Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 dec 2023, 14:09

Lavcina je napisao/la:
03 dec 2023, 12:43
Kakva su vaša iskustva ili preporuke glede preparata za kosu za pravljenje frizure. Trazim nesto na mat foru znaci, da mi se nemasti kosa i da mi se nesija. Da izgleda sasvim prirodno.
Uzeo sam par preparata od Subrine, Loreala, Shcwarzkopfa ali nije to to opet se malo sija i izgleda kosa mastna
Ako ti nije kvalitetna kosa onda taj preparat nije jos izmisljen.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 03 dec 2023, 14:28

AshburtonG je napisao/la:
03 dec 2023, 12:59
Lavcina je napisao/la:
03 dec 2023, 12:43
Kakva su vaša iskustva ili preporuke glede preparata za kosu za pravljenje frizure. Trazim nesto na mat foru znaci, da mi se nemasti kosa i da mi se nesija. Da izgleda sasvim prirodno.
Uzeo sam par preparata od Subrine, Loreala, Shcwarzkopfa ali nije to to opet se malo sija i izgleda kosa mastna
Ja sam skoro uzeo Syoss Matt Fiber ili tako nesto u DMu. Nisam do sad koristio, ali sam pravo zadovoljan. Ne sija i brzo se osusi. Dobar je i onaj matt fiber Balea.

Medjutim, ako ti je kosa masna, onda nemas problem sa preparatom za frizuru, nego sa kosom, a to ces prije rijesit boljim izborom sampona za kosu, nego nekom kremom, gelom ili bilo kojim drugim preparatom za frizuru.
Mogu probati i taj. Nije problem u kosi, jer kad nestavljam gore nista kosa se uopste nemasti niti imam prhljaj i izgleda sasvim okej. Zadnje vrijeme nakon pranja kose jednostavno uzmem fen i napravim frizuru. Izgleda najprirodnije :urnebes:
Ali kad ides negdje ili kad je vani vjetar normalno frizura se syebe.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 03 dec 2023, 15:06

03 dec 2023, 11:59
numanumaye22 je napisao/la:
02 dec 2023, 16:52
Asteriks je napisao/la:
02 dec 2023, 16:49

Ovdje misli na Ladenkasse, sto jednostavno prevedno znaci kasa. Ovo je statistika koja se odnosi na placanja pri kupovini u trgovinama i tu je bila zastupljena gotovina.

Sad racuni, narudzbe preko nekih stranica itd., sigurno da je upotreba kartice i mobitela prilicno zastupljena.

Ili recemo njihov javni prevoz gdje imas milion opcija kupiti kartu pocev od Google paya, kartice, itd. Iako se jos placa gotovinom na DB automatima, sigurno ce sve vise biti zastupljene i druge metode.
Naravno, ali vecina mladih placa telefonom, satom i karticom. Karticom se jedino ne isplati placati ispod 20 eura kad je cifra, tipa odes na kafu i hoces da platis, onda ti dodje veci Entgeltabrechnung od banke i skine ti mjesecno vise uz odrzavanje racuna.

Na DB automatima se svakako moze platiti karticom i mobitelom.
:rol:
Ne ofiraj se majke ti. Nije 1998 godina pa da kupac snosi bilo kakve troskove transakcije, osim ako se ne radi o konverziji u drugu valutu. Sve troskove banke tj. transkacije snosi vlasnik terminala. Zbog toga ti neki restorani ne dopustaju uopce karticno placanje ili mozes platit od 10€ npr.
Bukvalno 10 godina placam i zvake karticom i nikad u zivotu nisam platio nista.
Kaunas je napisao/la:
02 dec 2023, 19:01
Jao Selme kod Senada :beba:
Kaze Selmic, posvetila sam se vjeri, a sise na hastalu. :tokralju:
Ne ofiraj se ti, neki restorani ne dopustaju placanje manje od 10 eura ali uredno mozes platiti svaku mogucu cifru karticom u skoro svakom objektu. Pa odes na doner od 5 eura i platis uredno karticom, nisam jednom. :urnebes:

Ali ti si pametniji od lika sto radi u Sparkasse koji mi je licno rekao da ne placam manje od 20 eura karticom jer se vise plati. Isto tako, ko je recimo na Ausbildungu, donese potvrdu i mjesecno ne placa uopste Entgeltabrechnung.

Oko 20ak eura mi dodje taj Entgeltabrechnung gdje je uracunat i online banking i odrzavanje racuna tako da nije puno svakako.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 dec 2023, 15:10

03 dec 2023, 15:06
02 dec 2023, 16:52

Naravno, ali vecina mladih placa telefonom, satom i karticom. Karticom se jedino ne isplati placati ispod 20 eura kad je cifra, tipa odes na kafu i hoces da platis, onda ti dodje veci Entgeltabrechnung od banke i skine ti mjesecno vise uz odrzavanje racuna.

