NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
- samoposteno
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Klub trenutno u ovoj ligi moze sa ovim parama e vec za PL to ce trebati mnogo vise ali vjerujem u UO da ce naci sponzore sa malo vecim ulaganjima bar 5 puta inace mozemo bit samo kanta za nabijanje u PL
Klub bio pred gasenjem zbog prljave igre i bezobrazluka, a ti bi ga sad nazad u te tokove?!Cod je napisao/la: ↑02 dec 2023, 06:10Prvo plaćanje igrača preko drugih firmi nema nikakve veze direktno sa klubom,razlika je pozajmica na ime kluba i plaćanje igrača koje neki jak gazda odradi ta ima manje poreza klub. Vratili smo dug ,al dosta toga uz pomoć grada. Nisam ja rekao da klub nije samoodrziv, nego da u postojećem okviru strukture,financiranja treba i od svega živog uzeti novac,pri tome mislim igrati prljavo,bezobrazno i svakako. Svi smo kukali na Fudu,pakt sa davlom,ovo ono,a uzesmo 500 000KM. Što se tiče ove rasprave neću više o njoj,ali mislim da nečija mišljenja nazivati pogrdnim imenima od strane pojedinaca ovde nije na mjestu.
Pakt sa djavolom, kao Fudo dao "svoje" pare sto je zelio i kao nije bila borba kroz godine da Grad bar donekle prihvati svoju odgovornost i sanira odredjenu stetu?! Da li ti shvatas da sva ta pomoc, ako vec tako predstavljas, koju je Fudo ucinio nije ravna steti koju je doticni prouzrokovao?! I sta je uradio sad, mimo sredstava od poslovnih prostora oteo je ostatku zenickog sporta lovu da bi "pomogao" klubu. Taj ce uvijek ostati grobar, ne moze ga deratizacija oprati od svojih nedjela. Nek klub ima s njim miran odnos, jer klub mora gledati svoj interes, ali on svoja nedjela sa sobom nosi u mezar i tu mu halala nema. Uostalom, kao i brojna plejada prethodnika iz SDA. Sve g*vna, nadat se da ce nekad doci neka vlast koja ce razmisljati prozenicki i htjeti svom gradu ono najbolje, pa uostalom tako i Čeliku kao njegovom reprezentu.
Volio bih i ja da na osnovu zdravog rada ti privrednici i zenicki "jaki" ljudi prepoznaju lijepu pricu i da se vise nude klubu za ucesce u njegovom radu, pa da na kraju uostalom i pojacaju UO pod ovim sistemom clanskog modela koji nudi takve opcije. Ipak, ove "jake" ljude u gradu ne zanimaju razvojni ciljevi kluba s kojim se otvaraju razne mogucnosti nego cim vide da nemaju u startu neku korist ili ako ne mogu za svoju korist dodatno ostetiti klub onda ih tu i nema. Sistem svakom omogucuje da uzme ucesce. Respekt svim privrednicima koji saradjuju s klubom, ali ovi "jaci" su nekad uzimali ucesce zbog politike i svojih interesa. Hifa je znala donositi u klub crne kese zivog kesha, dok je politika naredjivala i dok su imali tu svoj interes, ali sad ih nema na mapi. Mnogo je tu gubara, ITC je najbolji primjer. Takve firme bi morale biti vjetar u ledja za sport i kulturu u Zenici, a na primjeru njihovog interesa kroz Čelik da uzmu i kamatu se vidi taj kokosarluk. Na stranu tenderi koje su dobijali, takve boli qrac za neki javni interes. Stoka sitnog zuba. Ne d'o Bog vratiti nesto konkretno zajednici i vidjeti svoje sugradjane sretnije. I ne pricam o sergiji nego o poslovnoj saradnji na obostranu korist, i kluba i njihovu.
Imas institucije i Grada i Kantona koji imaju macehinski odnos prema klubu i sav taj ambijent u okruzenju u kojem klub egzistira je nazalost jadan. To je realnost.
