NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 dec 2023, 13:46

Za napad na titulu treba zaokret u omladinskoj skoli i pristojan trening centar. Budzet igra manju ulogu kad imas kvalitetne domace igrace.
Celik!3,2,2.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 03 dec 2023, 13:49

Ima li neko kakve info kada bi online fanshop mogao biti omogucen?

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 03 dec 2023, 14:00

Truhlo je napisao/la:
03 dec 2023, 13:37
Celicni je napisao/la:
03 dec 2023, 13:29
Samo se istrpiti jos ovu sezonu, tamo nakon 7 mjeseci bit ce druga priča ljudi.Zamisli ulozis 30-40% samo u sportski segment zavrsis u sredini tabele, e sad uzmi ostalih 60-70% gdje su i koje ces imati, vodite se samom logikom i to bez dodatnih prihoda koji ces ostvariti skidanjem blokade.Ove godine 1M KM smo ljudi dali u dugove,pa sjetite se šta je Ćerim rekao,prvi put od ispadanja u kanton nam nece vise disati za vratom i moci cemo sada da usmjerimo više u sport i to se vracalo pola godine provedene u DLC pola u FL, a posjeta se lagno povećavala kako smo pravili rezultate u DLC i onda se povecala kad smo usli u FL.Sada uzmite dolazi proljece dolazi ljeto nova sezona, veća posjeta i više usmjereno u sport i naravno dolaze bolji rezultati.Treba vremena, sad smo ni tamo ni vamo, ali tamo nakon 7 mjeseci bit ce sasvim druga prica u to sam 100% siguran.Još jedna stvar, Fudo je govorio ako iduce sezone najavimo PL kaze 1M da ce dati, bila šuplja ili ne, vrijeme je da mi njega iskoristimo dosta je on nas 2 puta iskoristio.On gubi konce, tako da cisto sumnjam barem nesto da nece ispostovati sto se tice novca.
To je to brate o čemu pišem. Samo da ponovimo ovu godinu naredne pa umjesto 700k na dugovanja, ode npr 300k, a 400k u igrački kadar, pa to je ludilo, 8 kapitalaca po 50k godišnje, da svako kolo petarda u mreži protivnika bude.

Strpljeni, spašeni.
A od tih 700k grad je dao 500k a mi kao klub nismo mozda ni 200k,ali vidjecemo na izvjestaju koliko je sam klub vratio duga koliko smo potrosili na plate i troskove i sve ostalo.

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 03 dec 2023, 14:04

AllGunsBlazing je napisao/la:
03 dec 2023, 13:46
Za napad na titulu treba zaokret u omladinskoj skoli i pristojan trening centar. Budzet igra manju ulogu kad imas kvalitetne domace igrace.
Grad Sarajevo ima 4 puta vise stanovnika sa fenomenalnim uslovima terenima ,akademijom strucnijim trenerima kadrom i uslovima pa i parama pa nemoze izbacit 2 ili 3 igraca za prve postave pri tom mislim da su kvalitet borbe za titulu,jer vidimo da i oni se pate par godina ,tako da ta tvoja prica ne pije vode.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 03 dec 2023, 14:05

03 dec 2023, 13:46
Na to se neces moci osloniti narednih 10 godina.Ne pravi se igrač preko noci, nego od pjetlica.Zašto ti akademije Barcelone, Milana....kada dolaze u BiH traze djecu iz pjetlica upravo da oni mogu pravit igrača prema svojim kriterijama.On sa 10-13 godine je vece isklesan i sto je naucio kasnije mu ne mozes izbit iz glave.Slazem se da igra manju ulugu, ali do toga je jos dalek put i ne moze preko noci, sad da imaš milijardu na racunu i da ulozis samo u omladinsku skolu, jer to je prirodan proces za koji opet treba par godina da izbacis igraca, a ne kamoli sad u nasoj situaciji gdje spajamo kraj s krajem.Za titulu ne treba zaokret u omladinskoj skoli, čist primjer klubova u vrhu PL-a, ali zato ces morati imati više na računu za dovođenje.Znaš, sve zavisi u koje svrhe uzimas.Hoces zaradu, recept ti je najbolji u omladinskoj skoli,prodajom igrača i samim tim ti ces ga koristiti i naravno neces mnogo dovoditi sa strane i trošiti, ali to je sve daleko od nas.Mi trebamo polako stepenicu po stepenicu ići, jer nam nemaju gdje seniori trenirati, a to kad rijesimo i izgradimo terene to ce onda lagano da povlači sa sobom i omladinski pogon i onda možemo praviti zaokret.Ovako sta ces pravit ne znas gdje ces sutra trenirat.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 03 dec 2023, 14:30

