Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

scholsey
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la scholsey » 02 dec 2023, 10:18

Baaaš dugo nisam bio u nekoj od naših banaka i po baksuzluku morao jutros kad su penzije. :zviz:

Tačno ne vjerujem šta ljudi sami sebi rade. Redovi i na šalterima i na bankomatima, ni blizu ne znaju koristiti kartice, po troje ih došlo da digne jednu penziju, mole, kukaju, ubiše one jadne radnike u 08h ujutro jer su im ko biva oni krivi za te komplikacije.

I sve bi to bilo potpuno razumljivo da ono nema opciju da mu poštar donese pare na vrata ko gospodinu, da se ne gužva, da olakša i sebi i zajednici.. al jok, ono će u banku (valjda da bude u trendu, šta li).

Nek misli ko šta hoće, ali većina ljudi u Bosni živi puno bolje nego što zaslužuje.
The saddest thing in life is wasted talent.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 dec 2023, 10:20

Jarane al ti voliš srat na mnoge teme to je čudo jedno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 02 dec 2023, 10:26

Pa naravno. Zato i imam profil. Forum je tu da se džaba sere.

Drugi je par opanaka što su mnogi umislili da su intelektualci..

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 dec 2023, 10:26

Marsal je napisao/la:
02 dec 2023, 09:31
Ja sam haman jedini čovjek na svijetu koji ne voli putovat i koji nije svjetski putnik :mrgreen: meni mrak na oči padne kad moram dalje od Bugojna.

Da mi neko kaže ne smiješ nikad izaći dalje od Zenice ne bih imao ništa protiv. Mrzim putovanja i te zaebancije.
Mozes sa mojom zenom zajedno :roll:

Kad mi kaze bi li stvarno dao X love za neko putovanje, zlo mi dodje. Ko da nemamo para, pa ne mozemo sebi to priustiti.

Sreca imam dobru ekipu koja voli putovati, pa se sa njima cesto ode na put :kafa:

scholsey je napisao/la:
02 dec 2023, 10:18
I sve bi to bilo potpuno razumljivo da ono nema opciju da mu poštar donese pare na vrata ko gospodinu, da se ne gužva, da olakša i sebi i zajednici.. al jok, ono će u banku (valjda da bude u trendu, šta li).
Vecina njih ide u banku da malo izadje, kao ono mora otici po penziju.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 dec 2023, 10:29

scholsey je napisao/la:
02 dec 2023, 10:26
Pa naravno. Zato i imam profil. Forum je tu da se džaba sere.

Drugi je par opanaka što su mnogi umislili da su intelektualci..
Nije nego nemaš pojma o čemu pričaš a pametuješ. Ljudi idu po penzije jer im trebaju pare, nemaju od čega da žive. Kao da bi oni stajali po 2 sata u redovima onako. Ne znaju mnogi koristiti kartice, strah ih da ne pogriješe. Naučit će, jbg stari su ljudi. Nije njima nešto naučiti kao mlađariji. Naučit će polako, kao što su naučili koristiti i telefone. Zato mnogi i povedu nekoga sa sobom da im objasni kako da koriste bankomat.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 dec 2023, 10:34

Ma većina ih ode po penziju odmah prvi dan jer im je to vid života, vole da stoje u redu, da kukaju, malo se ispričaju, žale se kako su radnici spori i slično.

Danas će po penziju, u ponedjeljak će platiti struju, u utorak će platiti internet, u srijedu će u vodovod i tako.

Ne treba se nervirati :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 02 dec 2023, 10:40

@kraljbttbvb jasno, skroz razumijem. Ipak mislim da se i tako moraju bolje organizovati.. zbog sebe.

@bundesliga ma ne shvataš ti poentu paša. Nebitno, uživaj. Kao što već rekoh, nisam ovdje da mi neko mijenja poglede na svijet, nego da serem.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 dec 2023, 10:46

Vidim ja da si ti tu da sereš. Kao da ti je Leorey brat.

Za starce ako se nešto može žaliti onda je to da ne trebaju voziti. Jer su opasnost na cesti za sebe i ostale. Sporo voze, nemaju reflekse, izgube se.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 02 dec 2023, 10:50

Ne volim ovaj vjetar, malo je reći.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 dec 2023, 10:51

Otelo je napisao/la:
02 dec 2023, 10:34
Ma većina ih ode po penziju odmah prvi dan jer im je to vid života, vole da stoje u redu, da kukaju, malo se ispričaju, žale se kako su radnici spori i slično.

Danas će po penziju, u ponedjeljak će platiti struju, u utorak će platiti internet, u srijedu će u vodovod i tako.

Ne treba se nervirati :kafa:
Kod mene otac prvi. Sve to konta digitalno, ali nema šanse da mi dopusti da mu to namjestim. Voli otići lično, pa da se usput i ispriča s nekim.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 dec 2023, 11:00

Arvid je napisao/la:
02 dec 2023, 10:50
Ne volim ovaj vjetar, malo je reći.
Jedna od najgorih nepogoda. Puno štete napravi. Prije je znalo krovove dizati ljudima kao ništa. Pa onda drveće po cestama, nestane struje itd. Ni ja ga ne volim malo je reći :mrgreen:

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 02 dec 2023, 11:12

Bundesliga je napisao/la:
02 dec 2023, 10:46
Vidim ja da si ti tu da sereš. Kao da ti je Leorey brat.
Brat nije, ali stvarno mislim da je jedan od rijetkih koji shvata poentu foruma.

