FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Rizah
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Rizah » 16 mar 2011, 10:27

Jedina pozitivna strana vašeg poraza sinoć jeste to što Saurmana neće biti na forumu jedno izvjesno vrijeme. Jedan provokator manje.
Kraft još nije sazrio za prvog golmana, a iz odbrane jedino Lahm može igrati naredne sezone.
Imate dobar kostur evrope: Lahm, Robben, Ribery, Bastian, Gomes, Muller, Gustavo. Ostalo vam je da samo uz njih dovedete još četiri igrača i opet možemo pričati o novoj generaciji Bayerna.
Biće teško pronaći i novog trenera, jer sve je manje kvalitetnih trenera a sve više šahovskih majstora.
Sreća od prošle sezone se obila o glavu ove sezone.
Ipak, Bayern je Bayern.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 16 mar 2011, 10:42

geronimo je napisao/la:@MaGICA, buraz ohladi malo.
Osim što si naporan u nekim stvarima, gdje ti ja ne mogu i neću sugerisati (znaš ti dobro na šta mislim) postaješ i neprimjeran.
Riječ smrad, zombi i sl. nije baš primjereno forumašu koji misli da zna mnogo o fudbalu.
O Calciu možda i znaš, ali svakim svojim sljedećim komentarom potvrđuješ da se to znanje na tome završava.

Tvoja netrpeljivost prema svemu njemačkom je više nego očigledna, tu se često gubi granica pristojnosti.
Ja sam u više navrata naglašavao da mrzim talijanski fudbal, da mi se gadi, da mu želim svako zlo...ali iz nekakvog poštovanja prema zaljubljenicima talijanskog fudbala izbjegavam ulaziti u diskusije, koje ne bi imale smisla a ni kraja.

Aludiraš na Antona, lika koji voli BuLi isto kao ti Calcio. AlI on za razliku od tebe ne gubi svaku dozu realnosti, kada dođe do nekog poređenja između dvije lige. Kod tebe je mržnja kudikamo više izražena.
Pa ti se iz toga počelo iskradati date riječi, koje sam naveo na početku teksta.

cekaj ba gero polahko jbg ti sta si se napalio jarane bit ce bolje hajde nemoj dogonit do sebe,prodzi se magice,NEGO DRAGI MOJ GERO DA TEBE TVOJ JARAN AMELCIC PITA ONAKO DRUGARSKO JARANSKI,STA IMA KAKO SE OSJECAS U DUSI OVIH DANA :?: :) ;) 8-)
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 16 mar 2011, 11:07

Do godine ce te igrat finale Evropa Lige 100% , ako ne naletite na Zenit !

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 mar 2011, 11:28

suicidesquad je napisao/la: O kakvom kvalitetu ti pričaš? :mrgreen: Ti si jedan od onih koji precjenjuju "kvalitet" Serie A koji je danas jako upitan. Inter je jedina ekipa iz Serie A koja je konkurentna u Evropi. Ja sam to rekao još prošle godine. Zadnje 2 sezone spašavaju obraz talijanskog fudbala. Ti virtualni bodovi kako ih ti zoveš (a zoveš ih tako jer ti sad ne odgovaraju kad je Bundesliga ispred, prije ti nisu smetali), su jedini relevantni pokazatelj kvaliteta i jačine jedne lige. Razlika između ove dvije lige u bodovima nije mala. Razlika od 8 bodova je potvrda da je i kvalitet na strani Bundeslige. Zadnje 4 sezone Bundesliga uzima više bodova u Evropi od Serie A. To govori mnogo.Ne čine ligu samo klubovi koji igraju LP. Ligu čini 18-20 klubova! Osporavati takmičenje kao što je EL u kojem su ista pravila i iste nagrade za sve je totalno neozbiljno, bezobrazno i licemjerno. Forumske priče da vam se EL ne isplati i da vam se ne igra su priče za malu djecu i paravan za nekvalitetu klubova Serie A. Ove sezone sam gledao dosta utakmica Serie A čiji je kvalitet bio na razini BiH PL. O Seriji B da i ne govorim. :lol: Bolje i kvalitetnije utakmice sam gledao u Cvajti. Danas je Bundesliga kvalitetom na 3. mjestu i tu će biti još dugo, a ti sviraj kurcu i uvjeravaj sebe u suprotno. :mrgreen: To ti je realnost. Utakmice su i kvalitetnije i rezultatski mnogo zanimljivije. To je liga koja zadnjih sezona dosta napreduje i koja ima predispozicije da bude još mnogo bolja za razliku od mafijaške i kriminalne lige u kojoj je pola utakmica namješteno. Bundesliga je liga u kojoj igra veliki broj mladih talentovanih igrača i oni su garancija za budućnost za razliku od Serie A gdje takvih igrača ima sve manje i manje. Bundesliga>Serie A! 8,051 - dominacija i kvalitet! :mrgreen:
Pricam ti o kvalitetu koji se vezuje za konstantnost. Vi ljudi kao da ne vidite da svi BL klubovi koji nesto znace nemaju nikakvu konstantnost, sem BMa. Danas imaju jaku ekipu, sampioni su, pije se pivo iz pokala - sutra vec su u borbi za opstanak ili u sredini tabele. Pogledaj Schalke, Werder, Wolfsburg ili Stuttgart, recimo. To je u ozbiljnim ligama NEMOGUCE. Gledaj Liverpool ili Milan, recimo - 10 poslednjih godina nisu bili sampioni svojih drzava (Milan doduse jeste bio jednom, 2004.), ali su skoro uvek u top4. Juventusov najveci pad je 7. mesto. Takvu konstantnost nema niko u BL, sem BMa. To nije SEXUALNOST - to je nekonstantnost.