convict35 je napisao/la:
03 dec 2023, 14:00
Truhlo je napisao/la:
Celicni je napisao/la:
03 dec 2023, 13:29
Samo se istrpiti jos ovu sezonu, tamo nakon 7 mjeseci bit ce druga priča ljudi.Zamisli ulozis 30-40% samo u sportski segment zavrsis u sredini tabele, e sad uzmi ostalih 60-70% gdje su i koje ces imati, vodite se samom logikom i to bez dodatnih prihoda koji ces ostvariti skidanjem blokade.Ove godine 1M KM smo ljudi dali u dugove,pa sjetite se šta je Ćerim rekao,prvi put od ispadanja u kanton nam nece vise disati za vratom i moci cemo sada da usmjerimo više u sport i to se vracalo pola godine provedene u DLC pola u FL, a posjeta se lagno povećavala kako smo pravili rezultate u DLC i onda se povecala kad smo usli u FL.Sada uzmite dolazi proljece dolazi ljeto nova sezona, veća posjeta i više usmjereno u sport i naravno dolaze bolji rezultati.Treba vremena, sad smo ni tamo ni vamo, ali tamo nakon 7 mjeseci bit ce sasvim druga prica u to sam 100% siguran.Još jedna stvar, Fudo je govorio ako iduce sezone najavimo PL kaze 1M da ce dati, bila šuplja ili ne, vrijeme je da mi njega iskoristimo dosta je on nas 2 puta iskoristio.On gubi konce, tako da cisto sumnjam barem nesto da nece ispostovati sto se tice novca.
To je to brate o čemu pišem. Samo da ponovimo ovu godinu naredne pa umjesto 700k na dugovanja, ode npr 300k, a 400k u igrački kadar, pa to je ludilo, 8 kapitalaca po 50k godišnje, da svako kolo petarda u mreži protivnika bude.

Strpljeni, spašeni.
A od tih 700k grad je dao 500k a mi kao klub nismo mozda ni 200k,ali vidjecemo na izvjestaju koliko je sam klub vratio duga koliko smo potrosili na plate i troskove i sve ostalo.
Nije dao, nego se klub dvogodišnjom borbom protiv grada izborio za taj novac i taj novac je kompenzacija za oduzete poslovne prostore. Niko ništa ne daje tek tako i stvarno nije uredu tako pisati za nešto za što se krv propišala.

Klub vraća koliko može od svojih prihoda i ta cifra je realnost, ta brojka od oko 200k svake sezone. Isto tako prema sporazunu, klub sljeduje minimalno 150k svake godine iz budžeta za sport i to je normalno poštovanje sporazuma, nikakvo davanje, jer vidimo kako kanton daje, 5k svake druge godine. I to nije davanje, nego opet plod sastanaka i lobiranja.

Recimo prošle godine je klub generisao oko 700k budžet bez i jedne KM od grada i kantona. Ove će cifra biti slična ako izbacimo 500k od grada iz računice, s tim da je ogromna razlika jer klub ove godine nije imao neplanirane prihode od rentanja stadiona Fk Sarajevo, što je jasan pokazatelj da je klub i pored toga ostvario rast od 200k u odnosu na prošlu godinu.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 03 dec 2023, 14:43

Truhlo je napisao/la:
03 dec 2023, 14:30
convict35 je napisao/la:
Truhlo je napisao/la:

Strpljeni, spašeni.
Nije dao, nego se klub dvogodišnjom borbom protiv grada izborio za taj novac i taj novac je kompenzacija za oduzete poslovne prostore. Niko ništa ne daje tek tako i stvarno nije uredu tako pisati za nešto za što se krv propišala.

Klub vraća koliko može od svojih prihoda i ta cifra je realnost, ta brojka od oko 200k svake sezone. Isto tako prema sporazunu, klub sljeduje minimalno 150k svake godine iz budžeta za sport i to je normalno poštovanje sporazuma, nikakvo davanje, jer vidimo kako kanton daje, 5k svake druge godine. I to nije davanje, nego opet plod sastanaka i lobiranja.