Medjutim, dovoljno je posmatrati i vidjeti da klub i u nezavidnim okolnostima raste i gradi jednu zdravu i lijepu pricu. Ostvaruje prihode na osnovu svog rada. Za ovu sezonu su tu i neke nove stvari, dosao je brend poput Macrona i podigao nivo fan shopa, a s time i rad kluba. Zatim je lijepo vidjeti da klub reklamira svoje poslovne partnere putem led displeja na stadionu i na kraju hrana na stadionu. Sve su to stvari koje klub nije imao dok je radio prljavo i bezobrazno u najvisem rangu. Nije liga nuzno ta koja pravi razliku nego rad kluba. Sve su to stvari koje sluze da se vrate dugovi, postane stabilan i poluci uspjeh u buducnosti. Sve su to stvari koje saniraju ono sto je prljav i bezobrazan rad devastirao. I sve su to stvari koje stvaraju temelj da klub nekad bude uspjesan u toj Premijer ligi i da se na mjestu koje mu pripada dugorocno ustolici.
Korak po korak, stepenica po stepenica. Treba strpljenja. Kod nas je i dalje mnogim ljudima mjerilo Premijer liga pod svaku cijenu. Medjutim, meni je drago da onoj kriticnoj masi koja dolazi na stadion bez obzira na sve dok klub radi zdravo nije tako. I greske u radu se desavaju, ali je bitno da klub drzi svoj smjer i da se konacno oslobodi okova proslosti, a buducnost mu zavisi i dalje od toga koliko ce se sve interesne grupe ukljuciti u njegov rad. Tu su jer iskreno vole svoj klub i podrzavaju nesto sto samo zeli biti normalno. Igra i uspjesi u Premijer ligi i rezultati ce doci kao plodovi zdravog rada. Uprava i menadzment su uradili ogroman posao u zdravom smjeru kluba. Svi koji su i najmanje pomogli tim naporima su dali doprinos tome. I nakon svega treba pricati o prljavom radu?! Prljav rad i bezobrazluk nas vodi nazad u zivo blato. Prije ili kasnije. Zar nije dovoljno za pouku preko dvije decenije jada kad je klub u pitanju?!
Prema tome, klub ne smije odustati od zdravog rada i svojih ciljeva da ocisti dugove i da onda uhvati zamah po pitanju infrastrukture, omladinskog pogona i rezultata.
Nasa navijacka i simpatizerska svijest ako iskreno volimo klub je da podrzavamo sve ono sto je zaista u interesu kluba. Medjutim, ako zelimo samo kotrljanje lopte na "haj level" onda promijeni kanal i gledaj Real, Barcelonu, Bayern, Milan, Liverpool, City, PSG, United itd. Za Čelik je samo bitno da gradi zdravu i lijepu pricu, te ce na taj nacin dokuciti ono sto mu pripada, a mi svi zajedno kao crno-crvena zajednica to bismo morali podrzavati. Ako uslovljavamo svoju podrsku iskljucivo zbog rezultata u Premijer ligi pod svaku cijenu iako to moze ici i kontra interesa kluba onda su takvi instant navijaci isto kao i oni sto su poceli navijati za PSG otkako Neymar igra za taj klub. To nije uvreda nego cinjenica. Nema razlike.
Čeliku je neophodna zajednica koja ima svijest takvu da zeli da klub iskoristi svoj potencijal u punom kapacitetu i da ce uvijek gledati ono sto je prije svega u skladu s njegovim vrijednostima i u njegovom interesu. moSa likČe!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Meni je bitno da Celik posluje transparentno.
Ako je plata plus doprinosi za igraca 5000KM, onda to plati, ako imas, a ako ne, trazi onog kojeg mozes platiti. Nepravda je gledati velike gazde kako zakidaju drzavu na platama, ali to nije i ne smije biti smjer u kojem Celik ide. Ako pristanemo na takve igre, onda se vracamo deset koraka u nazad, samo onda imamo druge ljude na celu. Ne treba stvarati prilike gdje neko moze doci u iskusenje da zadrzi ili uzima taj novac u kovertama bez obzira koliko se taj neko dokazao. Izazov novca je nesto cemu je tesko odoliti.
Zbog takvog stava smo mi osteceni u odnosu na druge, ali nije bitno kad znas da si ispravan i da si na pravom putu.