Ti paravani i osporavanja EL koje meni pripisujes, ne dolaze sa moje strane, vec od strane samih Italijana. Ako jedna ekipa izvede kombinovani sastav u utakmici u kojoj im se resava prolazak u ovom takmicenju, sta ti to govori? Glede LS, navedi mi godinu od 2002e, u kojoj je BL bila iznad Serie A po rezultatima u LS. Nece ni ove.

Glede individualnih kvaliteta igraca i trenera, ko ima jace igrace ili trenere: Serie A ili BuLi? Mislim da niko od vas ne moze ovo da ospori. Glede mladih igraca, sta vam to vredi kad svi oni (pre ili kasnije) odu iz BL?

Za kraj, oko virtualnih bodova: ja nemam nikakvih problema sa njima, sem sto je sistem nakaradno postavljen. Ako je BL>Serie A u EL, neka ima vise ekipa u istom takmicenju. Ako je BL>Serie A u LS, neka bude isto tako. Problem je sto BL nije bolja od Serie A u LS, a bice nagradjena kao da jeste. Inace, realnost je da nekakvi bodovi postoje. Nije UEFA vasarska organizacija, ali se neki put ponasa kao da jeste. Toliko od mene.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 16 mar 2011, 11:32, ukupno mijenjano 1 put.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 16 mar 2011, 11:31

@MaGiCa

jel ti je morti izbrisan koji post koji ja nisam vidio?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 mar 2011, 11:33

anton 1983 je napisao/la:@MaGiCa

Ne znam. Mislim da nije.

edit: NIJE.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 16 mar 2011, 11:39

MaGiCa je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:@MaGiCa

Ne znam. Mislim da nije.

edit: NIJE.
Onda fakat neznam kaj se geronimo uzjebo radi onog kaj si napisao prije tog nekog njegovog upozorenja.

i da imam jedan prijedlog, da se ova rasprava nastavi u temi lige petice, jer ako se tu nastavi znaš i sam da će srat za offtopic itd....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 mar 2011, 11:41

Jednog i najveceg krivca za sinocni poraz zaboravljate,a to je Thomas Kraft.
Ovi su uputili samo 3 udarca u okvir gola i sve 3 su usla.
Prvi mu smotano prosao kroz noge,kad je Sneijder pucao za drugi gol Kraft nije bio dobro postavljen,a treci je bio neodbranjiv.
Nasa odbrana je bila i vise nego odlicna sinoc,da je Robben ostao u igri bila bi to druga prica,ali sto je bilo,bilo je.