Na DB automatima se svakako moze platiti karticom i mobitelom.
Ne ofiraj se majke ti. Nije 1998 godina pa da kupac snosi bilo kakve troskove transakcije, osim ako se ne radi o konverziji u drugu valutu. Sve troskove banke tj. transkacije snosi vlasnik terminala. Zbog toga ti neki restorani ne dopustaju uopce karticno placanje ili mozes platit od 10€ npr.
Kaunas je napisao/la:
02 dec 2023, 19:01
Jao Selme kod Senada :beba:
Ne ofiraj se ti, neki restorani ne dopustaju placanje manje od 10 eura ali uredno mozes platiti svaku mogucu cifru karticom u skoro svakom objektu. Pa odes na doner od 5 eura i platis uredno karticom, nisam jednom. :urnebes:

Ali ti si pametniji od lika sto radi u Sparkasse koji mi je licno rekao da ne placam manje od 20 eura karticom jer se vise plati. Isto tako, ko je recimo na Ausbildungu, donese potvrdu i mjesecno ne placa uopste Entgeltabrechnung.

Oko 20ak eura mi dodje taj Entgeltabrechnung gdje je uracunat i online banking i odrzavanje racuna tako da nije puno svakako.
@ash je u pravu, to sto ti placas mjesecno je sto imas racun. I da ne provlacis dolazilo bi ti. To je monthly service fee, meni $11. Jedino da kod vas nije sta drugacije, ali sto je @ash napisao je isto.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 03 dec 2023, 15:11

Judd je napisao/la:
03 dec 2023, 13:02
slika

Gdje je Slobomir ba? Kako je moguće da ovi likovi zasjednu u upravni odbor jednog tako bitnog preduzeća?
Jos malo i Internacionalni fakultet iz Pič..kovića ce bit relevantan. :rol:
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 03 dec 2023, 15:15, ukupno mijenjano 1 put.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 03 dec 2023, 15:14

alemsa je napisao/la:
03 dec 2023, 15:10

@ash je u pravu, to sto ti placas mjesecno je sto imas racun. I da ne provlacis dolazilo bi ti. To je monthly service fee, meni $11. Jedino da kod vas nije sta drugacije, ali sto je @ash napisao je isto.
Ne, online banking i odrzavanje racuna mi je 7.5 eura. Ostalo su odredjene transakcije koje vrsis, EC karte i slicno.
Die Gebühren der Entgeltabrechnung bzw. des Entgeltabschluss enthalten folgende Posten:

Gebühren für Ersatzkarten (EC- oder Kreditkarte)
Transaktionsgebühren (z.B. für Überweisungen oder Lastschriften)
Kontoführungsgebühr (diese ist standardisiert und jeden Monat gleich hoch)
Sollzinssätze für Kontoüberziehungen
Je nachdem, bei welcher Sparkasse du bist, können die Gebühren für die oben genannten Posten abweichen.
Crno na bijelo.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 03 dec 2023, 17:56

Je li ko pratio sta se desavalo u starom gradu sa parking prostorima i kako je onaj Hadjibajric to sve radio, na kraju i pao tbog toga svega.
CIN je to sve detaljno prostudirao: https://cin.ba/nazovi-bega-radi-parking ... NYNDleGyB4

Sve postenjacine i vjernici, mozes mislit na hadz isli i tamo dogovarali kako drzavu prevariti hahah. Pa sunce vam yebem ima li vam ista sveto, kakav je to sklop u mozgu da misle da rade ispravno. Ja vjerujem da su oni bili uvjereni kako rade sve kako treba, da tu nema grijeha. Sta je ovakvih u drzavi, dobro ova drzava i zivi.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 03 dec 2023, 19:31

03 dec 2023, 15:14
alemsa je napisao/la:
03 dec 2023, 15:10

Ne, online banking i odrzavanje racuna mi je 7.5 eura. Ostalo su odredjene transakcije koje vrsis, EC karte i slicno.
Die Gebühren der Entgeltabrechnung bzw. des Entgeltabschluss enthalten folgende Posten:

Gebühren für Ersatzkarten (EC- oder Kreditkarte)
Transaktionsgebühren (z.B. für Überweisungen oder Lastschriften)
Kontoführungsgebühr (diese ist standardisiert und jeden Monat gleich hoch)
Sollzinssätze für Kontoüberziehungen
Je nachdem, bei welcher Sparkasse du bist, können die Gebühren für die oben genannten Posten abweichen.
Crno na bijelo.
Kazem ti da se ne ofiras. Ne postoje transakcijski troskovi za kupca onakvim kakve ti zamisljas. Ovo ispod 20€ je vjerovatno najveca glupost koju si ikad napisao na forumu, a imas ih ogroman udio u ukupnom broju postova.
Transakcije poput placanja u drugoj valuti, Echtzeitüberweisung, dizanja na drugim automatima, slanje novca van SEPA zemalja i sl. placas, a ne kad platis kafu u baru. :rol:
Ti ocito ne znas njemacki, pa nisi shvatio covjeka dok ti je objasnjavao. Ne isplati se vlasniku terminala, jer on placa mjesecne transkacijske troskove za promet na istom. Moja filijala pravi oko 2 miliona prometa u ovim mjesecima pred Bozic i platimo par milja transakcijskih troskova.