Ako je plata plus doprinosi za igraca 5000KM, onda to plati, ako imas, a ako ne, trazi onog kojeg mozes platiti. Nepravda je gledati velike gazde kako zakidaju drzavu na platama, ali to nije i ne smije biti smjer u kojem Celik ide. Ako pristanemo na takve igre, onda se vracamo deset koraka u nazad, samo onda imamo druge ljude na celu. Ne treba stvarati prilike gdje neko moze doci u iskusenje da zadrzi ili uzima taj novac u kovertama bez obzira koliko se taj neko dokazao. Izazov novca je nesto cemu je tesko odoliti.
Zbog takvog stava smo mi osteceni u odnosu na druge, ali nije bitno kad znas da si ispravan i da si na pravom putu.
Celik!3,2,2.
Baš što neko napisa gore, pričalo se u kantonu da se neće moći igrati druga liga centar i vraćati dugovanja, pa se igrala liga i dugovanja se vraćala, sada ista priča za prvu ligu i PL. Preslikana priča kao u prvoj sezoni druge lige centar. Čim nema rezultata na terenu, odmah iskoče jaki ljudi i kako sve treba.
Klub posluje na zdravim osnovama, još ta deblokada računa pa će i nakon skoro 20 godina ilegalnog poslovanja, vratiti se u zakonske okvire. Uz sve to klub uredno, zakonski isplaćuje sve poreze i doprinose i tekuće obaveze. Kada tako radiš, doći će vrijeme kada će se naplatiti rezultati takvog poslovanja.
Meni je i dalje nevjerovatno da je ostao samo taj dug prema UIO i nekoliko povjerioca koji nisu tužili poslje deblokade računa. Ako išta treba istrpiti jeste taj proces, gdje je klub jako jako blizu da riješi taj teret kratkoročnih obaveza i ima jako veliku šansu da u narednu sezonu uđe samo sa problemom vika i dodatnog poreznog duga koji će se kada dođe na naplatu reprogramirati.
Zato je ovo 8. mjesto na tabeli odlično i volio bih da puno ne mijenjamo ekipu preko zime, jer ova ekipa može izgurati sezonu u sredini tabele a finansijski nam daje prostora da klub riješi ta dugogodišnja dugovanja.
Pošto je Nurković otišao, volio bih da se stručni štab pojača pored zamjene za trenera golmana i sa jednim kvalitetnim kondicionim trenerom, nego bilo kakvo igračko pojačanje.
Klub posluje na zdravim osnovama, još ta deblokada računa pa će i nakon skoro 20 godina ilegalnog poslovanja, vratiti se u zakonske okvire. Uz sve to klub uredno, zakonski isplaćuje sve poreze i doprinose i tekuće obaveze. Kada tako radiš, doći će vrijeme kada će se naplatiti rezultati takvog poslovanja.
Meni je i dalje nevjerovatno da je ostao samo taj dug prema UIO i nekoliko povjerioca koji nisu tužili poslje deblokade računa. Ako išta treba istrpiti jeste taj proces, gdje je klub jako jako blizu da riješi taj teret kratkoročnih obaveza i ima jako veliku šansu da u narednu sezonu uđe samo sa problemom vika i dodatnog poreznog duga koji će se kada dođe na naplatu reprogramirati.
Zato je ovo 8. mjesto na tabeli odlično i volio bih da puno ne mijenjamo ekipu preko zime, jer ova ekipa može izgurati sezonu u sredini tabele a finansijski nam daje prostora da klub riješi ta dugogodišnja dugovanja.
Pošto je Nurković otišao, volio bih da se stručni štab pojača pored zamjene za trenera golmana i sa jednim kvalitetnim kondicionim trenerom, nego bilo kakvo igračko pojačanje.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
Mnogo jaka pjesma
Samo da se hoće račun odblokirati do kraja godine.Mnogo nas minira u svemu, radu, pojačanjima...Ima posla ima rada.Mi još nemamo terena za treniranje, sport u gradu je grohno ko kauč.Ovo oko Plandišta se mora što prije riješiti, jer ja stvarno ne znam gdje možeš napraviti negdje drugo terene.Jedino gore crkvički brdo gdje su bespravne njive, sve ostalo je okovano brdima, izuzev dole poslovne zone, kako se čiste ostatci željezare pa niče ravan teren.Pitanje akademije poslije računa je jedno od najbitnijih segmenata.