Ja vise nemam ni volje ni zelje da se prepucavam ovde s ljudima koji ne mogu biti objektivni.
Pozdravljam vas do pocetka sledece sezone 8-)
#miasanmia

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 mar 2011, 11:47

anton 1983 je napisao/la:
Onda fakat neznam kaj se geronimo uzjebo radi onog kaj si napisao prije tog nekog njegovog upozorenja.

i da imam jedan prijedlog, da se ova rasprava nastavi u temi lige petice, jer ako se tu nastavi znaš i sam da će srat za offtopic itd....
OK, sto se mene tice.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 mar 2011, 11:48

@Magica: iznosis argumente koji nemaju veze...za koje se to mlade igrace vi hvatate koji su isli iz bundeslige...veliki broj igraca njemacki od pocetka karijere do kraja provede u bundesligi...otisli sada ozil i khedira i mozda je jos primjer ballacka, al koji je otisao vec u kasnijim godinama.....brojni velikani njemackog fudbala, a koji su veliki trag ostavili u svjetskom fudbalu su svo vrijeme igrali u bundesligi....reci mi jednu utakmicu italijanske serie A koja je bila super kvalitetna, ak navedes i jednu i jedan derbi koji je valjao...derby d'italia je bio katastrofa, juve pobijedio, al ta utakmica nije imala tempa, nije imala dinamike, sanse si mogao prebrojat na prste...velikani italijanskog fudbala milan i juve se brukaju u evropi...bayern je prosle sezone sve ekipe talijanske savladao, osim intera i ove sezone je ostavio romu iza sebe, werder je prije dvije godine izbacio milana u kupu uefa, ove sezone u pretkolu izbacio sampdoriu....znaci nemas ni jedan argument da navedes da je italijanska liga jaca...u italiji ima zvijezda al skoro su sve to igraci na zalasku karijere...jesu veliki igraci toti, del piero al njihovo vrijeme je proslo, a kada govorimo o reprezentacijama znamo kako je italija zavrsila na svjetskom prvenstvu a kako njemacka....nijemci i talijani su nekad bili veliki rivali i dvije su fudbalske velesile,samo sto talijanskom fudbalu treba totalna reforma......i jos je moguce da schalke ode dalje od intera, jer inter ak se cudo neko ne desi nema sansu protiv bilo kojeg protivnika u cetvrtfinalu...al taman da inter osvoji zaostatak na uefinoj ranglisti ce biti ogroman...nedavno je la republica izbacila clanak u kojem je navodila razloge zasto je bundesliga bolja od serie A...ako su ponosni talijani to priznali priznaj i ti Magica....isto ko sto sam ja pogledao istini u oci da bayern ove sezone jednostavno ne funkcionise, al znam da je to dobro organizovan klub i da ce se sto posto vratit naredne sezone, na svim poljima
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 16 mar 2011, 11:54

MaGiCa je napisao/la:
effe_sa je napisao/la: pa vi se zalite sad na bodove i govorite o virtualnim bodovima....bundesliga je dugo vremena bila ispred engleske i imala 4 predstavnika u ligi prvaka a znas koje je godine izgubila jednog predstavnika?odmah nakon 2001 nakon sto je bayern osvojio ligu prvaka....nije tad niko pricao o virtualnim bodovima....engleski klubovi su tad i pored velikog uspjeha bayerna skupili vise bodova....neki koeficijent mora postojat, a dosta utakmica serije A pogledam i vecina su puno losijeg kvaliteta nego ranije
Ja sam neke stvari objasnio vise puta.
Serie A>BuLi po svemu fudbalskom, ne i po infrastrukturi. Jbga, ne igraju stadioni fudbal, nego igraci.
To sto ti ocenjujes na oko fudbal, to se dade podvesti pod subjektivnu istinu = 0 bambi poena dobijes za to.
Manchesterski derbi na Eastlandsu ove sezone, je bila jedna od najlosijih tekmi koje sam video zadnjih 4-5 godina. Nadmasilo i Palermo-Cagliari od pre 3-4 godine, za sta sam mislio da je nenadmasivo u top5 ligama.
A pad je jasan u odnosu na 90e. Samo ima i drugi catch - i ostale lige su pale u odnosu na 90e (sem EPLa), pa i BL.
BL iz 90ih je meni bila druga najomiljenija liga. Tada je ona cesto bila i druga najjaca liga na svetu kvalitativno, ili se borila sa Spanijom za isto mesto. Danas je ona kvalitetom na 4. mestu. Virtualni bodovi su virtualni bodovi, kvalitet - e to je nesto drugo.
Gledas ligu kroz 2 kluba..?

