Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Jao Selme kod Senada 

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- BosniaBoston
- Kontakt:
A senchi neofirno ukljucio ovu donju kameru

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- LegendKiller
- Kontakt:
Isto sam primijetio, nikad ranije nije palio ovu kameru. Evo sada je i priznao, al sve svalio na svoje kamermane i producente.
- bavariapivo
- Kontakt:
Jel se vidilo šta? 

Kakav glas ima Damir Urban 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Kod njih je to na rubu protivzakonito, ako si lijen za njih si smece. Njima je rad prvi, pare sekundarne. Ovo sto @center kaze fascinantan mentalitet, imaju takvu kulturu i odgoj da ne mos uvrijediti nikog "ne smijes pokvariti harmoniju", pa dijeluju da su zatvoreni. Dosta stranaca to vidi kao da su oni ono anti-stranci ali jednostavno ljudi ne znaju jer su 97.7% stanovnista Japanci, tako da nemaju puno dodira sa razlicitim kulturama/obicajima, a drzava su cije stanovnistvo najmanje napusta istu (medju najmanje na svijetu), imaju onu izreku "hvala Bogu sto sam se radio u Japanu"Davidoffgold je napisao/la: ↑02 dec 2023, 18:26Kod nas kad ti neko kaze "jesi lijen/gotovan" ta osoba se pocne smijat boli ga kurko ccc

I found freedom. Losing all hope was freedom.
valja oprati sebiju i ocrniti unsu u rukavicamaArvid je napisao/la: ↑02 dec 2023, 21:53https://www.klix.ba/vijesti/bih/unsa-do ... /231202092
Kakav odvratan tekst.

Da li neko zna sta banka podrazumijeva pod stavkom "autorizacije" pa skinu pofin iznos na kreditnu karticu
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Mislim da to znaci authorized jel? Pa da si ti provuko i da je odobreno/proslo, provuces pa to ide na pending pa authorized, obicno sutradan. Nekad se zna desiti da provuces nekoliko puta pa skinu sutradan, ako stavis pod kredit a ne debit (da ne ukucavas pin). Ako je vikend onda u ponedeljak ide sa pending na authorized
- AshburtonG
- Kontakt:
numanumaye22 je napisao/la: ↑02 dec 2023, 16:52Naravno, ali vecina mladih placa telefonom, satom i karticom. Karticom se jedino ne isplati placati ispod 20 eura kad je cifra, tipa odes na kafu i hoces da platis, onda ti dodje veci Entgeltabrechnung od banke i skine ti mjesecno vise uz odrzavanje racuna.Asteriks je napisao/la: ↑02 dec 2023, 16:49Ovdje misli na Ladenkasse, sto jednostavno prevedno znaci kasa. Ovo je statistika koja se odnosi na placanja pri kupovini u trgovinama i tu je bila zastupljena gotovina.numanumaye22 je napisao/la: ↑02 dec 2023, 16:00
To je tacno istrazivanje jer nijemci vjeruju vecinom kesu, ali cinjenica je da uopste nije potreban, sve mozes platit karticom i mobitelom.
Sad racuni, narudzbe preko nekih stranica itd., sigurno da je upotreba kartice i mobitela prilicno zastupljena.
Ili recemo njihov javni prevoz gdje imas milion opcija kupiti kartu pocev od Google paya, kartice, itd. Iako se jos placa gotovinom na DB automatima, sigurno ce sve vise biti zastupljene i druge metode.
Na DB automatima se svakako moze platiti karticom i mobitelom.

Ne ofiraj se majke ti. Nije 1998 godina pa da kupac snosi bilo kakve troskove transakcije, osim ako se ne radi o konverziji u drugu valutu. Sve troskove banke tj. transkacije snosi vlasnik terminala. Zbog toga ti neki restorani ne dopustaju uopce karticno placanje ili mozes platit od 10€ npr.
Bukvalno 10 godina placam i zvake karticom i nikad u zivotu nisam platio nista.
Kaze Selmic, posvetila sam se vjeri, a sise na hastalu.

Ima li kakve jasne razlike između viseće i obične wc šolje?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Kakva su vaša iskustva ili preporuke glede preparata za kosu za pravljenje frizure. Trazim nesto na mat foru znaci, da mi se nemasti kosa i da mi se nesija. Da izgleda sasvim prirodno.
Uzeo sam par preparata od Subrine, Loreala, Shcwarzkopfa ali nije to to opet se malo sija i izgleda kosa mastna
Uzeo sam par preparata od Subrine, Loreala, Shcwarzkopfa ali nije to to opet se malo sija i izgleda kosa mastna
- AshburtonG
- Kontakt:
Ja sam skoro uzeo Syoss Matt Fiber ili tako nesto u DMu. Nisam do sad koristio, ali sam pravo zadovoljan. Ne sija i brzo se osusi. Dobar je i onaj matt fiber Balea.Lavcina je napisao/la: ↑03 dec 2023, 12:43Kakva su vaša iskustva ili preporuke glede preparata za kosu za pravljenje frizure. Trazim nesto na mat foru znaci, da mi se nemasti kosa i da mi se nesija. Da izgleda sasvim prirodno.
Medjutim, ako ti je kosa masna, onda nemas problem sa preparatom za frizuru, nego sa kosom, a to ces prije rijesit boljim izborom sampona za kosu, nego nekom kremom, gelom ili bilo kojim drugim preparatom za frizuru.

Gdje je Slobomir ba? Kako je moguće da ovi likovi zasjednu u upravni odbor jednog tako bitnog preduzeća?
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Axe natural lookLavcina je napisao/la: ↑03 dec 2023, 12:43Kakva su vaša iskustva ili preporuke glede preparata za kosu za pravljenje frizure. Trazim nesto na mat foru znaci, da mi se nemasti kosa i da mi se nesija. Da izgleda sasvim prirodno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.