BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

AndreWilliams
Kontakt:

Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Post Postao/la AndreWilliams » 03 dec 2023, 05:50

Prije ove frustrirajuće, imali smo relativno uspješnu godinu, pa nam je za nadati se da će toplo-hladno trend da se nastavi.
Sa Ukrima samo hrabro, bez straha. Ne moramo umirati u ljepoti i koga briga za umjetnički dojam. Postaviti niski blok (parkirati autobus) i strpljivo. Oni dolaze nama i šatro su favoriti, pa je na njima da igraju dojmljivo.
Ako je istina da se Višça vraća onda njega i Demirovića na krila, tri vezna Krunić, Pjanić i Hadžiahmetović (Tahirović). Zadnja linija Ahmedodžić i Hadžukadunić centralno i Dedić, Rušioc na bekovima. Mislim da razlika u kvalitetu i nije toliko velika. Bolji su, ali će to morati i da potvrde na terenu.

Što se naših tiče, samo da ih zdravlje posluži do tada :pray:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 dec 2023, 11:04

slika

Hamulic, Tabakovic, Stevanovic, Basic, Varsesanovic, Prcic,Hadziahmetovic, Zolotic, Barisic, Jasic

Kako bi nam legli Hamzic, Bajraktarevic

slika

Mozda Rahmanovic i Pjanke da se mijenjaju zbog znage koju Rahman ima sto bi valjalo za Dzeko
Ali brzinu sigurno bi imali s Viscom i Dedicem
Samim gime nasi bi bekovi lakse disali jer su ova dvojica brzi da ce kontstano tjerate ukrajinske bekove da budu nazad
Sumnjam da bi rizikovali puno
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 03 dec 2023, 11:56

Ako vam ove utakmice nisu pokazale da mi ne možemo igrati sa 4 nazad, te Kolašincem na lijevom beku, onda ne znam kad će
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 03 dec 2023, 12:12

baboedindzeko09 je napisao/la:
03 dec 2023, 11:56
Ako vam ove utakmice nisu pokazale da mi ne možemo igrati sa 4 nazad, te Kolašincem na lijevom beku, onda ne znam kad će
Sa petoricom u zadnjoj liniji? Nije ni to loše. Ali Kolašinac i Dedić da drže cijelu stranu 90 min. Nije realno.
Mi imamo još jedan problem kad je ta formacija u pitanju, sporo se lopta kreće, vraća se golmanu, pa se bunari na Dzeku, kojeg onda potrošimo, pa nema snagu za završnicu.
Možda sa veznjakom na liberu. Bešić da je zdrav i normalan bi bio drugi Spaha, ali… možda Tahirović?
Kako god samo da su svi zdravi i na raspolaganju :bih:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 dec 2023, 12:15

Ne mozes igrati s 4 nazad s Kovacevicem, Mujakicem, Gojkovicem
Ali mozes s Kolasincem, Gazibegovicem, Ahmedhodzicem i Hadzikadunicem
Ta s tri nazad najgora formacija za nas
Dobra za odbranu ne primis puno golova
Ali zato naprijed ne mozes protiv Liechtensteina zabiti
Moramo igrati s bekovima i krilima
Ne igraju ti Goretzka Kimmich, Gundogan veznog da mozes prenijeti loptu

Dok ovako s Viscom i Dedic na krilima
Kolasinac i Gazibegovic bekovima
Puno puno bi izgkedako imali bi opcije preko krila, sredine da napadamo
S tri nazad samo nam krila/ bekove uguse ko slovaci i nas nema nigdje
Vezni presijeku prema dzeki i pusimo ga
Valjda ste to vidjeli do sad

4-4-2, 4 2 3 1, 4-3-3
To su nase formacije godinama
Ovo s tri nazad i Gruzija i Luxemburg nas pobjedjuju

Igrali smo s 4 u Ukrajini 1-1
I to Civic i Stevanovic bekovi bili
Gojak I Nalic naprijed igrali
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 03 dec 2023, 12:44

Mow je napisao/la:
03 dec 2023, 01:17
Fkt se nadam da su igraci onim (ne)zalaganjem iskazali samo svoj nacin strajka i nezadovoljstva.
Dzabe se nadas ... za takvo nesto treba klikera u mozgu a ne konstantan propuh u glavi ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 03 dec 2023, 12:46

NoDi80 je napisao/la:
03 dec 2023, 12:15
Nismo igrali. 3-5-2. Štoperi bili Kolašinac, Ahmedhodžić i Hadžikadunić, a bekovi Ćivić i Stevanović.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 dec 2023, 12:49

03 dec 2023, 12:46
NoDi80 je napisao/la:
03 dec 2023, 12:15
Nismo igrali. 3-5-2. Štoperi bili Kolašinac, Ahmedhodžić i Hadžikadunić, a bekovi Ćivić i Stevanović.
Aham do mene je halali
Nez vise sam za Viscu i Dedica na krila
A Gazibegovica i Kolasinca na bekove ali vidjet cemo svakko se ja nista ne pitam
Ta s 3 je dobra da drzimo rezultat ali naprijed meda ne mozemo realno
Protivnci samo stave krila i beka i ubiju Dedica sto nije dobro moramo vise prostora imati
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 03 dec 2023, 13:42

A otkud sad ovoliko spominjanje Visce, nesto sam propustio?