Inter i Milan su dobri i realno u Bundes ima samo jedan takav klub a to je Bayern.A sad druga strana svi vi Italijani smatrate Romu vecim klubom od Schalkea , Leverkusena itd.. a to nije tacno. Sta je Roma uradila zadnjih 10 godina u LP ? Sta je to uradio Juventus ( igrali jedno finale ) igrao je i Leverkuzen ...

E sad da se vratim na ovo Inter je dobar zadnjih par godina znaci nista spektakularno, Milan-u svaka cast 2 puta osvajaci jos 1 put u finalu stvarno extra....

A vidio sam da si negdje pisao za Stuttgart i Wolfsburg -- ja cu tebi reci Fiorentina, recu ti Sampdoria, kazem ti Palermo, .... kad su ovi klubovi prije 7-10 god. mogli uci medju prva 4 ?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 mar 2011, 11:55

"Zato sto je jedan smrad ovde mesecima postovao sa gorepomenutim smesnim frazama, a niko od vas mu nije rekao da oladi malo sa tim. Iz toga proizilazi da se manje vise svi vi slazete sa tim. Cisto 1 kvalitetan reality check."

@anton:

evo ti gore citata sta je magica govorio i zbog cega je geronimo reagovao, a on je ovo prokomentarisao na tvoj komentar da ce nijemci uvijek biti pojam za italiju...a ti antone si propustio da to vidis :D gero je osjetio da te treba branit, al nije mi cilj da potkuhavam izmedju tebe i magice...neg samo konstatujem :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 mar 2011, 11:59

Rizah je napisao/la:Jedina pozitivna strana vašeg poraza sinoć jeste to što Saurmana neće biti na forumu jedno izvjesno vrijeme. Jedan provokator manje.
Kraft još nije sazrio za prvog golmana, a iz odbrane jedino Lahm može igrati naredne sezone.
Imate dobar kostur evrope: Lahm, Robben, Ribery, Bastian, Gomes, Muller, Gustavo. Ostalo vam je da samo uz njih dovedete još četiri igrača i opet možemo pričati o novoj generaciji Bayerna.
Biće teško pronaći i novog trenera, jer sve je manje kvalitetnih trenera a sve više šahovskih majstora.
Sreća od prošle sezone se obila o glavu ove sezone.
Ipak, Bayern je Bayern.
Ova ti se želja neće ostvariti jer ja nisam od onih koji se nakon poraza zavuku u mišiju rupu kao što neki to čine na temi Liverpoola,Arsenala,Reala..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 mar 2011, 12:04

effe_sa je napisao/la:@Magica: iznosis argumente koji nemaju veze...za koje se to mlade igrace vi hvatate koji su isli iz bundeslige...veliki broj igraca njemacki od pocetka karijere do kraja provede u bundesligi...otisli sada ozil i khedira i mozda je jos primjer ballacka, al koji je otisao vec u kasnijim godinama.....brojni velikani njemackog fudbala, a koji su veliki trag ostavili u svjetskom fudbalu su svo vrijeme igrali u bundesligi....reci mi jednu utakmicu italijanske serie A koja je bila super kvalitetna, ak navedes i jednu i jedan derbi koji je valjao...derby d'italia je bio katastrofa, juve pobijedio, al ta utakmica nije imala tempa, nije imala dinamike, sanse si mogao prebrojat na prste...velikani italijanskog fudbala milan i juve se brukaju u evropi...bayern je prosle sezone sve ekipe talijanske savladao, osim intera i ove sezone je ostavio romu iza sebe, werder je prije dvije godine izbacio milana u kupu uefa, ove sezone u pretkolu izbacio sampdoriu....znaci nemas ni jedan argument da navedes da je italijanska liga jaca...u italiji ima zvijezda al skoro su sve to igraci na zalasku karijere...jesu veliki igraci toti, del piero al njihovo vrijeme je proslo, a kada govorimo o reprezentacijama znamo kako je italija zavrsila na svjetskom prvenstvu a kako njemacka....nijemci i talijani su nekad bili veliki rivali i dvije su fudbalske velesile,samo sto talijanskom fudbalu treba totalna reforma......i jos je moguce da schalke ode dalje od intera, jer inter ak se cudo neko ne desi nema sansu protiv bilo kojeg protivnika u cetvrtfinalu...al taman da inter osvoji zaostatak na uefinoj ranglisti ce biti ogroman...nedavno je la republica izbacila clanak u kojem je navodila razloge zasto je bundesliga bolja od serie A...ako su ponosni talijani to priznali priznaj i ti Magica....isto ko sto sam ja pogledao istini u oci da bayern ove sezone jednostavno ne funkcionise, al znam da je to dobro organizovan klub i da ce se sto posto vratit naredne sezone, na svim poljima
Taman pomislis da ima objektivnih BL navijaca ovde, a onda te demantuju u prvom sledecem postu.
Kako se to Milan bruka u Evropi? Tako sto mozda ne osvaja LS?
Werder izbacio Milana iz EL. Kako? Tako sto je Milan izasao da otalja posao u tim mecevima.
Werder izbacio Sampu. Kako? Golom u 94. minuti su obezbedili produzetke. Pre toga je bio izdominiran.
Vec sam rekao da samo BM ima eurosmek. Oduzmi BM od BL i dobijes mnogo jadniju euro predstavu nego kad oduzmes Intera od Serie A.