Crno na bijelo je kad bi nam slikao tacno sta ti to stoji na mjesecnom obracunu, te da vidimo gdje si to platio nesto dodatno za karticno placanje ispod 20€. Ustvari, daj nam izvod za taj doner sto si platio, pa da vidimo koliko si dodatno morao platit za tu strasnu transakciju. :rol:

Ako fakat placas, onda te taj jaran syebao i uzima dobru proviziju na budale. Preko 10 godina skoro da i ne koristim kes, te nikad nisam platio nikakav dodatni iznos osim onog dogovorenog u ugovoru. Cak i kad novac dizes na kasi supermarketa, svu tu transakciju preuzima vlasnik terminala tj. ide na racun supermarketa, a ne tebe kao klijenta.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 03 dec 2023, 19:54

Italijanska premijerka stigla u Beograd, domaćini greškom po gradu postavili zastave Mađarske
:urnebes:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 dec 2023, 19:55

@ash ma isto sve, i na kasi kad uzimas cashback (recimo $20) ako ti je racun bio $40, kuca ti $60 i da ti cvaju kesha, ne placas uopste provlacenje kartice bilo gdje, osim ako dizes pare na random atm/bankomatu onda ti pise prije nego sto dignes da ce ti taj atm naplatiti $2.75 plus banka, i to izadje oko $5, ali to je druga tema, cisto provlacenje kartice ne placas nista. Za ovo drugo sto govori stvarno ne znam.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 03 dec 2023, 19:58

Mislim da to u trgovinama i kaficima/restoranima spada na vlasnike objekta.

Zato kos uvijek pogotovo u manjim neturistickim sredinama nema karticno samo kes jer se vlasnicima ne isplati
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 03 dec 2023, 20:11

Pa to mu i govorim. Lik nije skontao sta mu je neko ispricao, pa sad postavlja ovdje neke druge stvari totalno. Obicna bankovna kartica nas kosta oko 20ct, dok je kreditna oko 50ct. Zbog toga imas neke prodavnice ili lokale gdje ti ne daju placat karticom, jer mu ta transakcija uzme pola marze skoro ili ti ogranici na minimalnu potrosnju. Tako da npr u Njemackoj u 90% ovih skroz malih prodavaca imas npr od 5€ ili od 10€. Velikim lancima je to manje vise svejedno, jer svakako to predstavlja dobar argument pri kupovnoj odluci, a i mnogo bolje znaju s porezom baratat.

Odes platit Americanom kafu od 2€. Marza ti 90ct, a ti platis vise od pola te marze na transakciju.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 03 dec 2023, 20:15

A amex i Diners najveće provizije od trgovaca uzimaju, zato i nisu svuda dostupni…

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 03 dec 2023, 20:21

Koje je vase misljenje o ovom liku ? Vidim dosta ga raje objavljuje na FB, a i u Tuzli je skoro za veoma kratko vrijeme bio par puta.
Une vie honorable est une vie éternelle

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 03 dec 2023, 20:23

Ma Pezić skontao foru kako da koristi algoritam i promet na mrežama, više baita nego što je realan :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 03 dec 2023, 20:26

Arvid je napisao/la:
03 dec 2023, 20:23
Ma Pezić skontao foru kako da koristi algoritam i promet na mrežama, više baita nego što je realan :mrgreen:
Prica svakog ovog lika sto bljesne. Isto ko Tate. Lik ni sam ne vjeruje u pola onih stvari sto prica, Semir Osmanagic i slicna ekipa. :mrgreen:

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 03 dec 2023, 20:26

Ma jucer mi izadje nesto na tiktoku kao reakcija neke trebe na video sto je ovaj valjda rekao da mozes udariti zenu. Pa reko odo ukucat da vidim ko je taj, kad ono poznat mi vidjao sam plakate sa njegovim imenom u TZ

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 dec 2023, 20:27

Jos malo pa ce mi biti tolika brada :mrgreen:

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 03 dec 2023, 20:28

alemsa je napisao/la:
03 dec 2023, 20:27
Jos malo pa ce mi biti tolika brada :mrgreen:
Kako vas srklet ne ufati brate 😂

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 03 dec 2023, 20:28

03 dec 2023, 20:26
Lik ni sam ne vjeruje u pola onih stvari sto prica, Semir Osmanagic i slicna ekipa. :mrgreen:
To je to :mrgreen:

Trebaju ga na Balkan Info dovesti :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 48 gostiju.