U najboljim godinama i strasnom statistikom on kur.cu nije valjao u reprezentaciji, a sad sa 34 godine u guzici i skromnom statistikim ce eto razvaliti.
Ma goni ga.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 03 dec 2023, 13:52

NoDi80 je napisao/la:
03 dec 2023, 11:04
slika

Hamulic, Tabakovic, Stevanovic, Basic, Varsesanovic, Prcic,Hadziahmetovic, Zolotic, Barisic, Jasic

Kako bi nam legli Hamzic, Bajraktarevic

slika

.

Mozda Rahmanovic i Pjanke da se mijenjaju zbog znage koju Rahman ima sto bi valjalo za Dzeko
Ali brzinu sigurno bi imali s Viscom i Dedicem
Samim gime nasi bi bekovi lakse disali jer su ova dvojica brzi da ce kontstano tjerate ukrajinske bekove da budu nazad
Sumnjam da bi rizikovali puno

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 03 dec 2023, 14:02

Visca zadnje 3 tekme igrao na lijevom krilu, ne znam Demirovic me nije impresiro do sad na toj poziciji. Doduse nije ni desna strana bajna. Bas nam skripi tu.

Pjanic mora startat je nemamo kreatora osim njega, samo koga stavit do njega.

U zadnjoj liniji ce Anel doci kao pravo pojacanje, jer zna iznijet loptu a isto tako nas najbolji stoper.
Zadnja izmjena: Sindikat12, dana/u 03 dec 2023, 14:05, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 dec 2023, 14:04

Volio bih da nam neki izbaci statistiku koliko smo mi pobijedili utakmica sa 5 nazad. Vjerovatno niti jednu.
Za pet nazad treba vremena i pravih igraca kojima to odgovara.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 03 dec 2023, 14:22

tuzlak1987 je napisao/la:
03 dec 2023, 14:04
Volio bih da nam neki izbaci statistiku koliko smo mi pobijedili utakmica sa 5 nazad. Vjerovatno niti jednu.
Za pet nazad treba vremena i pravih igraca kojima to odgovara.
Jedino Kolasinac i Ahmedhodzic igraju u tim sistemima. A Kolasinac igra lijevog stopera u tom sistemu a potrebniji nam je na beku gdje jednostavno nemamo nikog drugog da je iole kvalitetan.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 03 dec 2023, 16:34

Pajo59 je napisao/la:
03 dec 2023, 01:44
Joj sto nemogu negativaca,ba pola vas ovdje sto pametujete nikad loptu niste sutnuli,dabogda vam televizori pocrkali na otvaranju eura ako bogda,pa letili okolo da pitate za rezultat,bice bolan cuda u Njemackoj,samo sabura i hajde ljudi malo vise euforije jer sad momcima treba podrska,**** savez i sta savez radi a bogami ako malo zatvorite oci I razmislite sta je terena uradjeno I skontate jeli ikoji savez prije ovoga ista uradio…hmmm,nego malo vise vatre do marta a rezultat mora doci , Bosna i Hercegovina ideeeeemooooo !
Rezultatski nas vratio u period poslije rata...

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 03 dec 2023, 17:13

Vasilj Anel Denis Dedic Kolasinac Tahirovic Pjanic Visca Krunic Demirović Dzeko.

Jaka su ovo imena realno da bi bili autsajderi protiv Ukrajine...sad sto je stanje takvo sto niko ne umije posloziti ekipu, ujediniti, motivirati, što igrači ne dolaze na okupljanja itd je druga prica..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 03 dec 2023, 18:04

avenija je napisao/la:
03 dec 2023, 17:13
Vasilj Anel Denis Dedic Kolasinac Tahirovic Pjanic Visca Krunic Demirović Dzeko.