Bold - hoces da kazes da vise nisu rivali i da Italija nije velesila, mozda? Pogledaj istu tu La Repubblicu i videces nemacki lament nakon dortmundskog remija: Italia non ha paura (Talijani nas se ne plase)...Jbga, misle ljudi da se svi prepadnu kad vide Nemce, kao mi ovde.

Ovo za makar 1 kvalitetnu tekmu, ne bih da komentarisem. Stvarno je degutantno.

Sa tobom cu popricati kad BvB bude isprodavala svoje igrace, na temu mladih koji celu karijeru provode u BL. Moze?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 mar 2011, 12:12

HzBvB je napisao/la:
Gledas ligu kroz 2 kluba..?

Inter i Milan su dobri i realno u Bundes ima samo jedan takav klub a to je Bayern.A sad druga strana svi vi Italijani smatrate Romu vecim klubom od Schalkea , Leverkusena itd.. a to nije tacno. Sta je Roma uradila zadnjih 10 godina u LP ? Sta je to uradio Juventus ( igrali jedno finale ) igrao je i Leverkuzen ...

E sad da se vratim na ovo Inter je dobar zadnjih par godina znaci nista spektakularno, Milan-u svaka cast 2 puta osvajaci jos 1 put u finalu stvarno extra....

A vidio sam da si negdje pisao za Stuttgart i Wolfsburg -- ja cu tebi reci Fiorentina, recu ti Sampdoria, kazem ti Palermo, .... kad su ovi klubovi prije 7-10 god. mogli uci medju prva 4 ?
Italija ima Big3 (iako je Juve sad u problemima, to je velikan - jedan od najvecih na svetu), Nemacka ima samo jednog istinskog velikana.

Roma je veci klub od bilo kog nemackog kluba koji se ne zove BM. Pogledaj malo istoriju, pa pricaj. Tacno je da imaju samo jedno 1/4 finale LS u poslednjih 10 godina i nekoliko 1/8, ali nijedan nemacki klub (sem BM i BaYera nema bolje rezultate) u istom tom periodu.

Fiorentina je bila top4 kad ih je vodio Trapattoni u 1999. Palermo je iznikao kad ih je preuzeo Zamparini - nedavno. Sampa je igrala finale LS 1992. i bila izuzetno mocna, do smrti predsednika Mantovanija. Garone ih je podigao nakon tog pada, trebalo mu je vremena da ih plasira u top4.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 mar 2011, 12:15

