Ne možeš buraz otići u kockarnicu , trošiti pare zarađene od kriminala , drogirati se , piti alkohol , varati ženu sa qurvama i kad ti ponude svinjetinu ti hladno reći ne ja sam musliman , još se i uvrijediti .DamirT je napisao/la: ↑04 dec 2023, 23:29Bukvalno, gdje ce valjati meso od takve zivotinje? Ja zbog toga nisam nikad ni probao svinjetinu, niti cu. A nisam neki vjernik. Vjerujem da ljudi zbog toga i ne jedu svinjetinu, a ne jer je grijeh. Ima i drugih grijehova, pa ih ljudi opet rade.Eisig je napisao/la: ↑04 dec 2023, 23:05Poredjenje krmetine sa kockom je za zatvora. Oboje je haram, s tim sto je krmetina hrana za debile. Cetaljska zivotinja koja jede svoja go.vna.Davidoffgold je napisao/la: ↑04 dec 2023, 22:49
Grijeh je grijeh, samo manje posljedice/uticaj ima na okolinu, tako da ako gledamo sa te strane, da manji je grijeh od kladionice/alkohola
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ovu svoju prvu recenicu si ti sam rekao, ja nigdje nikog nisam uvrijedio u svom postu. Jednostavno, ne vidim razlog zasto da jedem to meso kad imam izbor jos makar 5 vrsta ovih klasicnih vrsta mesa (piletina, puretina, teletina itd). Za mene ubjedljivo zadnja klasa mesa.numanumaye22 je napisao/la: ↑04 dec 2023, 23:57Upravo si 4 milijarde ljudi nazvao debilima. Probao jesam naravno, sto iz neznanja, sto namjerno, ali je ne jedem. Od 7 milijardi ljudi na svijetu, bar 4 jedu svinju stoljecima i nista nikom nije bilo od toga. Ljudsko tijelo je masina, kiselina nam je 100 puta jaca od limunske i sve zivo probavlja. Imate videa gdje stavljaju pacove u zelucnu kiselinu, bukvalno kasu napravi od svega.
90 % EU je jedu najvise jer je najjeftinija. Ali ne jesti sto se smatra grijehom, da vas pitam...jel vi mislite da kroz one masine u mesnici sto se mljeve meso uz fasiranu junetinu ili govedinu ne pojedete i svinju?![]()
Pa kroz te masine prolazi svakako i to meso, x puta sam vidio samelju ljudima svinjetinu i onda iza govedinu drugoj musteriji, nit se pere nit ista, a pola ostataka uleti svakako. I u Bosni i u Njemackoj a i svugdje je to tako.![]()
Kod nas je svinja najveci grijeh, a redovno se za Bajram olese alkoholom, svaka druga kuca dala pola kuce na kladionicu, vara se krade, pljacka na sve strane korupcija ali nemoj da se svinjetina pojede.![]()
![]()
Sto se mene tice, ti je krkaj svaki dan ako volis, ja nisam vjernik pa da zbog toga necu da jedem, vec mi je lose meso i gadi mi se. Svako nek jede sta hoce i sta voli.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- numanumaye22
- Kontakt:
Moze, nemoj tako. Isto tako moze zavalit 50 radnika i ne podijeliti im platu a onda s tim parama otic na hadz.VensanKasel je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:03Ne možeš buraz otići u kockarnicu , trošiti pare zarađene od kriminala , drogirati se , piti alkohol , varati ženu sa qurvama i kad ti ponude svinjetinu ti hladno reći ne ja sam musliman , još se i uvrijediti .

- Sarajlijica1946
- Kontakt:
- numanumaye22
- Kontakt:
Kakrk'o se ti nje vagonima a da i ne znas vjeruj mi.DamirT je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:04Ovu svoju prvu recenicu si ti sam rekao, ja nigdje nikog nisam uvrijedio u svom postu. Jednostavno, ne vidim razlog zasto da jedem to meso kad imam izbor jos makar 5 vrsta ovih klasicnih vrsta mesa (piletina, puretina, teletina itd). Za mene ubjedljivo zadnja klasa mesa.numanumaye22 je napisao/la: ↑04 dec 2023, 23:57Upravo si 4 milijarde ljudi nazvao debilima. Probao jesam naravno, sto iz neznanja, sto namjerno, ali je ne jedem. Od 7 milijardi ljudi na svijetu, bar 4 jedu svinju stoljecima i nista nikom nije bilo od toga. Ljudsko tijelo je masina, kiselina nam je 100 puta jaca od limunske i sve zivo probavlja. Imate videa gdje stavljaju pacove u zelucnu kiselinu, bukvalno kasu napravi od svega.