Recimo prošle godine je klub generisao oko 700k budžet bez i jedne KM od grada i kantona. Ove će cifra biti slična ako izbacimo 500k od grada iz računice, s tim da je ogromna razlika jer klub ove godine nije imao neplanirane prihode od rentanja stadiona Fk Sarajevo, što je jasan pokazatelj da je klub i pored toga ostvario rast od 200k u odnosu na prošlu godinu.
Izgleda brzo zaboravljaju da su to Čelikove pare koje je grad dugovao i da se donedavno vodila bitka, a ne da je grad od sebe dao.Kompenzacija bila i novi ugovor.Dat ce mo vam novce vi se odreknite poslovni prostora i dobijat cete nesto oko 120-150k godisnje.Da jednom zavrsimo s tom pričom grad dao.Vidjet cemo sta ce dati iduce sezone, za to se može reci da ce dati, a ne nesto što je sporazumom vezano.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 03 dec 2023, 14:45

Celicni je napisao/la:
03 dec 2023, 13:49
Ima li neko kakve info kada bi online fanshop mogao biti omogucen?
Ja kako sam shvatio još prije otvorenja fan shopa je bilo govora da neče biti ništa online dok se račun ne odblokira! Pa tako i ne računam na to još u dogledno vrijeme,prije je moglo samo za novac da se kupuje al evo sad i bankovne kartice mogu!
::::SAMO ČELIK::::

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 03 dec 2023, 14:53

Klub bi trebao ponoviti akciju učlanjivanja u klub za narednu godinu, da se kao i prošle krene nekad od sredine decembra, kao prošle godine. Koliko se sjećam prošle godine u decembru u dvije sedmice oko 200 ljudi obnovilo članstvo, da se iskoristi dijaspora. Još neku akciju novogodišnju u fan shopu da se i to iskoristi na max, dok online članstvo i dostava nisu spremni.

Čerim je najavio pres i sastanke sa UO banaka, možda u medije sve iznjeti da se izvrši pritisak do kraja godine i konačno taj račun da se deblokira.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 03 dec 2023, 15:03

Truhlo je napisao/la:
03 dec 2023, 14:53
Klub bi trebao ponoviti akciju učlanjivanja u klub za narednu godinu, da se kao i prošle krene nekad od sredine decembra, kao prošle godine. Koliko se sjećam prošle godine u decembru u dvije sedmice oko 200 ljudi obnovilo članstvo, da se iskoristi dijaspora. Još neku akciju novogodišnju u fan shopu da se i to iskoristi na max, dok online članstvo i dostava nisu spremni.

Čerim je najavio pres i sastanke sa UO banaka, možda u medije sve iznjeti da se izvrši pritisak do kraja godine i konačno taj račun da se deblokira.
Ovo obavezno treba

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 03 dec 2023, 15:30

Celicni je napisao/la:
03 dec 2023, 14:43
Truhlo je napisao/la:
03 dec 2023, 14:30
convict35 je napisao/la:

Izgleda brzo zaboravljaju da su to Čelikove pare koje je grad dugovao i da se donedavno vodila bitka, a ne da je grad od sebe dao.Kompenzacija bila i novi ugovor.Dat ce mo vam novce vi se odreknite poslovni prostora i dobijat cete nesto oko 120-150k godisnje.Da jednom zavrsimo s tom pričom grad dao.Vidjet cemo sta ce dati iduce sezone, za to se može reci da ce dati, a ne nesto što je sporazumom vezano.
Nije bitno to ko je i zasto dao nego kolikoje klub svojih sredstava vratio dug.
Grad treba dat i milion po meni je to realna cifra koju treba svake godine uplanirat u budzet za Celik ,a ja govorim o ciframa pusti to trebao dat ovo ono ja pisem o reajmom i cinjenicnom stanju.
Znaci samo ko je koliko dao

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 03 dec 2023, 15:59

02 dec 2023, 17:07
I mi smo poklekli pod pritiskom navijaca pa poletili u FL. Komotno smo mogli ostati u DLC, rijesiti sve dugove i onda cisti uci u FL.
Slozit cu se s tobom iako te vecina proziva. Posebno se slazem s ovim dijelom sto si naknadno dodao.
02 dec 2023, 19:42
Dobili smo puno i u konacnici nije bio promasaj ulazak, ali smo dopustili da nam "navijaci" i "osjecaji" diktiraju politike kluba umjesto razuma. I onda nakon pet prosjecnih rezultata dodje 600 ljudi protiv Buducnosti.

