BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

19vendetta87
Kontakt:

Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Post Postao/la 19vendetta87 » 03 dec 2023, 22:48

Sheyi je napisao/la:
03 dec 2023, 22:29
Vjerovatno je vec postavljeno i neka pretpostavka da ce ovako izgledati ako Visca dodje, i ako ne bude nekih povreda. Ali opet ne vidim neku mogucnost kako da budemo opasni ka golu, mozda na neku nevjerovatnu energiju Kolasinca, Visce i Demirovica, zadnju inspiraciju Pjanica i Dzeke, skok Ahmedhodzica, prodor Dedica i sl.jer mi nista nismo uigrali niti znamo sta i kako treba da igramo. :damn:

------------------------------Vasilj---------------------------------
-Dedic-Ahmedhodzic-Hadzikadunic-Kolasinac-
----------------------------Tahirovic------------------------------
--------------------Krunic---------Pjanic------------------------
-Visca-----------------------------------------------Demirovic-
-------------------------------Dzeko--------------------------------
Nece sigurno Visca igrati prvu postavu, a zadnju utakmicu za reprezentaciju igrao prije 3 godine.
Mene da se pita, igrao bih sa 3 stopera, sa dvojicom smo primili skoro petardu od Luksemburga
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 dec 2023, 01:25

Iceplayer je napisao/la:
03 dec 2023, 19:23
avenija je napisao/la:
03 dec 2023, 18:18
Iceplayer je napisao/la:
03 dec 2023, 18:04

Možeš imati Messia ali ti nemas sistem igre, nemaš tim. Kod nas sve spada na individualnost, 11 individualnih igrača koji igraju na vlastito navođenje. Iste rezultate možeš imati da staviš 11 iz PL BiH. Jer na bilo koju reprezentaciju koja ima izgrađen sistem igre gdje svaki igrač zna šta mora raditi, čak i ako igra po prvi put u reprezentaciji on zna njegove zadatke u timu. Svaka takva reprezentacija će te pobijediti. Sto svo vidjeli u ovom zadnjem ciklusu. Zato mogućnost pobjede protiv Ukrajine je ravna čudu, jedino da Džeko ili neko na individualnom planu zabije golčinu protiv sistemske uigrane odbrane. Pa da se branimo 90 minuta. Jer ljudi moji da se ne lažemo savez nema nikakvog plana, a kad razmisliš zar to im nije i cilj?
Slažem se ali jbg kada smo trebali uigravati sistem za baraž kroz dvije utakmice i popraviti atmosferu Dzeko pije u Dubaiju sa Djanijem da ne idem dalje nabrajati prvu postavu. Dok nam igra drugi i treći tim koji je porazima pogotovo protiv Luxa sa 4 komada još više udaljio i ljude od reprezentacije.

Tako da će se u martu sastati na terenu igrači koji nisu godinu dana svi zajedno odigrali jedan meč.

Još ako nastave okupljanje po Ilidzi, kolači, kafe, porodice, djeca, slikanje, hodanje...banda će biti razbucana na terenu
Savezu nije u cilju ova sva neozbiljnost?
Ovo samo slijep ne vidi da je u pitanju uništavanje nogometa u državi. Tereni koji su se pravili služili su samo da privatne džepove ugrade u projekat, da su barem kvalitetni ne bi ni to bio problem, pare su otišle za koju godinu tereni će biti na starom nivou...
Neka razlika sad i bilo kad prije? Pa sad je cak i ozbiljnije, nego kad je Ćiro bio. Ko god je bio na celu saveza, islo se niz dlaku igracima i dozvoljavao se neprofesionalizam, jer bez toga igraci bi se okrenuli protiv njih. Safet je jedini pokusao nesto po tom pitanju uraditi, odmah je bio ucutkan. Sad je hajka na Vici, nekad je bila na Pasalicu, na Munibu...
Znas ko je sa Pasalicem bio najbolji jaran? Barbarez. Sa Munibom? Spahic.
Ovo sto sad vidimo, nije nista novo, samo nastavak.
Mislis da Vico insistira da pripreme budu na Ilidzi?

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 04 dec 2023, 02:13

Evander je napisao/la:
04 dec 2023, 01:25
Iceplayer je napisao/la:
avenija je napisao/la:
03 dec 2023, 18:18

Slažem se ali jbg kada smo trebali uigravati sistem za baraž kroz dvije utakmice i popraviti atmosferu Dzeko pije u Dubaiju sa Djanijem da ne idem dalje nabrajati prvu postavu. Dok nam igra drugi i treći tim koji je porazima pogotovo protiv Luxa sa 4 komada još više udaljio i ljude od reprezentacije.