Mogao bi željezničar na Bilino polje sljedeće sezone 

Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
- BatistutA19
- Kontakt:
Da koju i ja kazem sve sam procito ,ja cu krenut od ispadanja iz PL i prvi sam bio ovde ni po koju cjenu kanton i bio sam za FL ali kad sam cuo pametnije odmah sam sabro 2 i 2 i skonto samo Kanton nije gasenje kluba i tako je bilo,to odradjeno pa zatim DLC predobro i usli u FL.
Sad smo u FL ja jedino mislim nipokoju cjenu ispast ne smijemo a ovde bit mozemo i moramo koliko god treba i cak mislim 2025/26 najraniji napad na PL.
I ja bi volio PL ,titule,Europe naravno ali sam istog misljenja ko vecina moze ali samo cisto zdravo a nikako da gledam Zaime,Sarajlice,pekare Nuhanovice,politicare ili neke Aydine makar nikad ne usli u PL .Isti mi qurac ili Doboj,Gabela,Laktasi,Tuzla,Stanisici,Konjic,Posusje ili sutra Olovo ili vamo Gradacac,Tomislav,Bihac,Gracanica,Kakan,Banovici nikakve razlike.
Uprava fenomenalno radi i uradila je u svim segmentima samo cu rec jedan banalni primjer prije, dobijes najsavremeniji semafor u regionu i oni meni stave zelenu boju i prvi sam piso ovdje kad je usvojen statut hocu crno crveni semafor i naravno to je uradjeno odmah.
Sad dodas dugova koliko se vratilo ,pa marketing,led reklame,neko novine modernije ,ma da ne nabrajam i jos se nadam toj deblokadi ubrzo,fan shop odradjen europski i na kraju zavrsit medju 5 ekipa i bice sezona extra.
Za igracki kadar imaju pametniji ali sam misljena ako se moze kvalitetan veznjak dovest dovedi ga ako ne guraj do ljeta i hajd.
Sve u svemu ja sam prezadovoljan nemam zamjerki vala nikom.
Ne treba niko nikog vredjat i ove shvatam neke za PL iz njihovog ugla ili neke poput Celicnog covjek kaze realno sta ti treba ali i on podrzava ovaj pravac i slicni njemu ili Truhlo i slicni sa nekim preciznijim podacima .Svi se mi drzimo ovog pravca e sad malo bi neko sa strane ako moze ono da je ukrast ali da niko ne vidi.To je neko moje mislje o svemu ovome ali jest lijepo vidjet klub kako raste i priznajem puno brze i bolje nego sto sam mislio...SAMO ČELIK!
Sad smo u FL ja jedino mislim nipokoju cjenu ispast ne smijemo a ovde bit mozemo i moramo koliko god treba i cak mislim 2025/26 najraniji napad na PL.
I ja bi volio PL ,titule,Europe naravno ali sam istog misljenja ko vecina moze ali samo cisto zdravo a nikako da gledam Zaime,Sarajlice,pekare Nuhanovice,politicare ili neke Aydine makar nikad ne usli u PL .Isti mi qurac ili Doboj,Gabela,Laktasi,Tuzla,Stanisici,Konjic,Posusje ili sutra Olovo ili vamo Gradacac,Tomislav,Bihac,Gracanica,Kakan,Banovici nikakve razlike.
Uprava fenomenalno radi i uradila je u svim segmentima samo cu rec jedan banalni primjer prije, dobijes najsavremeniji semafor u regionu i oni meni stave zelenu boju i prvi sam piso ovdje kad je usvojen statut hocu crno crveni semafor i naravno to je uradjeno odmah.
Sad dodas dugova koliko se vratilo ,pa marketing,led reklame,neko novine modernije ,ma da ne nabrajam i jos se nadam toj deblokadi ubrzo,fan shop odradjen europski i na kraju zavrsit medju 5 ekipa i bice sezona extra.
Za igracki kadar imaju pametniji ali sam misljena ako se moze kvalitetan veznjak dovest dovedi ga ako ne guraj do ljeta i hajd.
Sve u svemu ja sam prezadovoljan nemam zamjerki vala nikom.