Sutra ces uci u PL i opet ce te navijaci napustiti nakon tri vezana poraza. Ostaces na onih 1000 koji dolaze svakako (osim utakmice za Buducnosti iz Banovica :urnebes: ).
U sustini, moje misljenje je da smo sezonu brze usli u Federalnu, a da cemo ganjati Premijer ligu u istoj sezoni kad smo i trebali, a to je sljedeca sezona. E sad sto mislim da je moglo bolje i sto sam to i spominjao ranije. Par je razloga, prvi je da vise osvijestis svoju publiku da je interes kluba ispred instant rezultata. Naravno, uz ovo mislim da bi klub mogao vecinu inovacija uraditi i u DLC, mozda bi donekle manje publike bilo, ali kad se uzmu troskovi viseg ranga i ulaganje u ekipu vjerujem da bismo u konacnici imali veci suficit za vracanje duga u ovoj sezoni. Takodje, da se vratim na publiku, zelimo kontinuirane uspjehe, a ne kratkorocne bljeskove cemu nasa publika vuce. Mogli smo dodatno ojacati tu kriticnu masu i povecati odredjenom vrstom marketinga umjesto price "ma to ljudi zele". Nije bilo dovoljno vjere u nastavak promjene mentaliteta i zato se podleglo, a nama je pitanje svijesti pitanje uspjeha. Kad je kriticna masa jaca onda se lakse lijepi i publika zeljna te euforije i rezultata. Trebamo znati da su kod nas ljudi htjeli da klub igra i Premijer ligu kad je bio pod prijetnjom gasenja, a i bilo ih je spremnih na gasenje kluba zarad nekog novog Čelika u PL, bilo ih je i radosnih zbog Turcina itd. Samo argumenti igraju ulogu, jer ispunjavanje instant zelja je put kojim smo prosli, a to je put jada od dvije decenije. Mnogi nikakve pouke ne izvuku, ali ipak se svijest kroz godine dosta promijenila sa iniciranjem clanskog modela.

Druga stvar je sto bi i dalje bili manji troskovi i manji fokus na sportski segment dok se klub cisti od dugova. Prica da Macron ne bi bio u DLC, a eto sad jest je najmanje do lige. Macron je tu zbog price kluba na osnovu clanskog modela i poznanstva odredjenih ljudi. Moguce da je i momentum ulaska donekle odigrao ulogu, ali ne i presudnu, jer da je Macron tu zbog lige onda ne bi ni saradjivali s Čelikom.

Treca stvar je sto bi se s ciscenjem dugova stvarala ekipa za napad na PL, a ne samo da bude konkurentna u Federalnoj, te cemo sad i pored ulaganja u ekipu opet morati bukvalno stvarati novu ekipu za premijerligaske ambicije, a tu mislim na gro ekipe. Moras imati u ekipi igrace sa odredjenim premijerligaskim iskustvom ako zelis napasti tu ligu, a mi to sad i nismo imali, jer klub i dalje ima fokus na vracanje dugova.

Ipak, prednost igranja ove lige je sto klub moze izvuci pouku iz gresaka u ovoj sezoni i posebno u igrackom smislu.

Kako god, nema nazad, DLC vise nije opcija nego sad nastaviti ciscenje dugova i onda ostalo sta slijedi. Vjerujem da su ljudi u klubu istroseni, ali nadovezat cu se nekom drugom prilikom na to. Njima veliki respekt za sve ucinjeno, licno sam veoma zadovoljan kako klub izgleda, a rezultati ce doci s vremenom. Nek se zbog njih jos znoje ovi sto bismo nakon 20 godina da smo poput Citya. Bice i rezultati nekad u skladu s renomeom kluba, ali i dalje zahtijeva proces.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 03 dec 2023, 16:12