@Magica: nisi ti realan uopste vise...ja sam ti naveo argumente.....i sad bi ti ukinuo evropsku ligu zato sto tamo ne ide italijanskim klubovima....jel to bez veze takmicenje napravljeno???ti me pitas kako je werder izbacio sampdoriju, a kako je inter izbacio bayern.....pa sinoc je bila demontaza intera u 60 minuta, jesi ti gledao uopste sta su im ribery i robben radili...tako je i ManU razbio bayerna prvih pola sata pa se bayern vratio, govorim o prosloj sezoni...al da je tad ManU prosao dalje ja bi rekao nije nezasluzeno, cak bi mozda bilo i zasluzeno, al bayernov uspjeh sto se vratio i ti bi sad da dizes pobjedu intera u zrak...nemoj tih gluposti i argumenata koji nemaju veze...znaci vadione o evropskoj ligi kao bezveznom takmicenju ne prihvatam, pa ne prihvata ih Uefa jer su joj oba takmicenja vazna...i ti bi sad ko "sveti Magica" da ukines evropsku ligu zato sto tu talijanima ne ide ......i stalno govorite samo o bayernu kao da nikad u ligi prvaka finale nisu igrali ni dortmund , ni leverkusen....tebi ja navedem argument ispadanja italijanski ekipa a ti pocnes obezvrijedjivat te utakmice...znaci sad moja vadiona za bayern sinoc bi trebala biti opustanje igraca....znaci evo konstatacije: bayern ne bi ispao da se nije opustio.....e takva je tvoja svaka izjava....mozemo govorit samo o faktima....a fakt, cinjenica je da su svi italijanski klubovi zavrsili takmicenje u evropskoj ligi prije njemacki klubova, da se to slicno desilo i prosle i pretprosle sezone, cinjenica je da su po jedan njemacki i talijanski usli u cetvrtfinale lige prvaka, a sto se milana tice taj klub cetvrtfinale lige prvaka nije vidio vec cetiri godine, s tim da je prije dvije godine igrao kup uefa...znaci kod mene nebuloze Magica ne prolaze, to mozes onima koji prate jednu ligu, jedan klub, a i to ne prate kako treba a nazivaju se navijacima tih klubova
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 mar 2011, 12:16

effe_sa je napisao/la:"Zato sto je jedan smrad ovde mesecima postovao sa gorepomenutim smesnim frazama, a niko od vas mu nije rekao da oladi malo sa tim. Iz toga proizilazi da se manje vise svi vi slazete sa tim. Cisto 1 kvalitetan reality check."

@anton:

evo ti gore citata sta je magica govorio i zbog cega je geronimo reagovao, a on je ovo prokomentarisao na tvoj komentar da ce nijemci uvijek biti pojam za italiju...a ti antone si propustio da to vidis :D gero je osjetio da te treba branit, al nije mi cilj da potkuhavam izmedju tebe i magice...neg samo konstatujem :D
Rekao sam @spielfuhreru da se ne mesa u moje odnose sa drugim forumasima. Za tebe vazi to isto.
Odnos mene i Tuna je nasa licna stvar. Znamo se relativno dugo i imamo neobicnu komunikaciju - nikako malicioznu. To ce ti Tun potvrditi.

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 16 mar 2011, 12:16

Sinoc sam navijao za Bayern ali nazalost je izgubio,steta sto Bayern nije pobjedio,ali sta je tu je... :)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 mar 2011, 12:18

effe_sa je napisao/la:@Magica: nisi ti realan uopste vise...ja sam ti naveo argumente.....i sad bi ti ukinuo evropsku ligu zato sto tamo ne ide italijanskim klubovima....jel to bez veze takmicenje napravljeno???ti me pitas kako je werder izbacio sampdoriju, a kako je inter izbacio bayern.....pa sinoc je bila demontaza intera u 60 minuta, jesi ti gledao uopste sta su im ribery i robben radili...tako je i ManU razbio bayerna prvih pola sata pa se bayern vratio, govorim o prosloj sezoni...al da je tad ManU prosao dalje ja bi rekao nije nezasluzeno, cak bi mozda bilo i zasluzeno, al bayernov uspjeh sto se vratio i ti bi sad da dizes pobjedu intera u zrak...nemoj tih gluposti i argumenata koji nemaju veze...znaci vadione o evropskoj ligi kao bezveznom takmicenju ne prihvatam, pa ne prihvata ih Uefa jer su joj oba takmicenja vazna...i ti bi sad ko "sveti Magica" da ukines evropsku ligu zato sto tu talijanima ne ide ......i stalno govorite samo o bayernu kao da nikad u ligi prvaka finale nisu igrali ni dortmund , ni leverkusen....tebi ja navedem argument ispadanja italijanski ekipa a ti pocnes obezvrijedjivat te utakmice...znaci sad moja vadiona za bayern sinoc bi trebala biti opustanje igraca....znaci evo konstatacije: bayern ne bi ispao da se nije opustio.....e takva je tvoja svaka izjava....mozemo govorit samo o faktima....a fakt, cinjenica je da su svi italijanski klubovi zavrsili takmicenje u evropskoj ligi prije njemacki klubova, da se to slicno desilo i prosle i pretprosle sezone, cinjenica je da su po jedan njemacki i talijanski usli u cetvrtfinale lige prvaka, a sto se milana tice taj klub cetvrtfinale lige prvaka nije vidio vec cetiri godine, s tim da je prije dvije godine igrao kup uefa...znaci kod mene nebuloze Magica ne prolaze, to mozes onima koji prate jednu ligu, jedan klub, a i to ne prate kako treba a nazivaju se navijacima tih klubova
slika