Tako da će se u martu sastati na terenu igrači koji nisu godinu dana svi zajedno odigrali jedan meč.

Još ako nastave okupljanje po Ilidzi, kolači, kafe, porodice, djeca, slikanje, hodanje...banda će biti razbucana na terenu
Ovo samo slijep ne vidi da je u pitanju uništavanje nogometa u državi. Tereni koji su se pravili služili su samo da privatne džepove ugrade u projekat, da su barem kvalitetni ne bi ni to bio problem, pare su otišle za koju godinu tereni će biti na starom nivou...
Neka razlika sad i bilo kad prije? Pa sad je cak i ozbiljnije, nego kad je Ćiro bio. Ko god je bio na celu saveza, islo se niz dlaku igracima i dozvoljavao se neprofesionalizam, jer bez toga igraci bi se okrenuli protiv njih. Safet je jedini pokusao nesto po tom pitanju uraditi, odmah je bio ucutkan. Sad je hajka na Vici, nekad je bila na Pasalicu, na Munibu...
Misliš da je Vici u interesu napredak nogometa u BiH, misliš da je zbog toga instaliran od strane Dodika?

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 dec 2023, 04:39

Isto koliko Usanovicu, Pasalicu, Dominkovicu, Begicu...
Sigurno nije kljucni faktor, sto smo se srozalai na nivo ispod Luxemburga. Za takvo sto, potrebne su godine nemara, ne jedan kvalifikacijski ciklus.
Nije da branim Vicu, samo ne zelim reci da je iskljicivo jedqn covjek krivac i problem, a sve ostalo ok. Nije ok decenijama.

Footballfan16
Kontakt:

Post Postao/la Footballfan16 » 04 dec 2023, 06:53

Gunther je napisao/la:
03 dec 2023, 02:52
Mi cemo biti najveće iznenađenje prvenstva 😎 igrati cemo osminu finala najmanje a mozda i ponovimo rezultat Grčke iz 2004
Nadam se da će Bosna izboriti odlazak na euro kroz dodatne
:bih:

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 04 dec 2023, 09:06

Evander je napisao/la:
04 dec 2023, 04:39
Isto koliko Usanovicu, Pasalicu, Dominkovicu, Begicu...
Sigurno nije kljucni faktor, sto smo se srozalai na nivo ispod Luxemburga. Za takvo sto, potrebne su godine nemara, ne jedan kvalifikacijski ciklus.
Nije da branim Vicu, samo ne zelim reci da je iskljicivo jedqn covjek krivac i problem, a sve ostalo ok. Nije ok decenijama.
Nije ok od samog osnivanja saveza i prve zvanicne tekme ... savez dat' k'o poklon za ratne zasluge nindzama sumnjive prijeratne proslosti ... i oni napravili 'sistem' po svojoj mjeri ... 30 godina kasnije taj 'Putin sistem' jaci i od NATO-a ... i nikom nije jasno sto se fudbalerima vise ne igra i sto ih ni prvenstva vise ne mogu motivisat' da trce ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 04 dec 2023, 12:01

Iceplayer je napisao/la:
04 dec 2023, 02:13
Evander je napisao/la:
Iceplayer je napisao/la:

Misliš da je Vici u interesu napredak nogometa u BiH, misliš da je zbog toga instaliran od strane Dodika?
U interesu im je sigurno 10 miliona eura.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 04 dec 2023, 14:42

Zna se ko je Vico, ali bez podrške Bosnja i Hrvata on ne bi bio to što jest sada, tako da tu pricu objesite macku o rep. Pa dok je Begic bio predsjednik napravilo se da moze biti dva mandata, sad ce ti Vico biti jos jedan mandat nije on kriv nego oni što su prije njega to tako napravili. Po meni imamo šanse da odemo na Euro samo iz razloga što znam da ce Dzeko, Kolasinac, Pjanic i ovi sto im je zadnja sansa poginuti na terenu i dati svoj maksimum da izborimo Euro. Iskreno se nadam da mozemo to uraditi, ali jedino zajednickim snagama, ako prodjemo Ukrajinu ne sumnjam da cemo ove zgatiti u finalu
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 04 dec 2023, 15:15