Meni recimo nije interesantno dijeljenje tvitova, linkova i vijesti, neki šatro visoko intelektualni postovi od četiri riječi, vrijeđanje, svađanje, prozivanje.. i slične stvari. Preskočim post i mirna Bosna.

Uđem da pročitam i napišem poneki lični stav. Hoće li se neko složiti ili ne, nebitno. Bitno da se malo prošupljira, skrenu misli, ubije vrijeme.

Srećom ima dovoljno normalne raje koja zna da je život negdje drugo i da je sve ovo samo zajebancija. :bih:

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 02 dec 2023, 11:15

Upravu je covijek za ove banke i penzionere. Bas sam skoro bio u banci trebao na bankomat i pogodili se da je penzija legla taj dan. Od deset njih 3 znaju da koriste bankomat, a 7 jedno pet minuta ostane u prosjeku na bankomatu. Nije problem da oni ne mogu nauciti, u njemackoj ljudi stariji od njih koriste iste te tehnologije. Problem je sto oni nece da im neko pokaze/nauci jer se boje da ce im neko nesto mahnut amani jarabi. Dosao zastitar do ovog jednog na bankomatu a stariji je zastitar tip. Valjda htio da mu pomogne. Ovaj njega marsnu malte ne ga pljuno, kaze ti hoces mene da 'privaris 🤣🤣".
Une vie honorable est une vie éternelle

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2023, 11:19

A sta cemo sa ljudi koji u bankomat ubace karticu, a red iza njih. I imaju opciju da dignu fiksno 10 20 50 100 200 400, a treba im 140. Dole imaju opciju da dignu po izboru i ukucaju 140.

Oni se plase da odu na tu opciju i izaberu fiksno 100 pa dignu i izbaci im karticu, pa vrate karticu i kucaju pin pa dignu 20, pa opet im izbaci karticu i uzmu novac pa vrate karticu i dignu 20

:urnebes:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 02 dec 2023, 11:22

Penzioneri u Sarajevu su posebna sorta, živi na Malti ode na Ilidžu po hljeb, popije kafu/pivu u lokalnoj kafani, vrati se kući i njemu top. Izgubio par sati dana, baci malo pogled na srednjoškolke u autobusima, popljuje državu i krene ona u naše doba je bilo...
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 02 dec 2023, 11:25

Davidoffgold je napisao/la:
02 dec 2023, 11:15
Upravu je covijek za ove banke i penzionere. Bas sam skoro bio u banci trebao na bankomat i pogodili se da je penzija legla taj dan. Od deset njih 3 znaju da koriste bankomat, a 7 jedno pet minuta ostane u prosjeku na bankomatu. Nije problem da oni ne mogu nauciti, u njemackoj ljudi stariji od njih koriste iste te tehnologije. Problem je sto oni nece da im neko pokaze/nauci jer se boje da ce im neko nesto mahnut amani jarabi. Dosao zastitar do ovog jednog na bankomatu a stariji je zastitar tip. Valjda htio da mu pomogne. Ovaj njega marsnu malte ne ga pljuno, kaze ti hoces mene da 'privaris 🤣🤣".
Problem je što moraju uzet ček od penzije koji ne mogu uzet na bankomatu nego na šalteru tako da svi radije idu na šalter.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 02 dec 2023, 11:36

tuzlak1987 je napisao/la:
02 dec 2023, 11:19
A sta cemo sa ljudi koji u bankomat ubace karticu, a red iza njih. I imaju opciju da dignu fiksno 10 20 50 100 200 400, a treba im 140. Dole imaju opciju da dignu po izboru i ukucaju 140.

Oni se plase da odu na tu opciju i izaberu fiksno 100 pa dignu i izbaci im karticu, pa vrate karticu i kucaju pin pa dignu 20, pa opet im izbaci karticu i uzmu novac pa vrate karticu i dignu 20

Sto je najgore ima mladjeg svijeta brate tako rade :hmmmmm:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 dec 2023, 11:48

tuzlak1987 je napisao/la:
02 dec 2023, 11:19

Pa to je to, što sam i govorio. Dosta ih ne zna koristiti bankomat i strah ih je uopšte da naprave grešku. Imao sam situaciju gdje me je lično čovjek zamolio da mu ja ukucam šta želi jer ne zna a iza se uhvatio red. Ja opet razumijem te ljude, sad ih ovi u bankama tjeraju da koriste bankomate a ne da idu na šaltere (što i trebaju da rade jer je mnogo brže), ali džaba kad ovi ne znaju. Dok ne nauče tako će i biti. Meni treba 30 sekundi da odradim sve, a njima po 3-4 minute. Bankomat radi od 0-24 pa nema potrebe za srkletom.

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 02 dec 2023, 11:52

Kod nas su penzici malo agresivi/ponosni pa nece ni da pitaju cast izuzetcima. Ili se sto je vjerovatnije boje necega sto im je novo/nepoznato

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 02 dec 2023, 11:53

U svemu tome ga puše mlađi svijet (koji također ima život i obaveze, iako je to mnogim našim penzionerima nepojmljivo) i radnici u bankama.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, VolimBiH96 i 10 gostiju.