Ne treba niko nikog vredjat i ove shvatam neke za PL iz njihovog ugla ili neke poput Celicnog covjek kaze realno sta ti treba ali i on podrzava ovaj pravac i slicni njemu ili Truhlo i slicni sa nekim preciznijim podacima .Svi se mi drzimo ovog pravca e sad malo bi neko sa strane ako moze ono da je ukrast ali da niko ne vidi.To je neko moje mislje o svemu ovome ali jest lijepo vidjet klub kako raste i priznajem puno brze i bolje nego sto sam mislio...SAMO ČELIK!

Update
Do sada 13 ucesnika je zauzelo ucesce, od toga do ovog momenta 8 ih je izvrsilo uplatu. Molio bi samo i ostale kada uplate da posalju potvrdu zbog provjere i lakse evidencije.
Ukoliko jos ima zainteresovanih mogu se prijaviti.
Ono sto je bitno da je akcija opstala i forumasi kao najveci kriticari trecu godinu za redom podrzali klub.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Ako ih trehne Velež na Grbavici, trehnut ce ih i GOŠK kući, onda bi se baš dole zakomplikovalo,mada bi se opet Željo izvukao, jer ipak je jedna velika zajedica iza toga.Najveću grešku su napravili dovođenjem sad trenera, a pored toga još stranac, mada mislim da je doveden samo iz jednog jedinog razloga da se Željo arapima približi i da se tuhne, čista šibicarska posla.Oni vec par godina traže investitora.Prošle godine znamo da su navijači skupljali po Baščaršiji pare za dugove sa kutijama.Uspjeli su riješiti veliki broj dugova ali to je PL a ne FL da možeš sa tim igračkim kadrom igrati i vraćati dugove.PL je mnogo uznapredovala za razliku kada smo mi bili u njoj, kroz ulaganja Zrinjskog i Sarajeva povukli su ostale za sobom, jednostavno su natjerali ostale da vise ulažu.Sloboda ako uđe ove godine opet će se boriti za opstanak, ipak je to sve na silu, a ne sagledavanje stvarne slike i gledanje na duže staze, ipak je i kod njih mnogo javašluka bilo godinama, ali nikad nisu sjeli i rješili se toga, ispadali su i ulazili i tako će opet, bez jakog investitora ili sistema kao kod nas nema ih nigdje.Čovjek koji radi u FIFI je Jedinstvu predlagao naš sistem, ali jednostavno svi se boje tog velikog koraka, a to je kretanje iz najnižeg ranga.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
I mi smo poklekli pod pritiskom navijaca pa poletili u FL. Komotno smo mogli ostati u DLC, rijesiti sve dugove i onda cisti uci u FL.
Celik!3,2,2.
ma jok ba bolje da smo kantonalnoj ostali fino troskovi 20k i boli nas dupe najdalje gostovanje lijesva. Il mozda jos bolje uopste da se ne takmicimo nigdje samo da postojimo ko administraciski dio da nemas troskova uopste i fino dugove da vracasAllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 dec 2023, 17:07I mi smo poklekli pod pritiskom navijaca pa poletili u FL. Komotno smo mogli ostati u DLC, rijesiti sve dugove i onda cisti uci u FL.