Ma ja pa bi opet zadržali ekipu u centru i odmah napali PL al u qrcu. Prvo bi ti se ekipa rasula, drugo razlika u troškovima koju stalno potencirate nije preko 10k na mjesečnom nivou, što će izvještaj pokazati. Treće dugovanja se vraćaju u istom omjeru kao i u kantonu i drugoj ligi centar. Četvrto ekipa bi ti opet završila u sredini tabele, jer je viši rang i nema šanse da bi direktno iz druge lige napao PL.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 03 dec 2023, 18:45

Ove godine nikog ne dovoditi i ovu polusezonu gledat da se ispane iz lige kako bi se uz što veči broj članova,više 12tih igrača,više sponzora,vjernih navijača što brže očistio dug!!! Zadržat se u DLC još najmanje 4 sezone,hajcat raju da se učlanjuje donira klubu i da nas obavezno prenosi moja tv! Poslije 4 sezone krenut svom snagom i svim silama iz kantonalne lige i ligu po ligu osvajat uz vračanje svake godine oko 1 milion duga a troškovi lige bit če nekih 30000 km...I 2033 godine potpuno čisti i bez dugova započet sezonu u PL!!! Mislim da akcijama 12tih igrača i sponzorima i ulaznicama možemo hladno skupiti 1 milion km jer DLC je super atraktivna i privlačna za medije,sponzore i donacije! Zato ne dozvoliti da nas povuče želja mase nego razum. Razum govori da u DLC troskovi kluba su 30000 km a zarada od sponzora bit ce 1 milion,ima logike da se vratimo u DLC!!!!
::::SAMO ČELIK::::

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 03 dec 2023, 20:29

Truhlo je napisao/la:
03 dec 2023, 16:12
Ma ja pa bi opet zadržali ekipu u centru i odmah napali PL al u qrcu. Prvo bi ti se ekipa rasula, drugo razlika u troškovima koju stalno potencirate nije preko 10k na mjesečnom nivou, što će izvještaj pokazati. Treće dugovanja se vraćaju u istom omjeru kao i u kantonu i drugoj ligi centar. Četvrto ekipa bi ti opet završila u sredini tabele, jer je viši rang i nema šanse da bi direktno iz druge lige napao PL.
To je projekcija kakvom je vidis, ali ne znaci da je tako. Sve zavisi od onog koliko stanes iza odredjenog plana. Ako mi zelis reci da klub ne bi mogao okupiti ekipu u rangu Slobode ili Stupcanice koje su dovoljne da konkurises za ulazak u PL i da budes konkurentan za sredinu tabele u PL nakon fokusa na ciscenje ostatka dugovanja onda o cemu pricamo?! Kad nema tereta i kad je fokus na ekipi, otvara se drugacija perspektiva. Za ekipu za evropska dostignuca slazem se da ce zahtijevati vise vremena, jer zahtijeva veci budzet.

Kad kazes 10k na mjesecnom nivou znaci da je to cca. 100k+ razlike na nivou sezone, da li mislis samo na igracki kadar, pa se tu trebaju dodati i nesto visi troskovi za takmicenje u visem rangu ili sve skupa? Generalno, pricati o brojkama bez uvida u neke finansijske tokove je licitiranje. Bice prilika da klub vrsi svoje analize. Moje misljenje jest da smo ubrzali ulazak u FL zbog navedenih razloga iz mog prethodnog posta, ali isto tako ako klub vraca dugove u odredjenom obimu opet zadovoljava odabrani smjer.

Veci je problem ovo na sta je allguns potencirao, a to je podleci tom mentalitetu rezultata. Mi moramo jacati svijest crno-crvene zajednice vise nego ista, jer nismo vise klub koji zavisi od politike nego zavisimo od rada na trzistu. Temelj kluba je crno-crvena zajednica i od nje sve polazi. Sto je ta zajednica jaca i vise podrzava klub sve dok zdravo radi, to je bolje za klub. Sve se nadovezuje na jaku kriticnu masu. Kad imas osvijestenu i lojalnu publiku, to moze biti samo dobro. Ako imas vecinu publike koja prati kako vjetar puse odnosno kad rezultat odgovara onda zelis taj omjer ipak donekle mijenjati u korist kriticne mase koja je tu prvenstveno zbog kluba, a ne lige, rezultata ili protivnika. Tu odlucuje samo konstantno ukazivanje na odredjene stvari. Ta zajednica je jaka koliko joj je svijest jaka. Interes kluba na prvo mjesto, ne rezultati naustrb interesa nego kao plod zdravog i dobrog rada.