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 mar 2011, 12:18

MaGiCa je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:@Magica: iznosis argumente koji nemaju veze...za koje se to mlade igrace vi hvatate koji su isli iz bundeslige...veliki broj igraca njemacki od pocetka karijere do kraja provede u bundesligi...otisli sada ozil i khedira i mozda je jos primjer ballacka, al koji je otisao vec u kasnijim godinama.....brojni velikani njemackog fudbala, a koji su veliki trag ostavili u svjetskom fudbalu su svo vrijeme igrali u bundesligi....reci mi jednu utakmicu italijanske serie A koja je bila super kvalitetna, ak navedes i jednu i jedan derbi koji je valjao...derby d'italia je bio katastrofa, juve pobijedio, al ta utakmica nije imala tempa, nije imala dinamike, sanse si mogao prebrojat na prste...velikani italijanskog fudbala milan i juve se brukaju u evropi...bayern je prosle sezone sve ekipe talijanske savladao, osim intera i ove sezone je ostavio romu iza sebe, werder je prije dvije godine izbacio milana u kupu uefa, ove sezone u pretkolu izbacio sampdoriu....znaci nemas ni jedan argument da navedes da je italijanska liga jaca...u italiji ima zvijezda al skoro su sve to igraci na zalasku karijere...jesu veliki igraci toti, del piero al njihovo vrijeme je proslo, a kada govorimo o reprezentacijama znamo kako je italija zavrsila na svjetskom prvenstvu a kako njemacka....nijemci i talijani su nekad bili veliki rivali i dvije su fudbalske velesile,samo sto talijanskom fudbalu treba totalna reforma......i jos je moguce da schalke ode dalje od intera, jer inter ak se cudo neko ne desi nema sansu protiv bilo kojeg protivnika u cetvrtfinalu...al taman da inter osvoji zaostatak na uefinoj ranglisti ce biti ogroman...nedavno je la republica izbacila clanak u kojem je navodila razloge zasto je bundesliga bolja od serie A...ako su ponosni talijani to priznali priznaj i ti Magica....isto ko sto sam ja pogledao istini u oci da bayern ove sezone jednostavno ne funkcionise, al znam da je to dobro organizovan klub i da ce se sto posto vratit naredne sezone, na svim poljima
Taman pomislis da ima objektivnih BL navijaca ovde, a onda te demantuju u prvom sledecem postu.
Kako se to Milan bruka u Evropi? Tako sto mozda ne osvaja LS?
Werder izbacio Milana iz EL. Kako? Tako sto je Milan izasao da otalja posao u tim mecevima.
Werder izbacio Sampu. Kako? Golom u 94. minuti su obezbedili produzetke. Pre toga je bio izdominiran.
Vec sam rekao da samo BM ima eurosmek. Oduzmi BM od BL i dobijes mnogo jadniju euro predstavu nego kad oduzmes Intera od Serie A.

Bold - hoces da kazes da vise nisu rivali i da Italija nije velesila, mozda? Pogledaj istu tu La Repubblicu i videces nemacki lament nakon dortmundskog remija: Italia non ha paura (Talijani nas se ne plase)...Jbga, misle ljudi da se svi prepadnu kad vide Nemce, kao mi ovde.

Ovo za makar 1 kvalitetnu tekmu, ne bih da komentarisem. Stvarno je degutantno.

Sa tobom cu popricati kad BvB bude isprodavala svoje igrace, na temu mladih koji celu karijeru provode u BL. Moze?
Italijanski fudbal je u ćorsokaku to je činjenica rezultati Intera vam samo zamazuju oči :
Petoplasirani tim iz EPL bez većih problema izbaci Milan koji je vodeći u Seriji A
Juventus ne može da prođe grupu koju čine Leh Salzburg
Roma doživi katastrofu od Shaktara
Sampdoriu izbacuje Werder koji se bori za opstanak u BL
Seria A je liga staraca na prste jedne ruke možeš nabrojati igrače ispod 22 g
Ovom dodam još oronule i pred rušenje stadione mizerne posjete te korupciju dobija se jasna slika stanja italijanskog fudbala..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.