Nije niko pokleko pod pritiskom.Problem je što nebi imao podršku, tanko bi to bilo 100%,a recu ti i zasto.Nije isto najaviti borbu za FL ili reci nije nam bitan sportski segment necemo ulaziti ni ove godine u FL.Tako da bi to bio neki mač sa dvije oštrice.Sad sa ovim igračkim kadrom možemo izboriti ovde opstanak i zavrsiti u top 10 ekipa i glat vracati dugove, bilo bi patnje opet, ali sa 2 veznjaka tipa Arežine zavrsili bi mirno sezonu davno.Naravno da je ljudima porastao apetit jer mi smo Čelik i jedan od najvecih klubova u državi, a ne Stupčanica ili Simm Bau.Moraš nešto ljudima i da daš, ne možeš iskati samo od ljudi da vraćaju samo tuđa dugovanja,još se drugi bogatili, a ti da samo taboriš u seoskim ligama 4 godine, pozivaš raju na stadion, celicni zid, 12. Igrač itd. i zamisli dolaziš na stadion a utakmica i pobjeda nebitna, tako još drugu godinu u DLC bez ikakvih ambicija i još jedna kada bi se borio za FL.Većinu njih bolan boli kar za dugove, rezultat i igranje u vecem rangu privlaci veci broj publike i to je tako.Naravno da je liga skuplja ali imaš i vece prihode.Vidices podrške abd iduce sezone, koja ce 100% biti veca nego ova ako najavi uprava borbu za PL, još sa odblokiranim računom a i bolji rezultati privuci ce publiku, sponzore itd.Ne možeš samo ni na jednu a ni na drugu stranu, moramo neku sredinu ganjati.Publika ti treba da bi mogli vratiti preostala dugovanja, a ne mozes ni uloziti mnogo u igrački kadar jer neces imati za vracanje.Zlatna sredina i morao to polako ići, ne možeš samo hajmo ostat,proglasit nije bitna sezona i kasnje gledaj odakle se vedri i prosi od publike.Nismo mi u situaciji da toliko biramo, moras vracati dugove i sportski segment gledati, ali sve u granicam normale.Dobro je ovo sve.Samo obezbjediti dobre pripreme sada, Hrusta vjerovatno trener golmana i dobro bi bilo pojačanje u stručnom štabu, kondicioni trener i sportski psiholog, gdje sa sa Truhlom slažem, više bi volio kondicionog i psihologa nego nekog kapitalca.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 dec 2023, 17:07I mi smo poklekli pod pritiskom navijaca pa poletili u FL. Komotno smo mogli ostati u DLC, rijesiti sve dugove i onda cisti uci u FL.
I neka smo ušli. Realno bio sam skeptičan kao i svi oko ulaska u prvu ligu, prvenstveno zbog mogućnosti vraćanja dugovanja, a evo Čerim na presu prije par sedmica je spomenuo da je klub do tada isplatio oko 170k iz vlastitih prihoda na dugovanja.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 dec 2023, 17:07I mi smo poklekli pod pritiskom navijaca pa poletili u FL. Komotno smo mogli ostati u DLC, rijesiti sve dugove i onda cisti uci u FL.
Puno smo dobili ovim ulaskom u prvu ligu, očigledno puno više sponzora, jedan dobar šamar što se tiče igračkog kadra i trenera, tako da je sve to pozitivan razvoj situacije i dodatno čeličenje kluba za naredne sezone.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Često se ne slažemo ali ovo boldirano neka nam svima bude prioritet. Još 7 mjeseci, sa deblokiranim računom, sa realnom podrškom grada od 300k na proljeće, sa nekom solidnom podrškom kantona, do juna naredne godine klub će sve probleme riješiti i ući u narednu sezonu najjače do sada u zadnje 4 godine, pa će goriti tribine kao što kažeš.Celicni je napisao/la: ↑02 dec 2023, 18:00Nije niko pokleko pod pritiskom.Problem je što nebi imao podršku, tanko bi to bilo 100%,a recu ti i zasto.Nije isto najaviti borbu za FL ili reci nije nam bitan sportski segment necemo ulaziti ni ove godine u FL.Tako da bi to bio neki mač sa dvije oštrice.Sad sa ovim igračkim kadrom možemo izboriti ovde opstanak i zavrsiti u top 10 ekipa i glat vracati dugove, bilo bi patnje opet, ali sa 2 veznjaka tipa Arežine zavrsili bi mirno sezonu davno.Naravno da je ljudima porastao apetit jer mi smo Čelik i jedan od najvecih klubova u državi, a ne Stupčanica ili Simm Bau.Moraš nešto ljudima i da daš, ne možeš iskati samo od ljudi da vraćaju samo tuđa dugovanja,još se drugi bogatili, a ti da samo taboriš u seoskim ligama 4 godine, pozivaš raju na stadion, celicni zid, 12. Igrač itd. i zamisli dolaziš na stadion a utakmica i pobjeda nebitna, tako još drugu godinu u DLC bez ikakvih ambicija i još jedna kada bi se borio za FL.Većinu njih bolan boli kar za dugove, rezultat i igranje u vecem rangu privlaci veci broj publike i to je tako.Naravno da je liga skuplja ali imaš i vece prihode.Vidices podrške abd iduce sezone, koja ce 100% biti veca nego ova ako najavi uprava borbu za PL, još sa odblokiranim računom a i bolji rezultati privuci ce publiku, sponzore itd.Ne možeš samo ni na jednu a ni na drugu stranu, moramo neku sredinu ganjati.Publika ti treba da bi mogli vratiti preostala dugovanja, a ne mozes ni uloziti mnogo u igrački kadar jer neces imati za vracanje.Zlatna sredina i morao to polako ići, ne možeš samo hajmo ostat,proglasit nije bitna sezona i kasnje gledaj odakle se vedri i prosi od publike.Nismo mi u situaciji da toliko biramo, moras vracati dugove i sportski segment gledati, ali sve u granicam normale.Dobro je ovo sve.Samo obezbjediti dobre pripreme sada, Hrusta vjerovatno trener golmana i dobro bi bilo pojačanje u stručnom štabu, kondicioni trener i sportski psiholog, gdje sa sa Truhlom slažem, više bi volio kondicionog i psihologa nego nekog kapitalca.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 dec 2023, 17:07I mi smo poklekli pod pritiskom navijaca pa poletili u FL. Komotno smo mogli ostati u DLC, rijesiti sve dugove i onda cisti uci u FL.