90 % EU je jedu najvise jer je najjeftinija. Ali ne jesti sto se smatra grijehom, da vas pitam...jel vi mislite da kroz one masine u mesnici sto se mljeve meso uz fasiranu junetinu ili govedinu ne pojedete i svinju?![]()
Pa kroz te masine prolazi svakako i to meso, x puta sam vidio samelju ljudima svinjetinu i onda iza govedinu drugoj musteriji, nit se pere nit ista, a pola ostataka uleti svakako. I u Bosni i u Njemackoj a i svugdje je to tako.![]()
Kod nas je svinja najveci grijeh, a redovno se za Bajram olese alkoholom, svaka druga kuca dala pola kuce na kladionicu, vara se krade, pljacka na sve strane korupcija ali nemoj da se svinjetina pojede.![]()
![]()
Sto se mene tice, ti je krkaj svaki dan ako volis, ja nisam vjernik pa da zbog toga necu da jedem, vec mi je lose meso i gadi mi se. Svako nek jede sta hoce i sta voli.

- Davidoffgold
- Kontakt:
Nazalost mi koji izbjegavamo to meso, ga dosta cesto unesemo a da to i ne znamo. Jednostavno tako je....od tih bombonica, do mesnica i lijekova (covid vakcina)...
Une vie honorable est une vie éternelle
- Pensioner26
- Kontakt:
Koje samo nebuloze ovdje. Ono u fazonu svinjetinu ne jede, a “vamo svaki drugi ubi se alkoholom i kladionicom”. Ili ono može “ići on svaki vakat u džamiju, možda sam ja bolji vjernik od njega”. Pa kako dođe do toga da je procentualno svaki drugi? Ja većinu što poznajem, ako se pridržava jednog pridržava se i ostalog. Barem daje svoj maksimum da grijehe svede na minimum minimuma.
- numanumaye22
- Kontakt:
Onakve nane glasaju za Bakira i Dodika redovno, a nerijetko nadzive i mlade u porodici.
Ima i toga, mada sam ja prvenstveno ovo usmjerio prema svinjetiniVensanKasel je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:03Ne možeš buraz otići u kockarnicu , trošiti pare zarađene od kriminala , drogirati se , piti alkohol , varati ženu sa qurvama i kad ti ponude svinjetinu ti hladno reći ne ja sam musliman , još se i uvrijediti .

Sto se tice kladionica/kockarnica, ubjedljivo najvece zlo danasnjice. Alkohol mi je mala maca naspram posljedica nakon kockanja. Cak stavise, mislim da se covjek moze bas odviknuti od alkohola, dok od kladjenja jako tesko. Ako uletis u to, nek ti Bog bude na pomoci. Zacarani krug iz kojeg nema povratka.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- numanumaye22
- Kontakt:
Ma nema sta, pravi smo vjernici, najbolji i najfiniji ljudi u Europi, to ne bi nikog prevarilo, korupcija nam je strana a drzava cvijetak. Zbog takvih nam je i drzava ovakva, tih sto "izbjegavaju" grijehe. Rece mi automehanicar jucer, jarane najvise mi duguju ovi sto hodaju po dzumama i hadzu, puna teka a sve donijet cu u petak ako Bog da. Ni para ni njega.Pensioner26 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:08Koje samo nebuloze ovdje. Ono u fazonu svinjetinu ne jede, a “vamo svaki drugi ubi se alkoholom i kladionicom”. Ili ono može “ići on svaki vakat u džamiju, možda sam ja bolji vjernik od njega”. Pa kako dođe do toga da je procentualno svaki drugi? Ja većinu što poznajem, ako se pridržava jednog pridržava se i ostalog. Barem daje svoj maksimum da grijehe svede na minimum minimuma.

- Pensioner26
- Kontakt:
Sigurno nam nije zbog takvih država kakva jeste. Aludiram na iskrene vjernike. Taj primjer mehaničara se može navesti za milione onih koji se ne pridržavaju vjerskih propisa. Pravi vjernik neće ni ukrasti ni zakinuti, sve ostalo su šuplje.numanumaye22 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:12Ma nema sta, pravi smo vjernici, najbolji i najfiniji ljudi u Europi, to ne bi nikog prevarilo, korupcija nam je strana a drzava cvijetak. Zbog takvih nam je i drzava ovakva, tih sto "izbjegavaju" grijehe. Rece mi automehanicar jucer, jarane najvise mi duguju ovi sto hodaju po dzumama i hadzu, puna teka a sve donijet cu u petak ako Bog da. Ni para ni njega.Pensioner26 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:08Koje samo nebuloze ovdje. Ono u fazonu svinjetinu ne jede, a “vamo svaki drugi ubi se alkoholom i kladionicom”. Ili ono može “ići on svaki vakat u džamiju, možda sam ja bolji vjernik od njega”. Pa kako dođe do toga da je procentualno svaki drugi? Ja većinu što poznajem, ako se pridržava jednog pridržava se i ostalog. Barem daje svoj maksimum da grijehe svede na minimum minimuma.![]()
- numanumaye22
- Kontakt:
Ne znam, tesko je tako razmisljati kad imas svoj biznis, radis godinama posteno, zavlacis se pod auto, teska para i onda ti ljudi duguju jednu dobru vikendicu uz uzrecicu ako Bog da bit ce.Pensioner26 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:17Sigurno nam nije zbog takvih država kakva jeste. Aludiram na iskrene vjernike. Taj primjer mehaničara se može navesti za milione onih koji se ne pridržavaju vjerskih propisa. Pravi vjernik neće ni ukrasti ni zakinuti, sve ostalo su šuplje.numanumaye22 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:12Ma nema sta, pravi smo vjernici, najbolji i najfiniji ljudi u Europi, to ne bi nikog prevarilo, korupcija nam je strana a drzava cvijetak. Zbog takvih nam je i drzava ovakva, tih sto "izbjegavaju" grijehe. Rece mi automehanicar jucer, jarane najvise mi duguju ovi sto hodaju po dzumama i hadzu, puna teka a sve donijet cu u petak ako Bog da. Ni para ni njega.Pensioner26 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:08Koje samo nebuloze ovdje. Ono u fazonu svinjetinu ne jede, a “vamo svaki drugi ubi se alkoholom i kladionicom”. Ili ono može “ići on svaki vakat u džamiju, možda sam ja bolji vjernik od njega”. Pa kako dođe do toga da je procentualno svaki drugi? Ja većinu što poznajem, ako se pridržava jednog pridržava se i ostalog. Barem daje svoj maksimum da grijehe svede na minimum minimuma.![]()
- JayCatwright
- Kontakt:
numanumaye22 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:09Onakve nane glasaju za Bakira i Dodika redovno, a nerijetko nadzive i mlade u porodici.
