BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Omerbavarac
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Omerbavarac » 15 mar 2011, 00:22

Dobra vijest za Milionere. Bilo bi nerealno da ga uzmemo za 8 miliona, ovako cemo morati dati 20, ali nema veze. :lol: :lol: :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 mar 2011, 00:24

Omerbavarac je napisao/la:Dobra vijest za Milionere. Bilo bi nerealno da ga uzmemo za 8 miliona, ovako cemo morati dati 20, ali nema veze. :lol: :lol: :lol:
Da bi mi njega uzeli, pa čak i za te pare, BvB prvo mora propustiti priliku da uđe u LP. Svaki puta kada će BvB izboriti Ligu Prvaka, mi mu nećemo moći niti prismrditi, a i ja sam ziher da on neželi ići u Bayern kolko god to nekom čudno zvučalo. Prije će on u EPl ili Real...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 15 mar 2011, 00:29

Omerbavarac je napisao/la:Dobra vijest za Milionere. Bilo bi nerealno da ga uzmemo za 8 miliona, ovako cemo morati dati 20, ali nema veze. :lol: :lol: :lol:
Vama ide po skupljoj tarifi jer ste nam konkurenti. Znaci ako bi ga dali za 25 mil. nekome van lige, vama ide za 40 miliona. :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 15 mar 2011, 00:33

anton 1983 je napisao/la:
Klopp je napisao/la:
Problem je sto ga i u klubu i u reprezentaciji guraju na beka. I jos kad dodas da igra u Citiju, tesko da moze napredovati u takvoj sredini. A slazem se da ga ne treba otpisivati. Pratio sam ga na Euru do 21 kad su uzeli titulu, bez greske je igrao turnir. Samo ga treba staviti na stopera. Kad se sjetim njegovih dugih lopti, pogodi covjeka preko 50 metara udaljenosti.
E pa sad kad je tu Schmelzer... No najveći "problem" je mertesacker. Sve dok će njega Low gurati, a oće, neko od ovih dragulja neće dobivati zasluženu šansu. No ako će rezultati Njemačke štimati, koga briga dal igra Badstuber ili Hummels, ako me razumiješ...

Joj Merte je ocajan ove sezone, ne mogu da vjerujem da je nezamjenjiv kod Lowa. Al nece on jos dugo 2 godine maximalno i tu je njemu kraj ako ne i prije. Evo kako ja zamisljam tu zadnju liniju:
------------------Neuer---------------------
Lahm----Howedes----Mats----Schmelzer

I rezerve:

Beck-----Boateng------Badstuber---Aogo
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 15 mar 2011, 01:03

Klopp je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:
Klopp je napisao/la:
Problem je sto ga i u klubu i u reprezentaciji guraju na beka. I jos kad dodas da igra u Citiju, tesko da moze napredovati u takvoj sredini. A slazem se da ga ne treba otpisivati. Pratio sam ga na Euru do 21 kad su uzeli titulu, bez greske je igrao turnir. Samo ga treba staviti na stopera. Kad se sjetim njegovih dugih lopti, pogodi covjeka preko 50 metara udaljenosti.
E pa sad kad je tu Schmelzer... No najveći "problem" je mertesacker. Sve dok će njega Low gurati, a oće, neko od ovih dragulja neće dobivati zasluženu šansu. No ako će rezultati Njemačke štimati, koga briga dal igra Badstuber ili Hummels, ako me razumiješ...

Joj Merte je ocajan ove sezone, ne mogu da vjerujem da je nezamjenjiv kod Lowa. Al nece on jos dugo 2 godine maximalno i tu je njemu kraj ako ne i prije. Evo kako ja zamisljam tu zadnju liniju:
------------------Neuer---------------------
Lahm----Howedes----Mats----Schmelzer

I rezerve:

Beck-----Boateng------Badstuber---Aogo
Boateng može i prije Howedesa
Ali Švabe imaju odličnu repku ja jedino kod njih ne bi znao napravit ekipu od 11,a da ne pogriješim nigdje 8-)
Golmane strašne imaju najbolje nakon Španije odbrana već nabrojana gore u sredini Khedira,Schweini,Bender,Kroos......Pa ovi ofanzivniji Podolski,Gros,Oezil,Mueller,Mario.... Još ih ima da ne nabrajam sada,a svi mladi svjetski prvaci u Brazilu 90% :) I naravno u napadu nezamjenjivi Klose :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 15 mar 2011, 03:14

Goal pise kako smo zainteresovani za Gokhana Inlera hmmm ?