Isto ova godina je zlatna, nekad trebaš pasti malo da bi nastavio rast, pokazalo nam je da je Duvnjak trener za amatere još uvijek, da nam pola ekipe nije zrelo za poluprofesionalni nogomet, tako da su to zlatne pouke i greške koje se mogu popraviti do ljeta kako bi se u narednu sezonu ušlo jako.
- BatistutA19
- Kontakt:
Ma kakav DLC da smo ostali i ocekivat publike i sponzora a ti rec necemo jos 3 god uci mi cemo vracat dugove i hajmo svi na stadion i hajmo sponzori i sto bi ti Macron doso a ti se ganjat po Kolinama.
Nisam ni ja za PL ono glavom u zid moramo ,naravno da ne moramo ali DLC ni pod razno ili dozvolit da ispadnes to nikad.
Ovo je predobro i bolje ovde bit i cekat nego u DLC jer kad se odblokira racun i kad raja vidi da ides na PL porast ce broj publike duplo i svi ce se vratit na stadion.
I ja vijerujem ovim sistemom da mozemo u PL biti neka sredina zlatna a za vrh trebat cu tu puno vise i ne vidim nesto na koji nacin ti mozes obezbijedit kakve sponzore jer sa ovim 12 igrac i ovi zlatni tesko da mozes a ganjat nekog jakog sto bi mi rekli sa lovom opet se kockas da te ne syebe za par sezona.
Citam i ovo za vlasnika Zrinjskog neke afere a za Zelju ne kontam neki dan se fale vratili dugove a rezultatski katastrofa i da li oni rade pravilno ne znam.
Nisam ni ja za PL ono glavom u zid moramo ,naravno da ne moramo ali DLC ni pod razno ili dozvolit da ispadnes to nikad.
Ovo je predobro i bolje ovde bit i cekat nego u DLC jer kad se odblokira racun i kad raja vidi da ides na PL porast ce broj publike duplo i svi ce se vratit na stadion.
I ja vijerujem ovim sistemom da mozemo u PL biti neka sredina zlatna a za vrh trebat cu tu puno vise i ne vidim nesto na koji nacin ti mozes obezbijedit kakve sponzore jer sa ovim 12 igrac i ovi zlatni tesko da mozes a ganjat nekog jakog sto bi mi rekli sa lovom opet se kockas da te ne syebe za par sezona.
Citam i ovo za vlasnika Zrinjskog neke afere a za Zelju ne kontam neki dan se fale vratili dugove a rezultatski katastrofa i da li oni rade pravilno ne znam.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Dobili smo puno i u konacnici nije bio promasaj ulazak, ali smo dopustili da nam "navijaci" i "osjecaji" diktiraju politike kluba umjesto razuma. I onda nakon pet prosjecnih rezultata dodje 600 ljudi protiv Buducnosti.
Sutra ces uci u PL i opet ce te navijaci napustiti nakon tri vezana poraza. Ostaces na onih 1000 koji dolaze svakako (osim utakmice za Buducnosti iz Banovica
).
Sutra ces uci u PL i opet ce te navijaci napustiti nakon tri vezana poraza. Ostaces na onih 1000 koji dolaze svakako (osim utakmice za Buducnosti iz Banovica

Celik!3,2,2.
