bili poklani. Da li te ovo podsjeća na nekog i nešto ?

Tako da te taj hadis gore ne treba ni najmanje čuditi...
Ovome treba rukja pod hitno.
Njemu ne da šejtan mira, na svaki pomen Islama se ovdje aktivira.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 dec 2023, 18:21

Dobio odbijenicu od istih? Znači ratno stanje, pomenuto pleme krši dogovor sa muslimanima i prelazi na stranu neprijatelja nakon čega logično bivaju napadnuti i poraženi.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 05 dec 2023, 18:22

Koliko je ova krava ratova aminovala kroz lazne iskaze o silovanjima? Istu stvar su uradili u Libiji da bi na kraju bilo dokazano da je obicna laz
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 05 dec 2023, 19:09

Demonizirana Hilly u plaštu ljepote i ruža.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 dec 2023, 21:26

Kao sto sam najavio polako Gaza i tema genocida i masakra pada u drugi plan i kod svih medija a i opcenito u javnosti. Zima dosla nema više ni skupova podrske bilo gdje po ulicama i trgovima a monstruozni zločini se vrše vec 48 sati pa i u ovom trenutku.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 05 dec 2023, 22:08

pa gdje su bili protesti za jemen, ujgure, rohingye, sudan itd.

ah da to nije bilo u trendu, kao ova hajka i mrznja prema jevrejima, da se razumijemo ne mrze svi jevreje, ali ima jedna pofina brojka, koja mrzi jevreje iz dna duse i to im je sada prilika, da se iskazu, neki forumasi su se vec pokazali...

nazalost je ovo svakodnevnica i osudjujem svaki konflikt na svijetu, a za nevine zrtve mi je najvise zao, ginu po svijetu, ni krivi, ni duzni....

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 05 dec 2023, 22:28

Brokula je napisao/la:
05 dec 2023, 18:22
Koliko je ova krava ratova aminovala kroz lazne iskaze o silovanjima? Istu stvar su uradili u Libiji da bi na kraju bilo dokazano da je obicna laz
Prava bitch. Njih ne može ni 100 dokaza omesti da nastave sa svojom lažljivom pričom. Može im se kad su mediji u njihovim rukama.

Ima na indexu ista priča,

a tek komentari, mamicu im fašističku. Orkestrirano iz jednog centra

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 05 dec 2023, 22:35

Evander je napisao/la:
05 dec 2023, 16:10
Svako malo, nesto se bojkotuje, te koka kola, te manja, te hrvatski, te srpski, te slovensko proizvodi :rol:
Druže mrziš islam, skontali smo
Ne znam koja se svrha tih izljeva bijesa
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 dec 2023, 23:14

VivaLaStella je napisao/la:
05 dec 2023, 22:35
Evander je napisao/la:
05 dec 2023, 16:10
Druže mrziš islam, skontali smo
Ne znam koja se svrha tih izljeva bijesa
Ne mrzim nikog, niti ista. Ta osobina je svojstvenija vama "vjernicima". To sto ukazujem na nelogicnosti, lose pojave u necemu, to sto neke stvari nazivam pravim imenom, a to tebi smeta, to nije mrznja. Neces naci niti jedan moj post da ja nekog vrijedjam na licnoj osnovi, psujem, bilo sta slicno. Takve postove imas samo kod vas vjernika, cim neko pise mimo onog sto vi zelite.
Inace, misljenje o Islamu? Isto kao i o svom ostalim religijam. Izmisljotina, kojom se kontroliraju mase, velikom vecinom priglupe.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb, VensanKasel i 10 gostiju.