Ici postepeno i dizati klub uz neophodno strpljenje je dio naseg puta. Ne vidim da se tu ista treba mijenjati od pocetka nekog dizanja kluba iz ponora. Ostati dosljedan tom principu, jer uostalom je i dao rezultate za oporavak. Ovo sto je klub usao u visi rang ne znaci nuzno promjena kursa, ali definitivno zasluzuje vecu paznju da se neke stvari za interese kluba vise naglasavaju u odnosu na rezultate, koji jos uvijek realno nisu primarni. I to se uostalom osjeti na djelu bez obzira na ocitovanja. Ova sezona je reality check u tom kontekstu, ali dobra stvar je sto je dobro iskustvo za ljude u klubu i da imaju bolji uvid za buduce korake. Ovo je moje misljenje, ali nemam potrebu vise da se vracam na to. Iznio sam ga da mozda neko ima i taj ugao za potrebne analize, ali prica o DLC je zavrsena i nema tu vise nazad. Sad ostaje samo gurati naprijed.

Nase navijacke i simpatizerske duznosti se znaju sve dok klub zdravo radi i ide u dobrom smjeru, ali evo nije tesko ponoviti po hiljaditi put. Clanstvo, podrska na stadionu, ucesce u akcijama, privlacenje sponzora, ideje, savjeti, konstruktivne kritike, doprinos klubu na nacin kako mogucnosti dozvoljavaju itd.

moSa likČe!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 dec 2023, 21:12

Ocekujem da ce klub tokom pauze iskoristiti drustvene mreze da ukazu na znacaj publike u djelovanju naseg kluba. Pokazati da ova zdrava prica zasluzuje mnogo jacu podrsku uprkos losijim rezultatima.

Edit: nije problem da se vodis razmisljanjem mase, problem je kad se vodis razmisljanjem mase, a masa ne dolazi na utakmice i ne kupuje karte. U svim pricama o masi, nas je 1000. 1000 clanova, 1000 prosjek, tih 1000 kupuje u shopu, ucestvuje u svim akcijama kluba.
Celik!3,2,2.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 03 dec 2023, 22:00

Ma mozete vi pricat tu pricu danima,pisat romane sto naravno ja podrzavam i guram u svojim mogucnostima ali realnost je da publike i jacih sponzora nema dok ne budes u borbi za PL..
Moje je misljenje morali smo uci i nije to pritisak mase to je realnost i neka nas ovde i cekat pa kad bog dragi da uci u PL a ti cekat u DLC i trazit neku svijest i podrsku vecu je nerealno .

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 03 dec 2023, 22:12

Mene je strah da i tavorenje u 1LF ne bude pogubno. Sad će se javiti oni sa pričom mi imamo sistem,samo pošteno isl. Svako zna kako se iz Federacije ulazi u PL.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 dec 2023, 00:42

Kao i u svakoj drugoj ligi, ostvaris najvise pobjeda uz najmanje poraza :urnebes:

Tako je bilo pogubno igrati i Kanton, ili si tako nesto pisao. I sto je zanimljivo, od svog pocetka na forumu zagovaras neke prljave igre.

Ja kao clan kluba ne pristajem na bilo kakve prljave igre. U moru nezakonitosti, Celik mora raditi stvari posteno. Sve drugo je stvar proslosti.
Celik!3,2,2.

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 04 dec 2023, 07:24

Tebi nije pogubno da ZDK ili grad Zenica nema ni u jednom sportu premijer ligasa,pa ni u nogometu? Tebi nije pogubno da BP koristi reprezentacija daba,a stadion i oko stadiona kao da je vrijeme stalo? Nije pogubno što je Celik među rijetkim klubovima koji nema pomoćne terene za treniranje,već idu po Vitezu, Nemiloj...? Treba li o suđenju u svim ligama da pričamo? Svaka sfera društava je uništena ( zdravstvo,školstvo,sport...). Ne kažem da treba klub kriminalnim radnjama da se bavi,ali itekako treba da se bude namazano po svim pitanjima. Šta misliš što još račun nije odblokiran? Ne treba druže biti pametan pa skontati neke stvari. U ovoj državi treba biti mudar, iskoristiti svaku šansu koja se pruža.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.