- BatistutA19
- Kontakt:
Ma to je realnost drug ne samo u Zenici et nek sad Zrinjski izgubi sanse za titulu nece imat 500 ljudi na stadionu ,dzaba sto su doveli Aston Vilu u Mostar ,to je taj nas mentalitet u ex yugi svugdje malonraja pozeli pa plus ljeto i onda vidi sta kako i dodje hladnije vreme i opada interes.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 dec 2023, 19:42Dobili smo puno i u konacnici nije bio promasaj ulazak, ali smo dopustili da nam "navijaci" i "osjecaji" diktiraju politike kluba umjesto razuma. I onda nakon pet prosjecnih rezultata dodje 600 ljudi protiv Buducnosti.
Sutra ces uci u PL i opet ce te navijaci napustiti nakon tri vezana poraza. Ostaces na onih 1000 koji dolaze svakako (osim utakmice za Buducnosti iz Banovica).
Neka nas ovdje sad pa kad dođe prava prilika napast PL ,nije isto DLC I FL ne bi ti dosta stvari uradio ,prvo nikad Macron ne bi doso,ko ce znat kako bi islo i sa ludim Fudom.Ja ne patim za PL nista mi ne znaci Konjic ili Doboj ili sutra Olovo u odnosu na Banovice Gradacac Bihac Tomislav ali vala sad da me Zrinjski ili Sarajevo ponizavaju i to je tesko gledat kao u kupu.
Nemoj života ti. Publika je uz upravu jedina svijetla tačka. Nedavno sam vadio prosjeke najposjećenijih klubova zadnjih 10 godina u prvoj ligi i naš trenutni prosjek od 2000+ je recimo jači od prosjeka kad je Sloboda ulazila u PL sa Azmirom.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 dec 2023, 19:42Dobili smo puno i u konacnici nije bio promasaj ulazak, ali smo dopustili da nam "navijaci" i "osjecaji" diktiraju politike kluba umjesto razuma. I onda nakon pet prosjecnih rezultata dodje 600 ljudi protiv Buducnosti.
Sutra ces uci u PL i opet ce te navijaci napustiti nakon tri vezana poraza. Ostaces na onih 1000 koji dolaze svakako (osim utakmice za Buducnosti iz Banovica).
Kada bude jačih rezultata, bit će i jače posjete i to je to. Daleko smo mi od tog mentaliteta svi na balkanu, pa pored i toga naš klub odskače i recimo kao trećeligaš je bio najposjećeniji u kupu BiH prošle godine, a trenutno je u top 6, 7 ekipa u državi po posjeti iako imamo prosječne rezultate u drugom rangu.
@allguns maksuz za tebe.Truhlo je napisao/la: ↑16 nov 2023, 20:412023/2024 Čelik 2267
2022/2023 Stupčanica 482
2021/2022 Igman 472
2020/2021 0 bez publike cijelu sezonu
2019/2020 TOŠK 681
2018/2019 Velež 2533
2017/2018 Velež 953
2016/2017 Velež 1357
2015/2016 Zvijezda 450
2014/2015 Mladost DK 733
2013/2014 Sloboda 2240
2012/2013 Radnički Lukavac 825, 2. Sloboda 654
Što se posjete tiče, mislim da ćemo završiti negdje između 1500 i 2000 u prosjeku sa nekim prosječnim rezultatima u ligi. Eto samo uporedite posjetu Veleža dok se borio za opstanak u ovoj ligi 1357, dok su bili 3. na tabeli 953 i ulazak u PL 2533. Sloboda koja je u prvoj sezoni završila na 5, 6 mjestu ja mislim posjeta 654, u sezoni ulaska u PL 2240.
Opet jasno je da ćemo sa 1500 u prosjeku i dalje duplo bolji biti od klubova kao Velež i Sloboda kada su imali prosječne rezultate. Jasno nam je svima da će Čelik u sezoni kada bude ulazio u PL postaviti rekord posjete ove lige koji niko neće srušiti, ići će to siguran sam na 4000 u prosjeku.
Nekad smo previše samokritični i neka smo. Posjetu koju mi smatramo katastrofalnom je u rangu posjete sa sezonama ulaska Veleža i Slobode u PL.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.