Najvaznije je postaviti sredinu. Ako stavi Cimija, Krunica i Pjanica pisi propalo. Rad sredine smo ove kvalifikacije ovako lose odigrali
Mislim da je samo Krunic siguran. Tahirovica treba pratiti, trenutno ide na bolje. Nazalost pravog def veznog nemamo.
I mislim da Pjanica treba na klupu protiv Ukrajinaca. On moze dosta dati sa klupe.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 04 dec 2023, 15:47

soko je napisao/la:
04 dec 2023, 15:15
Najvaznije je postaviti sredinu. Ako stavi Cimija, Krunica i Pjanica pisi propalo. Rad sredine smo ove kvalifikacije ovako lose odigrali
Mislim da je samo Krunic siguran. Tahirovica treba pratiti, trenutno ide na bolje. Nazalost pravog def veznog nemamo.
I mislim da Pjanica treba na klupu protiv Ukrajinaca. On moze dosta dati sa klupe.
Šta je Tahirović ako ne pravi defanzivni vezni?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 04 dec 2023, 15:49

MoodyHank je napisao/la:
04 dec 2023, 15:47
soko je napisao/la:
Benjo je regista/dlp. Nije on tip defanzivnog veznog koji ce da trci za druge, osvaja loptu i bude agresivan. Pored Besica takav nam ne postoji
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 04 dec 2023, 15:51

RajvoSA03 je napisao/la:
04 dec 2023, 15:49
MoodyHank je napisao/la:
04 dec 2023, 15:47
soko je napisao/la:
Benjo je regista/dlp. Nije on tip defanzivnog veznog koji ce da trci za druge, osvaja loptu i bude agresivan. Pored Besica takav nam ne postoji
Onda mi ne gledamo isti fudbal, jer je meni Tahirović upravo taj koji će pokrivati prostor, osvajati lopte i biti agresivan.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 04 dec 2023, 16:05

Tahirovic u Ajaxu bukvalno igra na poziciji DM-a, odnosno ovo o čemu Hank priča.
Od kontinuiteta i napretka u klubu zavisi i njegova startna pozicija u barazu, jer mi se Savo ne čini kao tip koji će 20-godisnjaku dati tako osjetljivu poziciju izuzev ako ga igrac svojim igrama natjera na to. Nije čudo što smo gledali iskusnije Cimija i Amira tu.
Moj izbor bi bio Tahirovic.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 04 dec 2023, 16:22

Savo nazalost vise vjeruje Cimirotu nego Benji, i Cimija ce forsirati prije nazalost.

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 04 dec 2023, 16:24

Što ne igra Gigović zadnjeg veznog? Brigada reče još davno da dolazi? A ja, ništa...
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 04 dec 2023, 16:34

Ako je istinita priča za Višću, onda se otvara jedna od mogućih formacija za baraž tj. sa Benjom, Krunićem i Demirovićem u vezi. (Ermedin kao drugi napadač ili ofanzivni vezni, to igra u zadnje vrijeme u Augsburgu i ima dobre brojke sa te pozicije).
Višća u tom slučaju ide na lijevo krilo, iza njega Kola, štoperi Anel i možda Denis, desno Dedić, u napadu Džeko i jedina upitna pozicija, može se reći da je desno krilo.

Imali bi koliko toliko kvalitetnu klupu, Pjanić bi mogao oko 60. uletiiti i dati svoj maksimum.

Ali vjerovatno će Savo staviti Pjanića u prvih 11, Demirović lijevo, Krunić i Cimirot u vezi i prema naprijed ćemo biti potentni ko u mene did sa 80 godina. :bih:

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 04 dec 2023, 16:43

Ma kakav Višća. Da ali na 23, 24 mjesto . Prije njega moraju Bešić (prvih 11) i Đurić (ulaziti ako zavisti). To su dva igrača koji mogu dići kvalitet ekipe. Stevanović > Višća.
Glory Glory Man United

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 04 dec 2023, 16:46

Sindikat12 je napisao/la:
04 dec 2023, 12:01
Iceplayer je napisao/la:
04 dec 2023, 02:13
Evander je napisao/la:

U interesu im je sigurno 10 miliona eura.
Misliš da nisu pokrali i više?
Činjenica je sa se godišnje u BiH korupcijom otme 1 milijardu KM od države.
Tako da šta im je 10 miliona za uništenje reprezentacije?

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 04 dec 2023, 18:38

ja mislim da ljudi koji misle da vico "unistava bh fudbal" jer je srbin i instaliran od dodika nemaju 2 moždane ćelije

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 04 dec 2023, 19:22

simonknows je napisao/la:
04 dec 2023, 16:24
Što ne igra Gigović zadnjeg veznog? Brigada reče još davno da dolazi? A ja, ništa...
Gurat ce da igra u 21 koliko moze, srce kaze BiH medjutim problemi oko saveza koce njegovu odluku.

Takodjer ima finu ponudu iz lige 5, vidjet cemo hoce li prihvatit.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, Hashanaga, hurem, kakarut, lol89 i 24 gosta.