Po meni super dobar igrac zapravo odlican igrac, jako slican Sahinu, samo ima malo bolji sut... No ipak je ovo glupost jer ne bih imao gdje igrat a na toj poziciji nam i ne treba neko bog zna veliko pojacanje, jer momak bi kostao 15 mio eura, sto je previse za nas, a i ne treba nam tu pojacanje, mislim ok pojacanje za back up ali ne za prvih 11 jer na toj poziciji SAHIN-BENDER caruju i to ne treba razdvajati ... Ali eto pocele su vec spekulacije, Bentdner, pa sad Inler, za sad su to sve gluposti nadam se, jer ne trebaju nam ...
BvB Echte Liebe !!!

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 15 mar 2011, 04:06

nek ste se i vi vratili u lp da mi je da vas dobimo u grupi bile bi tro dvije sjajne utakmice pred sjajnim atmosferama i mravinjacima od dvije najbolje navijacke grupe najbolej marseilleove i onda vase, ipak mi imamo dva mravinjaka sjever i jug a vi samo jedan ja mislim sjeverni
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 mar 2011, 07:59

nemojte otpisivat ni rainertza iz guzena...po meni na svjetskom prwenstvu ce biti badstauber,humels,howedes,reinhartz....dobar je boateng ali se dobro usrao sto je otisao u man city...

eurofighter typhoon
Kontakt:

Post Postao/la eurofighter typhoon » 15 mar 2011, 08:11

lahm,boateng,humels,aogo,fridrih,su jedini konkurentni za mjesto u odbrani...
Kakav crni Howedes.....cccccc....Nije on igrac za velike ekipe.....Dobar je o n al neka se drzi schalkea :lol: :lol:
trener partizana Alexandar Stanojevic:sviđa mi se igra barcelone ali bih vise volio da igramo kao bayern!!!!!
The "bomber" is one of the best striker ever
Der "TITAN"
Der "KAISER"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 mar 2011, 09:54

Na službenoj stranici još nisu objavili da je Hummels produžio. Kada će objaviti nadam se da će napisati da li je stvarno postojala ona klauzula da ga je Bayern mogao za 8 milja kupiti. Baš me zanima dal je to bila istina!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 mar 2011, 11:35

anton 1983 je napisao/la:Na službenoj stranici još nisu objavili da je Hummels produžio. Kada će objaviti nadam se da će napisati da li je stvarno postojala ona klauzula da ga je Bayern mogao za 8 milja kupiti. Baš me zanima dal je to bila istina!

Hummels jos nije potpisao novi ugovor tako da nema nista na bvb.de...mnogi izvori pisu kako je stvar gotova i sad je pitaje formalnosti a takodje se pise da je BvB platila 2 miliona zbog te klauzule :? ...U svakom slucaju treba sacekati da sve to bude zvanicno...

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 15 mar 2011, 16:06

Hummels produžio ugovor do 2014.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 15 mar 2011, 16:28

Samo do 2014 je potpisao Hummy, dok je Bild sinoc pisao do 2016, jao kako je samo glup bild pa nista im se vise ne moze vjerovat vec godinama ccc ...
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 mar 2011, 16:31

Damir_BvB je napisao/la:Samo do 2014 je potpisao Hummy, dok je Bild sinoc pisao do 2016, jao kako je samo glup bild pa nista im se vise ne moze vjerovat vec godinama ccc ...
Al opet nisu napisali dal je fakat ona klauzula postajal! Možda nikada nećemo niti saznati! :( Šteta kaj je samo do 2014 potpiso, jer sada ostaje puno manje prostora za prodaju istog. Da je bar gad do 2015 potpisao :evil:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 mar 2011, 16:38

Vazno je da je on produzio ugovor i da prestanu vise smaranja oko te klauzule...sad definitvno mozemo planirati sa njim u buducnosti.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 mar 2011, 17:54

Und noch eine News aus Dortmund, diesmal zu Dede. Laut dem "Kicker" findet morgen eine Pressekonferenz in Dortmund statt. Nach 13 langen Jahren wird der Brasilianer den Verein verlasen. Dede war über mehrere Saisons hinweg der etatmäßige Linksverteidiger bei den Schwarz-Gelben. Nach einer Kreuzbandverletzung kam er jedoch an Jung-Nationalspieler Marcel Schmelzer nicht mehr vorbei. Aber das ist noch nicht das Ende vom Lied: Dede will seine Laufbahn noch für zwei Jahre fortsetzen, wenn möglich in der Bundesliga. Wir sagen trotzdem schon mal leise Servus...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 mar 2011, 20:18

Definitivno jedan od najdrazih igraca...319 utakmica za BvB u periodu od 1998 pa evo sve do danas.Sigurno jedan od najboljih lijevih bekova u bundesligi zadnjih 20-etak godina. Nadam se da ce otici u neki dobar tim jer on sigurno moze i dalje igrati na visokom nivou...Sretno mu bilo u svakom slucaju !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 mar 2011, 09:56