Yebo ti sebe ako ti je ovo za trollanje, šta se sve toleriše ovim vozačima nevjerovatno.
A slušaj dječurlije, yebem i njima sve neodgojeno.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Alkohol i kocka koga je obuzelo su najveci razarac covjeka (da izgubi sve i sj.ebe zivot totalno), po procentu ali to je i iz razloga sto je najvise dostupno jel (legalno), a alkohol je i postao dio vecine drustva. Dok droga rijetko ko se docepa/dosegne do heroina, tad je bas zglajzo, dok kokiska i to, bude obicno u fazi zivota kad je mladji ono gas (k'o sto reko onaj celavi), pa ga prodje. A kocka i alkohol dugorocno.DamirT je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:10Ima i toga, mada sam ja prvenstveno ovo usmjerio prema svinjetiniVensanKasel je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:03Ne možeš buraz otići u kockarnicu , trošiti pare zarađene od kriminala , drogirati se , piti alkohol , varati ženu sa qurvama i kad ti ponude svinjetinu ti hladno reći ne ja sam musliman , još se i uvrijediti .![]()
Sto se tice kladionica/kockarnica, ubjedljivo najvece zlo danasnjice. Alkohol mi je mala maca naspram posljedica nakon kockanja. Cak stavise, mislim da se covjek moze bas odviknuti od alkohola, dok od kladjenja jako tesko. Ako uletis u to, nek ti Bog bude na pomoci. Zacarani krug iz kojeg nema povratka.
Sa heroina se ne mos nikad skinuti, mos ti da ne koristis 20 godina ali su ti promjenjene hemikalije u mozgu. Zato je heroin i najopasniji
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 05 dec 2023, 00:58, ukupno mijenjano 2 puta.
A zasto je izbacio? Galami kune prijeti nece da izadje i onda joooj ajde bgtSurreal je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:42numanumaye22 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:09Onakve nane glasaju za Bakira i Dodika redovno, a nerijetko nadzive i mlade u porodici.
Yebo ti sebe ako ti je ovo za trollanje, šta se sve toleriše ovim vozačima nevjerovatno.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Svaka čast onome ko može jesti svinjetinu. Meso koje smrdi na kilometar.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Ako je ona nesto kriva normalan covjek bi nazvao policiju i ne bi sebi dozvolio nasilnicko ponasanje prema starijoj zeni.StevieG8 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:55A zasto je izbacio? Galami kune prijeti nece da izadje i onda joooj ajde bgtSurreal je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:42numanumaye22 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:09
Onakve nane glasaju za Bakira i Dodika redovno, a nerijetko nadzive i mlade u porodici.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- numanumaye22
- Kontakt:
Nije trebao fizicki nista da uradi, ali iskreno zamisli ti sebe, vozis 8 sati za crkavicu, glava non stop u torbi i onda ti dodje neka baba da ti soli pamet, kune te i vrijedja. Na tvom radnom mjestu. Covjek ima pravo izbaciti iz autobusa takvu osobu siguro ali definitivno ne na nacin na koji je to uradio. U civilizovanim drzavama se okrene samo broj, spucaju ti kaznu i onda vidi hoces li opet to napravit.StevieG8 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:55A zasto je izbacio? Galami kune prijeti nece da izadje i onda joooj ajde bgtSurreal je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:42numanumaye22 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:09
Ja sam drugu na poslu za kojeg znam da ne jede svinjetinu skrenuo pažnju na salamu koju je jeo.Davidoffgold je napisao/la: ↑05 dec 2023, 00:07Nazalost mi koji izbjegavamo to meso, ga dosta cesto unesemo a da to i ne znamo. Jednostavno tako je....od tih bombonica, do mesnica i lijekova (covid vakcina)...
Salama je pileća ali se unutra koristi svinjska mast tj želatin kao vezivno tkivo.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.