Ma nabavi buraz i žirafu što se mene tiče, nemam ja problem s tim štaš ti u svojoj kući držat.
Objasni mi povezanost?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ma nabavi buraz i žirafu što se mene tiče, nemam ja problem s tim štaš ti u svojoj kući držat.
Ne znam iz mog licnog svatanja, ne uzimaj me na rijec jer nije podupreno nicim osim osobnog misljenja. Podrazumjeva se da se klanja u toj kuci, a pas se linja, plus smrdi svaki kupaj ga koliko hos, i zna imati "nesrecu" nuzde, posebno mokrace. KontasKajzer10 je napisao/la: ↑04 dec 2023, 18:30Eto puno bolje. Dozvoljen ako ima svrhu.alemsa je napisao/la: ↑04 dec 2023, 18:09Eto vidis brate ne mos tako, pa ce neko pomisliti da mu je zabranjeno imati psa. Koliko znam mozes imati psa ako ti ima svrhu, nesto da ti cuva, ili tebe i porodicu, ili ovcar, lov i sta vec, i da ga drzis napolju. Eo svaki Amerikanac ima po 2-3 u kuci, i brate dlake su svugdje, i smrdi realno, ima svoj smek jednostavno. Nemam nista protiv drzi slona u kuci ako zelis, ono tvoja kuca radi sta hoces ali iz te perspektive ima smisla
Jebote zivot. Imam haskija koji i nema neku svrhu koja je trazena vjerskim propisima. Ovaca nemam, a i nije pretjerano pametan da cuva ovce. Pas cuvar pogotovo nije. Ne gine mi dzehenem.
Zasto se jednostavno taj dio nije mogao zanemariti. Nego ni manje ni vise - ZABRANJENO i ko bude bespotrebno drzao psa svaki dan ce mu se umanjivati dobra djela, ili sta sam vec upravo izguglao.
Hajd jednostavno da ne trazimo smisao u bukvalno svim stvarima koje su pisane prije ceteres hiljada godina.
Ne vidim razlog zašto bi moj potpis imao ikakve veze s ovim što sam napisao. Vjerovatno i nije baš najkreativniji, ali da je retardiran, nije.
Prije svega, s obzirom na to da pišeš islam sa velikim slovom i (vjerovatno iz ljubavi i poštovanja), pretpostavit ću da si musliman i ovom prilikom ću te pozdraviti sa Esselamu alejkum. Drago mi je što si pitao, vrlo rado ću argumentovati svoj prethodno izrečeni stav i pri tome odgovoriti i na postavljeno pitanje, a Allah dž.š. najbolje zna da li mi argumentacija stoji ili ne.
LITTLE BLACK DRESS Sofia Vergara, 51, goes braless as she squeezes into dangerously low strapless dress at film festival in Saudi Arabia
Slatki grijeh
Od saudijaca samo veca stoka su iz UAE, a najveca arapska mentalna fukara je iz Omana to kao cerge Roma budu
Esselamu alejkum @nerkolfc, evo link na jedan članak iz Preporoda o muzici:
+1kraljttbvb je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:01Samo srednji put i sve će biti OK.
A vazda ista, glupa, rasprava.
Ako klanjas ker će ti prljati kuću (sto alem kaze) i nećeš ga držati u kući. Ako ne klanjas, svejedno ti je, pa ga i ne smatraš prljavim.
Oko muzike se pretjeruje, npr. imaš ples tango gdje se trljas od nekoga (haman simuliranje sexa), logicno da to po vjeri nije ok, a imaš normala muziku koja te opusta, uz koju uzivas, koja čak nekoga može i potaknuti da se okrene vjeri.
Sve je stvar nijeta![]()
PikachuSA je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:08Esselamu alejkum @nerkolfc, evo link na jedan članak iz Preporoda o muzici:
https://www.preporod.com/index.php/duho ... a-u-islamu
U ovom tekstu je navedeno koji su argumenti za njenu zabranu, kao i zašto se dovodi u pitanje validnost istih.
Alejkumu selam.U današnjem vremenu, većina muzike je ipak zabranjena ili pokuđena. Tako je zabranjeno slušati muziku ukoliko ona razbuktava strasti, podstiče na grijeh i nemoral, oštećuje sluh, uznemirava druge, otupljuje osjećaj za namaz, a pokuđeno je slušati onu muziku koja traći mnogo vremena i sl. Također, zabranjeno je slušati muziku i pjesme pjevača koji su se odali griješnom i nemoralnom životu, kao i bilo kakvu pjesmu čiji tekst nije u skladu sa Šerijatom. Muzika koja je uobičajena u povodu svadbe ili nekog drugog veselja i povoda nije zabranjena, pod uslovom da ne vodi nekoj od gorespomenutih zabrana.
Donekle si u pravu. Ja sam i postao "ćafir" jer je to zaista zabranjeno u islamu.nerkolfc je napisao/la: ↑04 dec 2023, 17:46To su neke od stvari koje apsolutno nikog ne doticu osim onog koji ih se drzi a izgleda to najvise smeta ćafirimaArtemisFowl je napisao/la: ↑04 dec 2023, 17:40Nije problem u Peziću već u vama što mislite da slušanje muzike i čupanje obrva nije haram.
Ovo sam ti ja gore napisao, samo u jednoj rečenici.nerkolfc je napisao/la: ↑04 dec 2023, 20:24Tako je zabranjeno slušati muziku ukoliko ona razbuktava strasti, podstiče na grijeh i nemoral, oštećuje sluh, uznemirava druge, otupljuje osjećaj za namaz, a pokuđeno je slušati onu muziku koja traći mnogo vremena i sl. Također, zabranjeno je slušati muziku i pjesme pjevača koji su se odali griješnom i nemoralnom životu, kao i bilo kakvu pjesmu čiji tekst nije u skladu sa Šerijatom. Muzika koja je uobičajena u povodu svadbe ili nekog drugog veselja i povoda nije zabranjena, pod uslovom da ne vodi nekoj od gorespomenutih zabrana.
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl i 5 gostiju.