HzBvB je napisao/la:Svaka cast za Bendera ako si to jos ti uocio a da nisi od nekog stracnjaka ukrao iz usta onda mogu reci samo bravo..... malo si mi vratio nade za Lewandowskog ( ali samo mrvicu i to na racun komentara za Bendera ) :lol: :lol:
Ne kitim se ja tuđim perjem. ;) :mrgreen: Bola', Lewa je mašina. Momak sve ima, samo da to još škljocne i u njegovoj glavurdi. :lol: Klopp ga hvali na sve strane, tako da ne treba sumnjati u njegove kvalitete.
Klopp je napisao/la:@Hare,
Groskrojc je igrao na poziciji zadnjeg veznog protiv Frankfurta prosle godine, kad smo izgubili kuci 2:3 i bio je katastrofalan na toj poziciji i mislim da Klopp vise ni ne pomislja da ga stavi na zadnjeg veznog.
Tako je. ;) To je možda i najgora utakmica BVB-a pod Kloppovom komandom. Doduše, imali smo ogromne probleme s povredama, a i teren na Westfalenu nikad nije bio gori. Ma Owomoyela je bio ''igrač utakmice''. :twisted: :lol: Ja bih još jednom volio vidjeti Grossonju na zadnjem veznom, a isto tako, njegov napredak u svim segmentima igre u odnosu na prošlu sezonu je enorman. Bio je odličan u Mainzu, kad smo igrali 4-3-2-1 u prvom poluvremenu, iako to ne bi trebalo biti neko mjerilo, pa me stoga malo počelo zanimati da ga vidim još neki put kao defanzivnog veznog, ali u klasičnom smislu. Vjerovatno ga je i Klopp prob'o na ''6-ici'' na treninzima i vidio da nema ništa od tog, pa ga ne koristi.
Damir_BvB je napisao/la:@ Hare lave
Odlicna analiza meca za svaku pohvalu, bravo majstore...
Hvala care. :mrgreen: Vakat je bio da i ja koju pametnu napišem. :D

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Izgleda da je Koch izgubljen do kraja godine. :( Mali je obećavao, ali teško da će dostići svoj puni potencijal nakon jedne ovakve povrede.

U čast jedne od najvećih legendi kluba koja nas napušta na ljeto:

[youtube][/youtube]

PS: Nisam mog'o naći Dedeovu haubicu protiv Freiburga prije 10-ak sezona. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 16 mar 2011, 11:31

Moze li neko napisat godine do kad smo produzili sa igracima...??ja sam samo zadovoljan sa Benderom mislim da je on do 2016...

ovo do 2014--hmm nije bas po mom ukusu ali eto mozda nisu neke extra velike plate pa je zato ugovor kraci , ne znam...nakako ostaje utisak da smo produzili sa svima ali samo "privremeno" ( e sad pitanje je da li igraci nisu htjeli na duze da produze s BvB iako im se nudila dobra plata ??? to bi me bas razocaralo , prije mislim da im nisu nudili ni neke extra dobre ugovore , da bi ih mogli zadrzati na duze )

Stice se utisak da su se ugovori produzavali sa nekom extra velikom dozom opreza..... da li je to pametno ?????

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 mar 2011, 19:29

Damir_BvB je napisao/la:Goal pise kako smo zainteresovani za Gokhana Inlera hmmm ?

Po meni super dobar igrac zapravo odlican igrac, jako slican Sahinu, samo ima malo bolji sut... No ipak je ovo glupost jer ne bih imao gdje igrat a na toj poziciji nam i ne treba neko bog zna veliko pojacanje, jer momak bi kostao 15 mio eura, sto je previse za nas, a i ne treba nam tu pojacanje, mislim ok pojacanje za back up ali ne za prvih 11 jer na toj poziciji SAHIN-BENDER caruju i to ne treba razdvajati ... Ali eto pocele su vec spekulacije, Bentdner, pa sad Inler, za sad su to sve gluposti nadam se, jer ne trebaju nam ...
Gokhan je odlican igrac,znam da se Arsene jako dugo zanim'o za njega, vise je tip Diabya ili u BvB-u Bendera ili Khela nego li Shahina,Shahin je tip Cesca , ovaj(inler)ima odllican sut ,tacan pas i jako je dobar u defanzivi,brzo se ukljucuje u napade i brzo transformise ekipu iz odbrane u napad... ;)
Netreba zamjena vec konkurencija,jbsh ekipu ako ce ona stagnirat, a budi siguran da bez konkurencije niko se ne bi trudio...ovako ce Bender da napredje ogromno u nadolazeceim sezonama;)
Iskreno,ja bi volio da dodje Reus...(nazad)
Bice on dobro pojacanje(pa slobodno mogu reci) za nas :)
ps.jedna lijepa vijest,neznam jeste li vidjeli,vec:

...Inače, za Borussijinu utakmicu posljednjeg kola, domaću protiv Eintrachta, ulaznice je zatražilo više od 200.000 ljudi. Tko će ih dobiti odlučit će lutrija... :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.