Jaka su ovo imena realno da bi bili autsajderi protiv Ukrajine...sad sto je stanje takvo sto niko ne umije posloziti ekipu, ujediniti, motivirati, što igrači ne dolaze na okupljanja itd je druga prica..
Možeš imati Messia ali ti nemas sistem igre, nemaš tim. Kod nas sve spada na individualnost, 11 individualnih igrača koji igraju na vlastito navođenje. Iste rezultate možeš imati da staviš 11 iz PL BiH. Jer na bilo koju reprezentaciju koja ima izgrađen sistem igre gdje svaki igrač zna šta mora raditi, čak i ako igra po prvi put u reprezentaciji on zna njegove zadatke u timu. Svaka takva reprezentacija će te pobijediti. Sto svo vidjeli u ovom zadnjem ciklusu. Zato mogućnost pobjede protiv Ukrajine je ravna čudu, jedino da Džeko ili neko na individualnom planu zabije golčinu protiv sistemske uigrane odbrane. Pa da se branimo 90 minuta. Jer ljudi moji da se ne lažemo savez nema nikakvog plana, a kad razmisliš zar to im nije i cilj?

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 03 dec 2023, 18:18

Iceplayer je napisao/la:
03 dec 2023, 18:04
avenija je napisao/la:

Možeš imati Messia ali ti nemas sistem igre, nemaš tim. Kod nas sve spada na individualnost, 11 individualnih igrača koji igraju na vlastito navođenje. Iste rezultate možeš imati da staviš 11 iz PL BiH. Jer na bilo koju reprezentaciju koja ima izgrađen sistem igre gdje svaki igrač zna šta mora raditi, čak i ako igra po prvi put u reprezentaciji on zna njegove zadatke u timu. Svaka takva reprezentacija će te pobijediti. Sto svo vidjeli u ovom zadnjem ciklusu. Zato mogućnost pobjede protiv Ukrajine je ravna čudu, jedino da Džeko ili neko na individualnom planu zabije golčinu protiv sistemske uigrane odbrane. Pa da se branimo 90 minuta. Jer ljudi moji da se ne lažemo savez nema nikakvog plana, a kad razmisliš zar to im nije i cilj?
Slažem se ali jbg kada smo trebali uigravati sistem za baraž kroz dvije utakmice i popraviti atmosferu Dzeko pije u Dubaiju sa Djanijem da ne idem dalje nabrajati prvu postavu. Dok nam igra drugi i treći tim koji je porazima pogotovo protiv Luxa sa 4 komada još više udaljio i ljude od reprezentacije.

Tako da će se u martu sastati na terenu igrači koji nisu godinu dana svi zajedno odigrali jedan meč.

Još ako nastave okupljanje po Ilidzi, kolači, kafe, porodice, djeca, slikanje, hodanje...banda će biti razbucana na terenu
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 03 dec 2023, 19:23

avenija je napisao/la:
03 dec 2023, 18:18
Iceplayer je napisao/la:
03 dec 2023, 18:04
avenija je napisao/la:

Slažem se ali jbg kada smo trebali uigravati sistem za baraž kroz dvije utakmice i popraviti atmosferu Dzeko pije u Dubaiju sa Djanijem da ne idem dalje nabrajati prvu postavu. Dok nam igra drugi i treći tim koji je porazima pogotovo protiv Luxa sa 4 komada još više udaljio i ljude od reprezentacije.

Tako da će se u martu sastati na terenu igrači koji nisu godinu dana svi zajedno odigrali jedan meč.

Još ako nastave okupljanje po Ilidzi, kolači, kafe, porodice, djeca, slikanje, hodanje...banda će biti razbucana na terenu
Savezu nije u cilju ova sva neozbiljnost?
Ovo samo slijep ne vidi da je u pitanju uništavanje nogometa u državi. Tereni koji su se pravili služili su samo da privatne džepove ugrade u projekat, da su barem kvalitetni ne bi ni to bio problem, pare su otišle za koju godinu tereni će biti na starom nivou...

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 03 dec 2023, 20:19

Svaka čast pojedincima kad se nadaju nečemu :thumbup:

Ne znam odakle ispade Višća sad u tim kombinacijama?! Daj i Avdiju na bek.

Ponavljam, od svih "bivših" igrača smatram da bi nam najviše pomogao Đurić, ovo ostalo mrka kapa.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 03 dec 2023, 22:29

Vjerovatno je vec postavljeno i neka pretpostavka da ce ovako izgledati ako Visca dodje, i ako ne bude nekih povreda. Ali opet ne vidim neku mogucnost kako da budemo opasni ka golu, mozda na neku nevjerovatnu energiju Kolasinca, Visce i Demirovica, zadnju inspiraciju Pjanica i Dzeke, skok Ahmedhodzica, prodor Dedica i sl.jer mi nista nismo uigrali niti znamo sta i kako treba da igramo. :damn:

------------------------------Vasilj---------------------------------
-Dedic-Ahmedhodzic-Hadzikadunic-Kolasinac-
----------------------------Tahirovic------------------------------
--------------------Krunic---------Pjanic------------------------
-Visca-----------------------------------------------Demirovic-
-------------------------------Dzeko--------------------------------

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon i 27 gostiju.